Şimdi Ara

Porsche kaza yaptı 2 kişi öldü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
6.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabanın halinden ne kadar süratli oldukları anlaşılıyor. Allah ailelerine sabır versin.
  • Ölmeleri kötü, başkalarına zarar vermemeleri iyi olmuş. Hız yapmak tehlikelidir.
  • Yolu göremedim videoda ama bir yol ne kadar hatalıda olsa o araç nasıl o şekilde uçar siteye girer sitenin demirde baya yüksek. Allah rahmet eylesin ve bizlerden uzak tutsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Orijinalden alıntı: Handsome2000

Sucu tamamen yol durumuna atmak bence yersiz, belli ki arkadaslar da hiz yapmis, belki alkolluyduler. Porsche var diye gaza basmak ve baskalarinin canini tehlikeye atmak bence buyuk kabahat. Herkes kurallara uymali, hiz sinirlarini asmamali.

Tabi canim, sucu yola atmayalim yoksa bu cocuklari nasil yaftalariz ? nasil ölunun arkasindan laf soyleriz ?

Gozle gorulen yolun eksiklerini soylemek yerine, belli olmayan hizlarini ve alkol oranlari ustunden gidelim ki ölunun arkasindan soz soyleme hakkimiz olsun...

Yollar oyle tasarlanbilir ki, sen degil asiri hizli, keyif verici madde etkisi altinda ol gine basit yaralar ile cikabilirsin sehir icinde ki boyle bir kazadan...

Emin ol ki o yol bu sekilde olmasaydi bu kaza olmazdi, bu cocuklar hayatini kaybetmezdi...

Burasi ilk defa gelenler icin epey yaniltici, kot farkindan dolayi koptu ustundeyken önunu gormeden yaklasik 300mt gidiyorsun, kopru bitip rampa basladiginda sirf gokyuzunu goruyorsun önunu gormuyorsun ve birden inmeye basliyorsun ve inmeye daha baslamadan araba garip G kuvvetleri altina giriyor ve inmeye baslarken araba hafifliyor, direksiyon bosa cikiyor ve araba sola egimli bir yola iniyor...

Yolu bu sekilde yaptin, tirmanmaya baslamadan iki tane kasis koysan dahi kafi, ne kasis ne tabela ama herkezi tenzih ederim, bir gun yolu dusen ESP'li aracini 50km ile sag seride vursun arabasini, 51 degil 50 ile vursun arabaya ne oluyor gorun...

Dediklerinizde haklısınız. Ülkemizde ne ara yollar nede ana yollar standartlara uygun şekilde yapılmamaktadır.Gerçek mühendislik görmemekte ve günün şartlarını kurtarmak amaçlı yapılmaktadır.

Ama buradaki durumda bu arkadaşların savunulacak bir tarafı bulunmamaktadır yola falan suç atamayız oradaki hız sınırı nedir?

Yasal sınırda yapılacak kazada bu derece vahim bir durum oluşur muydu?

Öncelikle bunlara cevap vermemiz gerekir.

• Allah rahmet eylesin. Bazı kişiler yok alman arabası iyidir, kore ve japon dandiktir diyor ama koskoca Porsche'den bile ölüm haberi geliyor. Arabaların hiçbirine güvenmemek lazım sonuçta insan üretimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Orijinalden alıntı: Handsome2000

Sucu tamamen yol durumuna atmak bence yersiz, belli ki arkadaslar da hiz yapmis, belki alkolluyduler. Porsche var diye gaza basmak ve baskalarinin canini tehlikeye atmak bence buyuk kabahat. Herkes kurallara uymali, hiz sinirlarini asmamali.

Tabi canim, sucu yola atmayalim yoksa bu cocuklari nasil yaftalariz ? nasil ölunun arkasindan laf soyleriz ?

Gozle gorulen yolun eksiklerini soylemek yerine, belli olmayan hizlarini ve alkol oranlari ustunden gidelim ki ölunun arkasindan soz soyleme hakkimiz olsun...

Yollar oyle tasarlanbilir ki, sen degil asiri hizli, keyif verici madde etkisi altinda ol gine basit yaralar ile cikabilirsin sehir icinde ki boyle bir kazadan...

