Şimdi Ara

Power led baglantilari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaslar oncelikle HERKEZİN KANDİLİ MUBAREK OLSUN___ --------Benim sorum su power led hdd led gibi vs. baglantilarin yerini degiştirsem bir sorun çikarmi ??? 2.inci sorum ise bu baglantilarin kendi yerinde takili oldugu konumundaki + ve - yerlerini degiştirirsem bu anakartimi yakabilirmi yada ne gibi sorunlar yapar aydinlatirsaniz cok sevinirim ........

• yerini niye değiştirmek istiyorsun amaç ne'

• öncelikle bir dene rahat edersin :))))))) başka yere taktığını düşün sence çalışırmı sen bir düşün bakalım:)))

hadi kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: eixs

Arkdaslar oncelikle HERKEZİN KANDİLİ MUBAREK OLSUN___ --------Benim sorum su power led hdd led gibi vs. baglantilarin yerini degiştirsem bir sorun çikarmi ??? 2.inci sorum ise bu baglantilarin kendi yerinde takili oldugu konumundaki + ve - yerlerini degiştirirsem bu anakartimi yakabilirmi yada ne gibi sorunlar yapar aydinlatirsaniz cok sevinirim ........

led yanmaz okadar (+ - değiştirirsen) ama farklı bir yeretakarsan
  • hdd ledin kablolarını power ledin yerine,power ledin kablolarını yerini ise hdd led yerine takarsan +'larla -'lerini doğru bağlarsan power led hdd ledi gibi çalışır(renki değişmez) hdd ledi power led gibi çalışır.Ledlerin uçlarının sırasını ters bağlarsan led çalışmaz bu bilgiler ne işine yarayacak merak ettim
  • arkadaslar ben takmayi felan biliyorum sadece + ve - leri ters takarsam anakartim çope gitme ihtimali varmi diye sormak istemişsim.....yani anakartim felan yanarmi ondan korkuyorum hiç denemedim ters takmak gibi birseyi anakartim yanarmi sizce??yoksa neyin nereye gelicegi zaten yaziyor sayet boyle olmus olsa yani bole bişi yapsa idim anakartim bitik sayilirmiydi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 8 Ekim 2007; 20:26:13 >
  • + ve - leri ters bağlarsan led çalışmaz.Anakarta bir şey olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    POWER Led
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: karmaşık

+ ve - leri ters bağlarsan led çalışmaz.Anakarta bir şey olmaz

+1
  • ama sen ledleri tutup kel alaka yerlere takarsan (mesela usb pinleri) taktığın yer ve şekle bağlı olarak ihtimal dahilindedir
  • quote:

arkadaslar ben takmayi felan biliyorum sadece + ve - leri ters takarsam anakartim çope gitme ihtimali varmi diye sormak istemişsim.....yani anakartim felan yanarmi ondan korkuyorum hiç denemedim ters takmak gibi birseyi anakartim yanarmi sizce??yoksa neyin nereye gelicegi zaten yaziyor sayet boyle olmus olsa yani bole bişi yapsa idim anakartim bitik sayilirmiydi??

led elekrtik alan değil elektrik tüketen bir devre elemanı olduğu için nereye bağlarsan bağla en kötü ihtimal led yanar.
    bu anakarta hiçbir zarar vermeyeceği anlamına gelmez tabiki ama zarar verme ihtimali oldukça düşük.
    artı ve eksi uçları tersleyerek bağlarsan ne lede nede anakartına bir zarar gelmez. sadece ledler işini yapamaz o kadar

• ledleri anladim tşk. ama peki usb pinlerini ters yada yanliş takarsam anakartim gidermi??? bir ikincisi usb pinlerine ledleri takarsamda anakartim zara gorebilirmi benim için cok onemli yardimçi olursaniz cok tşşşkk..birde zarar gelebilir demişsiniz bide gelmez demişsiniz onu tam olrak anlayamadim bunada cewap yazasaniz cok memnun lurum tşk...
  • quote:

ledleri anladim tşk. ama peki usb pinlerini ters yada yanliş takarsam anakartim gidermi??? bir ikincisi usb pinlerine ledleri takarsamda anakartim zara gorebilirmi benim için cok onemli yardimçi olursaniz cok tşşşkk..birde zarar gelebilir demişsiniz bide gelmez demişsiniz onu tam olrak anlayamadim bunada cewap yazasaniz cok memnun lurum tşk...

usb pinlerini yanlış bağlamak : usb de iki farklı uç enerji düzenlemesi iki farklı uçta veri iletimi yapar. bunların yanlış bağlanması, usb üzerinden bilgisayara bağlanacak donanıma zarar verir. ancak anakarta zarar vermesi çok düşük bir ihtimal

Ledleri usb ye bağlama : eğer usb nin data uçlarına bağlarsan muhtemelen zarar görmezsin. ancak elektrik ihtiyacını karşılayan pinlere takarsan ledler yanar. ledler 1,5,V ile çalışır. usb cihazlar ise 5V alırlar bilgisayardan.

zarar meselesi: ya bence gelmez. ama sonuçta elektronik bir cihazdır ve her anakartın çalışma yapısı farklı olabilir.
    sadece zarar gelebilir diyerek büyük bir sorumluluk almaktan kaçındım o kadar.

• cok tesekkurler hepinize gercekten aydinlandim tşk..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.