Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.577
Cevap
8
Favori
134.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sadece test amaçlı olarak!
    PCH yi kablo ile bağlayıp, PC ye sırayla zyxel ve wn-100 dongle takıp ikisininde performans karşılaştırması yaptınmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

feelulie;

Sadece test amaçlı olarak!
    PCH yi kablo ile bağlayıp, PC ye sırayla zyxel ve wn-100 dongle takıp ikisininde performans karşılaştırması yaptınmı?

pc ye kablo ile bağlamamın esprisini anlamadım,
    dongleları değiştirdim ancak zyxel pch ta çalışmıyor.
  • PC demedim ki zaten :)
    PCH yi dedim
    +
    Moralsizlikten yazıyıda kaçırdın arkadaşım.
  • quote:

PC demedim ki zaten :)
    PCH yi dedim
    +

dostum beynim durdu,neyi nereye bağlıyoruz şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

quote:

PC demedim ki zaten :)
    PCH yi dedim
    +

dostum beynim durdu,neyi nereye bağlıyoruz şimdi

Benim gibi(ben mecburiyetten bağladım) bağla.

1. test : PCH > Kablo > Zyxel HN F1Z modem > USB Dongle WN-100 > PC

2. test : PCH > Kablo > Zyxel HN F1Z modem > USB Dongle Zyxel 271n > PC

İki testi de gerçekleştir. sonuç ne oluyor?

• selamlar!
    Ahmet kardesim sana sorularim var!
    1.indirdigim bluray filmini notebook tan nmt ye nasil atarim?(anladigim kadariyla veri aktarimini kablosuz yapabiliyorsun)veya usb baglantisiylami?
    2.bluray player takili olan(phc 200) nmt ye,icine bluray filmi koydugumuzda o filmi yine kendi icinde bulunan hdd ye aktarabiliyormuyuz?
    3.phc 200 kullanicilarinin internet üzerinde you tube flirck vs vs..den haric film seyretmek gibi bir olasiliklari varmi?
    aklima geldikce soracagim sana,bu bakimdan hakkini helal et daha sana cok soru soracagim bu gidisle.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcakkol

selamlar!
    Ahmet kardesim sana sorularim var!
    1.indirdigim bluray filmini notebook tan nmt ye nasil atarim?(anladigim kadariyla veri aktarimini kablosuz yapabiliyorsun)veya usb baglantisiylami?
    2.bluray player takili olan(phc 200) nmt ye,icine bluray filmi koydugumuzda o filmi yine kendi icinde bulunan hdd ye aktarabiliyormuyuz?
    3.phc 200 kullanicilarinin internet üzerinde you tube flirck vs vs..den haric film seyretmek gibi bir olasiliklari varmi?
    aklima geldikce soracagim sana,bu bakimdan hakkini helal et daha sana cok soru soracagim bu gidisle.:)

1-) Birden çok yolu var.
    a) Modem router vasıtası ile "AĞ" üzerinden. Bağlı PC den.(Aynı PC içerisindeki HDD nin birinden diğerine kopyalar gibi)

b) Modem router vasıtası ile "AĞ" üzerinden. NMT menülerinden.
    - NMT source ten ağdaki PC nin içerisindeki dosyanın üzerine gidiyorsun.
    - NMT kumandası üzerindeki "FILE MODE" tuşuna basıp bırakıyorsun.
    - Açılan menüden "Listeye Ekle" diyorsun.(Birden çok dosya için aynı işlemi tekrarlıyabilirsin. Ancak NMT tarafında seçtiğin dosyaların hepsini aynı yere kopyalar. Sonrasında düzenleme yapman gerekebilir. Aynı yerde olmasını istemediğiniz dosyaları tek seferde yapmayın)
    - Sonra NMT içerisinde nereye kaydedeceksen oraya gelip tekrar Kumandadan "FILE MODE" tuşuna basıp bırakıyorsun.
    - Açılan menüden "Listeyi Buraya Kopyala" diyorsun ve işlem bitene kadar bekliyorsun.

