Şimdi Ara

Popcorn Hour A-110 ile yaşadığım sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu ürünü alalı 1 seneyi geçti fakat sıkıntılarım o kadar arttı ki artık makinayı atmak istiyorum. Benzer sıkıntıları yaşayanınız var mı, çözüm önerileriniz var mı, bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Öncelikle en son çıkan firmware'i kullanıyorum, dahili 500gb Seagate marka harddisk var, dosya sistemi ext 2, içerisine nmt uygulamarı mevcut.
    Sorunlarıma gelince:

1- 1080p videolar kesinlikle oynamıyor. En ufak hareketli bir sahnede, alet kasılmaya başlıyor, ses kesiliyor ve kare kare oynatmaya başlıyor, filmler kesinlikle izlenmiyor.
    2- 720p videoların çok hareketli sahnelerinde de benzer durum mevcut. Çok hızlı aksiyon filmleri indirirken tereddüt ediyorum artık oynatmayacak diye.
    3- Alet durduk yere, sebebini anlamadığım şekilde tamamen kendi kafasına göre kilitleniyor ve arkasından kapat açmam gerekiyor. Bazen filmin ortasında, bazen standby konumunda iken, bazen torrentle film indirirken, bazense hiç ama hiçbir şey yapmıyorken. Aletin sıcaklığının, soğukluğunun da hiç ilgisi yok.

Kısacası görevi film oynatmak olan makinem maalesef doğru düzgün film falan oynatamıyor. Defalarca servise gitti, anakartı değişti, alet komple değişti ama sorunlar hep mevcut.

Çözüm öneriniz var mı yoksa bu sorunları asla yaşamayacağım, en kaliteli 1080p'leri bile vızır vızır oynatacak bir makine öneriniz var mı? Fiyat falan önemli değil artık, adam gibi film izlemek istiyorum.

Teşekkürler

• önerim var wd live.
  • Yok mu hiç bu sıkıntıları yaşayan?
  • servise gittikten sonra bile aynı hataları tekrar ediyorsa ürünü değiştirme hakkın var dostum. Ürünün değişimini istersin, büyük ihtimal eski ürün olduğundan aynı model ile değiştiremeyecekleri için, a-200 veya a-210 modelini isteyebilirsin üzerine biraz daha koyup
  • Aynı sorun bendede var dostum 14 gb lik bir film indirdim Muhteşem 4 lu gümüş surfcu dual film başlarken sorun yok 10 dk sonra film kasmaya başladı görüntü oynuyor ses yok bende de a-110 var bende artık sıkılmaya başladım bu isten neden Boyle yapıyor anlamadım bunun kullanım klavuzunda 1080p mkv leri oynatır yazıyordu ama 1920 x 900 mkv leri bile oynatamiyor. Bu sorun hakkında çözüme ulasabilen arkadaslar varsa yardımcı olsunlar lütfen .... :(
  • 1080 p lik videoları oynatirken settings te video audio ayarları var oraya girip ayarları 720p de oynatıyorum oda olmuyor ayarı 1080 p ye çıkardığım Zaman Hic buffering yazısı bilem gelmiyor yukarda anlattığım 720 p ayarlı iken seyredebikiyom biraz . Daha sonra ( 10dk. ) takılmalar başlıyor yani görüntü kare kare sea yok

Denediğim filmler

1 - paranormal activity 2 1080 p
    2 - sosyal ağ 1080 p
    3 - muhteşem 4 lu gümüş surfcu 1080p
  • Ben sorunsuz kullanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx
    Ben sorunsuz kullanıyorum.

