Şimdi Ara

Pratico Fiat araç ile SRC olmadan şahsi eşya taşıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Abimin çalıştığı şirketin aracı hafif ticari diye geçiyor galiba, şahsi eşyalarımı almak için 1500KM olan yola çıkıcaz. Abimde SRC var fakat bende yok. Yol uzun olduğu için şahsi eşyalarımı taşırken aracı benim kullandığım zamanda çevirme olması durumumda her hangi bir ceza yeme ihtimalim var mı? Yoksa şahsi eşya taşıdığımız için SRC olmadan aracı kullanmam sorun yaratır mı? İnternette net bilgi bulamadım forumda da benzer bir konuya rastlamadım genellikle doblo vb araçlarda sorulmuş ve araçlarda esnaf araçlarıymış.

• Yük taşımak için tek başına src yeterli değil, aracın K belgesine sahip olması lazım.
  • Laazzz kullanıcısına yanıt

Araç aktif olarak beya eşya taşıyor zaten. K belgesinde sorun yok. Sadece merak ettiğim yolumuz uzun olacakk. Tek şöför 16 saatlik yol yorar en azından bir süre kullanmak için düşünüyordum ve bu süre zarfında ceza temeyelim :)

• Firmaya ait ticari özellikli bir araç ile SRC belgeniz yok ise hem size hem firmaya ceza yazılır. Sanayide bir çok arkadaşımıza yazıldı. SRC yoksa kullanmayın.

• brkprlk35 kullanıcısına yanıt

Şahsıma ait yükte olsa src olmadığı için demekki sıkıntı. Duruma göre hareket edeceğiz bakalım. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

• Aracta K belgesi var ve srcniz yoksa src den ceza yersiniz yaninizda srcli adam yolsa araci kullanmaniza musade etmezler

Aracta k belgesi yok src yok yuk var ise hem belgeden hem src den saglam ceza yersiniz

Aracta k belgesi yok src yok yuk yok ise durum polisin insiyatifine kalmis
  • sinoplu kullanıcısına yanıt

Abimde SRC var ve aracın K belgesi var. Yükte ev eşyası benim kendi eşyalarım. Buzdolabı çamaşır bulaşıl vb. Tek sorun abim yorulunca arabayı kullanmak istediğimde olası bir durum sorun. Yoksa abimin SRC belgesi, aracında K belgesi var. Dediğim gibi ben kullanırken çevirmede başımıza ne gelebilir 😃 onu planlayarak yola koyulmayı düşünüyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan_mee -- 3 Temmuz 2024; 12:43:55 >
  • ozkan_mee O kullanıcısına yanıt

Toplamda 8.000₺ cezasi var ayri ayri 2 kisiye de yaziliyor

2024 YILI SRC BELGESİ CEZALARI

Buna göre; 2024 yılı için SRC belgesi olmadan araç kullanma cezası belirlenen cezai miktar sürücülere 2.250 TL. işletmeye ise 5.679 TL. olmak üzere toplam 7.929 TL. para cezası olarak belirlenmiştir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.