Şimdi Ara

Powerline kullananları önerisini almak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evdeki modem eski olduğundan wireless mesafesi kısa kalıyor. Bende powerline adaptörlerden almak istiyorum. Böylece elektrik hattı üzerinden her odada nete erişebileceğim. Daha önce bu ürünlerden kullananlar var mı? Hiç problem yaşadınız mı?

Birde elektrik hattı üzerinden elektromanyetik dalga yayarak sinekleri kovan bir cihazım daha var. Acaba onunla çakışır mı?

Almak istediğim ürün bu, Digitus almak istiyordum ama fiyat farkı çok olduğundan TP-Link'e döndüm. Yorumlarınızı bekliyorum.

http://urun.gittigidiyor.com/TP-LINK-Ethernet-Uzerinden-Guc-Adaptor-Seti_W0QQidZZ40811126

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waybe007 -- 13 Haziran 2011; 15:35:15 >

• Kullanmadım ancak çeşitli sitelerden yorumları okudum. Açıkçası çok bir hızlı olduğunu söylemiyorlar ve zaman zaman kesinti yapabiliyormuş. Özellikle kış aylarında elektrikli soba filan çalıştırıldığında...

Bir de binanızdaki elektrik ağı yeterince düzenli değilse zaten hiç şansı yok...

Nacizane tavsiyem, modemi sıklıkla bulunduğunuz odada tutmanız, mümkün değilse access point ya da kablosuz router gibi ürünlerle kablosuz ağınızı genişletmenizdir.

Ya da en temizi çekin bi 10 metre cat5 kablo, kökten rahat edin ;)
  • amaç zaten kablodan kurtulmak :) o kablolar çok çirkin oluyor köşelerde dolanınca. mümkün olduğunca kablolalardan kurtulmak istiyorum. geniş bir kablosuz ağa sahip bir router vb. bir ürün de 150 liradan başlıyor. bu ürün hesaplı diye bunu tercih etmek istedim. bir de bu hayatımızda bu kadar wireless elektromanyetik dalga yayıyor acaba sonumuz ne olacak ondan da endişeliyim.
  • Kablolar konusunda tecrübemi ve durumu size anlatayım...

Aşağı yukarı bir tahminle 120 metre cat5 kablo aldım ve bir elektrikçi çağırdım...

Elinde bir cihazla, buat diye tabir edilen, elektrik kablolarının geçtiği sıva altı borulardan ethernet kablolarını geçirdi ve tüm duvar prizlerinin yanına 1 tane de ethernet jakı taktı :)

Tüm bu hadise bana 150tl'ye patladı ancak, kablosuz çekti, az çekti, başkası girdi, yavaş oldu problemlerinden kökten kurtuldum...

Kablosuz zararsız deseler de elbet etkisi vardır ancak düzgün markalar kullandığınız sürece, beyninizin içine de sokmadığınız sürece pek bir zararını görmeyeceksiniz, sinir stresten başka
  • bu iş 150 milyona tamamlandı mı yani. inanamıyorum. kaç m2 alanda yaptı bunu? birde o kadar uzun kablolarla verim alınıyor mu?
  • Yani uzun kablo dediğiniz, switch'i kenar-köşe bir yere saklıyorsunuz, bu kenar köşe ne kadar evin ortasına denk gelirse, odalar için o kadar kısa kablo kullanmak zorunda kalırsın ancak özellikle küçük odalarda bu sıva altı borular dar olduğu için bu kadar kablo geçirmek sıkıntı olabilir...

Benim kullandığım en uzun kablo 14 metre civarında ki hiçbir sıkıntı çıkarmıyor.

Toplam 180m2 alanda toplam 6 noktaya kablo çektik, 5 tane sıva üstü ethernet portuna sahip "fiş" aldım.

Kabloyu alacak zaman, tanıdık bir bilgisayarcının olması çok işine yarar, şu açıdan:

O ethernet kablosu normalde makara halinde satılır ve 305 metredir. Tek makarasının fiyatı 150-180tl arasındadır (normal kalitedeki ortalama bir kablodan bahsediyorum)

Bu açıdan şayet herhangi bir bilgisayarcıya gidersen senden 120 metre kablo için bir makara kablo parası isteyebilir...

Tanıdık olursa aşağı yukarı 60tl'ye o kadar kabloyu alman mümkün :)

Ucuna takılacak soketler filan para dahi değil ancak ya bu işten anlaman lazım ya da anlayanını bulman lazım. Tüm odalara malzeme senden olmak kaydıyla 20tlye yaptırabilirsin diye düşünüyorum. Kaldı ki kablo meselesini öğrenmek istersen ekipmanları toplamda 25tlye filan satın alabilirsin, nette yapacağın ufak bir araştırmayla kendin de yapabilirsin benim gibi :)

Onun dışında switchler artık para bile değil,8tlye 5 portlu swithcler satılır oldu. Tabi tavsiyem switch konusunda bütçeyi biraz yüksek tutup, kalitelisinden almandır çünkü sana genelde problem çıkarak şey kablolar değil, switch olacaktır. Kabloları döşeme evresinde düzgün ayarlaman yeterli.

Dış yardımlar + uğraşlar + 150-200tl arasında bir para senin ağ problemini ömür boyu çözecektir :)

• baya açıklamalı olmuş eline sağlık; ama bahsettiğin 200 lira :) bense bu aletle 43 liraya işimi görebilirim. tabi senin dediğin çözüm daha kalıcı; ama evin içine girmeden önce yapılmalı o. bir de maddi karşılaştırmasını da yapmak lazım tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pi satın almak istiyorum
    7 ay önce açıldı
    Dell tavsiye almak istiyorum
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.