Şimdi Ara

power-reset düğmesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    eski bir server kasa aldım ve forumda gördüklerim doğrultusunda kasaya soft mod ve hard mod yapmayı düşünüyorum,
    planı, projeyi kafamda oturttum gibi boya,kesim, pleksi, fan vs, neler yapacağıma karar verdim ancak çözemediğim tek bir nokta var:
    power ve reset tuşu...
    kasa üstünde daha önceden power ve reset tuşu varsa da bugun bulunamamakta, ilk başta hallederim gibi geliyodu ama işin içine girdikçe gördümki öyle kendim yapabileceğim bir iş değil
    mod malzemesi satan sitelerde de bakındım ama bu tür bir ekipmana rastlamadım aslında stacker'in power tuşunun olduğu bölüm tam istediğim şey ama o da malesef tek başına satılmıyor,
    5.25 sürücü kapağına takılabilecek bir power ve reset tuşu tam olarak işimi çözecek ekipman,
    acaba böyle bir ekipmanı ankara da yaptırabileceğim bir yer var mı...
    bilen, gören, duyan, paylaşırsa çok sevinicem...
    teşekkürler
    saygılar

• Hocam çok abartı birşey istemiyorsanız eğer sıradan bir buton işinizi görür,I-O butonları değil de normal klik butonlardan felan alsanız bile işinizi görür en azından.Orjinal görünümlü bir tasarım mı istiyorsunuz!?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Hocam çok abartı birşey istemiyorsanız eğer sıradan bir buton işinizi görür,I-O butonları değil de normal klik butonlardan felan alsanız bile işinizi görür en azından.Orjinal görünümlü bir tasarım mı istiyorsunuz!?
    Standart bir buton alıp pleksi kullanarak gayet şık ve kozmetik görünümü düzgün bişeyler elde edebilirsin bir link vardı bulabilirsem koyarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agent_WD40

Standart bir buton alıp pleksi kullanarak gayet şık ve kozmetik görünümü düzgün bişeyler elde edebilirsin bir link vardı bulabilirsem koyarım.

Alıntıları Göster
    diabloxt,
    yok öyle abartı birşey istemiyorum görevini yerine getirsin yeter...
    düğmeyi almak değilde bunun belirli bir montajı vardır gibi geliyo...
    kabloları düğmeye bağlamak, lehim, vs... bunlar nasıldır hiç bilmiyorum...

Agent_WD40,
    yapımı zor değilse çok makbule geçer...

• quote:

Orijinalden alıntı: rjronus

diabloxt,

Agent_WD40,

Alıntıları Göster
    Sırf görevini yere getirsin yeter diyorsanız eğer,sizin için elektronikçiye gittiğimde güzel bi buton bakabilirim.
    Ben de ankaradayım zaten,isterseniz bi ara kasayı kucaklar gelirsiniz diycem ama Sincandayım...

Lehim veya fişleme problem değil zaten tersi yok düzü yok 1 buton 2 kablodan ibaret direkt anakarta gidecek, uygun bi pin slotu yardımıyla herşey olur.

• quote:

diabloxt,

Agent_WD40,

Alıntıları Göster
    Normal tuşlar işimi görür dersen zaten abartılacak bir montajı yok. 5,25" paneline 2 delik açman birde tuşlara 4 tane kablo lehimlemen lazım ama aşırı zor şeyler değiller inanki. Sen yeterki niyetlen elimizden geleni yaparız. :).

Linke baktım bulamadım ama bulur bulmaz koyacağım ama onda baya bi işçilik var onu da söylemiş olayım :).

• quote:

Normal tuşlar işimi görür dersen zaten abartılacak bir montajı yok. 5,25" paneline 2 delik açman birde tuşlara 4 tane kablo lehimlemen lazım ama aşırı zor şeyler değiller inanki. Sen yeterki niyetlen elimizden geleni yaparız. :).

Linke baktım bulamadım ama bulur bulmaz koyacağım ama onda baya bi işçilik var onu da söylemiş olayım :).

Alıntıları Göster
    elektronikçilerde klikli butonlardan alıp üstünede herhangi bir yuvarlak-kare kapak yapıştırabilirsiniz.Zaten orjinal butonlarda kliklidir.

ayrıca eski bir kumanda bulabilirsen onun içindeki plaket üstünden uygun bir kısmını almak sureti ile üstüne gelen tuş plastiğinide kullanabilirsiniz.