c) Flashbellek/taşınabilir HDD/HDD kutusu ile kopyalamak.
    - Taşıma aracımızı PC ye USB den bağlayıp
    - Dosyaları taşıma aracına kopyala.
    - Taşıma Aracını NMT nın USB girişine bağla.
    - NMT source ten USB ye bağlı taşıma aracının içerisine giriyorsun.
    - Taşıma aracı içerisindeki dosyanın üzerine gidiyorsun.
    - NMT kumandası üzerindeki "FILE MODE" tuşuna basıp bırakıyorsun.
    - Açılan menüden "Listeye Ekle" diyorsun.(Birden çok dosya için aynı işlemi tekrarlıyabilirsin. Ancak NMT tarafında seçtiğin dosyaların hepsini aynı yere kopyalar. Sonrasında düzenleme yapman gerekebilir. Aynı yerde olmasını istemediğiniz dosyaları tek seferde yapmayın)
    - Sonra NMT içerisinde nereye kaydedeceksen oraya gelip tekrar Kumandadan "FILE MODE" tuşuna basıp bırakıyorsun.
    - Açılan menüden "Listeyi Buraya Kopyala" diyorsun ve işlem bitene kadar bekliyorsun.

d) C-200 e has; C-200 e has diyorum çünki Tray deki 3.5 HDD çıkarılıp/takılabilir.
    - C-200 den çıkardığımız HDD yi HDD kutusuna takıp.
    - HDD kutusunu PC ye USB/eSATA yolu ile bağlayıp.
    - Dosyaları HDD kutusundaki HDDye Kopyala/yapıştır-Çek/bırak yolu ile kopyala.
    - PC deki dosyaları HDD kutusundaki HDDye kopyaladıktan sonra, HDD yi kutudan çıkarıp C-200 deki Tray e yarleştir.
    Bu kadar.

2 -) Henüz gerekli Aksesuarlar gelmediğinden bu testi gerçekleştiremedim.

3 -) Üye olduğunuz sitelere giriş yaparak online izleyebilirsiniz.
    Neticede internet tarayıcı gibi istediğiniz sayfayı açabiliyorsunuz.
    "MSP" topluluğuna üye olabilirsiniz.(ingilizce ben uğraşmadım).
    +
    Estağfirullah ne yorgunluğu.
    Neticede soru geldikçe benim aklıma gelmeyen konulara değinmiş oluyoruz.

Keyifli Seyirler/dinletiler.

• Aynısını TFda yazdım buraya aynen aktarıyorum :Bir hafta kadar öncesine kadar popcorn A110 ile mutlu ancak işlemcisinden ötürü buruk bir hayat yaşarken youtube da gördüğüm c200 tanıtımları ve DH ile TF deki mesajlar tanıtımlar sebebiyle nasıl olduğunu anlayamadığım bir karar verip elimdeki cihazları çevremden isteyen arkadaşlara devredip hepsidijitalden c200 sipariş ettim.Sağolsunlar ertesi gün iyibir paketleme ile kargoya verdiler ve ben dün c200'ü aldım .Gece 2,5 luk 500 hdd i içine yerleştirdim ve sistemi kurdum.
    İlk önce cihazın malzeme ve işçiliği sony pioneer gibi cihazlar kalitesine yakın bu haliyle beğendim ama bence daha iyi olabilirdi özellikle üzerinde bulunan açma tuşunun ortasındaki boya kısmı daha farklı yapabilirlerdi.
    Cihazın büyüklüğü gerçekten abartılmış havası veriyor.Genişlik neyse ama bence yüksekliğini 2 santim daha alçak yapabilirlerdi.
    Cihazın kumanda antenini dik değil yan monte ettim.Elektrik ve ses görüntü network kablolarını bağladım herkes yattıktan sonra cihazı açtım ,Update'i çalıştırdım.O kadar çabuk online update yaptıki şaşırdım A110 da çok uzun sürüyordu.
    Kumandanın ışıklı olmasını çok beğendim.radyo frekansı ile çalışması beni endişelendirmişti ama bu kadar duyarlı bir uzaktan kumanda şimdiye kadar kullanmadığımı söylemek istiyorum.Tuşlar çok hassas tuşları çok çok iyi yerleştirilmiş üzerinde düşünülmüş olduğunu hissettiren bir kumanda nereye tutarsanız tutun radyo kontrollü olduğu için çalışıyor ve c200 çok hızlı tepki verençok hızlı bir cihaz.İşlemcisinin hızı wdlive den daha hızlıyım diyor.(bir arkadaşa wdlive almıştım onuda evde denediğimi belirtmek isterim)
    Daha önce kullandığım bu tür cihazlarda film seyretmek istiyorsanız video gösterme kısmını çalıştırıp dosyayı gösteriyordunuz.Bu durumda klasörün içindeki afiş görünmüyordu.Eğer film izlemekten vaz geçip müzik dinlemek isterseniz geri dönüp müzik çalma özelliğini aktif hale getirmeniz gerekiyordu.C200 ile sybas bunu aşmış cihaz size klasörlere erişmeden müzik resim film döküman gibi seçenekler sunmuyor.
    Klasörleri açıp karşınıza çıkan dosyayı işaretliyorsunuz ve cihaz oynatmaya başlıyor,mesela bir filminafişini görüp yukarıdaki film dosyasını oynatmaya başlıyorsunuz.Bence bu husus nmt ve media player larda devrimdir.Çok hoşuma gitti.
    Altyazılardada sybasın uzmanlığı kendini gösteriyor.Benim dikkatimi çeken ise şu oldu.Bir film açtım altyazı ayarlarını tamamladım biz ailecek sarı-siyah renk,40 boyut ve sıfır yükseklikte altyazı seviyoruz.Filmin bazı yerlerinde altyazı karakterleri farklı oluyordu.Kısa bir süre sonra sebebini anladım Yazılım dış ses olunca -malum çatal işaretli karakterleri farklılaştırıyor.İşte altyazı böyle olmalı.
    Şu an burada bitirmek zorundayım çocuklar film seyretmek için çağırıyor.Resimler ve keşiflerle devam edeceğim daha sonra.

