Şimdi Ara

PPPoE ve PPPoA Arasında ki Fark Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar modem ayarlarında PPPoE ve PPPoA diye iki seçenek var.Telekom bunun PPPoE yapılmasını söylemişti ben ilk aldığımda interneti.Şimdi PPPoA deneyince de bağlantı kurabildim.

arada ne fark var?

• ppp over atm, adsl modem ile dslam arasında çalışan bir protokol. pppoe'den* tek farkı bilgisayar üzerinde değil de modem üzerinde çalışmasıdır. eğer bunu destekleyen bir santraliniz varsa daha iyi ping değerleri alabilirsiniz.pppoa* şu an 200 bin'lik adsl ihalesi sonucu kurulan santrallerde bulunmaktadır.

ttnet adsl de alcatel portlarının desteklediği protokol, (bazı alcatel portlar hem pppoa vcmux hem pppoe llc en yenileri sadece pppoa vcmux destekliyor) pppoe ye göre %0.6 overhead avantajı vardır , abone numarasıyla yakından uzaktan ilgisi olmayıp markayla alakası vardır. eğer portunuz alcatel ise seçilmesinde fayda vardır

not: portunuz sadece pppoe llc destekliyorsa markası nec dir

ALINTIDIR : EKŞİ SÖZLÜK
  • quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

ppp over atm, adsl modem ile dslam arasında çalışan bir protokol. pppoe'den* tek farkı bilgisayar üzerinde değil de modem üzerinde çalışmasıdır. eğer bunu destekleyen bir santraliniz varsa daha iyi ping değerleri alabilirsiniz.pppoa* şu an 200 bin'lik adsl ihalesi sonucu kurulan santrallerde bulunmaktadır.

ttnet adsl de alcatel portlarının desteklediği protokol, (bazı alcatel portlar hem pppoa vcmux hem pppoe llc en yenileri sadece pppoa vcmux destekliyor) pppoe ye göre %0.6 overhead avantajı vardır , abone numarasıyla yakından uzaktan ilgisi olmayıp markayla alakası vardır. eğer portunuz alcatel ise seçilmesinde fayda vardır

Abi PPPoA yapıp hız testine soktum.Eskiden 104 kb/s yapıyordu, bu şekilde 108 kb/s oldu

• quote:

Orjinalden alıntı: ateş ve güneş

quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

ppp over atm, adsl modem ile dslam arasında çalışan bir protokol. pppoe'den* tek farkı bilgisayar üzerinde değil de modem üzerinde çalışmasıdır. eğer bunu destekleyen bir santraliniz varsa daha iyi ping değerleri alabilirsiniz.pppoa* şu an 200 bin'lik adsl ihalesi sonucu kurulan santrallerde bulunmaktadır.

Abi PPPoA yapıp hız testine soktum.Eskiden 104 kb/s yapıyordu, bu şekilde 108 kb/s oldu

Eh işte demekki portun yeniyse eğer sen de PPPOA kullan

• PPPoA : Alcatel Santral
    PPPoE : Nec Santral

Alcatel Yeni Santral Nec Eski Santral

Çok yakında herkes Alcatel kullanacak
  • Yukarıda anlatılanlardan yola çıkarak eğer santralınız PPPoA yı destekliyorsa onu kullanın diye anlayabilirmiyiz?
  • Aslında Nec e eski demek dogru deil cunku Nec den once gene Alcatel vardı.Ankadara ilk kurulan 2000 adet yanılmıyorsam port da Alcateldi.Daha sonra yapılan 60.000 port icin Nec alındı.Ozamanlar Nec portlar icin cok tartısılmıstı.Cunku ping degerleri oldukca kotuydu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar benim demek istediğim gibi açıklamışlar ama kabaca ben sana şöyle de özetliyim daha basit olarak.
    pppoe normal mod santralidir (oyunlardaki pingler daha yüksektir)
    pppoa fast mod santralidir (oyunlardaki pingler daha düşüktür)
  • yani necler alcatelle değişecek mi ?
  • peki kendi aralarında pppoa-vcmux veya llc arasında fark oluyormu?
  • valla ben şimdi pppoA ya çevirdim sanki biraz daha hızlandı gibi
  • benim glopespan yazıyor.ilk adslyi aldığımda ppoa denemiştim ip alamamıştım.ancak ppoeye geçirince ip alıp nete girmiştim.o zamandan beri hiç bu değerleri değiştirip denemedim.bi bakayım bari bi fark varmı
  • 2 senedir pppoA kullanıyorumHiçbir sorunum olmadı netle ilgili.
  • pppoA yapıp deneyen arkadaşlar nasıl hızlanma varmı?
  • ben duz usb kullanıyorum net e baglanmak icin kullananlar bilir 56 k gibi numara cevirme olayı vardır

popoe kullanıyordum simdi A yaptım net hızında bir sey goremedim ama ilk baglanırken parola kontrolunde Oe de yaklasık bi 15 20 sn bekliyordu simdi OA yapınca anında kontrolden gecti ve net e baglandı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: F@ruk

pppoA yapıp deneyen arkadaşlar nasıl hızlanma varmı?

Oyunlarda sanki pingler biraz daha iyi gibi, sanki daha az kopma sorunu var ve bağlan demem ile bağlanması bir oluyor.

Edit : Evet aress3382823 benim de hemen bağlanıyor usb senin gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 23 Eylül 2006; 18:30:30 >
  • Bende net hızında birşey göremedim normal yani
  • PPPoA seçince ip almıyor benim modem. Olmuyor bende, aralarındaki farkı bilemeyeceğim hiçbir zaman
  • Bende de olmuyor. PPPoA yapınca internete girmiyor.
  • PPPoA yaptım usb modemi anında bağlanıyor kopma yok...teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.