Şimdi Ara

Porsche kaza yaptı 2 kişi öldü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
6.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yillardir millet kendi kendini kandirmis ,
    İyiliksever-misafirperver-insancil-falan filan demis bu millet hep kendi kendine ... Kendimizi hep üstün ırk gibi görmeye calisma cabasinda olmusuz ...

Kendi kendimizi bi şekle sokmuşuz ama valla billa gavur dedikleri insanlar var ya , inanin sizlerden cok daha hoşgörülü , bizden daha çok başkaları için üzülüp sevinebiliyolar !

Biz malesef haset bir toplumuz, Ister kabul edin ister etmeyin.

bırak yabancılari kendi öz kardeşimiz bi adım öne gecse hemen başlar manyak manyak düşüncelere ...

Cevremizdeki guzelliklerle asla mutlu olamaz kimse ,

Bende neden yok diye kahreder lanet eder herkes kendini , hayati da kendilerine zindan ederier ...

Bu mantalite saniyorum ki degismez ama en azindan ölümlü , acılı olaylar oldugundan zehirli dilinizi ısırıp biraz kendinizi tutun ki oluye sayginiz oldugu belli olsun..

• yanlış anlaşılmasın ben bu tür kazalarda ölenlere üzülmüyorum.benim üzüldüğüm nokta trafikte masum insanlararın canına kast eden ,trafik kurallarına uyan ve yolunda giden insanlara zarar geldiği zaman üzülüyorum.altına yarım milyonluk araç alıp herkezin kullandığı trafikte herkezin canına kast etmeye kimsenin hakkı yok.kimse kusura bakmasın.ben bu ülkede her türlü yasa çiğneyene tahamülün yok zaten.yaşanmaz hale getirdiler canım ülkemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Orijinalden alıntı: Handsome2000

XXX

XXX

Dediklerinizde haklısınız. Ülkemizde ne ara yollar nede ana yollar standartlara uygun şekilde yapılmamaktadır.Gerçek mühendislik görmemekte ve günün şartlarını kurtarmak amaçlı yapılmaktadır.

Ama buradaki durumda bu arkadaşların savunulacak bir tarafı bulunmamaktadır yola falan suç atamayız oradaki hız sınırı nedir?

Yasal sınırda yapılacak kazada bu derece vahim bir durum oluşur muydu?

Öncelikle bunlara cevap vermemiz gerekir.

Simdi yasal sinir nedir ona bakmak lazim..

Yollari yasal sinirin %10 yada %20 fazlasinda seyreden yollarimizda ki ortalamanin altinda bir aracin, ortalamanin altinda bir sofore gore belirlenmesi gerekmez mi ?

Sonucta yollar hiz siniri 50km iken 50km ile gidilicek sekilde yapilmaya kalkirsa, trafik gercekten 'hata affetmez' hale gelicektir, trafigin 'hata kaldirmasi' icin yol yapilirken bir margin eklenir bu sekilde yollar daha guvenli olucaktir...

Simdi bu yol, yasal sinirin %10 yada %20 fazlasinda seyreden yollarimizda ki ortalamanin altinda bir aracin, ortalamanin altinda bir sofore gore belirlenmis olsaydi bu kaza olmazdi...

Keza bu cocuklar atalim 120km ile bu kazayi yapti...

Porsche degil C4 suren bir vatandas bu kazanin bir benzerini 110km hizla yapar...

Porsche suren 25 yasinda ki degil, 40 yasinda ki bir sofor 100km hizla ayni kazayi yapar...

Ayni kazayi Golf kullanan 65 yasinda ki bir hanim 55km hizla yapabilir...

Hatta yagmur gibi doga kosullari altinda bu kazayi sradan bir araba 45km hizlada yapabilir...

Sradan bir otomobil trafik kurallari dahilinde yoldan cikip jantini yamultabilir...

Kisacasi, burada margin dusuk tutulmus, yol tehlikeli yapilmis, burada kot farki ve bu kambur bu kadar agresi olmasa bu kaza "2 agir yarali" olurdu, kot farki daha az olsa "1'i agir 2 yarali" olurdu, kot farki cok cok az olsa idi, "Genc'in surdugu Porsche atasehide kontrolden cikti" olurdu, kot farki insani boyutlarda olsa idi "Buradan sabah bir cocuk gecti Porsche'si ile, yakisikli guzel yuzlu, gecti gitti" olucakti...