• Zyxel HN-660 F1Z wireless modemi C200 için yeni f/w geldikten sonra(gigabit desteği için) kablo ile bağlasak hız 300Mbps mi olur,yoksa 300Mbps desteği sadece wireless kısmı için mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon

Zyxel HN-660 F1Z wireless modemi C200 için yeni f/w geldikten sonra(gigabit desteği için) kablo ile bağlasak hız 300Mbps mi olur,yoksa 300Mbps desteği sadece wireless kısmı için mi?

C-200 wireless için 300Mbps
    Ethernet için 1Gbps destek
    verecektir.
  • prosecutor
    Yeni C-200 ünüz hayırlı olsun
    Sorunsuz mutlu günlerde kullanın.

Düzeltme;imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 2 Ocak 2010; 2:02:23 >
  • Mp3 dosyalarını HDD den dinlemek bir Keyifmiş C-200 de.
    Bugün biraz Mp3 dinledim. Eski NMT cihazımda tamamen Flat/mat bir ses vardı.
    C-200 Müzik seti sanki:)
    Tabi AVR nin katkısı da yabana atılmaz.(önceki NMT ile Aynı bağlantı şekli mevcut C-200 de de.)

İncelemeye Sonradan eklenen Bilgiler, 1. mesaja eklenmiştir.(Foto&Değerlendirme)
    Sonradan eklenenler Mavi renk ile vurgulanmıştır ve önünde eklenme tarihi Belirtilmiştir.

Topiği Okuyan Herkese;
    İyi Yıllar...
  • quote:

quote:

Zyxel HN-660 F1Z wireless modemi C200 için yeni f/w geldikten sonra(gigabit desteği için) kablo ile bağlasak hız 300Mbps mi olur,yoksa 300Mbps desteği sadece wireless kısmı için mi?

verecektir.

Modem 300Mbps ya,bu kısmı wireless bğlantı için hız,modemi eternet kablo ile C-200'e bağlarsak modem bu kablodan 1Gbps hızı verir mi?
  • Ahmet,bugün pch kablo ile modeme bağlı iken sırayla laptoba zyxel dongle,wn-100dongle takarak ve en son ise sadece laptobun wireless ını kullanarak dosya aktarımı yaptım ve hız 2-3mb/sn arasında gidip geldi,ilginç bir durum değil mi
  • quote:

quote:

quote:

verecektir.

Modem 300Mbps ya,bu kısmı wireless bğlantı için hız,modemi eternet kablo ile C-200'e bağlarsak modem bu kablodan 1Gbps hızı verir mi?

Sanırım önceki mesajınızda ben C-200 tarafını soruyorsunuz düşüncesi ile, sorunuzu yanlış anlamışım.