Theraptorx hocam sana bir sorun olacak o zaman 14 gb lik 1920 x 900 çözünürlükte bir mkv film oynatmayı dengemizin sana zahmet ve lütfen görüşlerini buraya bildir olurmu senden haber bekliyorum
    Eğer oynatırsa hangi firmware kullanıyorsun , video çözünürlüklerini ve hangi filmi oynattigini yazarsan sevinirim senin makinada a-110 degilmi?
  • bendede aynı cihaz var Şu an en son Firmware yüklü cihazdan memnunum.
    HD Tv. yok 72 ekrat crt tv olduğu için video ayar bölümü AUTO aldım HD kameram var 1080P modundaki görüntüleri ham hali ile izliyorum. HD tadında olmasada çok net harika görüntüsü var ilerde HD TV alınca dahada güzel olacak inşallah

benimde sorunum şu. flv formatlı videoları izleyemiyorum sebebi nedir acaba?
  • Popcorn Hour A-110 bendede var ama dediğiniz sorunların hiçbirini yaşamadım
    içine hdd takmadım sadece izlemek için kullanıyorum , son güncellemeyi 1 ay falan önce yaptım
    yeri geliyor 3 adet ( 1.5*1.5*2 tb olmak üzere ) hdd bağladığım zamanlar oluyor. işin içine tb ' ler girince normal olaraka biraz bekletme oluyor tabi

30-40 gb lik filmleri bile izleyebiliyorum
    cihazı ortalama 2 yıldır kullanıyorum ve bugüne kadar toplasam 10 filmi açamamıştır 3-5 filmdede ses sorunu yaşadım. bunlarda riplemeyle alakalıdır
  • Bende a-110 ve Dune BD prime var..A-110 daki tek problemim yamj film seçerken afişler arasında yavaş geçmesi.Onun dışında 1080 ve 720 filmleri sorunsuz oynatıyor....Daha sonra Dune aldım ,çünkü içerideki odayada bir oynatıcı gerekiyordu..Bu yönde bir beklentim olmamasına rağmen filmlerin görüntü kalitesi arttı..Gözlerime inanamadım..Ayrıca gerçekten dune sorunsuz bir alet..A-110da arasıra kapanma ve kilitlenmeler olurdu.dune da hiç yaşamadım.Fakat dunedaki Yadis ve zappiti bence yamj kadar iyi programlar değiller..
  • haklısınız afiş aralarında biraz bekletiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gece_yolcusu

benimde sorunum şu. flv formatlı videoları izleyemiyorum sebebi nedir acaba?

Bu sorun sizde varmıdır?
  • Sayın popcornhour a-110 kullanıcıları arkadaslarım kullanmış olduğunuz tv nedir bide bana onu deseniz Cok makbule gecer bu kadar anlatımın üzerine sanırım benim sorum LCD den kaynaklanıyor olabilr. Benim kullandığım LCD samsung 40s81b yani sadece 1080i leri destekliyor yanlız sunuda belirmekte fayda görüyorum 10gb lik dual AVATAR filmini oynatıyor Simdi siz söyleyin Sizcede LCD den olabilirmi acaba sorunum ( Belkide indirmiş oldugum filmler LCD yi kastigi icin kesik kesik görüntü geliyor belkide sorunum popcorn da değilde LCD de ?... )
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssonerr
    Sayın popcornhour a-110 kullanıcıları arkadaslarım kullanmış olduğunuz tv nedir bide bana onu deseniz Cok makbule gecer bu kadar anlatımın üzerine sanırım benim sorum LCD den kaynaklanıyor olabilr. Benim kullandığım LCD samsung 40s81b yani sadece 1080i leri destekliyor yanlız sunuda belirmekte fayda görüyorum 10gb lik dual AVATAR filmini oynatıyor Simdi siz söyleyin Sizcede LCD den olabilirmi acaba sorunum ( Belkide indirmiş oldugum filmler LCD yi kastigi icin kesik kesik görüntü geliyor belkide sorunum popcorn da değilde LCD de ?... )

Bu tarz problemlerin lcd'den kaynaklanacağini sanmiyorum. Ben de a-110 kullaniyorum. Lcd yi ise 2 yil once almistim. Samsungun 32" bir modeliydi, hatirlamiyorum.. Fakat bahsetiginiz sorunlari ben yasamadim. Bu birazda makineyi ne sıklıkla kullandigizla ve cihazi ne kadar yordugunuzla ilgili sanirim. Ben hicbir zaman torrent ile download islemi yapmadim, ya da hicbir zaman hdd takip kullanmadim cihazi. 3-4 filmi pespese izlemedim mesela..

