Şimdi Ara

PowerColor Radeon RX 9070 XT Hellhound Spectral White aldım bu kasaya sizce doğru mu yaptım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar dostlar şimdiye kadar hep nvdia kullandım. rtx 3090 vardı cihazı sattım kart çok ısınıyordu memnun değildim. Sinerjide stok görünce bir adet aldım kartın sadece birkaç 4k videosuna baktım hikaye tabanlı oyunlar oynuyorum genelde inşallah iyidir. Siz forumdaşlarla da fikir alışverişi yapayım dedim. Kartta rgb de yok sanırım ama beyaz kombinasyon sistem dizdiğim için bana beyaz olması daha ön plandaydı inşallah memnun kalırımda coil whine gibi saçma sıkıntılarda olmaz. En azından fp ve görüntüyü kurtarır diye düşündüm açıkcası.

Sistemde geçici olarak gtx 1080 var onuda başka sistemle satıyorum ilgilenen yazabilir.

PowerColor Radeon RX 9070 XT Hellhound Spectral White aldım bu kasaya sizce doğru mu yaptım ?

• bana 4k da 3090 kadar performans verse yeter çok fantezi aramıyorum dostlar. İkinci el kartlardan da bıktığım için kendimce doğru bi karar olduğunu düşünüyorum

• 16gb VRAM dolmadığı sürece 9070xt daha önde ama 4K çözünürlükte bu VRAM kapasitesini doldurması daha erken olacaktır.

How Much VRAM is Enough for PC Gaming? | TechSpot

Işın izlemeden oynarsan pek sorun olmaz gibi. RTX 3090'dan sonra yükseltme olmamış bence. Karta bakım yapıp termal sorun düzeltilebilirdi. Tabii görsellik ön plandaysa zaten herhangi bir beyaz ekran kartı daha güzel gözükmesini sağlayacaktır. İyi günlerde kullanın, önemli olan senin içine sinmesi.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

öncelikle yorum için saolun hocam. bencede 3090 dan sonra yükseltme pek içime sinmedi gibi yıllara meydan okuyan canavar bir karttı dlss de cabası. Fakat ne kadar termal bakım yaptırsam ve yaptıysamda vramler 110 derece hotspot da yine 80 üstü takılıp kısıyordu kart kendini malesef. 3 ayda bir macun yenilesekde kurutuyordu kısa sürede macunu en kalitelisinide kullandık cooler master nano kyronout extreme gibi olmadı bende bıktım sattım alan kişi sorun olmaz dedi iyi dedim. Benden önceki sahibi yıllarca kartı mininge vurmuş ondan sanırım

• Afacan Dennis kullanıcısına yanıt

Termal macunlardan pump-out yapmayanı (ki bulmak çok zor) ya da honeywell ptm 7950 faz değişkenli pad ile denemek lazım. Karta bakım yaptırmak yerine kendin yapsan anca olurdu. Tek tek vrm, vram üzerine farklı boyutlarda ölçüp ona göre takmak gerekiyor. Arka plaka ayrı tabii...

https://www.reddit.com/r/gigabyte/comments/q3vwza/thermal_pad_thickness_on_a_gigabyte_rtx_2080/

O durumdaki mining çıkması karttan kurtulduğun iyi olmuş.

Performans konusunda ışın izleme açtığında sorun olmuyor. Yol izleme (path tracing) açarsan, eski kartların ışın izleme çakıldığı gibi oluyor.

https://www.guru3d.com/review/review-radeon-rx-9070-xt-reference-edition/page-24/

Bazı oyunlarda 4K'da sorun var ama tahminen sürücü kaynaklıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni nesil bir karta geçiyorsunuz öyle düşünün, şahsen ben 4070 Super'i kardeşime verip geçiş sağlayacağım ve 2K için kullanacağım. PowerColor Red Devil AMD Radeon™ RX 9070 XT modelini aldım, gelsin bakalım  

• muko0 kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun hocam hemde sıfır bir kart almış olacağım uzun zaman sonra ilk sıfır kartım olacak millet sıkıntı çektiği kartları satıyor piyasada ben satarken ısınma sorununu söyledim şahsen. ben 4k da verim alamazsam ki beklentimi abartmıyorum fiyat belli sonuçta, ilana koyar 5080 falan bakarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

yol izleme açtığımda sanırım cyberpunk oyunuydu 3090 da çakılmıştı malesef fg de olmadığı için o oyunda verim alamamıştım. Uğraşıp yapılsa bir ihtimal olabilirdi kart asus rog beyazdı görüntüsü güzeldi sıcaklıkları sabitleyemediğimden bende soğudum açıkcası. Memnun kalmazsam yine aldığım fiyat 34.600 28 e rahat satabileceğimi düşünüyorum beğenmezsem cihazı o zaman 5080 e dönüş gerçekleştiririm ama sıfır alacağım artık 2. elde çok sıkıntı çektim

PT açmazsan sorun yaşamazsın. Karşılaştırma attım zaten. Bu arada aldığın kartta ptm 7950 var. Sakın termal macun yenilemek ya da bakım yapmak için kartı açma/açtırma.

