Şimdi Ara

Potansiyometre Sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 10 kohm'luk potansiyometre aldım. Kasamın içindeki fanları kontrol edecem. Ama takıyorum potansiyometreyi tamam hızını ayarlayabiliyorum. Ama potansiyometre'yi çok hafif kıpırdatınca fan duruyor. Bayağı bir döndürüyorum potansiyometrenin kolunu fan hep duruyor. En son'a getiriyorum çalışıyor. Birazcık kıpırdatınca yavaşlıyor. Biraz daha götürünce duruyor. Sizce bunun nedeni nedir? Acaba kablolarımı yanlış bağlıyorum. Bir kabloyu ortaya diğerini kenara bağlıyorum ???

• çok turlumu ki?
  • 10K lık Pot bu iş için çok geliyor. Daha düşük değerek takarak ideal değeri bul.
  • önüne 8-9 K direnç, arkasına 1 K pot koyarsan daha hassas ayar yapabilirsin, bu şekilde denemiştim, işe yarıyor. potun tüm alanını kullanma işi de öndirencin değerini denem yanılmayla bulmana bağlı.
    Ali
  • buda direnç bulma eziyetine son veren başka bir yol.
    kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r2d2droids -- 3 Haziran 2006; 19:15:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dentagold

Ben 10 kohm'luk potansiyometre aldım. Kasamın içindeki fanları kontrol edecem. Ama takıyorum potansiyometreyi tamam hızını ayarlayabiliyorum. Ama potansiyometre'yi çok hafif kıpırdatınca fan duruyor. Bayağı bir döndürüyorum potansiyometrenin kolunu fan hep duruyor. En son'a getiriyorum çalışıyor. Birazcık kıpırdatınca yavaşlıyor. Biraz daha götürünce duruyor. Sizce bunun nedeni nedir? Acaba kablolarımı yanlış bağlıyorum. Bir kabloyu ortaya diğerini kenara bağlıyorum ???

Hiç uğraşma potla falan.LM 317 ile bir ayarlı regülatör yap tamamdır.Linkteki devrede diyotları ve trafoyu çıkar.Devrenin pozitif girişine bilgisayarın 12 volt(sarı kablo),negatifine de siyah kabloyu bağla.Sonra da potla 1,2 volt ile 12 volt arasını fana verebilirsin.Yani fanı istediğin devire ayarlayabilirsin.

Kolay gelsin.

http://www.eproje.com/modules.php?name=News&file=article&sid=53

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 3 Haziran 2006; 21:42:55 >

• Potun yanıyor muhtemelen. Ben de denemiştim zamanında. Sana bir devre önereceğim bunu yaparsan işini görecektir. Çıkışından iki fanı rahatlıkla sürmüştüm ama daha fazlasını kaldırır mı bilmem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • belki bir alternatif olabilir. speedfan diye bir program bu işi yapıyor. bilgisayarın sıcaklığını da görebiliyorsunuz sıcaklığa göre fanları otomatik hızlandırıp yavaşlatma özelliği de var programın.
  • Katılıyorum eziyete gerenk yok. Speedfan bu iş için biçilmiş kaftan
    http://www.almico.com/speedfan428.exe
  • quote:

Orjinalden alıntı: M@rKSm@N

belki bir alternatif olabilir. speedfan diye bir program bu işi yapıyor. bilgisayarın sıcaklığını da görebiliyorsunuz sıcaklığa göre fanları otomatik hızlandırıp yavaşlatma özelliği de var programın.

Ama her board ile beraber çalışmıyordu o program sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.