Şimdi Ara

pre-anfi ne işe yarıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
29.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben bu pre-amp nedir birde normal bir anfiden farkı nedir çok merak ediyorum biri söyliyebilirmi birde bazıları pre-amp diye ufak devreler yapıyor yani bu kadar basit bişi mi?
    tşkrler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Preamp Nedir?

Preamp, preamplifikatör veya pre amfi olarak da bilinir, ses sinyallerinin güçlendirilmesi ve şekillendirilmesi için kullanılan bir elektronik cihazdır.

Preamplifier'ın İşlevi

Preamplifier'lar, mikrofonlar ve diğer ses kaynaklarından gelen zayıf sinyalleri güçlendirerek, amfi veya karıştırma konsolu gibi diğer ekipmanlarla uyumlu hale getirir. Ek olarak, preamp'ler aşağıdaki işlevleri de gerçekleştirebilir:

• Sinyallere eşitleme uygulayarak frekans yanıtını ayarlama
    • Sesi daha net ve daha yüksek hale getirmek için sıkıştırma veya sınırlama ekleme
    • Ses seviyelerini kontrol etme ve sinyal akışını yönlendirme
    • Enstrümanların ve mikrofonların özgün tonunu korumak için empedans uyuşmazlıklarını giderme

Preamp Türleri

Farklı uygulamalara uygun çeşitli preamp türleri mevcuttur:

• Mikrofon Preamp'leri: Mikrofonlardan gelen sinyalleri güçlendirir ve şekillendirir.
    • Enstrüman Preamp'leri: Gitar, bas ve klavye gibi enstrümanların çıkışlarını güçlendirir.
    • Hat Preamp'leri: Karıştırma konsolları veya ses kartları gibi diğer ekipmanlardan gelen hat seviyesi sinyallerini güçlendirir.

Preamp'lerin Kullanım Alanları

Preamp'ler, çeşitli ses uygulamalarında kullanılır, bunlar şunları içerir:

• Müzik prodüksiyonu ve kayıt
    • Canlı ses takviyesi
    • Ses yayıncılığı
    • Ev sinema sistemleri

Preamp Seçimi

Uygun bir preamp seçerken, ihtiyaçlarınızı ve kullanım senaryonuzu göz önünde bulundurmanız gerekir. Önemli faktörler şunları içerir:

• Güçlendirme miktarı
    • Eşitleme seçenekleri
    • Giriş ve çıkış bağlantıları
    • Fiyat ve bütçe
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • preamp, sesi olması gereken değerlere çıkartır, genelde pikaplardaki sesi istenen seviyeye getirir, yada gitar vb. aletlerde sesi hoperlöre gitmeden önce güçlendirir. Zannedersem preamp sesin ilk kaynağındaki saf halini güçlendiriyor, amfide belirli bir değere ulaşmış sesi daha da yükseltiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kizilgri -- 16 Şubat 2006 3:37:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kizilgri

preamp, sesi olması gereken değerlere çıkartır, genelde pikaplardaki sesi istenen seviyeye getirir, yada gitar vb. aletlerde sesi hoperlöre gitmeden önce güçlendirir. Zannedersem preamp sesin ilk kaynağındaki saf halini güçlendiriyor, amfide belirli bir değere ulaşmış sesi daha da yükseltiyor.

evet doğru biliyorsun,

pre-amp sesinkayaagından gelen mininimum güçlendirilmiş olan sinyali işlemek, yönelndirmek veya güçlendirmek icin kullanılan ara bir kat dır...
    pre amp tan çıkan sinyal direk güç katına yada power anfi yönlenir ve orda hoparlorlere gidcek seviyeye çıkartılır..
  • peki nasıl bağlanıyor? yani anfiyle arasında hangi çıkış girişler kullanılıyor birde bu internette burda bu pre-anfi devrelerine, şemalarına rastlıyorum onlar nasıl bağlanılıyor?
    sadece power anfiylemi kullanılır?
    teşekkürler arkadaşlar bu arada....
  • elbette.
    power amfi, pre amfisiz kullanılmaz. çalışamaz.
    pre ve power amfisi aynı kutu içinde bulunan veya aynı kartta bulunan amfilere tümleşik (integrated, enteger) denir.
    pre ve power amfinin giriş çıkılarını bağlıyorsun kolay.
    kısaca pre amfi sinyalin ön güçlendirme ve empedansını uydurmasını sağlıyor. aynı zamanda ses kontrolü, sinyal kaynaklarını seçme, ton kontrolunu içerir.
  • hmm tamamdır anladım az biraz.
    peki o zmn power anfi die tabir ettiğimiz anfi nedir ben onu barlarda diskolarda kullanılan anfilerden sanıyordum doğrumu?
    integrated denince yani içinde pre anfi side bulunuyor demek o zaman bu p.m.p.o ve real power olaylarını ortaya çıkaranda pre anfimi oluyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ducati

