Şimdi Ara

PowerLine mı Menzil arttırıcı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorum bu konuyla ilgili onlarca konu açılmıştır. Biraz araştırdım bir kaç seçenek arasında kaldım. O yüzden sizden yardım istiyorum.
    Arkadaşlar 35mbit internetli modemimi evin girişine kurmak zorunda kaldım kabloyla çekmeyeyim diye. İnternet hattımı genişletip Digiturk e bağlamak istiyorum. Hemde kablosuz interneti yaymak istiyorum. Elektrik kabloları üzerinden ekstra kablo çekmeden kullanılabilen aletler varmış bunları da yeni öğrendim ne kadar sağlıklı bilemiyorum. Ama bu PowerLine lar üçlü priz akım korumalı priz vs gibi durumlarda sağlıklı bir internet sunamıyormuş.

O yüzden airties air 500 ile bir router mı almak mantıklı? Bu şekilde prizim işgal olmuyor. Cihaza 3lü priz takabiliyorum.

Yoksa prizimi işgal edip beni routerdan kurtaracak bu cihaz mı?
    TP Link av500 wifi PowerLine
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-18_TL-WPA4220KIT.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Yoksa? Bunlar ne kadar verimli olur aklıma takılan sorulardan biri.

Ya da 1çift airties air 500, 1 çiftte tplink av500 alsam uyumlu olur mu? Ama bu çözüm biraz pahalıya patlayacak sanırım.

Arkadaşlar tecrübelerinizi ve bilgilerinizi eksik etmeyin. Çok teşekkür ederim şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HCan35 -- 1 Mart 2017; 21:28:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Merhaba,

Ben size kullandığım yöntemi açıklamak isterim ama öncesinde farklı marka powerline adaptörlerin birlikte çalışacağını düşünmediğimi belirtmek isterim.

Pahalı ama benim de kullandığım ve sorunsuz çalışan Tplink çözümü en sade ve stabili bu diyebilirim.

Bu yöntem ile hem kablosuz dağıtım hemde Digitürk ile kullanım imkanınız olacaktır. Benim belirttiğim ürün sizinkine ek olarak modem tarafındaki priz kaybınında önüne geçecektir.

Kablosuz bağlantı imkanı sağlayan menzil arttırıcılar da bir çözüm olmak ile birlikte evinizin şekli, aradaki duvar sayısı ve mesafe sorun teşkil edebilir. Bütçeniz var ise powerline, yeterli değil ise menzil arttırıcı diyebilirim.

Yada elinizde kablosuz bir router var ise(yoksa uygun birşey alınabilir),

Bu ürünü alıp powerline'dan gelen hattı router'a takıp hem kablosuz dağıtıp hemde router'dan kablolu çıkış ile Digitürk'e bağlantı kurabilirsiniz. En ucuzu bu olur sanırım.

Çeşitli çözümler mevcut ve en uygun olanı bulmak için çok çeşitli alternatifler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanker -- 1 Mart 2017; 22:32:30 >

• Wanker kullanıcısına yanıt
    airties 200 modeliyle gelen interneti access pointe bağlayıp kablosuza çevirebilirim. Fakat bu seferde digiturk için çekmek istediğim kablo olmayacak. Access pointimden kablolu internet dağıtılmıyor çünkü.

Verdiğiniz linkteki TP-Link markalı ürün aslında dediğiniz gibi en mantıklısı olabilir. Hem Wifi hem de çift kablo seçeneği çok mantıklı. Sormak istediğim bir konu acaba bu ürün bana istediğim hızları sunabilir mi? Evimde 35Mbit Superonline vdsl var. İnternetimden ne kadarlık bir kayıp olabilir acaba? Bir de bu tarz ürünleri deneyip işime yaramazsa sorunsuz iade edebiliyor muyum? Bununla alakalı bir bilginiz var mı?
    Ya da bunların hepsini bir kenara bırakıp öncelik olarak SuperOnline'nın verdiği HG658 model modemi mi değiştirsem?
    Ne kadar çok soru sordum :)
  • Bende üst katta kalan masaüstü bilgisayarım için powerline düşünüyorum. Kablo çekemiyorum, internet bağlantısı için bu şart oldu. Bir arkadaşıma danıştım 300lüğün altında alma dedi. Fiyatlar ise çok pahalı.
  • Ottoman_PoweR kullanıcısına yanıt
    Amazon.de 'den aldığımızda garantisi oluyor mu Tp-Link'in? En azından biraz daha uyguna kaliteli bir şey alabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: HCan35

Amazon.de 'den aldığımızda garantisi oluyor mu Tp-Link'in? En azından biraz daha uyguna kaliteli bir şey alabiliriz.

Hocam fikrim yok. Bilen arkadaşlar aydınlatırsa makbule geçer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ottoman_PoweR kullanıcısına yanıt
    Tp-link mh aradım. Uluslararası garantilerinin olmadığını söylediler. Ama amazon la Türkiye arasında yarı yarıya fiyat farkı var. Olmadı yurtdışı garantisi var. Kazıklanmanın anlamı yok :)

• Powerline kullanıyorum, gayet memnunum şu başlıkta incelemesini yaptım:

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=120132911

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin dediğiniz ürün hediye çekiyle 360 lira denk geliyor.

http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-18_TL-WPA4226KIT.html

Bu ürün ise 290 liraya.

