Şimdi Ara

Porsche Taycan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Porsche 2020 modeli olarak Taycan’ı gösterecek. Bi web sitesinde 73-78 bin dolar bandında olabilir diye okumuştum. Türkiye fiyatı 450.000 ₺ yı geçer mi ?

Edit: Sizin fiyat düşünceniz nedir ?

Edit2: Araba konusunda çok bilgim yok. Lütfen sade cevaplar verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcagcaa -- 2 Ağustos 2019; 19:16:53 >

• Yeni kasa 320i 450bin tlye satılıyor, sence gecer mi ?
  • double or nothing kullanıcısına yanıt
    Tabiri caizse arabalar konusuda çok bilgim yok. O yüzden yorum yapamıyorum. İroninizi anlamadım. Geçer mi 450bin ₺ yı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: double or nothing

Yeni kasa 320i 450bin tlye satılıyor, sence gecer mi ?
    O konu ayrı bir saçmalık bmw de 330 bin gözüküyor. Sahibindende galeriler 450 ye satıyor
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    Almanya’da çıkacak tahmini fiyatlara baktım. 75-90 bin euro bandında gözüktü. Euro yu 6.50 olarak alırsak ve arabaya da 80 bin euro dersek 552 bin ₺ çıkıyor. Türkiye fiyatıyla 650-700 bin ₺ dan aşağı olma ihtimali var mı ?
  • gcagcaa G kullanıcısına yanıt
    Kısacası imkansız. 35 40 bin dolarlık tesla model 3 bile 600bine satılıyor su an türkiyede, en ucuz porsche cayman 600 civari 2017 model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi double or nothing -- 2 Ağustos 2019; 19:31:51 >
  • double or nothing kullanıcısına yanıt
    Anladım. Teşekkür ederim
  • gcagcaa G kullanıcısına yanıt
    Dediğin satış fiyatı için konuşursak min 750.000 TL olur.
  • Tam zengin babanin ogluna alacagi araba ismiyle markasiyla

Bana ferrari alsana Taycan
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    532bin ₺ gibi fiyat çıkıyoken üstüne galeri karlarını da ekleyelim hadi. Neden 200/250 bin lira ekliyorlar yani bu kadar fazla olmasının sebebi nedir
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
  • (Aracın vergisiz satış fiyatı + %160 ÖTV ) * %18 KDV + yaklaşık 3-5bin tl'lik önemsiz vergileri ödemeniz gereken bir düzen var. Denklemde rakamları yerine koyduğumuzda aracın ülkemize vergisiz giriş fiyatını 60 bin dolar olarak kabul edelim. Bu durumda:

(60.000*5.55) * 2,6 (aracın kendisi=1 + ötv=1,6) * 1,18 (kdv) = 1.012.440 TL + plaka tescil vs gibi önemsiz vergileri ödeyerek bu araca sahip olabilirsiniz :)

---------------------------------------

Edit: Hocam kusura bakmayın ben aracın tamamen elektrik motorlu olduğunu bilmiyordum yukarıdaki hesap 2000cc ve üstü içten yanmalı motora sahip araçlar için geçerli.

Tamamen elektrikli motorlar için: (Satış Fiyatı + %15 ÖTV) * %18 KDV + plaka tescil vs oluyor. Bu durumda:

(60.000*5.55) * 1,15 * 1,18 = 451.881 TL + plaka tescil vs oluyor bildiğim kadarı ile. Bu rakamın üzerine bayinin karı, opsiyonel donanım vs eklenecektir tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhadogdu -- 3 Ağustos 2019; 1:51:24 >

• Sümbül olmuş 103bin lira.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcagcaa

532bin ₺ gibi fiyat çıkıyoken üstüne galeri karlarını da ekleyelim hadi. Neden 200/250 bin lira ekliyorlar yani bu kadar fazla olmasının sebebi nedir
    yanlış bakmadıysam yüzde 15 ötv ve yüzde 18 kdv var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcagcaa

Almanya’da çıkacak tahmini fiyatlara baktım. 75-90 bin euro bandında gözüktü. Euro yu 6.50 olarak alırsak ve arabaya da 80 bin euro dersek 552 bin ₺ çıkıyor. Türkiye fiyatıyla 650-700 bin ₺ dan aşağı olma ihtimali var mı ?
    Hocam hesapta hata var. Bir tane de devlete almayı unutmuşsunuz. Oraya 1.2milyon yazmanızı rica edeceğim. Gerçekçi olaraksa 800den aşağı gelmesi zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egrino -- 2 Ağustos 2019; 20:14:8 >
  • talhadogdu T kullanıcısına yanıt
    Muhteşem bir açıklama muhteşem bir hesap ama üzücü bir tablo.. Şayet kazanıp bitirirsem pilot olmak istiyorum ve yurtdışına çıkmak istiyorum. O Türkiye deki 5-6 sene içinde istemiştim arabayı ama bu kadar beklemiyordum :(
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Elektrikliydi oydu buydu derken biraz ucuz olur diye düşünmüştüm ki tam tersiymiş. Dediğiniz gibi olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.