Uğraşmam diyorsanız BIOS ayarlarından bilgisarınızı kalvyenizdeki herhangi bir tuşla ya da farenizdeki herhangi bir tuşlada açabilirsiniz.İşinize yararsa anlatabilirim.PC'yi esc ile açmak iyi oluyor hani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rachadell -- 19 Mart 2008; 12:10:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rachadell

elektronikçilerde klikli butonlardan alıp üstünede herhangi bir yuvarlak-kare kapak yapıştırabilirsiniz.Zaten orjinal butonlarda kliklidir.

ayrıca eski bir kumanda bulabilirsen onun içindeki plaket üstünden uygun bir kısmını almak sureti ile üstüne gelen tuş plastiğinide kullanabilirsiniz.

Uğraşmam diyorsanız BIOS ayarlarından bilgisarınızı kalvyenizdeki herhangi bir tuşla ya da farenizdeki herhangi bir tuşlada açabilirsiniz.İşinize yararsa anlatabilirim.PC'yi esc ile açmak iyi oluyor hani...

Alıntıları Göster
    kardeş o ESC olayını burada anlatırsan sevinirim...hem başka arkadaşlarada yararın olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ermanunal01

kardeş o ESC olayını burada anlatırsan sevinirim...hem başka arkadaşlarada yararın olur

Alıntıları Göster
    Biosta power on ayarlarında tuşla açmak,fareyle açmak,kombinasyonlu tuşla açmak[Ctrl+f4 gibi] ve hatta bazı anakartlarda[mesela benimkinde] parola ile açmak bile var.

Bilgisayar kapalıyken klavyeden parolayı yazıyorsunuz ve bilgisayar açılıyor...

• vandal switch al derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fataldunk

vandal switch al derim
    bu konuda çok fazla umudum olmamasına karşın burda yazılanları okuyunca çok sevindim...
    ilgilenen herkese çok teşşekkür ederim eliniz kolunuz dert görmesin...
    DiabloXT, uygun olduğun zaman yanına gelmek isterim, Agent_WD40 arkadaşın belirttiği gibi 5.25" kapağına açılacak iki delik ve yapılacak iki düğme benim için
    gayet yeterli olacaktır.
    bunun için gerekli malzeme nedir ve nerden alınır belirtirsen sana gelmeden alma şansım olur
    konu ile ilgili cevabını bekliyorum tekrar teşekkürler...
    saygılar...
  • quote:

bu konuda çok fazla umudum olmamasına karşın burda yazılanları okuyunca çok sevindim...
    DiabloXT, uygun olduğun zaman yanına gelmek isterim, Agent_WD40 arkadaşın belirttiği gibi 5.25" kapağına açılacak iki delik ve yapılacak iki düğme benim için
    gayet yeterli olacaktır.
    bunun için gerekli malzeme nedir ve nerden alınır belirtirsen sana gelmeden alma şansım olur
    saygılar...

Alıntıları Göster
    bir ara ben de güzel estetik düğme aramıştım fakat bulamadım :( notebooklarda kullanılan çok şık butonlar

http://forum.donanimhaber.com/m_21171311/mpage_1/key_//tm.htm#21171311

• quote:

Orijinalden alıntı: nickelaj

bir ara ben de güzel estetik düğme aramıştım fakat bulamadım :( notebooklarda kullanılan çok şık butonlar

http://forum.donanimhaber.com/m_21171311/mpage_1/key_//tm.htm#21171311

Alıntıları Göster
    bizim okulda vardı bi pc ana bilgisayardı power ve reset tuşlarını kaldırmıştık anakartın içinde powerın olduğu yere madeni para değdiriyoduk küt hemen açılıodu

• quote:

Orijinalden alıntı: spysensetr

bizim okulda vardı bi pc ana bilgisayardı power ve reset tuşlarını kaldırmıştık anakartın içinde powerın olduğu yere madeni para değdiriyoduk küt hemen açılıodu

Alıntıları Göster
    http://www.bit-tech.net/modding/2005/09/01/macro_black/7 linki buldum uğraşırım diyorsan bu tarz janjanlı bişiler de yapabilirsin. Butonlara gelince açma kapama için basçek buton da olabilir aç/kapa anahtar da, reset içinse basçek gayet yeterli şekilde işini görecektir. Karaköydeki İstanbuldaysan bütün elektronikçilerde bulunur alacağın kişiye hangi amaçla kullanacağını iyice anlatırsan ona uygun birşeyler vermesini sağlayabilirsin. İstanbul dışında isen ilindeki elektronikçilerde mutlaka bulabilirsin.