Burasi dum duz bir yol olsun, 320km ile gelip gine kaza yapip bahceye birileri ucabilir ama bunun olma olasiligi cok cok cok daha dusuk, siz yolu duzgun yaptikca kazalar azalicaktir, oluler yaraliya, yaralilar ayakta tedaviye donecektir...

Ama herkeze soyluyorum burasi SORUNLU bir yer, Insaat Muhendisi arkadasim ile tartistik, boyle bir yol-kambur yok Dunya'da, yasal hiz sinirlari icinde dahi bu kamburun sag seridinde seyrederseniz isiniz sansa kaliyor, bu kambura gelen her araba inise gecerken dengesini kaybediyor, yaninda park var gidin oturun izleyin 50-60km ile gelenlerin farlari bile biraz sag-sol dalgalaniyor...

Umarim anlatmak istedigimi anlatmisimdir...

Yol bildiğim bir yer değil ne şekilde bir düzen veya düzensizlik içinde bilmiyorum.

Zaten genel yorumlar yolun ciddi anlamda rol oynadığı düşüncesinde.

Benimde belirttiğim gibi ülkemizde ara yolları geçtim ana yolların bile standartlara uygun olmadığı gün gibi ortada ancak düzeltileceği yerde her geçen gün bölünerek parçalanarak daha da kötü hale getiriliyor özellikle bakım ve onarım çalışmaları ehli olmayan kişilerin yapması nedeniyle durum daha vahim sonuç alıyor.

Benim arkadaşları suçlamak gibi niyetim yok bende bozuk yol yüzünden ölümden döndüm ki otobanda 80-90 km civarı hız ile ilerliyordum (izmit İstanbul körfez tünel geçişi) yolun en hızlı aktığı yerlerden biridir ve kaçacak herhangi bir banket vb. bir yer bulunmaktadır en ufak sorunda yolun ortasında kabak gibi kalırsınız arkadan gelen tırlar üsütünüzden geçmesin diye dua edersiniz.

Ölen gençlerin ailelerine allah sabır versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Yillardir millet kendi kendini kandirmis ,
    İyiliksever-misafirperver-insancil-falan filan demis bu millet hep kendi kendine ... Kendimizi hep üstün ırk gibi görmeye calisma cabasinda olmusuz ...

Kendi kendimizi bi şekle sokmuşuz ama valla billa gavur dedikleri insanlar var ya , inanin sizlerden cok daha hoşgörülü , bizden daha çok başkaları için üzülüp sevinebiliyolar !

bırak yabancılari kendi öz kardeşimiz bi adım öne gecse hemen başlar manyak manyak düşüncelere ...

Bende neden yok diye kahreder lanet eder herkes kendini , hayati da kendilerine zindan ederier ...

Bu mantalite saniyorum ki degismez ama en azindan ölümlü , acılı olaylar oldugundan zehirli dilinizi ısırıp biraz kendinizi tutun ki oluye sayginiz oldugu belli olsun..

Yıllardır millet kendi kendini kandırmamış eskiden öyleymiş. Paranın insanlığın önüne geçmediği dönemler, milletin psikolojisinin bozuk olmadığı dönemler iyilik sever, misafirperver, insancıl mış herkes.

Sonra büyük şehirler yutmuş insanları, paraya mahkum etmiş. Parası olmayana doktor, ilaç vermemiş. Bir parça ekmeğe mahkum etmiş, hırsızlık yaptırmış. Arsızlık yaptırmış. Yeri gelmiş kavga ettirmiş, kana kan, dişe diş.

Şimdi haset toplum konusunda haklı olduğu yönler var. Fakat bunu da irdelersek altından farklı şeyler çıkar.

Ben 32 yaşımdayım. İşçi çocuğuyum. Kendimi bildim bileli çalışıyorum. Şu anda Kamu diyebileceğimiz bir sektörde orta düzey yetkiliyim. Ama aldığım maaşla evimi zor geçindiriyorum. Kendimden örnek verdim ki konu farklı yerlere çekilmesin diye.

