Şimdi Ara

PREMIUM ARAÇLAR HAKKINDA GENEL BİR DEĞERLENDİRME (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu acan arkadas premium anlami cok.satandir zamannda sahinde premiumdu vs yok ingilizce destanlar cumle.icerisinde.gostermeler, tezin bu ozaman deki.turkiyedeki premium araclar golf, dacia, toyota, clio felan mercedes 10. Gelir bmw 15 audi 20. Gelir tarifine gore, simdi tum turkiye premium algisini imajini biraksn sanami odaklansin cok satanmis turkiyenin premium araci dacia logan golf baska derdin yokmu senin??? Dacia nin sahibi bile.dacia ya binmiyor mercedes biniyor neden acaba sordunmu kendine ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WeCouldBeTheSame

Senin dediğine göre Şahin'de premium

• Bana göre premium demek, fiyatıyla, kalitesiyle, işçiliği ile arabanın her yerinde belli olan özen ile her görenin dönüp tekrar tekrar baktığı içine oturanın etkilendiği arabadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.Düzen

quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Kullaniliyor mu dediniz size orneklerle kullanildigini gosterdim. Sizin sirketiniz kullanmiyor diye bir kelimeyi yok sayamazsiniz. Dusuk anlam ile ne kasttettiniz bilmiyorum.

Faydasi olacaksa, calistigim firma otomotiv sektorunde ve en buyuk 10 otomobil ureticisinden biri, CEO`ya giden sunumda bile premium kelimesini kullanabiliyoruz.

Premium kelimesinin Ingilizcede anlaminin arzu edilen oldugunu belirten bir kaynak rica edelim.

Not: Bu arada arzu edilen ile cok satilan farkli iki seydir. Insanlar arzu ettiklerini alamazlar, paralarinin yettiklerini alirlar. Yani Renaultun cok satmasi arzu edildiginden degildir. O insanlara ne arzu ediyorsun derseniz Bmw, Mercedes arzu ederler Renault degil. Sizin aciklamanizda bu noktada bir celiski var.

bahsedilen ve açıklanmaya çalışılan şeyin ne olduğunu tekrar yazmam gerekiyor.

premium demek prim yapan demektir. kazandıran satılan demektir. katma değeri karlılığı iyi demektir. bu anlamı bu malı satanlar içindir. neden dolayı çok prim yapmakta o ayrı bir konu. kaliteli olabilir. maliyeti düşük olabilir. yada başka bir kitleye odaklanmıştır.

premium demek ise alıcı tarafında çok görülen çok tutulan herkesde olan demektir. herkesin tercih ettiği bişeyin kendini ispatlamış olması bir içgüdüsel davranıştır.

gerek sizin bahsettiğiniz premium brands mantalitesi gerekse premium üst kalitelidir algısı hatalıdır. demek istediğim budur.

premium kelimesi yerine bilhassa otomotivde yerine başka kelimelerin yukarıda kullanıldığını belirttim.

ancak çeşitli yerlerde bilhassa el halısı gibi şeylerin satıldğı yerlerde bunu görebilmekteyiz. hand made premium carpets gibi.

abd de ise premium outlet dediğiniz şeyi ben görmedim. ama sanırım türkiyede bim mantığında çalışıyor olmalı.

ilaveten birde şu var; ana dili ingilizce olmayan kişilerde bu tarz anlam düşüklüğü olan kelimelerin kullanıldığına baze şahit oluyoruz.

Yazdiklarimi bastan okuyun lutfen ben premium brand kalitelidir demis miyim dememisim.
    Demisim ki premium demek benzer urunlerden pahaliya mal satabilmektir demisim. Orneklerle de aciklamisim. kaliteden hic bahsetmemisim.