Emin ol ki o yol bu sekilde olmasaydi bu kaza olmazdi, bu cocuklar hayatini kaybetmezdi...

Burasi ilk defa gelenler icin epey yaniltici, kot farkindan dolayi koptu ustundeyken önunu gormeden yaklasik 300mt gidiyorsun, kopru bitip rampa basladiginda sirf gokyuzunu goruyorsun önunu gormuyorsun ve birden inmeye basliyorsun ve inmeye daha baslamadan araba garip G kuvvetleri altina giriyor ve inmeye baslarken araba hafifliyor, direksiyon bosa cikiyor ve araba sola egimli bir yola iniyor...

Yolu bu sekilde yaptin, tirmanmaya baslamadan iki tane kasis koysan dahi kafi, ne kasis ne tabela ama herkezi tenzih ederim, bir gun yolu dusen ESP'li aracini 50km ile sag seride vursun arabasini, 51 degil 50 ile vursun arabaya ne oluyor gorun...

Dediklerinizde haklısınız. Ülkemizde ne ara yollar nede ana yollar standartlara uygun şekilde yapılmamaktadır.Gerçek mühendislik görmemekte ve günün şartlarını kurtarmak amaçlı yapılmaktadır.

Ama buradaki durumda bu arkadaşların savunulacak bir tarafı bulunmamaktadır yola falan suç atamayız oradaki hız sınırı nedir?

Yasal sınırda yapılacak kazada bu derece vahim bir durum oluşur muydu?

Öncelikle bunlara cevap vermemiz gerekir.

şehir içi hız limiti 50 veya 70. arkadaşların dediğine istinaden 50 km de kaza yaparsın denilen bi yol. gene denilene göre 70-80 arası hızda kaza olmuş. gene denilene göre tabela, kasis vs. hiç birşey yok.

senin dediğine göre burdan da şunu çıkarıyoruz hız sınırını 10 km aşarsak ölürüz. ben o yolu hiç bilmiyorum espsi yol tutuşu hak getire olan albea aracımla o yola 40 la girsem ölücem. sonrada arkamdan; yok alkol aldı, yok arkada kükreyen motor, yok hız sınırını aştı. önce mantalitenin değişmesi lazım.

siz şimdi bu yolumu savunuyosunuz bana?

• Bahsdilen kavsaktan her gun geciyorum... Yol gercekten cok kotu. Iyi dediginiz bir araba ile bile 50 km nin uzerinde oraya girdiginiz an kaza yapma olasiliginiz neredeyse %70
    Gecen ay da orda bir kamyon devrildi. Yine yakin zamanda minibus yan yatti.. Eger ilkdefa gidiyorsaniz oraya kaza yapmaniz cok buyuk olasil
    ik
  • Allah rahmet eylesin toprakları bol olsun. Tek sevindiğim nokta masum kişilerin canını almamış olmamaları. İster porsche olsun, ister veyron olsun istersede güvenlikten 7 yıldız alan bir araç olsun. Belli bir limiti aştıktan sonra sonuçlar aynıdır. Aracın sağlamlığıda biryere kadar.

Aslında şehir trafiğinde, insanların ulaşımını sağladığı yollarda bunlara müstehak diyeceksin ama olmayacak bu adamların belkide anası babası bu kadar üzülmeyi bunları haketmedi. Ders olsun diyeceksin ama oda olmaz. Pist olmayan ülkede insanlar duygularını maalesef caddelerde, masum insanların arasında bastırmaya çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Ben bu forumu anlamıyorum arkadaş adam bomboş otoban gibi yol bulmuş basmış gaza millet diyor istanbul parkı kiralasın ne alakası var bu adamın arabası porsche diye hiç hızlı gitmeyecekmi istanbul parkı kiralasın diyenlere porscheyi ve bomboş yolu versek acaba cc le 90 a sabitleyipmi gidicekler insanları anlaması zor.

porsche alacak param olsa pist kiralarım kendimin ve diğerlerinin canını tehlikeye atmam

kurallara uymak zorunda normal yolda

ilk mesajda dediğim gibi boş bulunmuş herhalde yol boş olunca

+1
    Tabi bir de pistte şehiriçinde olduğu gibi hava atılmaz onun için pistte sürmüyorlar galiba.