hmm tamamdır anladım az biraz.
    peki o zmn power anfi die tabir ettiğimiz anfi nedir ben onu barlarda diskolarda kullanılan anfilerden sanıyordum doğrumu?
    integrated denince yani içinde pre anfi side bulunuyor demek o zaman bu p.m.p.o ve real power olaylarını ortaya çıkaranda pre anfimi oluyor?

pre anfi, yukarda anlattıgımız şey...
    power ise gelen zayf fakat saf sinyali hoparlorlere gidicek seviyeye yani güce çıkartan kısım ...

power anfi günlük hayatımızda duydugumuz bütün ses sistemleri icinde olan bir kavram ...
    aslında pre anfide aynı power anfi gibi her yerde olan bi kavram ..

integrated anfide bu iki sistem yan yana, iç içe çalışıyo ... bunun getirdigi en önemli avantaj maliyet ve entegrasyon (biraz işkilli bi kısım),
    kötü tarafı ise ayrık yapıdaki katların birbirlerini manyetik olarak etkileyebilmesi.. yani kısacası ses kalitesi olarak diyebiliriz...
    tabi bundan her pre-power anfi, integrated anfiden iyi olucak diye bi kavram çıkartmamalısın ..

pre anfi ve power i ayrı ayrı alırsa maliyetleri yükselir...
    ama o seviyede zaten fiyat çok bi önem teşkil etmez..

güç ile ilgili olan herşey power anfi ile alakalıdır..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tamamdır, mantığını gayet iyi bir şekilde anladım saolun arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ducati

Hepsi bir sonucu ve bütünü oluşturur.
    yalnız pmpo yu aklından çıkar; gördüğün zaman bakma.
  • =) yalan bişeymi?
  • Evet, yalan bişey.
  • konu hort olacak ama yenisini acmayayim bir sorum olacak
    mydukkan
    Fender California Sonoran SCE Lake Placid Blue Elektro Akustik Gitar
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=8555&gid=259

su linkteki gitari aldigim zaman bunu direk olarak edifier da 5000 pro ses sistemine baglayabilirmiyim(uc ceviri kullanabilirim)
    yani ayriyetten amfi vb seyler almadan ses sisteminden ses alabilirmiyim

• selamın aleyküm. benim evde de teyp var ama ses kısık çalıyor biraz eski. buna nasıl preanfi bağlarım? not: bütçem 30 tl.
    teşekkürler
  • bi tane kalitesiz mic girisi olan hoparlor al onun mic girisine mp3 cart curt vb seyleri tak hoparlorun cikisini teypin girisine tak ve keyfine bak
    sadece sacma bir oneri idi dikkate almasanda olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: qabdkq

bi tane kalitesiz mic girisi olan hoparlor al onun mic girisine mp3 cart curt vb seyleri tak hoparlorun cikisini teypin girisine tak ve keyfine bak

teybin anfisi pörtlmesin sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: qabdkq

bi tane kalitesiz mic girisi olan hoparlor al onun mic girisine mp3 cart curt vb seyleri tak hoparlorun cikisini teypin girisine tak ve keyfine bak

teybin anfisi pörtlmesin sonra

ona karışmam pörtler pörtlemez
  • Konu eski ama önemli her amplifikatörün giriş empedansı, db seviyesi, kazancı vardır her cihaz bu kriterleri karşılamaya bilir ve bağlandığında ses çok zayıf çıkabilir o yüzden sinyali yükseltmede pre amp gerekebilir entegreli ampliler giriş pre amplisine zaten sahip tabi entegreli amplilerde bile mikrofon için harici bir preamp gerekebilir,mikrofon pre amplisi daha farklı bir cihaz, ama transistörlü ampli devrelerde harici bir pre amp kazancı ve db seviyesini arttırmada empedans uyumunu sağlamada gerekli olabilir,

Ayrıyetten op amplı aktif ton devreleri bu amaçla kullanılır op amp sinyal db seviyesini arttırarak ton kontrolünü ayarladığı için pasif olanlara göre çok daha iyi frekans cevabı yani bass,tiz,mid v.s.. oluşturur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknomasters -- 5 Nisan 2024; 11:41:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.