Şimdi Ara

Prefabrik Ev,Prefabrik Yapılar,Konteynerler,Prefabrik Ev Fiyatları Ve Sorularınız... (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
761
Cevap
85
Favori
118.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam yukarda paylaştığınız evin içinden çekilmiş fotoğraflarda evler çok güzel görünüyor, ancak birşey dikkatimi çekti, duvarlar ve tavan saten alçı değil herhalde, normal betonarme evlerdeki gibi saten alçı yaptırabilir miyiz? artı spot ışık ve gizli ışık için de isteğe bağlı asma tavan yapıyor musunuz? ve maliyeti ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: digi_boy2006

hocam yukarda paylaştığınız evin içinden çekilmiş fotoğraflarda evler çok güzel görünüyor, ancak birşey dikkatimi çekti, duvarlar ve tavan saten alçı değil herhalde, normal betonarme evlerdeki gibi saten alçı yaptırabilir miyiz? artı spot ışık ve gizli ışık için de isteğe bağlı asma tavan yapıyor musunuz? ve maliyeti ne olur?

Saten alçı yapılıyor evet...Bu müşterinin isteğine bağlı birşey...istenilen projeye göre alçı kaplama maliyeti değişiyor...Spot aydınlatma vesaire için proje temelli hesaplama yapmak gerekiyor...
  • 2 kişi olsa biri 90 diğeri 130 kilo olsa aynı metrekarede dursalar ev çöker mi ? çökerse kullanıcı hatasına mı girer ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ungalath

2 kişi olsa biri 90 diğeri 130 kilo olsa aynı metrekarede dursalar ev çöker mi ? çökerse kullanıcı hatasına mı girer ?

m² 220 kg yük sonrası kullanıcı hatasıdır...220 kg asgari üst limittir..Azami üst limit 250 kg dir ama 220 kg sonrası kullanıcı hatasıdır...250 kg ye kadar çökme yapmadığı statik testlerde görülmüştür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KıLıCH -- 29 Temmuz 2013; 15:09:36 >
  • Konu Güncel...

Prefabrik Yapılar Hakkında Türkiye'nin En Kapsamlı Konusu Oldu...Desteği ve ilgisi olan herkese teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KıLıCH -- 30 Temmuz 2013; 10:21:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KıLıCH

quote:

2 kişi olsa biri 90 diğeri 130 kilo olsa aynı metrekarede dursalar ev çöker mi ? çökerse kullanıcı hatasına mı girer ?

m² 220 kg yük sonrası kullanıcı hatasıdır...220 kg asgari üst limittir..Azami üst limit 250 kg dir ama 220 kg sonrası kullanıcı hatasıdır...250 kg ye kadar çökme yapmadığı statik testlerde görülmüştür...

peki hocam acaba betonarmede 1 m2 kaç kg taşıyor acaba?
  • quote:

quote:

quote:

peki hocam acaba betonarmede 1 m2 kaç kg taşıyor acaba?

cm² ortalama 200 ila 250 kg yük taşır...

• hocam yani betonarme cm2'de 200-250 kg yük taşıyor, ancak prefabrik m2'de 220 kg yük taşıyor, o zaman 1m2 = 10000 cm2 olduğuna göre betonarme prefabrik'den 10000 kat daha sağlam mı oluyor yani?
  • quote:

hocam yani betonarme cm2'de 200-250 kg yük taşıyor, ancak prefabrik m2'de 220 kg yük taşıyor, o zaman 1m2 = 10000 cm2 olduğuna göre betonarme prefabrik'den 10000 kat daha sağlam mı oluyor yani?

Evet...Ama bahsettiğimiz şey beton temel...Beton katlarda kat taşıyıcılığı ise m²'de 2,5 ton civarında...Yani prefabrik ara katın 10 katı daha sağlam beton arakat...
  • quote:

quote:

hocam yani betonarme cm2'de 200-250 kg yük taşıyor, ancak prefabrik m2'de 220 kg yük taşıyor, o zaman 1m2 = 10000 cm2 olduğuna göre betonarme prefabrik'den 10000 kat daha sağlam mı oluyor yani?

Evet...Ama bahsettiğimiz şey beton temel...Beton katlarda kat taşıyıcılığı ise m²'de 2,5 ton civarında...Yani prefabrik ara katın 10 katı daha sağlam beton arakat...

anladım hocam, peki dubleks bir prefabrik ev yaptırdığımızda, alt katta sorun olmaz diyorsunuz ama üst kata ağır bir eşya koymak istediğimizde temkinli mi davranmalıyız?
  • quote:

quote:

quote:

anladım hocam, peki dubleks bir prefabrik ev yaptırdığımızda, alt katta sorun olmaz diyorsunuz ama üst kata ağır bir eşya koymak istediğimizde temkinli mi davranmalıyız?