Şimdi senin maddi gücünle aşıp bitirdiğin şeyler var, olayı aşmışsın ve filozofa bağlamışsın. Çevrendeki güzelliklere felsefi açıdan bakıp değişik renkler görebiliyorsun. Ama ben senin hayatında hiç görmediğin, hiç önemsemediğin şeylerle boğuşarak hayat mücadelesi veriyorum. Bırak ta aramızda o kadarcık psikoloji farkı olsun. Benden dünyaya senin pencerenden bakmamı bekleyemezsin ki? çünkü ben o pencereyi hiç görmedim :) hiçbir fikrim yok yani :) ben senin sense benim olayıma fransızsın sonuç olarak ;)

Kardeş olayına da katılıyorum, ki zaten kardeş insanın hayatındaki ilk rakibidir. Herşeyini paylaşmak zorunda olduğun, sana ilk rakip olan kişi. Eskiden bu yana bu değişmemiş, tahta geçmek için ilk kardeşinin kellesini vurdururmuş eskiler. Şimdi de farksız, Ata hayattayken miras hesabı yapıp kardeşine kazık atma planı yapıyor herkes. Ben zaten yeterince maddi gücü olmayan insanların çocuk sahibi olmalarına karşıyım. Neyse konuyu dağıtmayalım.

Sonuç; hayat insanı paraya mahkum etti. Bu yüzden "gemisini kurtaran kaptan" mantalitesi popülerlik kazandı. Bunun değişmesi mümkün değil söylediğin gibi.

Kaza haberine gelecek olursak Allah rahmet eylesin, gencecik insanlar. Aşırı hız ve bozuk yol bir araya gelince sonuç kaçınılmaz olmuş. Bunun üzerinde daha fazla yoruma gerek yok. Hatayı insanlar yapar zaten, o gaz pedalına hepimiz yer yer fazla basıyoruz.

Fakat o bozuk yol denilen yerin şikayet edilmesinde fayda var. Ben bu kaza yapanların ailesinin yerinde olsam davacı olurum, en azından başkaları daha az risk altında olsunlar, daha az canlar yansın diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

Ataşehir'de bu sabah akılalmaz bir kaza meydana geldi. Boş yolda aşırı hızla ilerlediği öne sürülen Porsche marka lüks araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Önce kaldırıma çıkan otomobil, daha sonra toprak alandaki yükseltiye aşarak havalandı. Metrelerce havalanan otomobil, yan yolu havadan geçti ardından da 1,5 metre yüksekliğindeki bahçe duvarının üzerinden geçti. Yaklaşık 15 metre uçan otomobil, duvarını havadan aştığı site bahçesine düştü. İnanılması güç kazada hurda yığınına dönen araçtaki Adnan İper (27) ile Onur Çilingir (25) hayatını kaybetti. İki gencin cansız bedeni güçlükle araçtan çıkarıldı. Olay yerindeki inceleme devam ediyor.

plaka: 34AC7844

Allah rahmet eylesin

allah rahmet eylesin

• Allah c.c rahmet eylesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum. gençmiş ,zenginmiş, prorsche miş, şahinmiş.

o yoldan günde bir sürü araç geçiyor. başka uçan var mı yok. demek ki epey hızlıymışlar.

biriside çıkıp ben onu okulda kaç kere gördüm hız yapan birisi değil demiş. demek ki o sabah birileri dürtmüş ki hız yapmış.

hiç olmazsa başkalarının ocaklarını söndürmediler.

kendilerine Allah (c.c.) tan rahmet diliyorum.
  • gene bos adamlar bos bos konusmus, iyi olmus demedikleri kalmis. ayiptir yahu valla ayip. sebebide belli; cekememezlik, mal-mulk dusmanligi, asagilik psikolojisi. aynen boyle devam herkes birbirini horgorsun.
  • Gelir seviyesinin hiç alakası yok konuyla, apaçi her zaman apacidir, aptal hep aptaldir, kafası çalışanın kafası zam aldıktan sonra daha fazla ya da az çalışmaz. Babam bana öğrenciyken eskisinden bir Hyundai almıştı, alabilseydi Porsche de alırdı, nesi var bunun?

