6 ay önce şirketim 2023 model 1.0 TCE otomatik vites Renault Clio verdi. Bende de halihazırda 2020 model manuel vites 12.000 KM'de Opel Astra K vardı. Şahsi aracımın kilometresinden de anlayacağınız üzere çok yol yapan birisi olmadığım ve yalnız yaşadığım için 2 araç fazla geldi ve dün Opel Astra'yı satmış bulundum. Herhangi bir borcum ya da ev alma isteğim/imkanım olmadığı için de araç satışından gelen parayı ya tekrar araca yatırıp üstüne para ekleyerek model yükselteceğim ve şirket aracını geri vererek aylık 10.500 lira ödemesini alacağım ya da Clio ile devam edip parayı yatırım araçlarında değerlendirmeye çalışacağım. Aslında günlük hayatta Clio oldukça yeterli geliyor fakat araba benim hobim olduğundan araba buluşmalarına/kulüplerine katılmak, arabanın yıkamasını vb yapmak hoşuma gidiyor. Bu noktada ne yapacağıma karar veremiyorum. Eğer yeni araç alırsam üste para ekleyerek 50-60 bin KM civarında BMW F20 1.18i / 1.16d ya da 20-30 bin KM civarında Seat Leon FR MK3 alabiliyorum. Bu durumda vereceğiniz tavsiye ve yönlendirmelere açığım, şimdiden teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 15 Şubat 2024; 11:9:25 > |
Araç alıp almama konusunda kafa karışıklığı (şirket aracı opsiyonu)
-
-
Clio'num yakıt ve bakım masrafları şirkete aitse bence Clio ile devam edip döviz, altın, fon, hisse olarak paranı değerlendirip bir süre daha para biriktiribelirsin. Seat yerine doğrudan yeni kasa Cupra Leon alırsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece şahsi yakıt ve şahsi hgs bana ait hocam kalan her şey şirkete ait
-
Kesinlikle clio ile devam. Çizildi mi bozuldu mu bakımı mı geldi vergisi mi geldi km mi yükseldi düşüncesi 10.000 tl den çok daha fazla eder bence. Ayrıca leon ve 1.18 2020 model astradan sonra (ki siz sıfır ayarında bir araç satmışsınız aldığınızın o ayarda olacağı muallak) çağ atlatmaz. Bence farklı şekilde değerlendirin yatırım olarak.
Kendine istediğin aracı alıp şirketten gelen 10.500 TL'yi düzenli olarak (hiçbir şekilde borç ödeme harcama vs. olmadan) her ay yatırım olarak Borsa/Döviz/Altın ve Kripto para içerisinden birine veya birkaçına yatırmak bence mantıklı olur. ytd.
Ama yatırım yaparken de çok ince eleyip sık dokumak lazım, çünkü borsa türevleri yatırımlar genelde yükselir ve düşer yükselirken yüksekten alıp düşerse ister istemez psikolojik olarak etkilenirsin.
Tabii bunları yaparken şunu da göz önünde bulundurman lazım, aldığın aracı şirket için kullanacaksın ve km yükselecek
Şirket aracı ile yılda kaç km yapıyorsun mesela? çok fazla ise bu dediklerim çok mantıklı olmaz bence, çünkü aracını satarken ister istemez fiyat kırman gerekir.
-
borsa konusunda ortalamanın üstünde tecrübem ve bilgi birikimim var hocam o konuda kendime güveniyorum fakat ekonomik çöküş, ekonomi politikası değişimi, dolar 50-100 vb. olmadığı senaryoda USD ve enflasyon üstü getiri sağlayabileceğime inanıyorum geçmiş performansıma bakarak. Onun haricinde Temmuz 2023'de aldığım şirket aracı 3900 KM oldu, iş amacıyla pek kullanmıyorum çoğunluğu şahsi diyebilirim.
-
Kararsızlıklarımdan biri de o hocam yüksek ihtimalle BMW 1 serisi olacak 2020 model Astradan 2017 BMW'ye geçmiş olacağım.
-
Km sorunu yok gibi o zaman, yatırım konusunda da tecrübeli isen bence kendine araç alıp yatırıma yönelebilirsin.
2020 opel'den se 2017 BMW'yi kullanmayı tecih ederim :)
Zamanında 2005 model Astra H aracım vardı aynı zamanda bir abimin 1998 model BMW 5.23İ aracı vardı ara sıra onu kullanırdım arada baya fark vardı.
Tabii 1 serisinde bu fark ne kadar olur bilemem orası da ayrı bir konu :)
-
Zamanında aynı durumdaydım,
Bir şirket aracım (corsa) ve sıfır aldığım 2016 model Astra K 1.4T aracım vardı. Astrayı satıp üzerine 20.000 TL ekleyip 2014 BMW 1.16i almıştım. Benim görüşüm 1.16, astra dan çok daha iyi bir araç. Ancak yürütme maliyetleri de bir o kadar yüksek. Alırken ona göre almanızı tavsiye ederim. Ayrıca kronik sorunları da boldur.
-
Makyajlı kasa sonrası (2016+) kronik sorunları çok azaldı diye biliyorum, turbo manifold çatlağı ve ateşleme parçaları bozuluyor başka sorunu var mı bildiğiniz hocam?
-
hocam clio ile şöyle bir olay varsa ben clio ile devam ederdim. eğer aracı 4 yıl kullandıktan sonra kullanıcıya uygun fiyatlı firma veriyorsa ben devam eder ucuza da arabayı alırdım. bildiğim bindiğim arabaya sahip olurdum. para da işletilir kafa rahat ederdi.
-
yok hocam 2 yıllık sözleşme var sonrasında satın alma imkanı sunulmuyor
-
Paranız ile yatırım yapıp clio ile devam etmeniz yerinde olacaktır.
Kasko sigorta lastik bakım vergi muayene… şirket mi karşılıyor?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tam bilmemekle beraber yağ keçesinden sızıntı, su eksiltme ve bazı araçlarda yağ yakma gibi hastalıklar olabiliyor. Motor yüksek sıcaklıklarda çalıştığı için iç plastik aksam çabuk yorulabiliyor. Düzgün kullanılmış bakımlı bir araç bulmak gerekiyor ki bu günlerde biraz zor maalesef.
-
evet hepsi şirkete ait. sadece şahsi benzin ve hgs ödüyorum
E herhalde şirket karşılayacak. Tüm bunlara personel niye karışsın ?
Arkadaştan bağımsız olarak cevap vermek gerekirse Bizde de aynı şekilde. Her şeyi şirket karşılıyor.
Bizde ek olarak HGS yi de şirket ödüyor sadece benzinin bir kısmı bana giriyor. Onun dışında tüm masraflar şirkete ait.
-
Araç hani kendi aracı ya… bizim şirkette de var benzer uygulama aylık 25.000 veriyor ama sadece yakıt hgs şirketten
Şirket bunun muhasebesel kısmını nasıl yapacak? Araç şirketin değil, şirkete fatura edilemez
Şu anki halini sormadım ben, kendi aracınızı şirkete kiraladığınızda aylık 10.500 lira alacaksınız ya, bu durumda diğer masraflar kime ait oluyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 16 Şubat 2024; 12:29:16 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- plaka yapıştırma silikonu
- golf 8 1.0 tsi impression yorumlar
- en iyi h4 led ampul
- bp mi shell mi
- captur 1.2 icon otomatik yorumlar
- seres fiyat listesi
- mazda 2024
- 8 yerli otomobil
- renault 2024 modelleri
- renault 2. el fabrika
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X