Üst kat ile alt kat arasındaki ara kat m² de 220 kg yük taşır...Temkinli davranmanıza gerek yok çok ağır bir şey değilse ki zaten beyaz eşyalar veya dolaplar maksimum 50-60 kg civarındadır...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stajer54

Söyle bir sorum var Şimdik diyelim ki 2 katlı 140 m2 bir ev istiyorum sizden bunun fiyatı ne kadar olur?
    ve merak ettiğim şey evi siz gelip kuruyorsunuz değilmi herşeyini tüm yorumları okudum sayılır
    yani ben sizden sipariş verdim evin dış cephe kaplaması boyası yalıtımı izolasyonu vb şeyler size ait değilmi birde sunu soracagım evin kapısı penceresi muslukları lavabosu kuvetı vs varmı yoksa bunları bizmi alacağız? birde şunu sorayım bu elektrik tesisatı su tesisatı doğalgaz tesisatını kim bağlantısını yapıyor ? sizmi yoksa onlarla bızmi firma cağırıcaz ve onlar kurucak yada söyle diyeyim ben x marka doğalgaz aldım diyelim montajı siz yapıyormusunuz? ve evi aldığımda anahtar teslim olarak dımı hanı dayalı döseli alabılırmıyım dayalı doşeli derken evin içinde koltuk tv vs bahsetmıyorum Lavobolar çeşmeler elektrik prizleri elektrik tesisatı su tesisatı vs biraz karışık sormuş olabilirim :) cevaplarsanız sevinirim..

Evin Dış Kapısı ; Çelik Kapı,

Evin İç Kapıları ; Amerikan Dekorlu Kapı,

Pencereler ; Erpen Marka Kurşunsuz PVC Pencere ( Çift Cam )

Elektrik Tesisatı ; Sıva Altı ( Fiyata Dahil )

Sıhhi Tesisat ; Sıva Altı ( Fiyata Dahil )

Lavabo,Klozet,WC Taşı,Musluklar Fiyata Dahil,

Tavan Armatürleri Fiyata Dahil,

İç ve Dış Boya Fiyata Dahil,

Lavabo ve Tuvaletlerdeki Yeşil alçıpan Fiyata dahil,

Elektrik prizleri,anahtarlar fiyata dahil,

Montaj Fiyata Dahil...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anahtar Teslimi Çalışmıyoruz...
    Doğalgaz Tesisatı Çekilebilir...Ama Biz Doğalgaz Firması Değiliz Malumunuz,Siz Daha Ucuza Yaptırırsınız...

Zemin Betonu Müşteriye Ait,

Ev Kurulduktan Sonra Alt Kata Atılacak Şap Müşteriye Ait,

Laminant Parke,seramik,fayans vs. Müşteriye Ait...

Yapının Kurulması İçin Gerekli İzinler Müşteriye Ait...

Gelen Montaj Ekibinin Montaj Süresi Boyunca Konaklaması ve Yeme İçmesi Müşteriye Ait...

Nakliye Müşteriye Ait...

''Gelen Montaj Ekibinin Montaj Süresi Boyunca Konaklaması ve Yeme İçmesi Müşteriye Ait...

Nakliye Müşteriye Ait...''

bu kadar amatör bir çalışma stili olamaz...
    Bu nedir yani? Adamların keyfine göre ben yemek yedireceğim vs bir de az buz insanda olmayacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: Consciousness

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stajer54

Söyle bir sorum var Şimdik diyelim ki 2 katlı 140 m2 bir ev istiyorum sizden bunun fiyatı ne kadar olur?
    ve merak ettiğim şey evi siz gelip kuruyorsunuz değilmi herşeyini tüm yorumları okudum sayılır
    yani ben sizden sipariş verdim evin dış cephe kaplaması boyası yalıtımı izolasyonu vb şeyler size ait değilmi birde sunu soracagım evin kapısı penceresi muslukları lavabosu kuvetı vs varmı yoksa bunları bizmi alacağız? birde şunu sorayım bu elektrik tesisatı su tesisatı doğalgaz tesisatını kim bağlantısını yapıyor ? sizmi yoksa onlarla bızmi firma cağırıcaz ve onlar kurucak yada söyle diyeyim ben x marka doğalgaz aldım diyelim montajı siz yapıyormusunuz? ve evi aldığımda anahtar teslim olarak dımı hanı dayalı döseli alabılırmıyım dayalı doşeli derken evin içinde koltuk tv vs bahsetmıyorum Lavobolar çeşmeler elektrik prizleri elektrik tesisatı su tesisatı vs biraz karışık sormuş olabilirim :) cevaplarsanız sevinirim..

