Şimdi Ara

Popcorn Hour'da Türkçe altyazı problemi çözüldü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
16.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: amf23

Yurtdışından ürün almak isteyen arkadaşlara iyi haber, mevzuatta değişiklik olmuş.
    @ferdagüler arkadaşımızın mesajından alıntıdır;

aşağıda yapılan değişiklik metnini okuyabilirsiniz.
    gümrükçüyle işninizi yaptırırsanız o ayrı ama gidip bizzat kendiniz takip edebilirsiniz.
    kdv yok.yerine tek maktu vergi %10 var
    kkdf olmaması için,nakit ödeme ile internetten peşin alım gerek
    ve herşeyden önemlisi aldığınız eşya ticari olmayacak.örn:10 tane dvd player ı 1000 euro ya alıp bu ticari değildir demeyeceksiniz.tek ürün alacaksınız.cep telofonu sakın düşünmeyin ayrı bir düzenlemeye tabidir.ve alamazsınız.
    benim anladığım bu.
    ata hesabın doğru.her halukarda 1500 ü geçmemen gerek.
    selamlar.

T.C.

BAŞBAKANLIK

Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü

Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.00.00.07.203-2875

Konu : İnternet Sitelerinden Alınıp Posta Yoluyla

Gönderilen Ticari Nitelikte Olmayan Eşya

23.09.2008/ 23008

GÜMRÜK VE MUHAFAZA BAŞMÜDÜRLÜĞÜNE

İlgi: 19.11.2004 tarih ve 31584 sayılı yazımız.

İlgide kayıtlı yazımızda 2000/53 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki “Gümrük Vergilerinde Muafiyet ve İstisna Tanınacak haller Hakkında Karar”ın gerek “Posta Yoluyla Gelen Hediyelik Eşya” başlıklı 32 ila 34 üncü, gerekse ”Vergileri Ödenmek Suretiyle Posta Yoluyla veya Yolcu Beraberinde İthal Edilen Eşya” başlıklı 39 ila 41 inci maddelerinde belirtilen eşyanın karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmamış olması gerektiğinden internet sitelerinden sipariş verilen eşyanın 2000/53 sayılı Karar kapsamında değerlendirilmesinin mümkün bulunmadığı ve internet sitelerinden satın alınıp posta yolu ile gönderilen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, toplam değeri 100 ila 1500 EURO arasında olan eşyanın ithalinde İthalat Rejim Kararı hükümlerinin uygulanmasının icap ettiği belirtilmiştir.

Ancak, 13.06.2008 tarih ve 26905 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 2008/13676 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2000/53 sayılı Karar’ın 40 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi yürürlükten kaldırıldığından, internet sitelerinden satın alınıp posta yoluyla gönderilen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşya ile ilgili olarak, gerçek kıymeti gönderim başına 100 ila 1500-avro arasında olan eşya için % 10 tek ve maktu vergi uygulanması, kıymeti 1500-avro’nun üzerinde olan eşya için ise İthalat Rejim Kararı’na tabi tutulması gerekmektedir.

Bilgi ve gereğini rica ederim.

S. Umman HAMİDOĞULLARI

Gümrükler Genel Müdür V.

DAĞITIM:

Tüm Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlükleri

• arkadaşlar elinde sıfır Popcorn Hour A-110 olan varsa ? ve satmak isterse ? istanbul elden alış veriş yapabiliriz.
  • eğer yukarda yazan gümrük mevzuatında değişiklik şu anda uygulanıyorsa ve gümrük muhafaza memurları bunu uyguluyorsa 1500 euroya kadar yüzde 10 vergisini ödeyip y.dışından internet vasıtasıyla birşey getirtebiliriz.(telefon ve saat getirmeye çalışmayın)
    bu yeni mevzuata göre 500 euro ve üstü birşeyler getiren oldumu?
    iyi günler
  • Buradan Popcorn Hour A-110 almak istiyorum. Satan varsa PM atması rica.
  • merhaba benim bir problemim var..
    altyazısı ingilizcee olarak gömülü filmlerde türkçe altyazıyı gösteremiyorum.nasıl yapılıyor yardımcı olurmusunuz
  • mkvmerge ile istediğiniz altyazıyı gömebilir istediğinizi cıkartabilirsiniz
  • arkadaşlar ubdate işlemini alette nasıl yapıyoruz.sitesinden son ubdateyi indirdim.amma nasıl ubdate yapacağımı anlayamadım.yardımcı olabilirmisiniz?.a-110 için soruyorum?
  • cihazı internete bağlayın, Maintenance-update seçin kendisi bağlanıp yapıyor olması lazım
  • mr_luci,
    Menü'den "Maintenance" bölümüne geldiğinizde karşınıza ilk seçenek olarak "Check for firmware update" diye kutu çıkacak. Bunu seçtikten sonra karşınıza gelen "Online" veya "USB" arasında bir seçim yapmanız gerekiyor. Eğer cihazınız internete bağlıysa "Online" seçebilirsiniz. Ya da indirdiğiniz güncellemeyi USB'nin root kopyalayıp oradan okutabilirsiniz.
    Kolay gelsin,

Not: Eğer hard disk takıp "NMT Applications" yüklediyseniz bunun güncellemesi de aynı şekilde yapılabiliyor.