hocam kaza sabah saatlerinde hava atma olayı değil sanırsam

önlerine köpek-hayvan çıkmış olabilir beyler

• quote:

Orijinalden alıntı: Reactive

Oturduğum siteye girmiş. Her gece deli gibi gazlama sesleri geliyordu içimden öleceksiniz diyip duruyordum, gerçek olmuş ne yazık ki.

hocam sanırım sabah olmuş olan yani yarış-artistlik mevzusu değil

benim soracağım o yol öyle de ne zamandan beri o şekilde
  • Tek sevindirici olay baskalarinin canina birsey olmamis, kendi baslarini yemisler, iyi olmus. 27 yasinda baba parasiyla altindaki arabaya acimadan gazlarsan boyle olur. Kendi parasiyla alsa bak bakalim boylr hunharca gidebiliyor mu?..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

kendi tutkusu ve cahilliği ölüm getirmiş iyi ki masum birinin canını almamış belkı bu kazadan sağ çıksaydı başka bir gün masum bir insanın canını alacaktı bu açıdan da olay sevindirici .

daha önce birine çarpmış zaten adam komaya girmiş ölen kişi kurtarmış kendini.....

buda 2 ci vakasıymış Allah rahmet eylesin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: tjodalv

Tek sevindirici olay baskalarinin canina birsey olmamis, kendi baslarini yemisler, iyi olmus. 27 yasinda baba parasiyla altindaki arabaya acimadan gazlarsan boyle olur. Kendi parasiyla alsa bak bakalim boylr hunharca gidebiliyor mu?..

Yazık sizin gibilere

• Servet dusmanliginin zirvesini bu forumda gorebilirsiniz.

Resmen toplumun zihniyetine ayna tutuyor yorumlar.

Forumda ki Bu başlıkları okuduğumuzda net bir şekilde görülüyor ki açlık sınırının altındaki gelir düzeylerine bile forum uyelerinin tepki gösterdiği, fazla bulduğu görülüyor.

bunu ne tür bir başlıkla anlatabilirim diye düşündüğümde servet düşmanlığı aklıma geldi ama 1600 tl'nin bir servet olarak görmek mümkün mü emin değilim.

kendinden çok kazanan herkesten nefret eden bir kitle var forumda. işsiz olduklarını ya da hayatta hiç hak etmedikleri bir yere geldiklerini düşünüyorum.

Yada gercekten yasadigi hayati hakediyorlar diye dusunuyorum kararsızım Bu konu da....

gerçekten herhangi bir geliri olmayan bir insan neden geliri olanların hep fazla kazandığını düşünür.

ya da gerçekten bunu mu düşünüyorlar yoksa ben neden bu kadar kazanmıyorum gizli fikrinin dışa vurumu mu bu?

evet sen de kazan. hatta daha çoğunu kazan.

benim burada anlayamadığım, neden insanlar ben de çok kazanayım da adalet olsun demek yerine o da kazanamasın durumuna geldiği.

Iste burda tembellik devreye giriyor. Oturayim para kazanayim. Yok oyle bir dunya. Ha varoldugunu idda ediyorsaniz gelelim bizde orda yasayalim

bosuna yorulmamis oluruz hem..

Nasil bir hasetlik nasil bir cekememezliktir bu anlamak mumkun degil...

• quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

kendinden çok kazanan herkesten nefret eden bir kitle var forumda.
    ........

gerçekten herhangi bir geliri olmayan bir insan neden geliri olanların hep fazla kazandığını düşünür.

ya da gerçekten bunu mu düşünüyorlar yoksa ben neden bu kadar kazanmıyorum gizli fikrinin dışa vurumu mu bu?

benim burada anlayamadığım, neden insanlar ben de çok kazanayım da adalet olsun demek yerine o da kazanamasın durumuna geldiği.

Iste burda tembellik devreye giriyor. Oturayim para kazanayim. Yok oyle bir dunya. Ha varoldugunu idda ediyorsaniz gelelim bizde orda yasayalim

Katılıyorum.
    Bunu sadece bu forumda değil, başka forumlarda da görüyorum.

"Çok laf yalansız, çok para haramsız olmaz" diye bir söz tutturmuş gidiyorlar.
    Onlara göre çok para kazanan herkes vergi kaçırıp devleti veya birilerini dolandırıyor, altında iyi bir araba olan herkes baba parası yiyor.