Sadece ag uzerinden izledim filmleri. Hdd taktiginizda veya torrent ile indirme islemi yaptiginizda cihazin sicakligi 2 katina cikiyor.

Cihazi aldiginiz yere sikayetlerinizin hala devam ettigini bence en kisa surede bildirmelisiniz. Boylece c-200 ile degisim firsatini da kacirmamis olursunuz.(Bana gore c-200 de alinmaz ama..)

• Cihazımın icinde 500 gb lik western digital black var icinde hiçbir film bulunmuyor sadece yamj olayı icin icinde bulunuyor geri kalan bütün bluray filmlerim 1.5 tb lik external hdd min icinde ve torrentle falan isim olmuyor genelde pcde indirip filmleri ağ yardımıyla 1.5 tb tin icine atıyorum. Acaba ben nerde hata yapıyorum hersey normal ama 14 gb ve üzeri film oynatmaya gelince görüntü kesik kesik ve sessiz oynuyor benim tahminim LCD tvim 1080p yi desteklemedigi icin en fazla 1080i yi destekliyor. Belkide baska bir sorunu var çözebilmiş değilim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssonerr

Cihazımın icinde 500 gb lik western digital black var icinde hiçbir film bulunmuyor sadece yamj olayı icin icinde bulunuyor geri kalan bütün bluray filmlerim 1.5 tb lik external hdd min icinde ve torrentle falan isim olmuyor genelde pcde indirip filmleri ağ yardımıyla 1.5 tb tin icine atıyorum. Acaba ben nerde hata yapıyorum hersey normal ama 14 gb ve üzeri film oynatmaya gelince görüntü kesik kesik ve sessiz oynuyor benim tahminim LCD tvim 1080p yi desteklemedigi icin en fazla 1080i yi destekliyor. Belkide baska bir sorunu var çözebilmiş değilim .

bu sorunu tek bir filmdemi yapıyor yoksa yüksek gb'li filmlerin hepsimi böyle
  • Bu sorunu yaşadığım filmler sunlar
    1 - Sosyal ağ 10gb üstü
    2 - Muhteşem 4 lu gümüş sorfcu 10 gb üstü
    3 - Birde gruw ups diye bir film oda 10 gb üstü

Zaten elimde olan 10 gb üstü filmler bunlar. Bunlarda sorun yaşadıktan sonra 10 gb üstü filmleri indirmeye korktum ya 720 yada 810 p filmleri indirmeye başladım ama forumdaki yazıları okudukça arkadaslar 1080 p filmleri rahatlıkla oynatabildigini söylüyorlar , bendeyse sorun oluyor. Diyorumki acaba LCD denmi çünkü bendeki 1080 i ye kadar destekliyor 1080 p yi desteklemiyor.
    Diğer yandan playstation a 1080 p lik bir blueray film koyduğum zaman cam gibi görüntü hiçbir aksaklık yaratmadan makine gibi oynatıyor Buda bana LCD tvmde sorun olmadıgını düşündürüyor

Ben nerde yanlış yapıyorum acaba popcorn umun nesi eksik hala çözemedim :(
  • ben normalde 20-30 gb filmleri sorunsuz izleyebiliyorum kullandığım lcd de sizinki gibi 1080p desteği yok üstelik görüntüyü projeksiyonada aktarıyorum oda aynı 1080p yok yani sorunuz tv ile alakalı değildir diye düşünüyorum
    10 gb üstü filmlerin hepsinde aynı sorun varsa cihazla alakalı bir sıkıntı var yada ayarlarla
    ama filmlerin bir kısmını gösterip bazılarını göstermiyorsa filmlerdendir

tüm bunlara rağmen ben genede problemin filmlerinizden olduğunu düşünüyorum
  • Sorun kaynaktan yaşanıyor olabilir..Bu filmleri ağ,usb stick,usb hdd,internal hdd seçeneklerinden hangisini kullanarak seyrediyorsunuz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.