Aralarında en büyük fark tam emin olmamakla beraber sizin ürün 5ghz bandında çalışabiliyor.

3 ethernet portuna karşılık 2 port var. Hız konusunda ben 3 sene boyunca yaşadığım yer kaynaklı 35 mbitten yüksek hız alamıcam.

Sizce aralarındaki farka değer mi bu 2 fark.

Bir de aslında bu çözümler çok pahalı geldi. Gereksiz masraf mı yapıyorum diye düşünmüyor değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HCan35

Hocam sizin dediğiniz ürün hediye çekiyle 360 lira denk geliyor.

http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-18_TL-WPA4226KIT.html

Bu ürün ise 290 liraya.

Aralarında en büyük fark tam emin olmamakla beraber sizin ürün 5ghz bandında çalışabiliyor.

3 ethernet portuna karşılık 2 port var. Hız konusunda ben 3 sene boyunca yaşadığım yer kaynaklı 35 mbitten yüksek hız alamıcam.

Sizce aralarındaki farka değer mi bu 2 fark.

Bir de aslında bu çözümler çok pahalı geldi. Gereksiz masraf mı yapıyorum diye düşünmüyor değilim.

Amaç sadece kablo çekmekten kurtulmak ve kayıpsız hız almaksa, bendekine gerek yok, Tplink 4226 da işinizi görür hocam.

Wifi menzil genişleticiler veya yine aynı mantıkta çalışan (wifi'yı kablosuz alıp kablosuz yayan) access pointlerde hız düşmesi ve tepki gecikmesi kaçınılmaz diye düşünüyorum. Ki o tarz bi access point kullandım baya sorun yaşadım.

Menzil genişleticilerde sadece hız düşse tamam ama aradaki eşyalar, duvarlar ve çevredeki diğer kablosuz sinyaller nedeniyle bağlantı kesilmesi de olabiliyor.

maximum verimlilikte kullanmak için şu an powerlinedan daha iyi bi çözüm göremiyorum. Powerline maliyetli bi çözüm ama galiba döviz yüzünden böyle oldu hocam ben 300 liraya almıştım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• powerline

• bende bu ürünü yeni aldım yaklasık 15 gündür kullanıyorum. evim büyük olmasından kaynaklı daha iyi menzilli modem/router mı alsam diye düşünürken birden powerlineların wirelesslı olanları çıktığını gördüm. eskiden yoktu genellikle kabloluydu diğer uçları. şimdi wifi-ac'lisi bile çıkmış.

15 günlük tecrübemi soracak olursanız 25megabit kablonet kullanıyorum wirelessda 22-23 megabit alabiliyiorum stabil bir şekilde. ürünle alakalı bu hızlarda bir problem yok. fakat geçenlerde doğum günü hediyesi 100 megabit net tanımlanmıştı. odamdaki pcnin yeri de aynı(wireless powerlinenın bağlı olduğu prizle arası 1.5metre) olmasına rağmen wirelessla 60 megabit anca gördü. fakat pcyi alıp wireless powerlinenın yanına götürünce 80 megabitleri gördü. kabloyla bagladımda ise 87-91 aralığında gitti geldi.

sonuç olarak powerline ürünler evi geniş olan hızı yüksek olup wifi,konsol,tv gibi ürünlerine yüksek hızda internet sunmak isteyenler için günümüz şartlarında biçilmiş kaftan diyebilirim. fakat çok yüksek hızlarda kayıp haliyle daha fazla oluyor o üzücü bir durum oldu benim adıma. sanırım wireless adaptördeki teknoloji biraz daha gelişmesi gerekiyor daha iyi çekim ve veri aktarımı için. zaten ortalama kayıp değeri de %10 olarak söyleyebilirz. kaldıki ben kablonetin modemiyle odamda 3-4 megabitleri geçemiyordu. şimdi en azından 22-23le bağlanıyorum bu açıdan bakarsak en iyi çözüm diyebilirm.

• Benzer bir durumu bende yaşadım diyebilirim.Kararsız kaldım alacağım ürün çeşidi hakkında ama en sonunda AP e karar kıldım. Şöyle diyim hız olarak bir kayıp illaki yaşayacaksın bu durum tesisatın kablo kalitesine kullanılan malzeme ile ilgili.. Kırma dökme delme olmasın uğraşmıyım diyorsan powerline ürünlerine bakıcaksın.
  • Pencereler birbirine bakan iki bina arasında internet bağlantısı çok azda olsa çekiyor. İki tarafa karşılıklı access point alıp birbirine tanınlasam verim alırmıyım? Powerline ürününü anlamadım ben. Acess pointle arasında ne fark var acaba. Benim işime hangisi yarar

• Powerline 4220 kit ve menzil arttırıcı wa850re yi beraber kullanıyorum. Powerline daha stabil çalışıyor. Ancak bu fiyata yansıyor. Bu konuda airties tan sa tplink daha başarılı diyebilirim. Ayrıca kolaykurulum diye bir sitesi var tplink in. Ev için kesinlikle tavsiye ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.