Şimdi Ara

Power Board Arızası : Samsung Tv

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
17.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb arkadaşlar. Bende Samsung 32 Le b 650 tv var. Son birkaç aydır Tv'yi ilk açtığımda ses geliyordu ; fakat görüntü hiç yoktu. Bunun üzerine Bakırköy Samsung servisi aradım kontrol ettiler ve Power Board arızalandı dediler. 250 Tl tutar dediler bende kabul ettim nedir bu
    Power Board ? ne işe yarar şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasoy -- 17 Nisan 2013; 18:50:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karasoy

Mrb arkadaşlar. Bende Samsung 32 Le b 650 tv var. Son birkaç aydır Tv'yi ilk açtığımda ses geliyordu ; fakat görüntü hiç yoktu. Bunun üzerine Bakırköy Samsung servisi aradım kontrol ettiler ve Power Board arızalandı dediler. 250 Tl tutar dediler bende kabul ettim nedir bu

Florasan lambalarını çalıştıran sürücü katı arızalanmış. Gerçi arızası basit (kondansatörler zamanla kuruyor ve kart doğru çalışamıyor değiştirince yola devam) stoklarında kart var ise yenisi ile değiştirmişlerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

quote:

Mrb arkadaşlar. Bende Samsung 32 Le b 650 tv var. Son birkaç aydır Tv'yi ilk açtığımda ses geliyordu ; fakat görüntü hiç yoktu. Bunun üzerine Bakırköy Samsung servisi aradım kontrol ettiler ve Power Board arızalandı dediler. 250 Tl tutar dediler bende kabul ettim nedir bu

Florasan lambalarını çalıştıran sürücü katı arızalanmış. Gerçi arızası basit (kondansatörler zamanla kuruyor ve kart doğru çalışamıyor değiştirince yola devam) stoklarında kart var ise yenisi ile değiştirmişlerdir.

pocemonmutlu Teşekkür ederim cevabın için. Peki 250 Tl olması normal mi ?

Bir de ben sordum neden arızalandı diye onlarda voltaj değişikliğinden olabilir dediler. Bunu üzerine ben de voltaj koruyuculu 6'lı priz aldım bir daha aynı sorunu yaşamamak için

• quote:

quote:

quote:

Bir de ben sordum neden arızalandı diye onlarda voltaj değişikliğinden olabilir dediler. Bunu üzerine ben de voltaj koruyuculu 6'lı priz aldım bir daha aynı sorunu yaşamamak için

Voltaj değişikliğini aldığınız voltaj koruyucu priz koruyamaz!. Bulunduğunuz yerde voltaj değişikliği (220-230 volt şebeke enerjisinin örn: 170-260 volt arası düşme yükselme olması) oluyor ise Online UPS almanız şart. Yoksa bir çok elektronik eşyalarınız zarar görür. Fakat bu değişiklik nadir ve kısa süre (3-5 saniye) oluyor ise sorun olmaz, çünkü Switch mod trafoların çalışma aralıkları geniştir (örn: 120-270 volt).

Servisin İstedikleri 250tl benim için çok nedeni ise bu gibi arızaları kendim tamir ettiğim ve değişen parçaların ne kadar olduğunu bildiğim için, ama servis işçilik vs. işler için normal ücret...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Voltaj değişikliğini aldığınız voltaj koruyucu priz koruyamaz!. Bulunduğunuz yerde voltaj değişikliği (220-230 volt şebeke enerjisinin örn: 170-260 volt arası düşme yükselme olması) oluyor ise Online UPS almanız şart. Yoksa bir çok elektronik eşyalarınız zarar görür. Fakat bu değişiklik nadir ve kısa süre (3-5 saniye) oluyor ise sorun olmaz, çünkü Switch mod trafoların çalışma aralıkları geniştir (örn: 120-270 volt).

Servisin İstedikleri 250tl benim için çok nedeni ise bu gibi arızaları kendim tamir ettiğim ve değişen parçaların ne kadar olduğunu bildiğim için, ama servis işçilik vs. işler için normal ücret...

Çok Sağol. Daha önce Ups kullandım ve kısa sürede bozuldu ( İndirme yapmak için pc haftalarca açık kalıyordu sanırım ondan bozulmuş olabilir )

Voltaj koruyuculu prizin hiç mi yararı olmaz. Bunu satan adam çok yararı olur demişti ; hatta düşük voltajda bile korur demişti :(

Sen hangi ''Ups'' markasını önerirsin . Yakın bir zamanda 46 in. 3 d tv almayı planlıyorum ona da aynı şeyin omasını istemem.

Bir de şu dikkatimi çekti. Evde o tv'den başka tüplü tv var o hiçbir zarar görmedi ; keza buzdolabı , çamaşır makinesi de zarar görmedi.

Adamın dediğine göre voltaj değişikliğinden olsaydı arıza diğer cihazları da etkilemesi gerekmez miydi ?