Eger ki siz kalitesiz bir urunu rakiplerinden ve benzer urunlerden pahaliya satarsaniz siz de premium olabilirsiniz. Ama bu neredeyse imkansizdir, kimse kalitesiz urune daha fazla para odemez. O yuzden premiumun dogal bir sonucu olarak kalite geliyor, her ne kadar taniminda kalite direk olarak olmasa da.

Ben premium outleti bir ornek olarka verdim sadece en dogru kullanimi o demedim. BIMle de alakasi yok.bahsettigim yerler bir alisveris merkezi ama seri sonu/indirimli mallarin satildigi bir alisveris merkezi. Outlet bu anlamda kullaniliyor. Icinde her markanin kendi dukkani var yani. Bazilarinda Bose, Guess, Calvin Klein gibi markalarin dukkanlari var.

Ilk mesajinizda bu kadar detayli anlatinca bu tartismanin bu kadar kisir donguye girecegini farketmemistim, o yuzden cevap yazdim ama ne orneklerimi ne yazdiklarimi okumamissiniz sanirim. Yazmadigim seylerden bahsediyorsunuz cunku. Neyse bir arkadas da demis zaten tartisma icin degil fikrinizi kabul ettirmeye calismak icin acmissiniz gibbi bir izlenim olustu bende de. Herkesin dogrusu kendi bildigidir deyip kapatmak en iyisi bu noktada.

• selcuk_1629 kullanıcısına yanıt
    Haklisin donup donup bakacagimiz aracta golf demi:)) dunden beri zorluyorsunuz konuyu golf u premium yapamadn simdi arkadas cok satan arac premiumdur die.golf u zorla.premium yapacak,, donup donup bakacagimiz golfe mercedes bmw audi sahiplerine golf anahtari versen bence donup.donup bakar harika tasarim der icinden hic.cikmazlar eminim,birde golf sahibine yani sana bmw mercedes audi anahtari uzatsak ya birakin gidin golf varken bunlarami binerim dersin demi?? Kazik yemissiniz tasarm yok iscilik yok golf sahibine ne hakla merco anahtari uzatirsin felanda dersin artik:))

• quote:

Orijinalden alıntı: mr murat

Haklisin donup donup bakacagimiz aracta golf demi:)) dunden beri zorluyorsunuz konuyu golf u premium yapamadn simdi arkadas cok satan arac premiumdur die.golf u zorla.premium yapacak,, donup donup bakacagimiz golfe mercedes bmw audi sahiplerine golf anahtari versen bence donup.donup bakar harika tasarim der icinden hic.cikmazlar eminim,birde golf sahibine yani sana bmw mercedes audi anahtari uzatsak ya birakin gidin golf varken bunlarami binerim dersin demi?? Kazik yemissiniz tasarm yok iscilik yok golf sahibine ne hakla merco anahtari uzatirsin felanda dersin artik:))

70 bin lira para verdiğim aracın premium olmasını beklemem ben hicbir yerde de iddia etmem. Konuyu sabote etmeyin söylemedigim şeyi söylemisim gibi göstermeyin varsa elinizde bunu söylediğime dair birşey buyrun gelin söylediğim konuda alıntı yapın

• En azından gidin wikiye bakın.

The Audi A4 is a line of compact executive cars produced since late 1994 by the German car manufacturer Audi.

The Opel Insignia (from Lat. insigne = the emblem/coat of arms) is a large family car engineered and produced by the German automaker Opel.(....)In early 2009, Opel revealed the Insignia OPC, a high-performance variant of the Insignia

• isterseniz kısır döngüden kurtarmak için bu soruları tartışalım

bir markanın marka algısının yükske olması (sizin premium dediğiniz yani) o markanın her ürününün premium olması demekmidir? (bmw 1 serisi mesela?)

bir ürün gerçekten çok kaliteli üretilmiş bir ürün ise o sayede tüm ürünleri kalitelimi sayılmalı? (golf 7 çok kaliteli bir araba diye tüm vw modelleri üst kalitemi oluyor?)

bir marka hem çok kaliteli hemde orta kaliteli ürünleri pazara sunuyor diye o markanın orta kaliteli ürünlerininde üst kaliteli olduğunumu kabul edelim? (mercedes s serisi en iyisi ama mercedes a serisi de öylemidir?)

