Şimdi Ara

Pompa fazla doldurdu ne yapabilirim?[VW Cevabı Geldi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Işık yandıktan sonraki yakıt için ayrı depo yok diye biliyorum. 50 litre depom var ışık yandığında fullediğimde 44 litre civarı alıyor pompa ilk atışında. Bu da demek oluyor ki ışık yandığında 6 litre bırakıyor araç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla yedek depo var. Acaba onada dolum yapmış olabilir mi ?
  • Arkadaşlar bende 2011 polo var. Bu araç benzin lambasını yaktığı zaman 52-53 litre benzin alıyor.

İlk başlarda bende dolandırılmış gibi hissediyordum ancak farklı benzinliklerde denedim sonuç hep aynı.

Uzun vadeli ortalama yakıt verisinde ise bir değişim olmuyor. Yani aracın harcadığı yakıt yapılan dolumu doğruluyor.

Aracın deposu genleşme kabı dahil 58-60 litre. Yazın aracınıza full dolum yapmamanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 25 Mart 2015; 18:22:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alır alır..
    Benim cordoba da 45 litrelik deposuna 57 litre alip, bunu menziliyle kanitliyordu

• Hocam benim aracım da yeniydi şamandra olayı olduğunda 4000 bile yoktur belki, sonra da 40 bin küsür km'ye kadar yapmadı böyle bişe (ya da yapsa da sallamış da olabilirim hatırlamıyorum) daha sonra da sattım.
    Yani arabanın hatalı olabileceği aklıma hiç gelmemişti. Tabi araç yeni, yaşım da genç, istasyonlarsa hertürlü pisliği yapan haramzade ya!.. Gittim direk kamera kayıtlarına bakmak istiyorum vs dedim, ve Allah'tan adam da sağduylu beyefendi biri çıktı, kamreaya da bakarız ama önce yakıt basalım dedi. Sonra da malum utandım biraz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ettim sonucu...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pompacılar üç kağıtçı bi siz dürüstsünüz zaten. Her yer kamera artık, şişeye basmışmış. At yalanı ... İnananı

Edit: benim aracın deposu fabrika verisi 55lt. Shell de fulle dedim 64-65 lt civarı aldı, sonuna kadar bekledim, bizzat şahit oldum 9-10 lt fazla aldığına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberBot -- 25 Mart 2015; 18:53:25 >
  • ağzına kadar doldurup da mazotu görsen bile 10 litreyi geçmez. bu da 35 litre olur gibi. çünkü çeyreği dolu. pompacı şüpheli... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

Pompacılar üç kağıtçı bi siz dürüstsünüz zaten. Her yer kamera artık, şişeye basmışmış. At yalanı ... İnananı

Edit: benim aracın deposu fabrika verisi 55lt. Shell de fulle dedim 64-65 lt civarı aldı, sonuna kadar bekledim, bizzat şahit oldum 9-10 lt fazla aldığına.

Konu sadece merak ve bilgilendirme amaçlı açıldı. Ayrıca hiç kimse şişeye bastı falan demedi siz nereden çıkardınız? Dikkat ettiyseniz kesin konuşmamaya çalıştım. Elimdeki aracın depo kapasitesi fabrika verisi 45LT aracın 1/3'ü dolu ve buna rağmen 44LT mazot alıyor ki aracı teslim eden tanıtan Doğuş Oto personeline yedek depo var mı sorusunu sormuştum. Bana armut şeklinde bir depo var, yedek depo yok, pompa attıktan sonra kesinlikle ilave yaptırmayın demişti. Benim bildiklerim bu kadar ve şüphelenmek için yeterli sonuçta öğrenci insanız 50-60TL az para değil. Araştırmak benim tüketici olarak en doğal hakkım. Emin olana kadar kimseyi zan altında bırakmadım, kesin konuşmadım, yuvarlak konuştum. Bu dediklerim sırf size değil bazı arkadaşlar sırf garezi varmış gibi gelmiş ileri geri konuşmuşlar. Ortada bana göre yanlış olan bir durum var ve sonuna kadar araştırmak da benim bir tüketici olarak en doğal hakkım.

