Şimdi Ara

Powercolor HD 7850 çözünürlük sıkıntısı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Sitemime yeni bir ekran kartı aldım. Powercolor Ati HD 7850. AOC F22 marka 22 inchlik bir VGA monitöre sahibim. Hali hazırda kullandığım Nvidia 8800 Gts 512 model ekran kartımda 1920*1080 çözünürlükte sıkıntısız kullanırken yeni kartımda bu çözünürlüğe aldığım zaman ekran gidip gidip geliyor. Ama çözünürlüğü düşürdüğüm zaman mesela 1600*900 gibi sorunsuz kullnılıyor. Tabi bu can sıkıcı ve 1920*1080 gibi ekran net olmuyor. Bulanık. Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz? Bu ekran kartının VGA monitörleri hiç sevmediğini duydum ve okudum. Yalnız benim kafamda bir soru işareti var. Acaba ekran kartında bir sorun mu var diyorum. Alalı 24 saat olmadı. Düşük çözünürlükte sorun yok sadece bu 1920*1080 de ekran gidip gidip geliyor. Bazen 20 sn. felan kalıyor ama tekrar gidiyor. Sanki ekran sürekli çözünürlüğü ayarlıyor gibi yapıyor. Tavsiyeleriniz nelerdir.

Bu arada denediklerim;

Driver güncelleme yapıldı
    Eski driverler denendi yine aynı
    Dvi-Vga adaptör değiştirildi denendi yine aynı
    Ekran kartı Ati Catalyst den ayarlanmaya çalışıldı yine sonuç hüsran.

Yardımlarınızı rica ederim.

• Sıkıntıyı bir nevi çözmüş bulunuyorum. Hemen paylaşayım arkadaşlar. Sorunun çözümü çok basit ve olurda ihtiyacı olan biri olursa zaman kaybetmeden monitörünü değiştirir. :) Evet kısacası bu ekran kartı Dvi-Vga adaptörü ile bağlanan Vga monitörlere gıcık. Ortalıkta özellikle Ati Radeon 7000 serisi kartlarda yaşanan dalgalanma sıkıntısı da varken benimde başıma bu sıkıntı geldi. Dün alır almaz hemen deneyeyim dediğim kart malesef 1920*1080 çözünürlüğü destekleyen HD-Vga (tekrar ediyorum olmaz demeyin ama AOC firmasının bu modeli Full-HD Vga) monitörümü sevmedi ve bu çözünürlükte sürekli ekran gidip geliyordu. Sabaha kadar uğraşmama rağmen çözemedim. Aslında ben monitörle kullanmıyorum bilgisayarı direk Led Tv de kullanıyordum ama daha önce composite kablo ile bağladığım için eski ekran kartımı elimde HDMI kablosu yoktu. Yine gittim 15 TL ye altın uçlu aldığım bir HDMI kablo ile eve gelip hemen denedim. Sonuç mükemmel. HDMI portu ile Led Tv de mükemmel temizlikte bir görüntü aldım.

Kısacası vga monitörünüz varsa bu karttan ya uzak durun yada artık HD olayına terfi edin. Yada Dvi bağlantısı olan bir monitör kullanın. Bu sorunlar haricinde canavar gibi bir ekran kartı... ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set@mon -- 3 Ocak 2014; 15:31:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.