çok tutulan bir ürün kalite vurgusu yaparak çok tutuluyorsa ve bu çizgisinide devam ettiriyorsa daha yüksek fiyattan malını satma şansı olmazmı? bu sizin dediğinize göre ona premiumluk katıyor. mesela şuan focus ve golf fiyatları hemen hemen aynı. o zmn bu ikiside premium olmuyormu?

kısır döngüden kurtaralım ama defaten söyleyeceğim lütfen tarzınızı bozmayın.

lütfen adminler tarzı takip etsinler

Hrkes ne soyledigini nelerden bahsedip insanlara hayret verici seylerden bahsettigini premium arac tam donanimli arac dedigini, golfte otomatik klima var audide.opsiyonel die boyle premium aracmi olur.dedigini.felan filan herkes.gordu, bak bu arkadasta sen gillerden diyoki sahin de premium mus:)) kacti.gitti dacia logani premium yapti bu arkadasta ... siz siz olun boyle abuk sabuk seylerle ugrasmayin milletin diline dusersiniz,

• quote:

Hrkes ne soyledigini nelerden bahsedip insanlara hayret verici seylerden bahsettigini premium arac tam donanimli arac dedigini, golfte otomatik klima var audide.opsiyonel die boyle premium aracmi olur.dedigini.felan filan herkes.gordu, bak bu arkadasta sen gillerden diyoki sahin de premium mus:)) kacti.gitti dacia logani premium yapti bu arkadasta ... siz siz olun boyle abuk sabuk seylerle ugrasmayin milletin diline dusersiniz,

Cahille tartışma hiçbir zaman haklı cıkamazsın diye bi gerçeklik var sayende onu tasdik ettik yeniden. Konu orda buyur gel bu konuyu sabote etme.
    Not: manuel klima olan araç a serisi a3 değil. yalan yanlış konuşup komik duruma düşmeyin.

• M.Düzen kullanıcısına yanıt
    Mercedes e premium die , mercedes a serisinidemi premium kabul edelim diyosun, birkere premium model.degil marka ozelligidir, markalarin modellerinde segmentler vardir, segmentin onculeri kalite olanlari vardir, mercedes a serisi segmentinin premium first class aracidir, hani su donup.donup baktiginiz sahane.golf varya , onun tasarimini 10 a katlayan kalitesiyle markasiyla.modeliyle oncudur segmentide premiumdur

Yav hehe cahilmisiz,.sen ulemasin masallah seni senden baska dinleyen dedimlerine katilan yok, herkes.cahil golf.sahipleri ulema isinize bakin

• quote:

Yav hehe cahilmisiz,.sen ulemasin masallah seni senden baska dinleyen dedimlerine katilan yok, herkes.cahil golf.sahipleri ulema isinize bakin

• M.Düzen kullanıcısına yanıt
    Altına imzamı atarım.
  • quote:

mercedes a serisi segmentinin premium first class aracidir,

a serisi aracın segmentinde premiumluk diye birşey yoktur işte. A serisinde ne kalite varda premium olacak? Özel elde yapılan parçaları mı var, üst düzey pahalı deri mi kullanılıyor, en pahalısından mekanik parçalara mı sahip? Makam aracı mı, lüks timsali mi? Renault motoru kullanan araçın ne başında ne sonunda premiumun p'sinden bile bahsedilemez. İki şekilli yaptılar diye bentley ilah ettiniz arabayı 1 ayda forumda.