Evin Dış Kapısı ; Çelik Kapı,

Evin İç Kapıları ; Amerikan Dekorlu Kapı,

Pencereler ; Erpen Marka Kurşunsuz PVC Pencere ( Çift Cam )

Elektrik Tesisatı ; Sıva Altı ( Fiyata Dahil )

Sıhhi Tesisat ; Sıva Altı ( Fiyata Dahil )

Lavabo,Klozet,WC Taşı,Musluklar Fiyata Dahil,

Tavan Armatürleri Fiyata Dahil,

İç ve Dış Boya Fiyata Dahil,

Lavabo ve Tuvaletlerdeki Yeşil alçıpan Fiyata dahil,

Elektrik prizleri,anahtarlar fiyata dahil,

Montaj Fiyata Dahil...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anahtar Teslimi Çalışmıyoruz...
    Doğalgaz Tesisatı Çekilebilir...Ama Biz Doğalgaz Firması Değiliz Malumunuz,Siz Daha Ucuza Yaptırırsınız...

Zemin Betonu Müşteriye Ait,

Ev Kurulduktan Sonra Alt Kata Atılacak Şap Müşteriye Ait,

Laminant Parke,seramik,fayans vs. Müşteriye Ait...

Yapının Kurulması İçin Gerekli İzinler Müşteriye Ait...

Gelen Montaj Ekibinin Montaj Süresi Boyunca Konaklaması ve Yeme İçmesi Müşteriye Ait...

Nakliye Müşteriye Ait...

''Gelen Montaj Ekibinin Montaj Süresi Boyunca Konaklaması ve Yeme İçmesi Müşteriye Ait...

Nakliye Müşteriye Ait...''

bu kadar amatör bir çalışma stili olamaz...
    Bu nedir yani? Adamların keyfine göre ben yemek yedireceğim vs bir de az buz insanda olmayacak...

Amatör? :)

Bu gibi durumlarda firmamızın belirlediği ve öngördüğü harcama tutarını firmamız müşteriden tahsil eder ve konaklaması ile yeme-içmesini biz sağlarız...
    Böylece müşteri hiçbir şeye karışmaz...

Nakliye konusunda da nakliye ücretini karşılaması durumunda biz sözleşmeli olduğumuz firmadan araç tahsis ederiz...Buradaki müşteri kendisi aracı temin ederse daha ucuza gelebilir mantığıdır...Yoksa nakliyesini biz üstleniriz nakliye ücretini müşteriden tahsil edip...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KıLıCH -- 31 Temmuz 2013; 14:44:07 >

• kamyon fln geçerken sallanıyomu ev?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Br00klyn28

kamyon fln geçerken sallanıyomu ev?

Sallanmıyor...Denemek ve görmek isteyen arkadaşlarımız gelip İçmeler / Tuzla / İSTANBUL daki ofislerimizi ve örnek evlerimizi deneyebilirler...E-5 in kenarında yerimiz ve envai çeşit tır ve kamyon geçiyor yanınmızdan günboyu :)
  • Arkadaşlar müstakil arasizine yapılabilecek gayet mantıklı bir seçim prefabrik ev
  • Güncel konu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Br00klyn28

kamyon fln geçerken sallanıyomu ev?

o daha çok zemin ile alakalı birşey sallanan zemine betonda döksen çadırda kursan sallanır
  • Takip :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirici bir başlık olmuş.

Biz de arsamıza prefabrik ev yaptırmayı düşünüyoruz. Aslında 2 katlı istiyoruz ama 80+70+90 kg olan 3 aile bireyi yanyana gelse üst katta sorun olması düşündürüyor bizi. Peki üst katta m2 başına 220 kg olan kapasitenin destek kirişleri vb ile arttırılması mümkün değil mi? mümkünse maliyeti ne olur? 3 kişi biraraya gelmeyelim çabasına girmek istemiyoruz. Ama çift katlılar da çok daha hoş görünüyorlar.

Bir de sitenizde çatı kaplaması boyalı galvaniz deniyor. Opsiyonel olarak sunulan shingle ek ağırlık yaratacağı için taşıma limitlerini etkiler mi? ve mesela beğendiğimiz VP 715 modeli için shingle ek maliyeti ne kadar olur?

Bir de bu binalara mantolama yapılabilir mi? Yoksa malzeme türü bakımından mantolamaya ihtiyaç duyulmaz mı? Ses yalıtımı için ek önlem talep eden müşterilerinize ne öneriyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.