Şimdi Ara

Porsche kaza yaptı 2 kişi öldü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
6.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baska ,masum insanlara zarar vermedikleri icin cok sevindim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Servet dusmanliginin zirvesini bu forumda gorebilirsiniz.

Resmen toplumun zihniyetine ayna tutuyor yorumlar.

Forumda ki Bu başlıkları okuduğumuzda net bir şekilde görülüyor ki açlık sınırının altındaki gelir düzeylerine bile forum uyelerinin tepki gösterdiği, fazla bulduğu görülüyor.

bunu ne tür bir başlıkla anlatabilirim diye düşündüğümde servet düşmanlığı aklıma geldi ama 1600 tl'nin bir servet olarak görmek mümkün mü emin değilim.

kendinden çok kazanan herkesten nefret eden bir kitle var forumda. işsiz olduklarını ya da hayatta hiç hak etmedikleri bir yere geldiklerini düşünüyorum.

Yada gercekten yasadigi hayati hakediyorlar diye dusunuyorum kararsızım Bu konu da....

gerçekten herhangi bir geliri olmayan bir insan neden geliri olanların hep fazla kazandığını düşünür.

ya da gerçekten bunu mu düşünüyorlar yoksa ben neden bu kadar kazanmıyorum gizli fikrinin dışa vurumu mu bu?

evet sen de kazan. hatta daha çoğunu kazan.

benim burada anlayamadığım, neden insanlar ben de çok kazanayım da adalet olsun demek yerine o da kazanamasın durumuna geldiği.

Iste burda tembellik devreye giriyor. Oturayim para kazanayim. Yok oyle bir dunya. Ha varoldugunu idda ediyorsaniz gelelim bizde orda yasayalim

bosuna yorulmamis oluruz hem..

Nasil bir hasetlik nasil bir cekememezliktir bu anlamak mumkun degil...

Çok güzel özetlemişsin durumu Serhat, ellerine sağlık.

Ölenlere Allahtan rahmet dilemek en uygunudur mübarek ramazan günü. Hız sınırı ve kural diyenler, sizler hiçmi hızlı gitmediniz? Pazar günü ve sabahın erken saatleri ve Ataşehirin o meşhur caddesi boş olduğu zamanda yani bas diyor insana. Ben bile o yol boşken 5. vites 110 ile gidiyorum. Hız içimizde var. Kim ne derse desin. Kim ne kuralı koyarsa koysun. Bir an geliyor ve bir boşluk, düz bir alan görünce insanın içinde ki ses "hadi bas azcık" diyor. Diyor, diyebilir, normaldir bu. Evet, hız yapılmaması gereken bir yol ama yapmışlar işte. Ve olan olmuş maalesef. Herkesin ve hepimizin başına gelebilir. Ölenlerin ailelerinden biri girse şu foruma tesadüfen bir kaç gün sonra, bu arkadaşları suçlayan yorumları görse üzülür. Yazık olmuş mübarek ramazan günü, bayrama bir hafta kala gencecik iki insana.

Sahi, hız sınırı ve kural diyenlere sorayım. Porsche sizin altınızda olsa 70'i, 90'ı ve 120'yi hiç geçmezmisiniz? Evet geçmeyiz demeyin sakın inanmam çünkü.

Birde genelde bu tip kazalarda "iyi olmuş, baba parasıyla alıp basarsan olacağı budur" tarzı yapılan yorumlar üzücü. Sana ne? Babasının parası veya kendi parasıyla aldı. Bu çokmu önemli? Haydi babasının parasıyla aldı diyelim, çokmu kötü baba parası ile araba almak? BABA yahu BABA. Adamın öz be öz babasıdır almıştır oğluna bir araba, bu doğal ve gurur verici bir şey. Demek sizler çocuğunuz açlıktan ölse daha cebine para bile koymazsınız ki baba parası yemesin diye. Ne diyeyim ki, yazık.

Baba parasiyla alsalar kabahat. Calisip alsalar daha buyuk kabahat cunku kesin calip cirmislardir...

Dusmanligi ortaya koyacak cok laf var
    ..

• quote:

Forumda ki Bu başlıkları okuduğumuzda net bir şekilde görülüyor ki açlık sınırının altındaki gelir düzeylerine bile forum uyelerinin tepki gösterdiği, fazla bulduğu görülüyor.

bunu ne tür bir başlıkla anlatabilirim diye düşündüğümde servet düşmanlığı aklıma geldi ama 1600 tl'nin bir servet olarak görmek mümkün mü emin değilim.

kendinden çok kazanan herkesten nefret eden bir kitle var forumda. işsiz olduklarını ya da hayatta hiç hak etmedikleri bir yere geldiklerini düşünüyorum.