Nasıl passat bundan

PREMIUM ARAÇLAR HAKKINDA GENEL BİR DEĞERLENDİRME

buna geçtiğinde

premium olmadıysa, hatta premiumun p si ile alakası olmadıysa

a serisi de bundan

buna geçtiğinde

premiumla alakası olmadı olamaz. Sınıf belli, amaç, hedef belli. Mercedeste E serisi ve üstü, anlamını karşılayacak şekilde premiumdur gerisi yalan. Kimse kendini kandrımasın. Hayatında hiç üst orta sınıf araca sahip olmamış, sürmemiş insanlar her önüne gelen aracı premium ilan etmeye başladılar..

• Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Benim hangi araca bindigimi bilme zira dudagin ucuklar, fikrine saygi.duyarim mercedes a serisi dandik reno motoru olan herhangi bir.ozelligi olmayan siradan arac olabilir, segmentinin oncu marka modeli nedir size.gore marka model istiyorum , konuyu yazarken ayrica bmw mercedes audi benim icin esit klasdadir, arkadasin donup.donup bakacagimiz arac premiumdur lafindan esinlenerek a serisini.ornek verdim, eger bilmiyorsak bu segmentin marka modelini ogrenelim

• Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Yazdigin okdr guzel seye ragmen sordugum soruyada okkali bir cvp beklerdim, mercedes a serisi makam aracimi luks timsalimi, bentley yaptiniz araci demelerin zaten yazdiginin icinde cvbini verdi, a serisinden makam araci bekleyen pacavra yapan ustunr reno motoru degilmi deyip cop yapan arkadas, bu segmentin oncusunu soyle kim bu segmentte liderdir sorunca sustun ,, aslinda susmadinda icine attin yoksa donup donup bakip el islemeleri olan hatta ve hatta otomatik klimasi olan golfmu diyecektin,,, soruya cvbin olmadigina gore birdaha fuzuli yorumdan kacinalim a serisindende makam araci beklemeyelim genc alaturka arkadasimiz...

• quote:

Benim hangi araca bindigimi bilme zira dudagin ucuklar, fikrine saygi.duyarim mercedes a serisi dandik reno motoru olan herhangi bir.ozelligi olmayan siradan arac olabilir, segmentinin oncu marka modeli nedir size.gore marka model istiyorum , konuyu yazarken ayrica bmw mercedes audi benim icin esit klasdadir, arkadasin donup.donup bakacagimiz arac premiumdur lafindan esinlenerek a serisini.ornek verdim, eger bilmiyorsak bu segmentin marka modelini ogrenelim

Merak etme, başka insanların malına bakıp dudağı uçuklamayacak kadar karakterli bir insanım. Kahve kültüründen gelmiyorum. Herkesin malı, hayatı kendinedir, beni ilgilendirmez. Ayrıca mal ile gösteriş yapan karaktersizlerden de olmadım hiç. Dikkat et araç, marka bilgim yok.

Öncelikle ben a serisi dandik bir araç demedim. Sınıfında kaliteli bir araba. AMA bir premium kalitesinden çok uzak, alakası bile yok. Demişsin ya "premium first class" ona istinaden yazdım. Zaten o sınıfta hiçbir araba premium veya lüks bir araba değildir. Bunu söyledim. Aynı şeyi 1 serisi, a3 veya başka herhangi bir kompakt hatcback için de söylerim söylüyorum. Kompakt hatchbacklerle, premiumluk çok farklı şeyler.

Soruna gelince otomobillerle biraz ilgiliysen 74 yılından beri küçük hatcbacklerde her zaman parmakla gösterilen araç golf olmuştur bilirsin, bu hala değişmedi. Dikkat, ben hatchback sınıfındaki yerinden bahsediyorum. Kaliteli, kalitesiz, ucuz, pahalı, şundan iyi, bundan kötü tartışmalarına girmeyeceğim. Sınıfının tasarım, kullanışlılık, genel kalite olarak hep lideriydi. Civic gibi, mini gibi, 911 gibi jenerasyon jenerasyon tarihi olan bir araba. günümüzdeki bu yaygın hatchback kültürü golften geliyor, bugün o 1 serileri, a3ler, a serisi hep golfün ekmeğinden çalma amacıyla üretilen, onu kopyalayan araçlar. Ama daha iyi yapıyorlar, ama daha kötü yapıyorlar tatışma bu değil.