Olay arabaya, paraya bakmıyor. Toplumda yasamak icin doğru düzgün davranacaksin, olay bu kadar basit, davranmıyorsam da olasi sonuclara katlanacaksın.

Hız yapıp ölüyorsan baskasına zarar vermeden ölüp gitmesi en iyisi.

Ön yargılı da olmamak lazım tabii, Porsche ile kaza yapmışlarsa mutlaka hız yapıyorlardir, iyi ki gebermişler de dememek gerekiyor.

Madem ölmüşler, bari hız yapıp ölmüş olsunlar da yazık olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TripleSix -- 13 Ağustos 2012; 18:28:08 >
  • Çok üzüldüm gerçekten.

Allah ailelerine sabır versin.

Bu ne arkadaş yahu! Araba bilye gibi olmuş. İnsanlara ders olsa bari. Allah Rahmet Eylesin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Yillardir millet kendi kendini kandirmis ,

Yazdıklarınız çoğuna katılıyorum ancak ölüye saygı meselesi yanlış anlaşılıyor. Şunu düşün; annene, babana, kız kardeşine veyahut hayatta değer verdiğin birisine o sitede ev aldın (güzel site , bahçesi var demirli) , o değer verdiğin kişide malum saatte o bahçede oturuyor varsayalım, hop üstüne 1,5 tonluk araç düşüyor ve o değer verdiğin kişi feci şekilde can veriyor. bu senaryo yu kafanda iyi kur o anı yaşa ve sonra gel burda olaya tarafsızca yorum yap. (Kazanç konusunda yazdıklarına katılıyorum önceden belirtim)

• Allah rahmet eylesin yakinlarina sabir diliyorum allahtan baska kimseye zarar vermediler o yol da her gece. araclar gazliyor polis bir cozum bulmali yola rofuj yapilabilir mesela...

• Allah Rahmet Eylesin
  • Ya arkadaş 1 mesajı 50 kere alıntı yapıp durmayın konu okunmuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TripleSix

Gelir seviyesinin hiç alakası yok konuyla, apaçi her zaman apacidir, aptal hep aptaldir, kafası çalışanın kafası zam aldıktan sonra daha fazla ya da az çalışmaz. Babam bana öğrenciyken eskisinden bir Hyundai almıştı, alabilseydi Porsche de alırdı, nesi var bunun?

Olay arabaya, paraya bakmıyor. Toplumda yasamak icin doğru düzgün davranacaksin, olay bu kadar basit, davranmıyorsam da olasi sonuclara katlanacaksın.

Hız yapıp ölüyorsan baskasına zarar vermeden ölüp gitmesi en iyisi.

Ön yargılı da olmamak lazım tabii, Porsche ile kaza yapmışlarsa mutlaka hız yapıyorlardir, iyi ki gebermişler de dememek gerekiyor.

Madem ölmüşler, bari hız yapıp ölmüş olsunlar da yazık olmasın.

aynı fikirdeyim, trafik kuralları boşuna konulmuyor, bir kural varsa uyacaksın ( hız sınırı gibi), uymazsan bu tür sonuçları kabul edeceksin, herşeyi boşveriyorum ya başkalarının canına birşey olsaydı? örneğin ufak bir çocuk, yazık değil mi?

• Merhaba arkadaşlar...

Konuyu her yönüyle incelemişsiniz ve aslında söylenecek pek başka bir şey de kalmamış.

Ancak aşağıda sırayla sayacağım hataları bir okumanızı isterim. Zira o yoldan çok geçerim ve olan olayın yanındaki binada oturan yakınlarım var.

Karayollarının hataları:

Batı-Ataşehir'de 3 seneyi geçkindir oturuyoruz. Köprü yapılmaya başladığının ilk gününden itibaren işe gidiş gelişim için kullandım. Ataşehir'e giderken tamam sıkıntı yok ancak Ataşehir'den dönerken diğer arkadaşların dediği gibi çok sorunlu açıları ve daralmaları var.