• Yedek depoyuda doldurmuş muhtemelen pompacı.

Buradaki insanları da anlamak güç. Hemen "pompacı eek,kaka" triplerine giriyorsunuz. Orada çalışan insanlarda ekmeğinin peşinde olan insanlar. Yok mu kötü niyetlisi, illa ki var. Genelleme yapmamak gerek.
  • Bir yakinim logan var
    Deposu 50 lt alıyor
    Ama 73 lt mazot aliyor.

• ışık yanınca gidiyorum aldığı en fazla 37lt, depo sözde 45lt
  • Deponun yapısı aşağıdaki şekildedir. En alt bölümün yapılma amacı yakıtta bulunan pisliğin buraya çökmesini sağlamaktır. Yedek depo olarak tabir ettiğimiz bölüm burasıdır. Şamandıra ucunda boş bir tüp bulunur. Yakıt bitmeye yakın bu tüpü kaldıracak sıvı kalmadığı için seviye en alt olarak kabul edilir. Tabiki yüzeyde kalan 1-2 litre şamandırayı hareket ettiremediği için bu dipte kalan yakıt göstergede görülmez. Ayrıca deponun altındaki bölmede araca göre 7-8 litre yakıt bulunabilir. Sizin durumunuzda ışık yandıktan itibaren depoda yaklaşık 10 litre daha yakıt bulunur. Yakıt dolum boğazının da uzunluğu hesaba katılırsa 2 litreye yakında burada yakıt bulunabilir.

Pompa fazla doldurdu ne yapabilirim?[VW Cevabı Geldi]

Şamandıra
     Pompa fazla doldurdu ne yapabilirim?[VW Cevabı Geldi]

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvodor_07

Bir yakinim logan var
    Deposu 50 lt alıyor
    Ama 73 lt mazot aliyor.

aynen bu bilgi doğru. bir yakınım söylediğinde inanamamıştım ama hesapladık araç gittiği km ve bitirdiği depo ile 5-5.5 litre mazot ortalamasını tutturmuştu.

yani firmalar net rakamı söylemekten kaçınıyor ki, olası davalardan korunmak için. diyelim 60 litre yazdılar biri çıkıp 60 litre bitene kadar gitmeye çalışır diye. amerika'da falan bu tip olaylar sıklıkla yaşanıyor. en ufak açıkta büyük tazminatların alınması söz konusu.
  • bizim ogrencilik zamanimizda okula genelde sahin,lada,broadway ile gelir,giderdik toplanirdik tek arabaya...simdi ogrenci arabasi polo,passat,insignia,bmw... olmus ya devir degisti yada bizim zamanimiz farkliydi

• Benim citroen c3 normalde 45lt ama pompa attıktan sonra 10litre daha alıyor Depo kapağına kadar

• 10 lt değil 15 litre hatta 20 litreye yakın fazladan yakıt alan araç biliyorum. Çok takılmayın böyle şeylere. yarım depo olduğunda başka bir istasyona gidin taşana kadar doldur deyin. Kendi gözlerinizle görün kaç litre yakıt aldığını. Benim aracım eğer taşana kadar doldur dersem fazladan 13 litre falan alıyor mesela.
  • Vag gurbunda yedke depo olagi oldugunu sanmiyorum en azindan benimki her seferinde 60 lt aliyor max bi kac litre fazla alir tasiyor sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

bizim ogrencilik zamanimizda okula genelde sahin,lada,broadway ile gelir,giderdik toplanirdik tek arabaya...simdi ogrenci arabasi polo,passat,insignia,bmw... olmus ya devir degisti yada bizim zamanimiz farkliydi

Yapmayın hocam Polo ile Passat, Insignia, BMW bir mi? Benim 97 model ClioRS ile gitmişliğimde var okula. Şekilcilik takıntısı olanlardan değilim yani. 1.4 TDI Manual Polo = Az yakan,ufak, torku dolayısıyla tatmin edici bir performansı olan, sorunsuz öğrenci arabası.
  • Benim corsa nın 45lt lik deposu maksimum 48lt alıyo. Taşacak kadar dolduruyoruz ama.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.