Sana göre şu anda kompakt hatchbacklerin en iyisi a serisidir, bana göre 1 serisidir, bir başkasına göre v40dır, başkasına golftür, öbürüne a3tür. Bu beğenilere veya gerekliliklere göre değişir. Sorun burda değil, sorun bu araçların hiçbirinin premiumla alakası olmaması. Hepsi ekonomik amaçlı, ucuz, üretici markanın alt sınıf araçları. Bu koşullarda sırf adına bakıp premiumluktan bahsedilemez.

• mr murat M kullanıcısına yanıt
    Sabrin yok bak daha yeni mesaj yazdım sana yukarıda. Chat mi yapıyoruz hemen cevap yazayım, herkesin bir hayatı var. Sanki klavye başında kasmış birşey yazsan da hemen cevap yazayım diye kasıyorum. Kahvede mi konuşuyoruz ne bu ağızlar? Yazdığın mesajı okumak işkence zaten, ne bir nokta, ne cümle başı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 30 Kasım 2013; 18:41:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.Düzen

çok tutulan bir ürün kalite vurgusu yaparak çok tutuluyorsa ve bu çizgisinide devam ettiriyorsa daha yüksek fiyattan malını satma şansı olmazmı? bu sizin dediğinize göre ona premiumluk katıyor. mesela şuan focus ve golf fiyatları hemen hemen aynı. o zmn bu ikiside premium olmuyormu?

Ikisi de premium olmuyor iste mainstream ya da diger bir deyisle mass market oluyor. Bmw 1 serisi, Volvo V40, Mercedes A serisi fakettiyseniz Focustan da Golften de pahaliya satiliyor. Bu segment de o urunler premium. Dacia, Tata gibi markalar da low cost oluyor pazarin genelinden ucuza satildiklari icin.

VW markasini premiumluga dogru ilerletmeye calisiyor Dunya genelinde basarili olur olamaz orasi ilerde belli olur. Su an icin premium olacak bir fiyattan satilmiyor.

Benim anladigim sizin konunuz hangi markalarin premium oldugu degil, premiumun anlami idi. Simdi marka model sormaya basladiniz.

Bence sizin aciklamaniz gerekenler.
    Premiumun prim yapan demek olduguna dair bir kaynak. (ben size yanlisiniz soyledim ingilizce premium evet prim demek Turkcede ama sigorta primi anlaminda olan. Sizin bahsettigniz premium marka anlamindaki premiumun prim ile alakasi yok. Sestes/essesli sozcukler yani)
    Hangi yabancinin premium nedir sorusuna cok satandir dedigi (anadili ingilizce olan kimse boyle bir cevap vermez)
    Premiumun arzulanan demek olduguna dair herhangi bir kaynak.

Sizin iddialariniz bunlar. Bunlara halen hic bir kaynak gostermediniz.
    Bir yazi gosterdiniz o da benim soyledigimin aynisini soyluyordu.

Ayrica premium marka ifadesi yurtdisinda kullanilmiyor dediniz. Kac tane ornek gosterdim. Ya yalan soyluyorsun deyin ya da ben yanilmisim pardon deyin. Ama iddianiz aksine bir sey soyleyince konuyu degistirip baska seylerden bahsediyorsunuz.

Mesela pazartesi kameryai alin sirketinizde yabancilara premium brand ne demek diye sorun bakalim ne diyecekler. Sizin iddia ettigniz gibi cok satan mi diyecekler? Demeyceklerinden adim gibi eminim. Ha gerci ona da gerek yok Google a premium brand yazarsaniz yabancilarin sizin iddia ettigniz sekilde kullanmadigini gorurusunuz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.