Yada gercekten yasadigi hayati hakediyorlar diye dusunuyorum kararsızım Bu konu da....

gerçekten herhangi bir geliri olmayan bir insan neden geliri olanların hep fazla kazandığını düşünür.

ya da gerçekten bunu mu düşünüyorlar yoksa ben neden bu kadar kazanmıyorum gizli fikrinin dışa vurumu mu bu?

benim burada anlayamadığım, neden insanlar ben de çok kazanayım da adalet olsun demek yerine o da kazanamasın durumuna geldiği.

Iste burda tembellik devreye giriyor. Oturayim para kazanayim. Yok oyle bir dunya. Ha varoldugunu idda ediyorsaniz gelelim bizde orda yasayalim

+1 millet altındaki arabaya güvenip hızlı gitmesin örnek olsun diye konu açtım kaza yapılan kısmı birçok kişinin bilmesi ve çok ters olduğunu söylemesine rağmen hala iyi olduya getirenler var(normal araç kazalarında hiç böyle iyi olmuş mesajı bulamazsınız)

• Araç Porsche Cayman imiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

quote:

Mesajın tamamını alıntı yapmak istemezdim ama çok güzel özetlemişsiniz

Tebrikler...

• Burada eleştirilecek durum gelir düzeyi değil arabasını yola göre limitlerine göre kullanmamasıdır. Orda başka marka/model araçta olabilirdi. Maalesef direksiyona oturunca maddi gelirin pek bir önemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

Burada eleştirilecek durum gelir düzeyi değil arabasını yola göre limitlerine göre kullanmamasıdır. Orda başka marka/model araçta olabilirdi. Maalesef direksiyona oturunca maddi gelirin pek bir önemi yok.

Bircok kisinin takildigi nokta farkli ama
  • Anlatılana göre elemanlar epeyce hızlı gidiyorlarmış. Şimdi burada yol kamburdu, köpek çıktıydı, kamyon devrildiydi geyiklerine hiç gerek yok. Fiat Albea ya da Porsche Cayman; olacaklar aşağı yukarı aynı. Başkalarına zarar vermeden çekip gitmişler. Orada bir kadın varmış galiba, ona da çarpmamak istemiş olabilirler diyen de var. Zarar vermemeleri de şans bir bağlamda.

Şimdi öyle şeyler yazıyorsunuz ki, sanki oradan geçen 10 arabadan 9'u sitenin bahçesine uçuyor. :) Yemişim servetinizi, baba paranızı. Adamlar arabayı uçarken görmüşler, neyin ispatı için bu kadar çabalıyorsunuz anlamıyorum. Fiat 126 ile uçsa da aynı şeyi yazarım. Kazayı gören adam ne anlatıyor, siz burada ne anlatıyorsunuz, çok garip gerçekten.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

Burada eleştirilecek durum gelir düzeyi değil arabasını yola göre limitlerine göre kullanmamasıdır. Orda başka marka/model araçta olabilirdi. Maalesef direksiyona oturunca maddi gelirin pek bir önemi yok.

Bircok kisinin takildigi nokta farkli ama

Takılmaları gerekn noktalar söylediklerim bence. Hergün trafik canavarı diye ticarilerden bahsediyorlar. Onlarla bu insanların ne farkı var. İnsan kendi hatasıyla kaza yaparsa aracın önemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

quote:

Orijinalden alıntı: Reactive

Oturduğum siteye girmiş. Her gece deli gibi gazlama sesleri geliyordu içimden öleceksiniz diyip duruyordum, gerçek olmuş ne yazık ki.

hocam sanırım sabah olmuş olan yani yarış-artistlik mevzusu değil

benim soracağım o yol öyle de ne zamandan beri o şekilde

Valla bilemiyeceğim ancak o duvarın üstünden uçmak o kadar kolay değil. O yol gerçekten çok sakat, gözümün önünde trafik polisi bile başka bir arabaya girdi o yolda. Hem yolun eğimi yamukluğu vs. bir ara da orda çalışma falan vardı iyice yama falan garip bi yol oldu. Yeni camii yapılıyor diye etrafa parklar vs. yapıcaklarına yolu düzeltselerdi keşke. Palladium'dan o göbeğe gelirken ki yolun hali de içler acısı delik deşik çukur dolu bir yol. Göbeğin hali ise içler acısı trafik kitlenip duruyor. Emniyet müdürlüğünü de koydular kukalarla güzelce yolu da daraltmışlar. Sözde modern semt, trafik alt yapısı rezalet. Keza Ataşehir tarafı o kaldırım taşlı yol toprak olsa daha iyiymiş.

