Şimdi Ara

Powercom ups problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar normal çalışan powercom 600ah ups cihazımı ihtiyaç olmadığı için 1 -2 sene kullanmadım ihtiyaç dahilinde kullanmak istediğimde cihaz açılmadı akünün şarjının şüphelendim şarj etmeyi denedim şarj almıyordu 12v 7ah lik aküyü yeni 12v 9 ah lık aküyle değiştim cihaz açıldı fakat cihazı led tv ye bağladığımda bip bip sesi gelmeye başladı cihazın çıkış pirizindeki elektriği ölçtüğümde 175 w cihaza gelen Woltaj 234 w cihaz normal değer 220 w vermiyor ne tür bir sorun var yardımlarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ups'i yüksüz ölçersen 180v (+-)20v değerinde voltaj verecektir.

Sen cihaza televizyonu bağla ve çalıştır. Televizyon çalışırken kaç v verdiğini ölçmelisin.
  • Ups cihazını prize takıp açtığımda sanki elektrik gitmiş gibi uyarı bip sesi geliyor led tv yi taktığımda düşük elektirik gittiğinden midir nedir kanal geçişleri seri değil ekran sönük modda çalışıyor

• EasyBell E kullanıcısına yanıt
    Cihazı led tvde bağladım çıkış 183 volt değerini verdi yüksüz 179 volt cihaz sürekli aküden besleme modunda ac sigortaları sağlam görünüyor

• Merhaba,,true rms özellikli olmayan bütün m.metreler bu ups'lerin çıkışını 175-180V aralıklarında okur.True rms özellikli m.metreniz varsa ölçünce 220V ölçtüğünü göreceksinizdir.Yani lamba, tv,pc,laptop,cep şarj cihazı gibi cihazları sorunsuz çalıştırır.Düz m.metre ile o voltajı okumak normaldir,bir terslik yok.

Ama şebeke besleme takılıyken bip-bip ötmesi UPS'nin arızalı olduğunu gösterir.Çünkü şebeke hattını bir problemden dolayı göremiyor,,aküden beslemeye devam ediyor.Zannediyorum,,siz 9A akü bağlayınca şarj katını yaktınız.Bu değilse sorun;şebeke girişindeki rölelerden birisi ark yapıp yapışmış olabileceği gibi röle sürüm devresinde de problem olabilir.

Sonuç olarak bu UPS tamir edilmezse sadece aküden 220V çevirir,şebeke de kullanılamaz,tamir edilmelidir diye düşünüyorum.
  • İlginiz için teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaliteli 1500Va UPS Önerisi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.