Şimdi Ara

Prefabrik Ev,Prefabrik Yapılar,Konteynerler,Prefabrik Ev Fiyatları Ve Sorularınız... (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
761
Cevap
85
Favori
118.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tesla

Bilgilendirici bir başlık olmuş.

Biz de arsamıza prefabrik ev yaptırmayı düşünüyoruz. Aslında 2 katlı istiyoruz ama 80+70+90 kg olan 3 aile bireyi yanyana gelse üst katta sorun olması düşündürüyor bizi. Peki üst katta m2 başına 220 kg olan kapasitenin destek kirişleri vb ile arttırılması mümkün değil mi? mümkünse maliyeti ne olur? 3 kişi biraraya gelmeyelim çabasına girmek istemiyoruz. Ama çift katlılar da çok daha hoş görünüyorlar.

Bir de sitenizde çatı kaplaması boyalı galvaniz deniyor. Opsiyonel olarak sunulan shingle ek ağırlık yaratacağı için taşıma limitlerini etkiler mi? ve mesela beğendiğimiz VP 715 modeli için shingle ek maliyeti ne kadar olur?

Bir de bu binalara mantolama yapılabilir mi? Yoksa malzeme türü bakımından mantolamaya ihtiyaç duyulmaz mı? Ses yalıtımı için ek önlem talep eden müşterilerinize ne öneriyorsunuz?

VP 715 Montaj dahil Shingle fiyat farkı : 4,200 TL

Mantolama yapılabiliyor...Ekstra ses izolasyonu isteyen müşterilerimize dışardan mantolama içerden ise alçıpan kaplama öneriyoruz...

Çatıdaki tüm ağırlık çatı makaslarına ve bu makaslardan da binanın yan duvarlarına ağırlık vermekte...YAyrıca örgü şeklinde omeghalar ile destekelnediği için bi anlamda çatı askıda gibi duruyor denge kuralı işletilerek...
    Bu yüzden bir sıkıntı oluşmuyor...

Üst kattaki ağırlık sıkıntısı çelik taşıyıcıdan değil...Bastığınız yeri betopan kaplıyoruz...Bu alanı betopan çift kaplama yaparak ağırlık taşımasını yükseltebiliriz...Bu da ortalama 2.000-2.500 TL civarında bir ek maliyet getirecektir...

• Astarı yüzünden pahalıya geliyor,çok araştırdım;tecrübe ettim.Kullanış farkı çok hissediliyor,illa on numara olsun dersen güzel oluyor ama bu sefer de maliyet çok çok fazla oluyor.Eğer çok cazip bir şey olsaydı tüm yeni müstakil yapılar prefabrik olurdu.
  • Cevabınız için teşekkürler. Çarşamba - perşembe günümü bu işi araştırmaya ayırıyorum. Bu forumda telaffuz edilen rakamları kalem kalem yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TORSION

Astarı yüzünden pahalıya geliyor,çok araştırdım;tecrübe ettim.Kullanış farkı çok hissediliyor,illa on numara olsun dersen güzel oluyor ama bu sefer de maliyet çok çok fazla oluyor.Eğer çok cazip bir şey olsaydı tüm yeni müstakil yapılar prefabrik olurdu.

Hocam zaten Genel görüşün aksine prefabrik kesinlikle ekonomik bir alternatif değil avantajı pratik kullanıma dayanıyor yani 100m2 prefabrik 100m2 betonarmeden ucuza gelmiyor kesinlikle amaç bu değil
  • Konu Günceldir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KıLıCH

Konu Günceldir...

Peki 100 m2 bir prefabrik ev için, proje çizdirilmesi gerekiyormuş. Bu proje çizimleri ne kadar tutar? Statik, elektrik, jeoloji, vb ?

@KıLıCH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla -- 19 Ağustos 2013; 21:06:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tesla

quote:

Orijinalden alıntı: KıLıCH

Konu Günceldir...

Peki 100 m2 bir prefabrik ev için, proje çizdirilmesi gerekiyormuş. Bu proje çizimleri ne kadar tutar? Statik, elektrik, jeoloji, vb ?

@KıLıCH

Tüm izinler yani projeler,harçlar,tüm elektrik ve su tesisatı projeleri komple yaklaşık 8-10.000 TL civarında tutar..Ki bu ücret sadece yerel olarak değişmektedir...
  • Konu günceldir...
  • Merhaba;
    Mesela ben alacağım konutta kullanacağım PVC Pencere renginin beyaz değilde ahşap görünümlü olmasını istiyorum,bu noktada bir opsiyon sunabiliyormusunuz..?
    Alacağım evde yaklaşık 6 ay oturacağım,yani bi nevi yazlık/dağ evi gibi bişey olacak..Evde olmadığım süre uzun olacağı için güvenlik zaafiyetini aza indirmek maksadıyla pencerelerin panjurlu olmasını düşünebilirim,bunu siz yapabiliyomusunuz..?
    Şimdilik bu kadar :) Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kozyrev

Merhaba;
    Mesela ben alacağım konutta kullanacağım PVC Pencere renginin beyaz değilde ahşap görünümlü olmasını istiyorum,bu noktada bir opsiyon sunabiliyormusunuz..?
    Alacağım evde yaklaşık 6 ay oturacağım,yani bi nevi yazlık/dağ evi gibi bişey olacak..Evde olmadığım süre uzun olacağı için güvenlik zaafiyetini aza indirmek maksadıyla pencerelerin panjurlu olmasını düşünebilirim,bunu siz yapabiliyomusunuz..?
    Şimdilik bu kadar :) Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için..