Bu sefer kafan rahat oyun oynarsın. Sonuçta sıfır ürün 

evet rt olayına halen hazır değil gibi amd oyunlarıma baktım cyberpunk hariç rt gereken çokda yok gibi. Bende şimdi farkettim ptm 7950 yazıyor özelliklerine baktığımda verimli olacağını düşünüyorum kafam rahat olur en azından ısı konusunda. ptm 7950 yi laptopda da kullanıyorlar bildiğim kadarıyla bende rog var onda da sıvı termal var. Ekran kartında ptm 7950 yi ilk defa görüyorum ama bakalım sıcaklıklar ve ses olayını paylacağım burada yarın kargoda diyodu

Asus, powercolor, sapphire bütün modellerde ptm 7950 kullanıyor. Asus direkt belirtilmemiş ama faz değişkenli diye yazıyor.

Notebook ve masaüstü ekran kartlarında kullanıyor. Son senelerde oldukça popüler oldu. Uzun süre yüksek sıcaklığa maruz kalan termal macun pump-out yapabiliyor. Bunu engellemek için kullanılıyor.

Test sonuçları ile mutluluğunuzu paylaşmak dileğiyle.

• Ç.ö.p...PowerColor Radeon RX 9070 XT Hellhound Spectral White aldım bu kasaya sizce doğru mu yaptım ? 

• 9070 xt rt li performansı 4070ti/ti super seviyesinde, path tracing açmadığın sürece 3090 a yakın perf.gösterir. rt olmayan oyunlarda 3090 ı geçer. Mantıklı bir upgrade olmuş, daha az ısınan güç çeken bir kart almışsın

• Sinerji aradı siparişi iptal edelimmi arkadaşlar yanlış açmışlar ilanı diye stokda diye malı gösterip almama sebep oldular para faizde duruyodu ne güzel bunlar yüzünden yalan oldu şikayetvara yazacağım bende siyah gönderelim diyolar bide akla bakın

İyi yine seni aramışlar. Ben de beyazını sipariş vermiştim. İptal edip bi de siyah sipariş etmişim gibi gösterdiler. Demek ki beyaz olan hiç yokmuş. Zaten 6 adet stok vardı. İlk siparişi ben vermiştim. Parayı ne zaman iade ederler kimbilir. Bekle dur şimdi...

Ekran görüntüsü almıştım. Siyah sipariş etmişim gibi iptal edilen ürün olarak siyah modeli göstermişler. Milleti aptal sanıyorlar.

Seni keriz yerine koyup kandırmamışlar. Gerçeği söylemişler, en azından buna şükret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 7 Mart 2025; 14:58:3 >

• 3090'dan upgrade yapılacak kart değil 9070xt aradaki fark kabaca %20, gereksiz bir yükseltme olmuş. Minimum 5080 almanız lazım ki değiştirdiğinize değsin.

• asau kullanıcısına yanıt

benimde aynı durum şuan siyah gibi göstermişler bu firmadan bi daha zırnık almam 5 kuruş etmezler.

• Finnbhennach kullanıcısına yanıt

para iade edilsin 5080 alacam hocam

Zar sor iletişim kursamda sonunda olayı öğrendim. incehesap Powercolor dağıtıcısına "bize beyaz model ne kadar gönderebilirsiniz" demiş. Onlar da 6 tane demiş. Bu bilgiye güvenerek incehesap 6 adet stok bilgisi girerek kartları siparişe açmış. Ama dağıtıcı kartları gönderemeyeceğini belirtince doğal olarak iş yatmış.

Müşterinin mağdur olduğu bu durumda şirket malum bildiğimiz klasik yönteme başvurmuş. Müşteriyi arayarak kartların bozuk çıktığını, isterlerse onlara siyah modeli gönderebileceklerini söylemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 7 Mart 2025; 18:4:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.