Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.577
Cevap
8
Favori
134.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hepımız farklı cesıtlı sıtelerden hd fılm ındırıyoruz:)hd mkv arsıv olusturmak yada karsılıklı takas yapmak ısteyenlerle yazısalım

• Ahmet sen herhalde AVR tarihine geçeceskin nasıl oluyorda hdmi ses kapalı konumunda senin avrde dtshdma ışığı yanıyor c-200 amfiye uzaydan mı gönderiyor hd sinyali bir sürü arkadaşa dts hd-ma aktarmıyor diyor muhtemelen senin onkyo sanal bir aktarım filan yapıyor odssyey filan ayağı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Ahmet sen herhalde AVR tarihine geçeceskin nasıl oluyorda hdmi ses kapalı konumunda senin avrde dtshdma ışığı yanıyor c-200 amfiye uzaydan mı gönderiyor hd sinyali bir sürü arkadaşa dts hd-ma aktarmıyor diyor muhtemelen senin onkyo sanal bir aktarım filan yapıyor odssyey filan ayağı

Ne dediğini anlamadım sadays hocam.

Senin M32A DTS HDMA bitstream aktarmıyor diye neden kıskanıyorsun ki
    HDMI ses kapalı ile ne demek istediğini anlamadım!
  • sadays üsad ;
    anladım ne demek isediğini
    2.sayfada verdiğim fotoğrafa istinaden demişsin!

Ancak, tessüfederim, sana kırıldım
    Yanlış foto vermişsin diyeceğine! altından başka şeyler aramışsın :(

Buyur aslında orada vermem gereken foto bu idi.

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi
  • Tekrar herkese merhabalar.
    C-200 ün ısınma ile ilgili bilgileri 1.msj. da güncellenmiştir. 3 ocak 2010. 10:27.
  • C200 ün video çıkışını 1080p24 hz ayarladığımda Amy Winehouse 8 bg lık dvd iso dosyasını oynatırken menü sonrası görüntü gelmedi ekran karardı.Video çıkışını auto yapınca cihaz rahatladı sanki dvd normal oynamaya başladı.Auto daha iyi bir seçim diye düşünüyorum.

Seçenekler, video audio menüsünde DRC ne işe yarar acaba?Açmalımı?

Colorspace 16-235 mi 0255 mi olmalı ?Neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 3 Ocak 2010; 11:24:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

C200 ün video çıkışını 1080p24 hz ayarladığımda Amy Winehouse 8 bg lık dvd iso dosyasını oynatırken menü sonrası görüntü gelmedi ekran karardı.Video çıkışını auto yapınca cihaz rahatladı sanki dvd normal oynamaya başladı.Auto daha iyi bir seçim diye düşünüyorum.

- DVD kayıtlar normal olarak 576 dan daha küçük çözünürlüğe sahip olduğundan 1080/24 seçerseniz çıkışı, 1080p ya upscale etmeye çalıştığından ekstra iş yapar buda takılmalara yol açabilir.
    Auto seçtiğinizde bağlı kaynağınızın özelliğine göre çıkış veriyor ve daha rahat oluyor hali ile.
    Auto yaptığımda bende oynatılan dosya kaydına göre genellikle 1080p/60hz çıkış vermekte.

* TV niz Full HD ise izleyeceğiniz dosyanın özelliğine göre çıkış verin!.

1080i/p - 24 > 1080p - 24 olarak.
    720p/-50/60hz > 720p/-50/60 olarak.
    En rahat böyle oynatıyor. C-200 ü birde upscale ile uğraştırmamış oluyoruz.
    Şimdi başka birşey yazsam "sadays" yine sataşacak

DRC = "Dynamic Range" nin kısaltmasıdır. Yani audio tarafında düşünecek olursak "Tam Frekans aralığı" demek
    ve ses sitemine bağlı ise açmakta fayda var diyorum.
    - Herhangi bir kısıtlama olmaksızın kayıtttaki band genişliğinin tamamını aktar anlamında olduğu bilgisine ulaştım ve açtım
    * Bitstrem aktarımda açık/kapalı anlamsız!. Sadece C-200 tarafından çözülüp aktarılan seslerde geçerli.
    +

Düzeltme; "Colorspace 16-235 mi 0255 mi olmalı ?Neden?"
    Bunu atlamışım :)

Siyahtan - beyaza ton sayısı
    0/16 siyahı, 235/255 beyazı gösterir.

