Şimdi Ara

Power supply fan sesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abi yardımcı olursanız sevinirim Power supply acaip fan sesi yapıyor yardımcı olursanız sevinirim.

• fanı çıkarabilirsin/ psu yu vidalardan sok ve içindekileri çıkar lehimden anlarsan lehimlerden sok fanı daha sonra aynı boyutta daha sessiz fan ekle ama fazla yavaş olmasın sonra aynı yerlere tekrar lehimlicen fan kablolarını en sonunda topla kasasına ve çalıştır sonuç mukemmel olur eğer adam gibi yaptıysan...
  • Arkadaşım Daha kolay bi çözüm yolu yok mu?????????
  • http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=200100160

ben de aynı sesten şikayetçiydim. bu fanı aldım taktım ses mes kalmadı!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: hckroguzhan

Arkadaşım Daha kolay bi çözüm yolu yok mu?????????

1. Yol: Fanı yağlamak
    Power'ın kapağını aç, Fanı powerdan sök ama kablosunu çıkarma. Fanın üstündeki etiketi dikkatlice sıyır, muhtemelen etiketle birlikte küçük bir kapak da açılacak, ya da direk deliği görürsün. Oraya 1 Damla makine yağı damlat. Sonra etiketi düzgün bir şekilde, yani tekrar açılmayacak şekilde kapat. Muhtemelen biraz daha idare eder...
    Bu yöntem eğer powerını uzun süredir kullanıyorsan ve fan yeni yeni ses çıkarmaya başladıysa Çözüm olabilir. Eğer power'ı ilk aldığından beri bu ses varsa, bu yöntemi uygulama, direk Fan değişimine git...

2. Yol: Fanı değiştirmek
    Fanı powerdan sök. Kablosunu lehimle ayırmana gerek yok. Fana yakın bir yerden kabloyu kes. Yeni fanın kablolarını sağlamca bu kablolara bağla. Sonra MUTLAKA elektrik bantı ile sıkıca sar. Ne birbirine ne de başka metal birşeye değmemeli !!
    Bu yöntem bazen çalışmaz, çünkü bazı powerlarda otomatik devir ayarı yoktur direk 12V ile çalıştırır fanı. Böyle bir durum varsa, 12V ile düşük devirde çalışan ve sessiz bir fan seçmeniz yerinde olacaktır. Yeni nesillerin hepsinde var sanırım ama emin değilim....

• lehime ya da bantlamaya gerek yok, fanın 3 pin ya da 4 pin ağzını ya anakarta ya da psuppl. molexine takabilirsin
  • Ya ben şu fanı yağlayım bi sonra bidaha bakarız yeni fan almadan halledelim şu işi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU için 12cm Fan
    4 ay önce açıldı
    POWER SUPPLY ARIZASI
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hckroguzhan

Ya ben şu fanı yağlayım bi sonra bidaha bakarız yeni fan almadan halledelim şu işi

yagladıktan bellı zaman gecınce yıne aynı seyı yasıyacaksın al 5 ytl ye bı cooler master kasa fanı tak gıtsın ya bıdaha kasayı acmak zorunda kalıcaksın soylemesı
  • ya psuyu değiş ya fanı yada fanı tozunu iyice alıp yağla seçim senin
  • Slm beyler PSU titreşimini fireball'da satılan şu ürün gerçekten bitiriyomu kullanan var mı

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SIAV-011

Power supply fan sesi..
  • Soruyu soran ve cevap yazan arkadaslara tesekkürler dün yeni bir fan alıp ucak sesinden kurtuldum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hakan_deniz

Slm beyler PSU titreşimini fireball'da satılan şu ürün gerçekten bitiriyomu kullanan var mı

Power supply fan sesi..

hiç gerek yok bunu yerine eski bir mouse pad vaye sünger kullan. Psunun kasayla temas ettiği yerlere sıkıştır olsun bitsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: shadow006

quote:

Orjinalden alıntı: Hakan_deniz

Slm beyler PSU titreşimini fireball'da satılan şu ürün gerçekten bitiriyomu kullanan var mı

Power supply fan sesi..

hiç gerek yok bunu yerine eski bir mouse pad vaye sünger kullan. Psunun kasayla temas ettiği yerlere sıkıştır olsun bitsin.

ya da conta ile vidala.
    kadıköyde satılıyor contalar. tanesi 100 bin lira

• benm coolermaster kasamda da aynı sorun vardı güç kaynağını soktum fanını cıkardım oraya 4 ytlye aldım dandik fanı taktım yanlız doğru kabloları doğru yere takmaya özen gösterin -- ve ses % 70-%80 azaldı tavsiye ederim bide termal take falan taksam ne olcak demekki
  • 40-50 ytl lik fanlara gerek yok. firebal.net ten artic cooling in 11 milyonluk fanını aldım. siyah. taktım hiç ses çıkartmıyor. tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar powersupply fanında oluşan sesten bende rahatsızdım ve ilk akıla gelen yola başvurarak gidip yeni bir fan aldım. fanı değiştirirken arkadaki koruyucu ızgarayıda kestim ve ses olayından direkt kurtuldum. Fakat daha sonra çıkan eski fanı kasada tekrar çalıştırdığımda bu fanında sessiz çalıştığı ortaya çıktı yani boşu boşuna yeni fan almış oldum sizede tavsiyem ilk olarak arkadaki koruyucu ızgarayı kesin kenarlarıda güzelce eğeleyin (zaten PS'ı açınca garanti kalkıyor yani ızgarayı keserek kaybedeceğiniz bir şey yok) göreceksiniz sesin büyük bir kısmı oratadan kalmış olacak masrafsız olarak sestende kurtulmuş olacaksınız... yok bu bizi kesmedi derseniz yeni fanda alabilirsiniz kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.