Evet ahşap rengi pencere yapıyoruz...Tabi ekstra ücretlendirme oluyor bu noktada...Ayrıca isterseniz pencerelere ferforje yaparız ve böylece korunaklı olur...

Firmamızı ziyaret edebilirseniz detayları görüşebiliriz...
  • Konu Güncel...
  • Konu günceldir...
  • Uzun araştırmalar sonucu 400 m2 arsamıza 10en x 10boy=100 m2 tek katlı prefabrik yaptırmaya karar verdik. Bu süreçteki tecrübelerimizi paylaşmak istedim.

Prefabrik ev için bir firma ile anlaştık. Ruhsat için proje çizimi gerekiyordu. 2 kat imarlı arsamız için mecburen 2 kat için proje çizdirdik. tüm projeler, denetimleri dahil 4.500 TL tuttu. PRefabrik için 50 cm yüzey altı, 1 metre su basma yükseklikli, 50 cm kalınlığında çerçeve beton ile temel oluşturulacak. Bu çerçevenin içi toprak ve taş ile doldurulacak. Sonra perde beton ile üstü örtülecek, şaplanacak. Çerçeve betonda demir kullanımı şart. Yani temel ve su basması için hem az beton harcanıyor hem de derin temel olma zorunluluğu olmadığı için normal bir evin yaklaşık üçtebirine mal oluyor temel.

Evi 4 günde monte edecekler. Biz ev için yalı baskı kaplama ve shingle çatı istediğimiz için birkaç gün de onların montajı sürecekmiş. Yani 10 günden önce ev, oturulacak halde teslim edilecek. Prefabrik yapılar sıcaklık farkıyla esneme yaptıkları için fayansların çatlama ya da düşme tehlikesine karşılık banyo ve tuvalet duvarları fayanslamadan önce 5cm kalınlığında gaz beton (ytong) ile kaplanacak. Bunun üzerine fayans döşenecek. Oda zeminleri laminant, banyo, wc, mutfak ve veranda fayans olacak.

Evin planını ben çizdim. Herşey tam olarak sizin istediğiniz şekilde yapılabiliyor. Betonarme bina yaptıran ve evini tadilat eden akrabalarımız kalacak yerleri olmalarına rağmen bu inşaat işinden bıkmışlar. Her şey dert ve uğraştırıcı. Eğer müteahhite verirseniz sıkıntı yaşamazsınız ancak herşey olduğundan çok daha pahalıya mal oluyor.

Siz de inşaattı kendiniz yaptırmak ve müteahhite gereğinden fazla ödemek istemiyorsanız hem pratik hem de kullanışlı prefabrik eve yönelin derim. Ev tamamlandıktan sonra fotoğrafları burada paylaşırım.

• Güncel...

Prefabrik Ev,Prefabrik Yapılar,Konteynerler,Prefabrik Ev Fiyatları Ve Sorularınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KıLıCH -- 13 Eylül 2013; 23:24:24 >
  • Uzun zamandır bu tür evleri inceliyorum sınırlı bir bütçe ve köy sınırlarında küçük bir arsam olduğu için olaya maliyet açısından bakarsak betonarme ve prefabrikte büyük m2 de çok fark yok ama küçük m2 projelerde prefabrik daha avantajlı gibi incelemeye devam .
  •  Prefabrik Ev,Prefabrik Yapılar,Konteynerler,Prefabrik Ev Fiyatları Ve Sorularınız...
     Prefabrik Ev,Prefabrik Yapılar,Konteynerler,Prefabrik Ev Fiyatları Ve Sorularınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KıLıCH -- 17 Eylül 2013; 23:50:08 >

• Konu Günceldir...

Bilgi için :www.villayapi.com

Fiyatlar için :www.prefabrikevfiyatlari.com

Prefabrik malzeme alım için :www.prefabrikyapimarketi.com

Ziyaret edebilirsiniz...

• Bunların ömrü 100 sene falan oluyomuş galiba. Sırf uzun ömrü ve enkaz altında kalma olasılığı ortadan kalktığı için alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUANTANAMO

Bunların ömrü 100 sene falan oluyomuş galiba. Sırf uzun ömrü ve enkaz altında kalma olasılığı ortadan kalktığı için alınabilir.

100 sene garanti evin tamamında asla olamaz...

Binanın duvarlarında kullanılan betopan malzemesi 100 yıl ömürlüdür....

Onun dışında binaların ortalama ömrü 40-50 sene civarındadır...

Enkaz altında kalma riski yoktur...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.