portable programlar hem kurulum istemiyor hemde serial vs. gibi şeyler peki kurulumlu programla arasındaki fark nedir?
Boyutları düşük olur taşınabilirler kurulum dosyalarına gerek kalmaz yer kaplamazlar
Googlede portable oyunlar diye aratırsan güzel sonuçlar elde edersin
sonuç elde etmek için sormuyorum madem bu kadar küçük olabiliyor neden kurulum yapıyoruz o zaman bunu merak ediyorum
Bir süredir bazı programlar haricinde genellikle Portable olanını kullanıyorum, kurulum - crackleme derdi olmadığı gibi windowsta olmadık yerde kaplamıyor.
Bazı programlar vasıtasıyla Programın yüklediği dosyalar çıkartılarak winrarla yada farklı bir programla tek bir exe dosya haline getiriliyor, yada gerekli dosyaları yanında barındıyor.
Universal Extractor ilede exeleri açarak sende programları kurulumsuz kullanabilirsin, ama bazılarında işe yaramıyor.
TŞK EDERİM bende yönelicem artık portable programlara galiba
cevap portable programa gore degisir :)
filezilla gibi programlar zaten dogasi geregi portable dir yada quake 4 3 2 1 , starcraft gibi oyunlar.
bunlari portable olarak kullanmanin hicbir mahsurati yoktur, depe depe kullan. yerden kazanmak icin help dosyalari, pluginler, extra baska dosyalar kirpilabilir (oyunlarda film ve muzik dosyalari). Photoshop 5.5 kirpildiginda 5 mb gibi kaliyordu.
Ben bu tip portable programlari uzun suredir severek kullanirim :):)
dogasi geregi portable olmayip portable yapilanlar A), en sevdigim ve sık sık kullandigim virtual box portable ve opera portable. Ayrica portable apps deki programlarin tamami :). Bunlar acilirken ve kapanirken gerekli dosyalari yukler ve silerler, lakin bir yandan programda yaptigin degisikliklerde saklanir :). Bu sebeble normal bir programmis gibi kullanabilirsin.
dogasi geregi portable olmayip portable yapilanlar B), genellikle tek dosyadir (tek .exe dosyasi), babylon portable disinda buyuk cogunlugunu kullanmiyorum, cunku yapilan degisiklikleri saklamazlar. Degisiklik saklama ihtiyaci duymadigin programlar icin harika bir cozumdur. Ayrica yaninda autocad gibi programlari ne olur ne olmaz portable tasimak ta guzel bir olaydir :) . Ama kendi bilgisayarimda bu tur programlari kurmayi tercih ederim :). (or: paragon partition manager i bu seklide kullanmak yerine kurmayi tercih ederim)
umarim bilgiler isini gorur :)
Nedense portable programlara karşı bir antipatim var.