Zyxel HN-660 F1Z

Modemin hız desteği,
    Max. Wireles için > 300Mbps
    Max. Kablo için > 100Mbps dir.
    +
    C-200 Ü soruyorsanız. Yeni Gelecek FW lerle.
    Max. Wireles için > 300Mbps
    Max. Kablo için > 1.000Mbps=1Gbps dir.

• quote:

Ahmet,bugün pch kablo ile modeme bağlı iken sırayla laptoba zyxel dongle,wn-100dongle takarak ve en son ise sadece laptobun wireless ını kullanarak dosya aktarımı yaptım ve hız 2-3mb/sn arasında gidip geldi,ilginç bir durum değil mi

Hakikaten senin transferde bu gariplik var. :(

Ancak anormal kötü de diyemem.
    2-3mb/sn Bu hızla ki ortalaması 2,5MB/sn eder. Oda > *8 dersek 20Mbps hız demektir.

1dk. da > 150MB transfer eder.
    1Saat te Yaklaşık 9GB transfer demektir.(8,78GB)
    Çok iyi değil ama kötüde değil bu tabloda.
  • quote:

quote:

Ahmet,bugün pch kablo ile modeme bağlı iken sırayla laptoba zyxel dongle,wn-100dongle takarak ve en son ise sadece laptobun wireless ını kullanarak dosya aktarımı yaptım ve hız 2-3mb/sn arasında gidip geldi,ilginç bir durum değil mi

Hakikaten senin transferde bu gariplik var. :(

Ancak anormal kötü de diyemem.
    2-3mb/sn Bu hızla ki ortalaması 2,5MB/sn eder. Oda > *8 dersek 20Mbps hız demektir.

1dk. da > 150MB transfer eder.
    1Saat te Yaklaşık 9GB transfer demektir.(8,78GB)
    Çok iyi değil ama kötüde değil bu tabloda.

ancak laptoba n destekli usb dongle takmadan yani kendi a/b/g destekli wireless yla da aynı hızla transfer oluyor.bu n destekli usb dongle un dosya tansferinde bir faydasını göremedim.Belki pc den pc ye hızlı transfer yapabiliyorlardır.pc den pch a yavaş oluyor heralde

• C200'de altyazı renk,büyüklük veyer ayarladıktan sonra cihazı arkadaki kapatma butonundan veya power+delete tuşu ile elektriği keserek kapattığımızda yeniden açınca tüm altyazı ayarları sıfırlanıyor.Acaba bu engellenebilirmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

C200'de altyazı renk,büyüklük veyer ayarladıktan sonra cihazı arkadaki kapatma butonundan veya power+delete tuşu ile elektriği keserek kapattığımızda yeniden açınca tüm altyazı ayarları sıfırlanıyor.Acaba bu engellenebilirmi.

Evet iki durumdan biri olmamalı;

Arka power tuşu ile eya elektrik kesilip tekrar açıldığında
    * Ya kaldığı yerden başlamamalı
    * Ya da kaldığı yerden başlıyorsa o film ile ilgili ypılan ayarlamalarda kaldığı gibi olmalı: Altyazı vs.

Sanırım bunu Yeni FW ile düzeltirler, ancak şuan durum bu malesef.
  • quote:

ancak laptoba n destekli usb dongle takmadan yani kendi a/b/g destekli wireless yla da aynı hızla transfer oluyor.bu n destekli usb dongle un dosya tansferinde bir faydasını göremedim.Belki pc den pc ye hızlı transfer yapabiliyorlardır.pc den pch a yavaş oluyor heralde

PCH C-200 için şu Mını WiFi kartı alayım :)
    Net bir şeklide bu sorunun cevabını veririm.
    +
    300n Wirelesin faydası olmaz olurmu;

Daha önceki NMT cihazımda Kablo ile bağlı iken;

DVD/avi dosyaları arada duraksamalarla PC HDD sinden oynaıyordu, Yada PC den ilgili dosyanın üzerine sağ tık
    "Burada Oynat" segmesinden NMT cihazını seçtiğimde aynı şey oluyordu.

300n Wireles TP-LINK 821 dongle u NMT ye baladıktan sonra

Duraksama sadece 1080p de oluyordu. Diğerlerini duraksamasız oynatıyordu.
    Bu da dongle işe yarıyor demektir benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 2 Ocak 2010; 10:48:08 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.