Sinema filmi bildiğim kadarı ile 16-235 olarak kaydediliyor.
    * Ara renklerde detay daha belirgin. Siyah elbiseli birinin elbisesinin bükümlerini daha rahat görürsün.

- Ancak 0-255 seçersen siyahlar daha siyah, beyazlar daha beyaz efect oluşturuyor. Sanki dinamık kontrast açmışsın gibi.
    Ama bunda da bir handikap oluşuyor(c-200 de renk ayarı yok) C-200 den parlaklığı biraz açmak icap ediyor. Çünki
    karanlık sahneler çok karanlık oluyor. Buda siyah elbiseli birinin elbise kıvrımlarının görünmemesine neden oluyor.
    - TV den ayarla diyebilirsiniz; Ben TV renk ayarları ile her kaynak için oynamak istemiyorum, Asıl kaynaktan ayarlayacaksın ki
    hangisini açarsan en iyi ayar zaten yapılmış olsun(DT+,EP-30,C-200) "Bu Benim Şahsi düşüncem ve uygulamaktayım."
    ** Bu sebeple C-200 e yeni FW ile Renk ayarları gelinceye kadar 16-235 kullanacağım.***
    +
    Eski NMT cihazımda(parlaklık,sharpnes,renk,kontrast ayarları) görüntü ayarları mevcuttu ve ben 0-255 kullanıyor ve
    parlaklığı 3-4 kademe NMT üzerinden açarak AVR ye giriş yaptığım(AVR den TV ye HDMI tek çıkış) bütün cihazların görüntü
    ayarlarını hemen hemen aynı ayara getirip bir daha görüntü ayarı ile oynamıyordum.
    Hangi kaynağı açarsam açayım LCD de tek görüntü ayarı ile kullanıyordum.(lcd de görüntü ayarı yapmıyordum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 3 Ocak 2010; 12:40:35 >

• inceleme güzel olmuş teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXIST

inceleme güzel olmuş teşekkürler

Est. Ben ts. ederim.
    Kendim ce merak ettiğim herşeyi test edip incelemeye çalıştım.
    +
    Sonrasında tesbit ettiklerimi de yine 1.mesaja, ekleme tarihi ve renk belirterek ekliyorum.

Faydalı olabilmek güzel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

sadays üsad ;
    anladım ne demek isediğini
    2.sayfada verdiğim fotoğrafa istinaden demişsin!

Ancak, tessüfederim, sana kırıldım
    Yanlış foto vermişsin diyeceğine! altından başka şeyler aramışsın :(

Buyur aslında orada vermem gereken foto bu idi.

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

C200 ün video çıkışını 1080p24 hz ayarladığımda Amy Winehouse 8 bg lık dvd iso dosyasını oynatırken menü sonrası görüntü gelmedi ekran karardı.Video çıkışını auto yapınca cihaz rahatladı sanki dvd normal oynamaya başladı.Auto daha iyi bir seçim diye düşünüyorum.

- DVD kayıtlar normal olarak 576 dan daha küçük çözünürlüğe sahip olduğundan 1080/24 seçerseniz çıkışı, 1080p ya upscale etmeye çalıştığından ekstra iş yapar buda takılmalara yol açabilir.
    Auto seçtiğinizde bağlı kaynağınızın özelliğine göre çıkış veriyor ve daha rahat oluyor hali ile.
    Auto yaptığımda bende oynatılan dosya kaydına göre genellikle 1080p/60hz çıkış vermekte.

* TV niz Full HD ise izleyeceğiniz dosyanın özelliğine göre çıkış verin!.

En rahat böyle oynatıyor. C-200 ü birde upscale ile uğraştırmamış oluyoruz.
    Şimdi başka birşey yazsam "sadays" yine sataşacak

DRC = "Dynamic Range" nin kısaltmasıdır. Yani audio tarafında düşünecek olursak "Tam Frekans aralığı" demek
    ve ses sitemine bağlı ise açmakta fayda var diyorum.
    - Herhangi bir kısıtlama olmaksızın kayıtttaki band genişliğinin tamamını aktar anlamında olduğu bilgisine ulaştım ve açtım
    * Bitstrem aktarımda açık/kapalı anlamsız!. Sadece C-200 tarafından çözülüp aktarılan seslerde geçerli.
    +

Düzeltme; "Colorspace 16-235 mi 0255 mi olmalı ?Neden?"
    Bunu atlamışım :)

Siyahtan - beyaza ton sayısı
    0/16 siyahı, 235/255 beyazı gösterir.

