Şimdi Ara

PREMIUM ARAÇLAR HAKKINDA GENEL BİR DEĞERLENDİRME (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaklasik 40 dakika sonra yazdin, kahve kulturunden geldim evt kolejde bize kahve kulturunu ogrettiler sonra universitede vs vs , napalim sende mazur.gor, dedigim gibi cvbini utandigin sıkıldıgn icin yazmadiginin farkindaydim, hepsi golfun izinden gidiyor haklisin ,, arabanin milat noktasidir. Baska diyecegim birsey yok iyi aksamlar , arada bizim kahveye takil :)) yeni seyler ogrenirsin .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.Düzen kullanıcısına yanıt
    Tartışmalara son verebileyim diye konu açıyorum sloganı ile yeni tartışmalara neden olmuşsunuz, devam eden yazılarınızdan anladığım kadarı ile de zaten niyetiniz buydu ve bundan da memnun görünüyorsunuz. Şöyle izah etmeye çalışayım;

1-Bir varlığa,nesneye, eyleme her neyse farklı bir isim vermek onun işlevini değiştirmez. Yani iskemleye elma demekle onu yiyemezsiniz yeseniz de işlevsel olmaz ve karnınız doymaz.Ya da elmaya iskemle demekle ona üstüne oturulma işlevselliği veremezsiniz
    2-Bir dildeki herhangi bir kelimenin bire bir tercümesi illa ki başka bir dilde aynen geçerli olacak demek değildir. Her dilde, başka dillerden gelen ve deforme olmuş yani orijinal dilinden farklı şekil ve anlamlarda kullanılan kelimeler bulunur
    3-İngilizce deki anlamı ne olursa olsun ,Türkçe de premium kaliteli ve marka değeri yüksek anlamına gelir. Premium denince de kimsenin aklına çok satan araçlar gelmez. Talebin çok olması o aracı kaliteli yapmaz .Ülkeden ülkeye de premium araç markaları değişmez

Bundan ötesine abes ile iştigal etmek ve havanda su dövmek denir

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Orijinalden alıntı: mr murat

mercedes a serisi segmentinin premium first class aracidir,

a serisi aracın segmentinde premiumluk diye birşey yoktur işte. A serisinde ne kalite varda premium olacak? Özel elde yapılan parçaları mı var, üst düzey pahalı deri mi kullanılıyor, en pahalısından mekanik parçalara mı sahip? Makam aracı mı, lüks timsali mi? Renault motoru kullanan araçın ne başında ne sonunda premiumun p'sinden bile bahsedilemez. İki şekilli yaptılar diye bentley ilah ettiniz arabayı 1 ayda forumda.

Nasıl passat bundan

PREMIUM ARAÇLAR HAKKINDA GENEL BİR DEĞERLENDİRME

buna geçtiğinde

premium olmadıysa, hatta premiumun p si ile alakası olmadıysa

a serisi de bundan

buna geçtiğinde

premiumla alakası olmadı olamaz. Sınıf belli, amaç, hedef belli. Mercedeste E serisi ve üstü, anlamını karşılayacak şekilde premiumdur gerisi yalan. Kimse kendini kandrımasın. Hayatında hiç üst orta sınıf araca sahip olmamış, sürmemiş insanlar her önüne gelen aracı premium ilan etmeye başladılar..

kesinlikle katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Tartışmalara son verebileyim diye konu açıyorum sloganı ile yeni tartışmalara neden olmuşsunuz, devam eden yazılarınızdan anladığım kadarı ile de zaten niyetiniz buydu ve bundan da memnun görünüyorsunuz. Şöyle izah etmeye çalışayım;

1-Bir varlığa,nesneye, eyleme her neyse farklı bir isim vermek onun işlevini değiştirmez. Yani iskemleye elma demekle onu yiyemezsiniz yeseniz de işlevsel olmaz ve karnınız doymaz.Ya da elmaya iskemle demekle ona üstüne oturulma işlevselliği veremezsiniz
    2-Bir dildeki herhangi bir kelimenin bire bir tercümesi illa ki başka bir dilde aynen geçerli olacak demek değildir. Her dilde, başka dillerden gelen ve deforme olmuş yani orijinal dilinden farklı şekil ve anlamlarda kullanılan kelimeler bulunur
    3-İngilizce deki anlamı ne olursa olsun ,Türkçe de premium kaliteli ve marka değeri yüksek anlamına gelir. Premium denince de kimsenin aklına çok satan araçlar gelmez. Talebin çok olması o aracı kaliteli yapmaz .Ülkeden ülkeye de premium araç markaları değişmez

10 numara yorum.

Analiz yanlış.

Premium etimolojik kökenine bakılırsa nesne kullanımında son anlamının "ödül, mükafat" anlamı taşıdığı görülür.
    Sıfat olaraksa, ki hepimiz sıfat olarak kullanıyoruz, "superior in quality" yani kalitede üstün anlamı taşır.

Bu da çok talep edilen manasına değil genelin ulaşabildiği kalitenin üzerinde manasına gelir.

Her aracı kendi segmentinde değerlendirdiğiniz zaman, mercedesin vosvogene göre daha kaliteli araç imal etmesi ve buna göre fiyatlandırması sözkonusudur,

mercedes genelin ulaşabildiği kalitenin üzerinde denebilecek arabalar üretmektedir.

premium sıfatı mutlak değil görecelidir, mercedesin de üzerinde kalitede ama sipariş ama seri üretim yapan markalar mevcuttur.

