Şimdi Ara

Power tuşuna basıyorum açılmıyor [ yeni pc ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İ5 6500, msi b150m pro vdh, 8 gb kingston 2133 mhz ram, zalman z3 plus, corsair vs550 80+ psu, samsung 250 gb 850 evo

Sistem özellikleri bu şekilde, powere bastım cpu kırmızı ışık yandı anakartın üzerinde, 2. 3. Basışlarimda hic tepki olmadi, 1. De fanlar dönecek gibu oldu dönmedi hic, kasanin kendi fanlarida dönmedi, 24 pin baglantisini kontroln ettim, cpu güç bağlantısını kontrol ettim, power swich led reset vs girisleri 3 kere kontrol ettim, ram çıkardım denedim hic uyari vermedi taktim yine ayni priz 3lu priz ana priz hepsini denedim değiştim yine olmadı, cpu stok fan söktüm baktim işlemci doğru yerleşmiş ve kapalı tekrar taktım,

Psuda bi sorun oldugunu düşünüyorum artik ne yaptiysam olmadi elimde baska psuda yok,

Fikirlerinizi bekliyorum
    Sistemin hepsi sıfır alındı bu arada çıldıracam çalıştırmak nasip olmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kötü bir durum, psu olabilir tanıdığınız birinde psuyu deneyebilseniz iyi olur, kabloları, power swich vs. kontrol etmişsiniz zaten, şuan için güç gelmediğinden başka bir şey yapamassınız gibi görünüyor.
  • Psu değiştirme şansınız var mı? Ödünç olarak psu bulabilirseniz iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atomcu -- 2 Eylül 2016; 21:42:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSU 280 W eski bir psu var şu anda kullandığım bilgisayarın, peki yeni aldığım psu nasıl böyle bozulabilir yada bozulduğunu nerden bilirim, bozulmuşsa tamamen gitmiş mi demek geri dönüşü yok mu :S nasıl edecem bilmiyorum
  • 280 lik bi psu taktım denedim cpu kırmızı ışık uyarısı bile vermedi bence ben biseyi yanlış yapiyorum ama hadi hayırlısı, yarın bilgisayarciya götürecegim bakalım

• Eski powerinızı takıp deneyin sistemi çalıştırırken hdd söküp, dvd okuyucu ve kasa fanlarını sökün ekran kartınıda takmayın onboarddan takın, cpu fanı hariç, ilk kez çalıştırdığınız için sorunluysa gidip değişim isteyebilirsiniz ayıplı mal çünkü.

Her şeyi doğru yaptığınızdan emin olun anakartın kitapçığını inceleyin, belkide sorun anakartta denemeden bilemessiniz bir bilgisayarcıya gösterin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 2 Eylül 2016; 23:15:18 >
  • Ekran kartım yok hocam zaten, kendi psumla denedim hic uyari bile vermedi, yarın bilgisayarciya gösterecem bende anlarım pcden yani yanlış bisey takmadım herseyin yeri belli zaten islemci uyarısı veriyor ama 2 kez söktüm baktım bisey yok
    Ama ilk prize taktigimda sanırım statik elektirik gitti kasaya öyle bi ses duyddum bi açıklık olabilir o yüzden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun çözüldü eski tip fan kablosunu takmışım sebep buymuş çalıştı şimdi servis 20 tl aldı insafsızlar valla

• İlginç ne kablosu o merak ettim resim varmı? sistemin çalışmasını engelleyen bir kablo ilk defa duydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: GENERAL006

İlginç ne kablosu o merak ettim resim varmı? sistemin çalışmasını engelleyen bir kablo ilk defa duydum

hocama system fan 2 ye tamda fan kablosunu takmıştım ön fan kablosu ile üst fanları kontrol edebileceğimiz fan kontrolcüsü 4 veya 3 binli güç kablosundan gelen bir kablo iğneli girişi var işte, adam onu çıkardı çalıştı gerisi doğru zaten, eski tip dedi bu bende anlamadım 20 tl verdim çıktım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaperFather -- 3 Eylül 2016; 11:49:04 >

• Neyse geçmiş olsun ilginçmiş
  • Windows kurulumu yaptım sorun yok sistemde yalnız ön fan çalışmıyor sanırım :D bilgisi olan arkadaşlar varsa gösterdiğim anakart üzerinde nereye takacağımı söylerlerse memnun olurum :)
  • Gördüğüm kadarıyla başka fan girişi yok, 4 pinse çoğaltıcı alırsanız yukardaki sys_fan'dan iki çıkış alabilirsiniz ya da psu'dan molexle dönüştürebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaperFather

Windows kurulumu yaptım sorun yok sistemde yalnız ön fan çalışmıyor sanırım :D bilgisi olan arkadaşlar varsa gösterdiğim anakart üzerinde nereye takacağımı söylerlerse memnun olurum :)

MSİ logosunun yanındaki kondanstörün hemen üstünde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.