Selamlar,

quote:

Orjinalden alıntı: mr_luci

arkadaşlar ubdate işlemini alette nasıl yapıyoruz.sitesinden son ubdateyi indirdim.amma nasıl ubdate yapacağımı anlayamadım.yardımcı olabilirmisiniz?.a-110 için soruyorum?

• cevap için teşekkürler.aleti kurcalarken görüntü çözünürlük ayarlarından 1080p yi seçtim kaydettim.sonra alet yeniden başladı ekranda popcorn yazısı çıktı.loading yazıyordu.sonra tv nin mavi ekranı çıkıyoır.televizyonum 1080p yi desteklemediği için sanırım böyle bir durum oldu.ne yapmam lazım acaba bilgisi olan varmı?
  • bana ver
    elektrikten kesip tekrar acmayı dene
  • sorunu çözdümde ubdate yapamadım aletyi.son güncellemeyi sitesinden indirdim.2 gb lık usb belleğimin içine koydum indirdiğim dosyayı.Menü'den "Maintenance" bölümüne geldiğinizde karşınıza ilk seçenek olarak "Check for firmware update diyorum request cannot be processed diye mesaj veriyor.bir türlü güncelleyipde türkçe alt yazılı film izlemek nasip olmadı :)
  • cihazınız A 110 ise bildiğim kadrıyla arkasında reset düğmesi var kullnabilirisniz A 100 içinse aletin kendi sitesinden forumunu araştırarak kumandasından tuş kombinasyonuyla resetleyebilirsiniz...

quote:

Orjinalden alıntı: mr_luci

cevap için teşekkürler.aleti kurcalarken görüntü çözünürlük ayarlarından 1080p yi seçtim kaydettim.sonra alet yeniden başladı ekranda popcorn yazısı çıktı.loading yazıyordu.sonra tv nin mavi ekranı çıkıyoır.televizyonum 1080p yi desteklemediği için sanırım böyle bir durum oldu.ne yapmam lazım acaba bilgisi olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 17 Ekim 2008; 22:13:37 >
  • Bence bunlar içerisinde fiyat performans olarak en iyileri e-great ve istarhd. Popcorn'da ısınma problemi yaşanır diye huylanıyorum.
  • Arkadaşlar ben popcorn 'u 15 gün önce aldı 15 gündür kullanıyordum fakat şu anda aletin portakal rengi olan ışığı yanıyor ve başka hiçbirşey yapmıyor.Açılmıyor bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen...
  • Arkadaşlar sakın popcorn almayın benim aldığımı ancak 15 gün kullanabildim ve bozuldu Amerikaya yapmak için göndermemi söylediler fakat gönderme ücreti 100 dolar ve göndermedim haliyle. Bunlardan haberiniz olsun istedim...
  • a-110 mu aldın. ve hangi hdd yi kullanıyorsun belirtir misin?
    quote:

Orjinalden alıntı: leventfiliz

Arkadaşlar ben popcorn 'u 15 gün önce aldı 15 gündür kullanıyordum fakat şu anda aletin portakal rengi olan ışığı yanıyor ve başka hiçbirşey yapmıyor.Açılmıyor bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: leventfiliz

Arkadaşlar ben popcorn 'u 15 gün önce aldı 15 gündür kullanıyordum fakat şu anda aletin portakal rengi olan ışığı yanıyor ve başka hiçbirşey yapmıyor.Açılmıyor bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen...

Evet A110 ise kötü gerçekten yurtdışı forumlar ölü A110 haberleri ile dolu.
    Ben forumdan bir arkdaştan A100 aldım çok memnunum.
    Mükemmel bir alet.Çift çekirdek işlemcili pclerimizin oynatırken süründüğü videoları vcd oynatır gibi takır takır oyatıyor.Ben seagate external hdd ile kullanıyorum.

Örnek resim.
     Popcorn Hour'da Türkçe altyazı problemi çözüldü

• bu cihazaın direk içine HDD takılabiliyor mu yoksa sadece dışardan harici HDD ile mi çalışıyor.
    Teşekkürler..............

bu arada iyi günlerde güle güle kullanırsınız inş...........
  • İçinede takılır, dışarıdan usb yle takılır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.