Kolay gelsin.

• quote:

gayet yeterli olacaktır.
    saygılar...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: rjronus

gayet yeterli olacaktır.
    saygılar...

Hocam almamız gereken 2 tane klik buton,yarın elektronikçiye gidecem ben de bi bakayım şöyle uygun birşey var mı diye...Ayrıca anakarta giren kısım için de bi konnektör bakayım ben.
    Müsait bi zamanda 5.25" kapaklardan birini alır gelirsiniz ben de takarım onu oraya.

• quote:

quote:

gayet yeterli olacaktır.
    saygılar...

Hocam almamız gereken 2 tane klik buton,yarın elektronikçiye gidecem ben de bi bakayım şöyle uygun birşey var mı diye...Ayrıca anakarta giren kısım için de bi konnektör bakayım ben.
    Müsait bi zamanda 5.25" kapaklardan birini alır gelirsiniz ben de takarım onu oraya.

Alıntıları Göster
    Orjinalden alıntı: DiabloXT

çok teşekkür ederim süpersin....
    bu parçaların nerden alınacağını yazarsan bende temin etmeye çalışırım...
    sana uygun olan zamanı sen söyle ben kendimi ona göre ayarlamaya çalışayım
    iyi günler
    saygılar

• quote:

iyi günler
    saygılar

Alıntıları Göster
    quote:

iyi günler
    saygılar

Hocam bize lazım olan butonu şöyle tarif edebilirim.Normal tuşlar gibi basılı kalan tip değil de merdiven otomatiklerindeki gibi bastığın zaman devreyi tamamlıycak,elini çektiğin an tekrak devreyi kesecek.

Yani I-O tarzı açma kapama anahtarları değil bize bastığında I basmadığında O tarzı anahtar lazım.
    Tarif ederseniz bulabilirsiniz bu tip.Hatta şu ufak siyah başlıklı klik butonlar vardır farenin içindeki tuşlar gibidir,onlar bile işimizi görür.Ama önemli olan kasa kapağına kolayca takılabilecek ve sabitlenebilecek birşey olması tabii ki.

• quote:

quote:

iyi günler
    saygılar

Hocam bize lazım olan butonu şöyle tarif edebilirim.Normal tuşlar gibi basılı kalan tip değil de merdiven otomatiklerindeki gibi bastığın zaman devreyi tamamlıycak,elini çektiğin an tekrak devreyi kesecek.

Yani I-O tarzı açma kapama anahtarları değil bize bastığında I basmadığında O tarzı anahtar lazım.
    Tarif ederseniz bulabilirsiniz bu tip.Hatta şu ufak siyah başlıklı klik butonlar vardır farenin içindeki tuşlar gibidir,onlar bile işimizi görür.Ama önemli olan kasa kapağına kolayca takılabilecek ve sabitlenebilecek birşey olması tabii ki.

Alıntıları Göster
    Hocam bugün elektronikçiye gittim bi orda şu tip 2 tane buton vardı ikisi de işimizi görür,daha farklı beğernirseniz siz de araştırın takalım onları,yalnız anakart kısmına giren pin yuvalı fişleri nasıl yapıcaz bilmiyorum henüz...

• quote:

Hocam bugün elektronikçiye gittim bi orda şu tip 2 tane buton vardı ikisi de işimizi görür,daha farklı beğernirseniz siz de araştırın takalım onları,yalnız anakart kısmına giren pin yuvalı fişleri nasıl yapıcaz bilmiyorum henüz...

Alıntıları Göster
    quote:

Diablo pin header alırsanız tek sıra dişi ondan kesip yapabilirsiniz. Pin header diye söylerseniz 20 li 40 lı tek sıra mevcut 15 yada 35 kuruş olması lazım bi tanesi ki size hayli hayli yeter.

• quote:

quote:

Diablo pin header alırsanız tek sıra dişi ondan kesip yapabilirsiniz. Pin header diye söylerseniz 20 li 40 lı tek sıra mevcut 15 yada 35 kuruş olması lazım bi tanesi ki size hayli hayli yeter.

Alıntıları Göster
    pin yuvalı fişleri eski bir kasadan söksek olur mu?
    olsa bile uzunluğu yeter mi? onu kestiremedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rjronus -- 21 Mart 2008; 20:21:33 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.