Şimdiden teşekkür ederim cevabına

• Evde oda salon lambaları göz kırpma yapıyormu? ışık şiddeti düşüyormu yada yükseliyormu? evet ise bu olaylar sık sıkmı oluyor bu önemli.

Sık oluyor ise kesinlikle Online UPS yada bir altı Offline UPS kullanmaktır.

Hayır nadir oluyor ise aldığınız Voltaj koruyucu Priz sadece anlık yüksek voltaj geldiğinde korur ve ortamdan kaynaklanan parazitleri filtre eder (örn: oda lambasını açtığınızda amfinizden çıt pıt sesi veya TV'nizin ekranında dalgalanma) kısaca işinizi görür.

Sizin satın aldığınız cihaz Voltaj Koruyucu yani örnek 220-230 volt arası evinize gelen elektriğin bir anda 280-300 volt mertebesenine ulaştığında kendini (Priz içindeki Varistor adlı komponentin kısa devre olması) kısa devre ederek bağlı olan cihazları korumaktır. Düşük voltaj korumasını (örn: 220-230 volt 170 volta düştüğünde kendini kapatması gibi) yapması için daha kapsamlı kontrol devresi ve Röle bulundurması gerekir, buda fiyata endekslidir! 30-60 liralık voltaj korumalı prizler bu işi yapmaz!.

Offline UPS'ler 220-230 volt değerin üstüne veya altına inerlerse şebekeden çıkar ve kendi sistemi üzerinden çalışmaya başlar.

Online UPS'ler her daim aktif olarak kendi sistemi üzerinden çalışır ve UPS'e giren enerji sadece sistemini ve akülerini şarz etmeye ve çalıştırmaya göre tasarlanmıştır. UPS'e giren şebeke elektriği değişkenlik gösterse dahi çıkan volt stabil 220 volttur...

Marka olarak Tunçmatik iyidir, gerçi bir çok başarılı markalar mevcut araştırman gerek.

Ben MGE Pulsar Ellipse 650 switch Mod UPS kullanıyorum çok başarılı.

Power Board Arızası :  Samsung Tv

Cihazımı 3 senedir hiç prizden çekmiyorum ve her sene akülerini değiştiriyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 18 Nisan 2013; 22:28:44 >

• Teşekkür ederim ayrıntılı cevabın için.

O dediğin olay ( Işıkta kırpma ) çok nadir yılda 1 kez oluyor . Ben aslında online ups için gitmiştim fakat bana Belkim 6'lı priz verdi Vatan Pc çalışanı ( arkadaşım bana tunçbilek kullandığını söylemişti 70 tl'ye almış ben onun tıpatıp benzeri aldığımı sandım) biraz kavram kargaşası oldu herhalde) arkadaşıma soracağım onun kullandığı; senin tavsiye ettiğin cihaz ile aynı görevde mi diye ( marka farklı olabilir ) ben zaten anlık voltaj yükselmelerinden korkan biriyim :)

Onun dışında onyıllardır kullandığımız tüplü tv'lere ve beyaz eşyaya hiçbir zarar vermedi voltaj
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LED Tv Hard disk Çıkarma
    14 yıl önce açıldı
    Samsung LED TV Kumanda Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Teşekkür ederim ayrıntılı cevabın için.

O dediğin olay ( Işıkta kırpma ) çok nadir yılda 1 kez oluyor . Ben aslında online ups için gitmiştim fakat bana Belkim 6'lı priz verdi Vatan Pc çalışanı ( arkadaşım bana tunçbilek kullandığını söylemişti 70 tl'ye almış ben onun tıpatıp benzeri aldığımı sandım) biraz kavram kargaşası oldu herhalde) arkadaşıma soracağım onun kullandığı; senin tavsiye ettiğin cihaz ile aynı görevde mi diye ( marka farklı olabilir ) ben zaten anlık voltaj yükselmelerinden korkan biriyim :)

Onun dışında onyıllardır kullandığımız tüplü tv'lere ve beyaz eşyaya hiçbir zarar vermedi voltaj

hocam akım korumalı priz falan hepsi para tuzağı gerçek online upslerin fiyatıda ortada
    almanız gereken bağlayacağınız cihazlar doğrultusunda reğülasyonu saglayacak ve besleme katına sürekli sabit voltaj yollayacak bir regülatör olmalı

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/tuncmatik-reguline_500-reguline-500-regulator-monofaze/productdetails.aspx?I_ID=29672

• quote:

Orijinalden alıntı: aemless

quote:

Teşekkür ederim ayrıntılı cevabın için.

hocam akım korumalı priz falan hepsi para tuzağı gerçek online upslerin fiyatıda ortada
    almanız gereken bağlayacağınız cihazlar doğrultusunda reğülasyonu saglayacak ve besleme katına sürekli sabit voltaj yollayacak bir regülatör olmalı

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/tuncmatik-reguline_500-reguline-500-regulator-monofaze/productdetails.aspx?I_ID=29672

Sağol dostum aslında arkadaşım bana böyle bir şey önermişti ; fakat oradaki satıcı bana belkin 6'lı priz verdi ( Pure Av ) en kısa sürede alacağım bunu

• www.vatanbilgisayar.com

Dostum bunun bir de 1000 olanı var 127 tl. 500 bana yeter mi

32 inç tv
    bir bilgisayar
    modem
    uydu
    ses sistemi

hangisini tavsiye edersin 1000 olanı mı yoksa 500 mü ?