Dünya adaletli olmayabilir, hepimiz aynı koşullardaki ailelerde doğmadık, ama bazı insanlardaki bu kıskançlık, çekememezlik niye?

Not: Kendim zengin falan değilim yanlış anlaşılmasın, keşke olsam. Kendi halimde kavrulup gidiyorum.

• quote:

Servet dusmanliginin zirvesini bu forumda gorebilirsiniz.

Forumda ki Bu başlıkları okuduğumuzda net bir şekilde görülüyor ki açlık sınırının altındaki gelir düzeylerine bile forum uyelerinin tepki gösterdiği, fazla bulduğu görülüyor.

bunu ne tür bir başlıkla anlatabilirim diye düşündüğümde servet düşmanlığı aklıma geldi ama 1600 tl'nin bir servet olarak görmek mümkün mü emin değilim.

kendinden çok kazanan herkesten nefret eden bir kitle var forumda. işsiz olduklarını ya da hayatta hiç hak etmedikleri bir yere geldiklerini düşünüyorum.

Yada gercekten yasadigi hayati hakediyorlar diye dusunuyorum kararsızım Bu konu da....

Mesajın tamamını alıntı yapmak istemezdim ama çok güzel özetlemişsiniz

• Benim kız arkadaşımın bir arkadaşıydı, yarın cenazesi Ataköy 5. kısım camii'nden kalkıyor gelin orada daha yakından hitap edersiniz.
    Şayet iddia ettiğiniz gibi müslümansanız biraz Allah'tan korkar da ölmüşün arkasından konuşmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RqJnr -- 12 Ağustos 2012; 21:38:38 >
  • Hepsi kul yapisi degilmi markanin ne onemi var
    Allah rahmet eylesin

• Oradan havalandi , suradan uctu , buraya ucmaya devam etti , oradan havalanmaya hala devam ediyor , buranin altindan gecti , suranin ustunden atladi ve durdu.

Allah rahmet eylesin olenlere.

• quote:

Servet dusmanliginin zirvesini bu forumda gorebilirsiniz.

Çok güzel özetlemişsin durumu Serhat, ellerine sağlık.

Ölenlere Allahtan rahmet dilemek en uygunudur mübarek ramazan günü. Hız sınırı ve kural diyenler, sizler hiçmi hızlı gitmediniz? Pazar günü ve sabahın erken saatleri ve Ataşehirin o meşhur caddesi boş olduğu zamanda yani bas diyor insana. Ben bile o yol boşken 5. vites 110 ile gidiyorum. Hız içimizde var. Kim ne derse desin. Kim ne kuralı koyarsa koysun. Bir an geliyor ve bir boşluk, düz bir alan görünce insanın içinde ki ses "hadi bas azcık" diyor. Diyor, diyebilir, normaldir bu. Evet, hız yapılmaması gereken bir yol ama yapmışlar işte. Ve olan olmuş maalesef. Herkesin ve hepimizin başına gelebilir. Ölenlerin ailelerinden biri girse şu foruma tesadüfen bir kaç gün sonra, bu arkadaşları suçlayan yorumları görse üzülür. Yazık olmuş mübarek ramazan günü, bayrama bir hafta kala gencecik iki insana.

Sahi, hız sınırı ve kural diyenlere sorayım. Porsche sizin altınızda olsa 70'i, 90'ı ve 120'yi hiç geçmezmisiniz? Evet geçmeyiz demeyin sakın inanmam çünkü.

Birde genelde bu tip kazalarda "iyi olmuş, baba parasıyla alıp basarsan olacağı budur" tarzı yapılan yorumlar üzücü. Sana ne? Babasının parası veya kendi parasıyla aldı. Bu çokmu önemli? Haydi babasının parasıyla aldı diyelim, çokmu kötü baba parası ile araba almak? BABA yahu BABA. Adamın öz be öz babasıdır almıştır oğluna bir araba, bu doğal ve gurur verici bir şey. Demek sizler çocuğunuz açlıktan ölse daha cebine para bile koymazsınız ki baba parası yemesin diye. Ne diyeyim ki, yazık.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.