Herkese merhabalar elimde hi power hpe-600-a12sp model power supply,intel i5 4460 ve gigabayte GA-b85m-d3h model anakart var.
Sorunum şu ki. Anakartta 4+4 pinlik bir işlemci güç girişi var ancak benim power suppl de sadece 4 pinlik bir işlemci güç kablosu var. Bu 4 pinlik kabloyu anakarta bağladım ve sitem çalıştı fakat bir sorun olumu bilmiyorum ilerleyen zamanlarda. Yeni power supply mi almak lazım bilemedim bir yardımcı olun.
Power supply işlemci güç kablosu
Anakart güç şeması
genelde sorun olmaz diye biliyorum fazladan güç girişi işlemciye aşırı oc yapınca işe yarıyor sistemin stabil kalmasını saglıyor aşırı oc yapmicaksan sorun olmaz.
Anakart ve işlemci çok fazla imkan vermiyor zaten overclock'a. Ancak asıl öğrenmek istediğim normalde anakart 8 pinli soket olmasına rağmen ben 4 pin takarsam az güç fazla güç her neyse pcye zararverirmi? Parçaları yeni aldım (800 tl) riske atmak istemiyorum.
bende o şekilde çok anakart kullandım sıkıntı olmadı ekstra güç girişi sadece sen işlemciye overclock yaptıgında anakarttan çektigi güç miktarı artıyor anakart ta onu karşılayabilmek için fazladan güce gereksinim duyuyor.4pin ile oc bile yaparsın aşırıya kaçmadıktan sonra.şöyle düşün tdp degeri senin işlemcinden daha yüksek işlemcilerde takılıyordur o sokete onları bile 4pin ile kaldırıyorsa sen oc bile çekersin ama riske atmiyim diyorsan abartmassın.