Şimdi Ara

Bilgisayarım için 2000VA UPS önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba toki‘de oturuyorum. Elektrikte sürekli dalgalanma oluyor. Elektrikler kesilmediği halde bilgisayarım kapanıyor. Farklı yerlerde bilgisayarımı denedim hiç kapanmadı yani sorun elektrikten kaynaklı. 2K ekran, 4070 Ti ekran kartı, 32 GB 6000 MHz RAM, 78000 X3D işlemci, 850 watt güç kaynağım var. 5000 TL yi geçmeyecek (hatta 4000 TL'ye yakın olsa daha mutlu olurum) önerebileceğiniz UPS var mı?

• www.n11.com
    Tunçmatik Digitech Eco 2000 VA UPS Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/tuncmatik-digitech-eco-2000-va-ups-guc-kaynagi-79446

Bundan bakabilirsiniz.

Bizim evde de voltajlar 180-190v'lara iniyor (elimde dijital multimetre var). Ama High Power Element BR HP1-M650BR-H12S 650 W Power Supply güç kaynağım dayanıyor. Sizin oralarda daha ciddi voltaj sıkıntısı varsa elektrik dağıtım firmasına kayıt açınız.
    Ya da sizin güç kaynağının düşük voltaj koruması (UVP) çok iyi değil.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam elektrik şirketine mi Toki yönetimine mi haber vermeli ? Hocam bu nasıl ?

www.teknosa.com
    Makelsan Lion 2200VA Line Interactive 2x9AH 1/1 UPS Güç Kaynağı Fiyatı ve Özellikleri
    https://www.teknosa.com/makelsan-lion-2200va-line-interactive-2x9ah-11-ups-guc-kaynagi-p-784950237
  • Apartmanlarda / komşularda genel bir sıkıntı varsa olmadı yönetime şikayette bulunun. Tüm siteyi etkileyen bir durumsa o iş elektrik dağıtım firmasına gider.
    Ama sadece sizin apartmanda bir veya birkaç daireyi etkileyen bir durumsa yine yönetime bildirirsiniz. Sitede elektrik işlerine bakan biri vardır sanırım.

Tahmin ediyorum bu sorun belli saatlerde pik yapıyordur, bazı saatlerde azalıyor veya kayboluyordur. Evinizde Led ampuller varsa ışığın şiddetinin anlık oynadığı, pırpır ettiğini görürsünüz, voltaj dalgalanması böyle hissedilir. Ya da kombinizde kombi regülatörü kullanıyorsanız bunlar genelde röleli tip oluyor, voltaj dalgalanmasında çıt çıt diye röle sesi gelir. Ondan da anlaşılır.

Ekleme: makelsanın o modeli için n11deki yorumlar pek iyi değil. Dış kasayı erittiğini gösteren resimler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 9 Ağustos 2024; 2:55:22 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam önerdiğiniz ups yi alayım. Dalgalanmalarda iyi olduğunu belirtmiş yorum yapanlar .

• Önerilerim hep online UPS (çevrimiçi KGK)...

APC'ye o parayı veririm derseniz, APC.

Yoksa yerli: Powerful, inform, Makelsan, Tunçmatik. Kim daha ucuza aynı nitelikli ürünü verirse.

• Bütçe ne kadar bilemiyorum ama ömürlük bir cihaz istiyorsan bunu 3-4 yılda bir akü değiştirip torununa miras bırakırsın.

www.n11.com
    APC SMC1000IC 600 W Smart-Ups C 1000VA Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/apc-smc1000ic-600-w-smart-ups-c-1000va-guc-kaynagi-1788546?magaza=ar-tek&pid=479475019
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.