• www.vatanbilgisayar.com

Dostum bunun bir de 1000 olanı var 127 tl. 500 bana yeter mi

32 inç tv
    bir bilgisayar
    modem
    uydu
    ses sistemi

hangisini tavsiye edersin 1000 olanı mı yoksa 500 mü ?

Bir de unutmadan bunu aldıktan sonra sürekli kullanabilir miyim ? yani belli bir zamandan sonra aküsünü falan değiştirmek gerekebilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasoy -- 20 Nisan 2013; 4:45:55 >

• 1000lik yaklaşık 600watta tekabül eder elbette adetli cihaz için daha iyi olur.
    bu ups değil hocam sadece gerilim duzenler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

1000lik yaklaşık 600watta tekabül eder elbette adetli cihaz için daha iyi olur.

Sağol dostum Bunlarda akü yenileme olayı falan var mı ?
  • quote:

quote:

1000lik yaklaşık 600watta tekabül eder elbette adetli cihaz için daha iyi olur.

Sağol dostum Bunlarda akü yenileme olayı falan var mı ?

akü yok hocam elektrik gittimi kapanır 1000lik daha mantıklı bence

• Merhaba arkadaşlar,

Philips 42PFL7404 televizyonum kendi kendine kapandı ve bir daha açılmadı. Yetkili servisi power board'un arızalandığını değişmesi gerektiğini, fiyatının 245 TL olduğunu söyledi. Board değiştiği için fiyatı normal buldum ve arızanın giderilmesini istedim. Televizyonu teslim aldıktan sonra aklıma değişen parçayı istemek geldi ve bana verdikleri sadece ekli resimdeki parçalar oldu. Bana kartın değişeceğini söyledikleri için 245 TL'yi kabul ettiğimi söyledim fakat onlar ısrarla kartın onarım ücretinin 245 TL olduğunu savundular. Bu durumda ne yapabilirim? Hakkımı bir yerlerde arıya bilir miyim, yoksa üstüne soğuk bir su mu içmem gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt_m07 -- 4 Aralık 2014; 14:41:24 >

• mrt_m07 M kullanıcısına yanıt
    Oturduğun yerdeki kaymakamlıkta tüketici hakem heyeti vardır buraya dilekçe ile şikayetini yaz.Sonra tüketici mahkemesine tamircileri şikayet et.Masrafı en fazla 15 -20 lira tutmuştur.30-40 lirada işçilik dersek en fazla 50- 60 lira olması lazım.Kendim azda olsa elektronikçiyimdir.Milleti kazıklayan kazıklayana.
  • mrt_m07 M kullanıcısına yanıt
    Aynı parça değişti ve aynı paraya karşılık bana verilen bozuk parça

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bende konudakine benzer bir sorun yaşadım. 2015 model 50HU6900 televizyon var, bir ay önce ses var, görüntü yok şeklinde çalışmaya başladı. İlk başlarda bazı zaman görüntü geliyordu, bazı zaman gelmiyordu, sonra görüntü hiç gelmemeye başladı. Ben ilk olarak herhalde power boardı bozuldu, görüntüyü sağlayacak gücü veremiyor diye düşündüm. Servis çağarıldı, servis power boardını kontrol etitk sorun yok, içinde ki beyaz ledler bozulmuş, dediler. Yaptırdık 2 hafta sonra yine aynı sorun oldu, tekrar yaptılar, şimdi yine aynı sorun var. Bu televizyona ne olmuş olabilir?

Servisin dediği ledlerin bozulmuş işi bana saçma geldi çünkü ''İlk başlarda bazı zaman görüntü geliyordu, bazı zaman gelmiyordu'' bu aşamadayken, görüntü geldiğinde görüntüde sorun yoktu, eğer ledlerde sorun olsa hiç görüntü gelmezdi. Yanlış onarım mı yaptılar diye merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 21 Ekim 2017; 18:10:10 >

• Merhaba

Sony 40S5500 LCD TV yi kapattım bir daha açılmadı. Stand-by lambası yanmıyor. TV de hiçbir tepki yok. Arızası pover kartta mı yoksa ana kartta mıdır. Arızalı kartı bilsem kendim değiştiririm. Malum servis ücretleri. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.