• Foruma uzun süredir girmiyordum ama bu konuya birşeyler yazmak istedim.
    Vefat eden arkadaşlar bizim okulumuzdandı.Mekanları cennet olsun,Allah tahsilatlarını affetsin.
    Öyle çok yakın değildim belki ama görünce tüylerim diken diken oldu,gözlerim doldu.
    Benim aracımın sağ koltuğuna birkaç dakikalıkda olsa oturmuştu...

Sadece şunları söyleyebilirim.O aracın okulumuzda olduğu iki sene boyunca ben onu bir kere bile hız yaparken görmedim.Hani diyorsunuz ya altınızda porsche olsa sanki siz basmazsınız ya da altınızda porsche olunca gaza gelip basarsınız vs. , o çocuk basmıyordu.
    O araç,benim o okulda gördüğüm süre içerisinde yerinden pek kıpırdamazdı,öyle kendini ifşa etmek veya etiket yapmak,piyasa yapmak gibi bir derdi yoktu o adamın.

Tanımadığınız insanlar hakkında atıp tutmayın lütfen!Ne olur ahkam kesmeyin!
    Öyle ya da böyle olan oldu malesef,ben hatası vardı yoktu onu tartışmıyorum;ancak kişi ve olaylar hakkında fikir sahibi olmadan,ölen adamın arkasından konuşmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Orijinalden alıntı: Handsome2000

XXX

XXX

Dediklerinizde haklısınız. Ülkemizde ne ara yollar nede ana yollar standartlara uygun şekilde yapılmamaktadır.Gerçek mühendislik görmemekte ve günün şartlarını kurtarmak amaçlı yapılmaktadır.

Ama buradaki durumda bu arkadaşların savunulacak bir tarafı bulunmamaktadır yola falan suç atamayız oradaki hız sınırı nedir?

Yasal sınırda yapılacak kazada bu derece vahim bir durum oluşur muydu?

Öncelikle bunlara cevap vermemiz gerekir.

Simdi yasal sinir nedir ona bakmak lazim..

Yollari yasal sinirin %10 yada %20 fazlasinda seyreden yollarimizda ki ortalamanin altinda bir aracin, ortalamanin altinda bir sofore gore belirlenmesi gerekmez mi ?

Sonucta yollar hiz siniri 50km iken 50km ile gidilicek sekilde yapilmaya kalkirsa, trafik gercekten 'hata affetmez' hale gelicektir, trafigin 'hata kaldirmasi' icin yol yapilirken bir margin eklenir bu sekilde yollar daha guvenli olucaktir...

Simdi bu yol, yasal sinirin %10 yada %20 fazlasinda seyreden yollarimizda ki ortalamanin altinda bir aracin, ortalamanin altinda bir sofore gore belirlenmis olsaydi bu kaza olmazdi...

Keza bu cocuklar atalim 120km ile bu kazayi yapti...

Porsche degil C4 suren bir vatandas bu kazanin bir benzerini 110km hizla yapar...

Porsche suren 25 yasinda ki degil, 40 yasinda ki bir sofor 100km hizla ayni kazayi yapar...

Ayni kazayi Golf kullanan 65 yasinda ki bir hanim 55km hizla yapabilir...

Hatta yagmur gibi doga kosullari altinda bu kazayi sradan bir araba 45km hizlada yapabilir...

Sradan bir otomobil trafik kurallari dahilinde yoldan cikip jantini yamultabilir...

Kisacasi, burada margin dusuk tutulmus, yol tehlikeli yapilmis, burada kot farki ve bu kambur bu kadar agresi olmasa bu kaza "2 agir yarali" olurdu, kot farki daha az olsa "1'i agir 2 yarali" olurdu, kot farki cok cok az olsa idi, "Genc'in surdugu Porsche atasehide kontrolden cikti" olurdu, kot farki insani boyutlarda olsa idi "Buradan sabah bir cocuk gecti Porsche'si ile, yakisikli guzel yuzlu, gecti gitti" olucakti...

Burasi dum duz bir yol olsun, 320km ile gelip gine kaza yapip bahceye birileri ucabilir ama bunun olma olasiligi cok cok cok daha dusuk, siz yolu duzgun yaptikca kazalar azalicaktir, oluler yaraliya, yaralilar ayakta tedaviye donecektir...

Ama herkeze soyluyorum burasi SORUNLU bir yer, Insaat Muhendisi arkadasim ile tartistik, boyle bir yol-kambur yok Dunya'da, yasal hiz sinirlari icinde dahi bu kamburun sag seridinde seyrederseniz isiniz sansa kaliyor, bu kambura gelen her araba inise gecerken dengesini kaybediyor, yaninda park var gidin oturun izleyin 50-60km ile gelenlerin farlari bile biraz sag-sol dalgalaniyor...

