Selam arkadaşlar, 1 yıl kadar önce yurtdışında yaşayan ablamın bilgisayarına bağlanıp (desktop full control şeklinde) ona yardımcı olabiliyordum. Ama o artık cable modem kullanıyor ve türkiye'de adsl ya da cable kullanıcıları birbirimize bu tip programlarla bağlanmak için port açmamız gerekiyor. Ancak onların bulunduğu internet sağlayıcı şirket ev kullanıcılarını port açmasını yasaklamış (Nasıl oluyorsa işte oluyor :(
Bu haliyle bu tip programlar tarzı bi programla ya da windowsun kendi programlarıyla ona desktop full control şeklinde bağlanmam mümkün olabilir mi.
Not: İsviçre cablecom şirketin adı. Modem'in setup'ına girebileceğim hiç bir yer bulamadım. Çünkü kullanılan modemin de markası cablecom ve hiçbir sitede kullanım kılvuzu yok :(
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
kablo modem kullanıyorsa onda port ayarı yoktur enazında bizde öyle ancak pc'de yerel ağ bağlantılarında gerekli portu açacak o kadar. forumda remote admin'le ilgili yazılara bak port açma var orda
Sevgili cell, kablo modemde nasıl port açılır? yani yerel ağ ayarlarından nasıl açılacağını bilmiyorum. Bu arada modemin setupına da giremediğimi de belirteyim. (Buna cable'da adsl deki gibi gerek var mı onu da bilmiyorum ya )
çok sağol
yerel ağ bağlantılarının özelliklerine gir en son kısımda gelişmiş kısmı var ordan windows firewall ayarlarına gir karşına gelen ekranda 2.kısma gir exceptions (dahil olmayan) kısmı burada program ekliyorsun ve c:\program files\radmin\r_server.exe yi seçiyorsun ok'liyorsun aynı ekranda en sağdaki kısma gir gelişmiş kısmı sol tarafta yerel ağ bağlantısını seçip ayarlar diyorsun sağda gelen ekranda ekle diyorsun gelen ekranda herhangi bir isim vereceksin port kısmına radmin için default 4899 yada senin belirlediğin bi portu giriyorsun. tcp'yi seçip işlemi tamamlıyorsun
dostum çok teşekkürler.. çok yardımcı oldun..ellerine sağlık...
Arkadaslar bunu kaç kere yazacagım bilmiyorum ama usb modemlerde port açma yoktur program kuruldugunda kendiliginden port açılır yukarıda yapılan işlem ile firewall a programın takılmasını önlediniz