Şimdi Ara

polonya'da eğitim hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar polonya'da university of warsaw'da uluslararası ilişkiler okumak istiyorum. bunun yanında hukukta olabilir. açıkçası ülkeye dönmeyi çok düşünmüyorum ancak denklik benim için önemli, çeşitli kaynaklarda değişiyor bu üniversitesi ilk 500 içerisinde yer alıyor ancak bazı kaynaklarda yer almıyor. sorularım şunlar olacak

senelik lisans harcı: 3000€ olarak geçiyor.

senelik ortalama olarak 3000€'da çeşitli giderlere harcayacağım söyleniyor bu rakamlar doğru mudur?

herhangi bir danışmanlık şirketine başvurmadan bu işleri halledebilir miyim?

ingilizce yeterli seviyede ancak lehçe'yi hiç bilmiyorum. lys sıralamam 100000 içindeyim herhangi bir zararı faydası olur mu?

polonya'da okuyan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok iyi olur. özellikle uluslararası ilişkiler bölümünün çok övüldüğünü ve ciddi anlamda diplomatlar yetiştirdiğini duydum şimdiden teşekkürleri

• Denkliği her zaman önemseyin..Denklik olmadan Türkiye'de o diploma çok bir işe yaramıyor saolsun YÖK her yola taş koyuyor.Askerlik tecili yapamazsınız,uzun dönem askerlik yaparsınız iş başvurularında bu konularda elenebilirsiniz vs..

Gitmeden önce mutlaka CWTS,Urap,Shangai gibi ranklarda ilk 500de kesinlikle bulunan bir okulu tercih edin.Mutlaka bunu teyit edin.

Ben olsam Hukuk'dan uzak dururdum.

Yani tamam prosedüre göre ilk 150 bine giren herkes hukuk okuyabilir.Ama özellikle Barolar Birliği yurtdışı hukuk diplomalarına tamamen karşı.

Yani Hukuktan barolar birliği tarafından yeterli görülmediğinizde ki YÖK demiyorum size,sizi rahat bir şekilde STS sınavına sokabilir.Artık 2015 sınav klavuzunda hukuk alanındada STS konu içerikleri açıkca belirtilmiş.Bu bölümde ilk 500de okumak size pek fayda sağlamaz.Ben olsam okumazdım.Çünkü Hukuk diğer bölümlere göre çok ayrı bir konu.

Şimdi sorunuza gelirsek danışmansız elbette gidebilirsiniz ancak bu işler için sizin koşturmanız lazım.Gitmek istediğiniz okullarla sürekli iletişim halinde olun..

Hangi dilde eğitim almak istediğinizi bilmiyorum.Ben olsam ingilizce bir bölüm seçerdim..İngilizcenize güveniyorsanız zaten hazırlık sınavını atlatırsınız..

• hocam yök'ün önem verdiği sitenin her üçünüde baktım. cwts'de varşova üniversitesi ilk 500 içinde değil. ancak shanghai'ye göre 301-400 arasında bir değere sahip. urap'ta 361.olarak buldum. cwts'ye göre ise 593.sırada. bu sıralamalar biraz daha aramaya sevketti beni ve prag'ta charles üniversitesini buldum
    bu üniversitei avrupa'da en iyi ilk 10 içerisinde ve dünya üzerinde en iyi 200 üniversite arasında. Prag üniversitesinde ise sıkıntım eğitim dilinin çekçe olması idi. vk, facebook gibi sosyal mecralardan polonya ve çek cumhuriyetinde yaşayanlar ile iletişim kurdum internet üzerinden. erkekleri yabancı tanımadıkları adama pek yanaşmasalarda kızları sağolsun yardımcı oldular. charles üniversitesine dair yeterinci övgüler aldım. prag'ta lisans eğitimin ücretsiz olduğunu biliyordum ancak ev kiralarında belirsizlik olduğu söylendi. eğer ki yurt bulamazsam ev için sıkıntılar çekebilirmişim. Euro çek cumhuriyetinde pek baskın bir para birimi değil. çekler kendi krovnlarını kullanıyorlarmış. polonyalılar yardım sever olsalarda ingilizceleri pek bilgi verecek seviyede değil. çekler ise net bir şey söyleyemediler. bu yüzden bu iki ülkeden birinde yaşamış türkler burada varsa hala yardımlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetinOktay10 -- 29 Ağustos 2015; 12:01:35 >

• MetinOktay10 M kullanıcısına yanıt
    Ben bu sene krakowa gidiyorum ilk sene İngilizce hazırlık alacam sonra bölüm sececem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.