Umarim anlatmak istedigimi anlatmisimdir...

• Oncelikle Yakinlarinin basi sagolsun diyorum genc insanlarin hayatlarini kaybetmesine cok uzuluyorum,

Gelelim kaza olayina bir araba nasil olurda baska bir arabaya vurmadan yada baska bir kazaya karismadan ucak gibi havalanip bir sitenin bahcesine ucabilir,aracin hizi ne olursa olsun bir arabanin havalanmasi sayet baska birseye vurmadiysa tamamen yol hatasidir.
    Arac havalandiysa ne pilotaj kurtarir nede arabada bulunan esp vs gibi guvenlik donanimlari,bu olay tamamen yol hatasidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta60 -- 13 Ağustos 2012; 2:37:54 >
  • Allah rahmet eylesin, çok gençlermiş daha. Açıkçası bu tarz kazalara pek de üzülemiyorum. Sonuçta yapılmaması gereken tehlikeli bir iş yapıyorlar, kural çiğniyorlar. Çocuk oyuncağı değil sonuçta, o araç gelip bana da çarpabilir veya benim aracıma çarpıp büyük hasar da verebilir. İnsanlara maddi manevi büyük zarar verecek şekilde davrandıkları için canlarından oluyorlar. Yazık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Handsome2000

Sucu tamamen yol durumuna atmak bence yersiz, belli ki arkadaslar da hiz yapmis, belki alkolluyduler. Porsche var diye gaza basmak ve baskalarinin canini tehlikeye atmak bence buyuk kabahat. Herkes kurallara uymali, hiz sinirlarini asmamali.

Diyelim ki alkollü?
  • 2 kere 2 nasıl 4 ediyorsa o yolun ne kadar tehlikeli ve sorunlu olduğu da bu kadar açık. Biraz fazla hız ve dikkatsizlik yetiyor o yolda kaza yapmak için. Eğer düzeltilmezse cok canlar daha alacak maalesef..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı şekilde Fenerbahçe ülker arana yokuşuda çok kötüdür orada hız yapanlar çok
  • O yolu ben de biliyorum ve cidden tehlikeli. Aile yapimdan dolayi senede en az 3-4 kez finlandiyaya gidip uzun kalma firsatim oluyor. Oranin en ücra köyündeki yollar bile bizim sözde avrupa kultur baskenti istanbulumuzun yollarindan kat kat iyi. Finlandiyanin en ucra koyunden bahsediyorum. Evlere binalara bakinca bizim koylerle yarisacak durumda degil ama EN ÜCRA KÖYLERİNİN YOLLARI bile bizim istanbulun yollarinin yaninda pist kaliyor.

• Her kaza gibi bu kazada da veri olmamasına rağmen ön yargı ile hızlı olduğunu düşünen arkadaşlar yasal hız sınırları dahilinde otomobillerle neler olabileceğini pek bilmeyenler sanırım. Ben bir otobanın hemen yanında büyüdüm öyle mühendislik harikası bir noktaydı ki hafta da min. ortalama 5-6 kişinin ölümüne şahitlik ederdik gözümün önünde ne insanlar parçalandı ne acayiplikler gördüm hem de hız sınırları dahilinde hatta çok altında bile bariyerlerin yardığı araçlar, uçan otomobiller, insanlar gördüm neyse beni geçelim. Arkadaşlar kazalar öyle euroncap testlerinde ki gibi sabit normlarda olmuyor bir aracın yerden kesilip uçması için 50km/h yeterlidir. Bir kaldırıma vurursunuz ve uçarsınız bu kadar basittir bir duvarı yıkıp geçmek için (dayanımını bile bilmeden ahkam kesiyorsunuz) 30-40 km/h'lik hızın ivmesi gayet yeterlidir. Siz filmlerde ki uçma sahnelerinin 150-200 ile mi çekildiğini sanıyorsunuz yada araçların olağanca parçalandığı yatay taklaların, testlerinin. Neyse ön yargı dan ibaret hepsi. Bunları diyenler 60km ile mühendislik harikası yollarda biryerlere uçmamışlarda ondandır aman uçmasınlar arkalarından kendileri gibileri ahkamı basar sonra...

Geçen tv de bir kaza yayınlanmıştı hızı kaçtı bilemiycem ancak savrulan araç ışıkların ordaki göbeğe yan vurup yerden ciddi miktarda havalanıp olduğu yere düşmüştü.
    Her kaza kendi koşulları içinde değerlendirilir...

• İki gencin çok kötü bir şekilde vefat ettiği (olayın nasıl olup bittiği henüz belli değil) kazada bile acımasız yorum yapan kompleksli insanlar var ya ,ben daha ne diyim..Allah sizi bildiği gibi yapsın..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.