Örneğin Ataşehir'den gelirken 3 şerit olan köprü inişin hemen sonrasında 2 şeride düşüyor ve bilmeyenler diğer araçların üzerine çıkıyor. Çok uzun bir düzlük var ve eğim çok fazla direksiyonu sağlam tutmazsanız şerit değiştiriyorsunuz ve Allah'a emanet gidiyorsunuz.

Şoför hataları:

Hemen her gece bu yokuşun sonundaki Starbucks'ın önünde modifiye ve spor araçlı gençler buluşup drag yapıyor. Lüks ve spor araçlar kısa sürede büyük hızlara çıkabildikleri için bu yol onlar için bulunmaz nimet. Batı-ataşehir - Ataşehir - Batı-ataşehir gibi bir güzergahları var ve zaman falan tutuyorlar, görüyoruz.

Kaç kere polise şikayet ettik bir tümsek koyun bir polis gelsin vs diye ama dinletemedik. Hayır motor sesinden uyunmadığı gibi arada sırada kavgalar çıkıyor ancak kimse dinlemiyor.

Bahsi geçen aracın kadranı 165KM/S de sabit kalmış. umarım bu açıklayıcı olur biraz.

Şimdi yazacaklarımı iyi okuyun.

İlk sayfalarda verilen linklerde arka planda en yakında görülen binada ablam, eniştem ve yeğenim oturuyor.

O arabanın duvara toslayıp takla atarak geçtiği bahçenin hemen yanında piknik alanı 5 metre ötesinde ise ÇOCUK OYUN PARKI var.

Yeğenim site içinde olduğu için canı istediğinde oyun parkına çıkıyor. Ama genellikle oyuncaklarını alıp o piknik alanında tek başına kitap falan okuyor. tam da o aracın bulunduğu noktalarda oynamayı da çok seviyor.

Şimdi...

Ben bu şahısların ölümlerine üzülmeli miyim? Yoksa belalarını bulmuşlar mı demeliyim?

Şahsen bu kişilerin hayatlarının ölümüne üzüldüm ama normal birinin ölümüne üzüldüğümden çok az. Ailelerine baş sağlığı dilerim ancak onları bu hale getiren kendileri olduğu için onlara da çok kızgınım... Polis ve kamu görevlilerine ise lanet okuyorum çünkü buradaki siteler olarak kaç kere imza toplandı, şikayet edildi bu konuda bir şey yapılsın diye, olan 2 adet gencecik çocuğa oldu.

Şimdi soruyorum size...

Suçlu Kim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrin -- 14 Ağustos 2012; 18:37:22 >

• Bu yoldan bugüne kadar hiç mi başka araç geçmedide bu ferrari kaza yaptı bu araç 1200 ile 1500 kg arası bildigim kadarıyla bu aracın 15 mt uçabilmesi ne demek kaç km yapıyorlar bunlar.
    ki geçtigim yollar. iyi ki başkalarının canına gelmemiş bunların düşüncesizliginden kendileri bulmuş
    Trafikte herkes kurallara uyacak burda hız yapılcak yol var yapılmayacak yol var.
    geçen gün şile istikametinden çekmeköye dogru yolda gidiyorum sile yolunda ben orta şeritteyim sol şeritten o kadar hızlı bir caddy geçti ki yolda dönemedi bariyerlere girdi ben acaba takla atıp önüme düşek mi diye baktım şimdi bu gibi kazada o araba benim önüne düşse yada karşı seride geçse ferraride bahçede çoçukların üstüne düşsse yada karşı şeritte düşse bu araçların şöferlerinin duyarsızlıgı yüzünden neden başkalarının canı yansın.
  • her şeyi bırakıp kına işine giriyorum.

sırf donanımhaber tayfasına çalışsam zengin olurum.
  • Allah rahmet eylesin. Hız yapmak saçmalık bence o çakılma anında araba nasıl patlamadı acaba.
  • Allah rahmet eylesin, hız tutkusu olmadık anlarda ölümcül olabiliyor.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2191059/Millionaire-killed-200mph-Pagani-Zonda-spins-control-crashes-fence.html

Burada da 30 millik alanda Pagani Zonda ile hız yapmış bir sürücünün habere göre emniyet kemeri takmadığı için öldüğünden bahsediliyor. Yolcu ise arabadan yürüyerek çıkmış...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.