< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bycahit -- 29 Ağustos 2019; 4:29:32 > |
POMEM Eğitimi Nasıl Olur?
Giriş: Polis Memurluğu Eğitimi Merkezi (POMEM), Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ve polis memurları yetiştirmek üzere kurulmuş eğitim kurumlarıdır. POMEM'de verilen eğitim, polislik mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri ve donanımları kazandırmayı amaçlamaktadır.
Eğitim Süreci: POMEM eğitimi, genellikle iki ana aşamadan oluşur:
- Temel Eğitim: Bu aşamada, adaylar polisliğin temel ilkeleri, hukuki mevzuat, silah kullanımı, fiziki eğitim ve diğer temel polislik becerileri konusunda eğitim alırlar.
- Uygulama Eğitimi: Bu aşamada, adaylar sahada staj yaparak edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökerler.
Eğitim Süresi: POMEM eğitiminin süresi, seçilen eğitim türüne göre değişmektedir. Genellikle temel eğitim 6 ay, uygulama eğitimi ise 6 ay olmak üzere toplam 1 yıl sürmektedir.
Eğitim İçeriği: POMEM eğitimi kapsamında verilen dersler arasında şunlar yer almaktadır:
- Polislik Etiği ve Hukuku
- Trafik ve Asayiş Düzeni
- Kriminal Soruşturma Teknikleri
- Silahlı ve Elsiz Müdahale
- Fiziki Yeterlilik
- İlk Yardım
Eğitim Sonrası Kariyer: POMEM eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, polis memuru olarak göreve başlamaya hak kazanırlar. Polis memurları, çeşitli birimlerde görev alabilmektedirler, bunlar arasında şunlar yer almaktadır:
- Asayiş Şube Müdürlüğü
- Trafik Şube Müdürlüğü
- Kriminal Soruşturma Şube Müdürlüğü
- Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü
Sonuç: POMEM eğitimi, polislik mesleğinde başarılı bir kariyere sahip olmak isteyen adaylara gerekli bilgi, beceri ve donanımları kazandıran kapsamlı bir eğitim programıdır. Eğitimi başarıyla tamamlayan adaylar, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliği ve huzurunun sağlanmasında önemli bir rol üstlenirler.