Şimdi Ara

Power Supply sigorta attırma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Power suplly fişe akıp , güç anahtarını açınca sigorta attırıyor... Acaba sigortası mı patladı diye içerisini açtım., sigortası patlamış. aynı volt değerinden (250V) sigorta ile değiştirdim.. Diğer parçalara baktım herhangi bir sorun gözükmüyor.. kondansatörlerde şişme falan yok.. Fişe takıp anahtarı tekrar açtığımda yine şebeke sigortasını attırdı.. PSU'yu tekrar açıp baktığımda taktığım sigorta sapasağlam... kondansatörlerde de bir sorun gözükmüyor.

Ben de aynı powerdan bir tane daha bulup kondansatörleri , varistörleri çalışan powerdan söküp tekrar denedim.. değişen bir şey olmadı sonuç yine aynı..
    sorum şu ; acaba şebeke sigortasını attıran parça hangisi ,
    yardımcı olursunız sevinirim..

yenisini almak mantıklı tabi öyle de yaptım ama sorunun sebebini öğrenmek için soruyorum... Teşekkürler...

değiştirdiğim parçaların resmi ;

Power Supply sigorta attırma sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selday_78 -- 2 Ocak 2011; 23:38:09 >

• Aynı şekilde benimde bir psu'um vardı lakin biraz kaliteliydi ve çöpe atmak istemedim. Ben ekstradan köprü diyotunu falan da değiştirmiştim resimde sanırım sizde değiştirmişsiniz. Lakin bende şebeke değil kendi sigortası atıyordu. En son sinirlenip araya en kalınından bir bakır kablo koydum ( komple kömür haline gelsin de çöpe atayım bahanesi olsun diye düşündüm ). Bunu internet cafenin teknik servisinde yapmıştım. Lakin kömür olmasından fazlası oldu . Zaten bunlar 10-15 liradan satılan uyduruk power supply ler. Hiç uğraşmamak lazım.
  • Haklısınız.. Çok ilginç bir arıza... Aynı powerdan labda çok var. O yüzden yine aynı sorun olur diye öğrenmek istedim.. Teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.