Sinema filmi bildiğim kadarı ile 16-235 olarak kaydediliyor.
    * Ara renklerde detay daha belirgin. Siyah elbiseli birinin elbisesinin bükümlerini daha rahat görürsün.

- Ancak 0-255 seçersen siyahlar daha siyah, beyazlar daha beyaz efect oluşturuyor. Sanki dinamık kontrast açmışsın gibi.
    Ama bunda da bir handikap oluşuyor(c-200 de renk ayarı yok) C-200 den parlaklığı biraz açmak icap ediyor. Çünki
    karanlık sahneler çok karanlık oluyor. Buda siyah elbiseli birinin elbise kıvrımlarının görünmemesine neden oluyor.
    - TV den ayarla diyebilirsiniz; Ben TV renk ayarları ile her kaynak için oynamak istemiyorum, Asıl kaynaktan ayarlayacaksın ki
    hangisini açarsan en iyi ayar zaten yapılmış olsun(DT+,EP-30,C-200) "Bu Benim Şahsi düşüncem ve uygulamaktayım."
    ** Bu sebeple C-200 e yeni FW ile Renk ayarları gelinceye kadar 16-235 kullanacağım.***
    +
    Eski NMT cihazımda(parlaklık,sharpnes,renk,kontrast ayarları) görüntü ayarları mevcuttu ve ben 0-255 kullanıyor ve
    parlaklığı 3-4 kademe NMT üzerinden açarak AVR ye giriş yaptığım(AVR den TV ye HDMI tek çıkış) bütün cihazların görüntü
    ayarlarını hemen hemen aynı ayara getirip bir daha görüntü ayarı ile oynamıyordum.
    Hangi kaynağı açarsam açayım LCD de tek görüntü ayarı ile kullanıyordum.(lcd de görüntü ayarı yapmıyordum)

güzel açıklama ama 16-235 oldu mu WDciler sataşıyor daha güzel gösteriyor bizimki diye açıkçası ben 0-255 kullanıyorum ötekitürlü bana panel tvlerin sinema modu gibi biraz silik ve karanlık geliyor

1080i medyalar için 1080p/24 doğru sonuç vermeyebilir bu tamamen deneyerek bulunmalıdır panellerin deinterlacerları özellikle lcdlerin çok başarılı değildir bakarsınız c-200 çok daha iyi deinterlace edebilir ayrıca çoğu 1080i medya 50hz veya 60hzdir buna göre 1080i50 1080i60 yahut 1080p50 veya 1080p60 seçimi daha mantıklı olabilir

• quote:

sadays üstad;
    Ben sadece iki örnek verdim.
    Elbette
    1080i/p 50/60 > 1080p/ 50/60 olmalıdır.
    576i/p 50/60 > 576p/ 50/60 olmalıdır.
    480p/ 50/60 > 480p/ 50/60 olmalıdır.
    640*480 < küçük çözünürlükte ise > PAL ve Ekrana Sığdır olmalıdır.

Not: Birde bende HDMI çıkışı olan bütün cihazlar > Onkyo TX-SR875 e HDMI ile bağlıdır.
    Görüntü 875 ten HDMI ile LCD ye aktarılmaktadır.
  • Arkadaşlar;
    Şunu belirteyim > "Beyonce.I.Am.Yours.2009.Blu-ray.720p.AC3.TrueHD.x264-HDBRiSe.mkv"
    İnmekte ve TrueHD testi de yakındır.

link eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 3 Ocak 2010; 15:02:05 >
  • quote:

Arkadaşlar;
    Şunu belirteyim > "Beyonce.I.Am.Yours.2009.Blu-ray.720p.AC3.TrueHD.x264-HDBRiSe.mkv"

link eklendi

sevgili ahmet yazılarına cevap yazmasamda ,bu başlığı merakla takip ediyorum ve bu denemelerini özelikle hd ses le ilgili olanları duyunca geberiyorum burda
    cok faydalı bilgiler veriyorsun bu arada cok teşekkürler,,
    konuyla alakalı değil ama bende başka bir şey sormak istiyorum. bende hd ses formatlı filimler var45 gb boyutunda ve kısa hd sesli filimlerin başlarında kulanılan sesler var.bılgisayarımda gforce 9800gtx+ ekran kartım var ve bu kartın da hdmi cıkışı var,ben ana kartdan bu ekran kartına dıgıtal ses bağlantısınıda yaptım,ama bu hd seslerin pcm olmasını bile yapamadım,olmadı yani,boşamı uğraşıyorum acaba,veya senin bu konuda bilgin varsa anlatabilirmisin,ben bu konuda başlıkd actım ama ordada aradığım bilgiyi bulamadım.saygılarımla.

• Evet arkadaşlar üstteki dosya indi ve C-200 hdd sine atıldı.

Kumandadan "AUDIO" tuşuna bastığımda 2 ses olduğunu görüyorum!
    Ancak ne yaptıysamda Hep 2/2 seste kaldı.
    Bu da Dolby Digital 5.1 ses. Bunda sorun yok. Bitstream aktarıyor.
    Fakat....

1/2 ses bir türlü geçmedi video clıp.
    Belki C-200 TrueHD yi desteklemiyor, belkide Dosya hatalı.
    Hangisi olduğunu bu dosya ile test edemedim. :(
  • quote:

Arkadaşlar;

link eklendi

Başka C-200 ü olan arkadaşlar!
    Dosya adını tıkladığınızda indirebileceğiniz yere gidiyor.
    Mümkünse birde siz test edermisiniz.
  • Herkese iyi ve mutlu yıllar dilerim.

Modemim bozuldu,zaten değiştirecektim,zxyel HN-660 ve zxyel nUSB dongele aldım.Net bağlantım 1Mbit,laptopın wifi'si ile d/l yaparken ort.120kb/s ile oluyor,ama nUSB dongle'ı loptopa bağlayıp d/l yaparsam 10-50kb arasında değişiyor.Driverını yükledim,ancak nUSB'nin utility kısmını kaldırdım,yükleyince modeme bağlanıyor,ama nete girmiyordu,heralde ayarlarını yanlış yaptım.Her neyse onu araştırırım da,bu nUSB ile nasıl 100kb/s d/l limitine ulaşılır?
    Bir de bu modemde oversight için nasıl port açılır?

@Ahmet bu cihazları siz denediniz,sizdeki durum neydi?,@feelulive sizde de aynıları var,siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.amon -- 4 Ocak 2010; 15:40:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon

Herkese iyi ve mutlu yıllar dilerim.

Modemim bozuldu,zaten değiştirecektim,zxyel HN-660 ve zxyel nUSB dongele aldım.
    Net bağlantım 1Mbit,laptopın wifi'si ile d/l yaparken ort.120kb/s ile oluyor,
    ama nUSB dongle'ı loptopa bağlayıp d/l yaparsam 10-50kb arasında değişiyor.
    Driverını yükledim,ancak nUSB'nin utility kısmını kaldırdım,yükleyince modeme bağlanıyor,
    ama nete girmiyordu,heralde ayarlarını yanlış yaptım.
    Her neyse onu araştırırım da,bu nUSB ile nasıl 100kb/s d/l limitine ulaşılır?
    Bir de bu modemde oversight için nasıl port açılır?

@Ahmet bu cihazları siz denediniz,sizdeki durum neydi?,@feelulive sizde de aynıları var,siz ne dersiniz?

ZyXELL port açma için tıklayınız.

Download a gelince;

Ben şuan 8Mbit bağlantım var.
    Aynı modem üzerinden
    Download hızları
    PC(LINKSIS PCI 300n kart) ile Microsoft sitesinden 800-930KB
    PC(LINKSIS PCI 300n kart) ile Nvidia sitesinden 900KB - 1MB
    PC(LINKSIS PCI 300n kart) ile rapid premium 700-950KB

Notebook(intel pro5100 300n) ile Microsoft sitesinden 750-820KB
    Notebook(intel pro5100 300n) ile Nvidia sitesinden 800KB - 930KB
    Notebook(intel pro5100 300n) ile rapid premium 650-800KB

• quote:

......

Verdiğiniz link çalışmıyor(site adı gizli,pm'den veya aralıklı) tekrar yazabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.amon -- 4 Ocak 2010; 22:21:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon
    quote:

......

Verdiğiniz link çalışmıyor(site adı gizli,pm'den veya aralıklı) tekrar yazabilir misiniz?

Aşağıdakini kopyala adres çubuğuna yapıştır.

http://www.frmtr.com/resimli-program-anlatim/90047-resimli-zyxel-prestige-600-modemlerde-port-acma.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 4 Ocak 2010; 23:14:36 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.