Not: marka anlamının "halkın taşıtı" olarak tercüme edildiği bir markanın tüm dünyadaki pazarlama stratejisi de halka hitap etmek üzerine kurulu olmasına karşın bu forumda ısrarla premium damgası vurulmak istenmesi manidardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 30 Kasım 2013; 19:24:58 >

• Üstadı taşlamışsınız resmen :)
    Adam gayetde haklı hala antitez yazmak konuyu anlamadığınızı gosteriyor

Yahu demişki adam mercedesin her ürettiği kaliteli özel araba değil renaultunda ürettiği her araba kötü değil

Kalite algısı yaratan marka vardır ama bu markanın her malı kaliteli olcak diye bişey yok

Anlamadıysanız adama laf atmayın bari

• aynı segmentte değerlerildiğinde eğer markanın tüm modelleri diğerine göre üstünlük sağlıyorsa bu yeterli mesnettir.

yok o markanın armudu bu markanın elmasından daha ekşi, öbürü daha tatlı vs. denicekse zaten ortada rasyonel bir zemin kalmıyor.

ben de çok kolay vosvogen passat mercedes a serisine göre iç mekanı çok kaliteli, detaylar ve işçilik harikulade diyebilirim, ama demem.

Nedeni de mantık ekseninde bakmam ve yorum yapmam, pozitif bilimden gelince başka türlü bakamıyorsunuz dünyaya.

Çok açık şekilde de mutlak premium kavramı olamaz, görecelidir demişim, yani repmium'un da premiumu vardır demişim.

Bugün burjuva kesimi için mercedes premiyumsa, daha da üst sosyal kesim için bentley premiyumdur, bakış açınıza göre nasıl değiştiğini bilmem anlatabildim mi?

"Adama" laf atmadım, karşı tezimi sundum, laf atmak gibi avam tavırlarım yoktur çok şükür.

• quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

+1

Dediklerinizde haklisiniz bir de zaten Ingilizcede de farkli bir anlami yok ayni anlam. O yuzden zaten bastan verilen bilgi yanlis. Konu sahibi acip sozluge baksa hatasini farkedecek ama onun yerine buraya upuzun konu acmis. Bir de ust konu olsun demis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 30 Kasım 2013; 21:33:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Orijinalden alıntı: mr murat

mercedes a serisi segmentinin premium first class aracidir,

a serisi aracın segmentinde premiumluk diye birşey yoktur işte. A serisinde ne kalite varda premium olacak? Özel elde yapılan parçaları mı var, üst düzey pahalı deri mi kullanılıyor, en pahalısından mekanik parçalara mı sahip? Makam aracı mı, lüks timsali mi? Renault motoru kullanan araçın ne başında ne sonunda premiumun p'sinden bile bahsedilemez. İki şekilli yaptılar diye bentley ilah ettiniz arabayı 1 ayda forumda.

Nasıl passat bundan

buna geçtiğinde

premium olmadıysa, hatta premiumun p si ile alakası olmadıysa

a serisi de bundan

buna geçtiğinde

premiumla alakası olmadı olamaz. Sınıf belli, amaç, hedef belli. Mercedeste E serisi ve üstü, anlamını karşılayacak şekilde premiumdur gerisi yalan. Kimse kendini kandrımasın. Hayatında hiç üst orta sınıf araca sahip olmamış, sürmemiş insanlar her önüne gelen aracı premium ilan etmeye başladılar..

Premium modellen olunmaz bunu o beyninize yerleştirin.hayatinda kac üretim aşaması gordun ?premium markalardaki üretimindeki özen farkını biliyor musun peki?

Mercedes Bmw Audi Premiumdur tartisması bile olmaz her modeli Premiumdur.Volvo alfa vw felan premium felan değildir ne kadar premium yapmaya çalışsanız da hiçbir zaman da olmicaklar Mercedes nereye vw nereye bmw nereye Volvo nereye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Marka algısı yuksektir
    Ama modelde iş biter

Şimdi ben focus rs almıycam premium diye 116 mı alcam

Geç bunları babam

• quote:

Orijinalden alıntı: Pargalı İbrahim Paşa

Marka algısı yuksektir
    Ama modelde iş biter

Şimdi ben focus rs almıycam premium diye 116 mı alcam

Geç bunları babam

Focus rs almak isteyen adamın 116i ile isi nedir ? Biri performans aracı digeri ortalama bir performansa sahip bir araç.elma ile armudu karşılaştırmaya gerek yok paran olsa gidip a45 amg alirsin di mi focus rs almazsın yada bmw 135i felan alirsin hersey parada bitiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A3 ile C5 'i aynı segmentte araba zannedenlerle daha ne zaman harcanır ki?

Burda çoluk çocuk mu avutacam ben! Bişeyi yazıyorsanız neden yazdığınızdan haberiniz olsun önce!

Aç bakayım a3 hangi segment, C5 dediğin araba hangi segment?

http://en.wikipedia.org/wiki/C-segment
    http://en.wikipedia.org/wiki/D-segment

Herkes kendi algılayabildiği ölçüde yaşar bu hayatı, doğuştan kör adama kırmızıyı tarif edemezsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: M.Düzen

quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Premium kelimesinin sıfat olarak anlamı "standardın üstü kalitede" demektir.

"Premium car" ya da "premium fuel" ifadeleri de bu doğrultuda anlam içermektedir. Bu ifade Otomobiller için "luxury car" anlamı da kazanmıştır.

Kelimenin İsim olarak başka anlamları olsa da otomotivle ilgili kullanımında bahsettiğim sıfat anlamı daha fazla ortusmektedir.

Emek verip konu acmissiniz ama dil ve çeviri açısından daha sağlam kaynaklara ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum.

Selamlar.

+1
    aynı fikirdeyin ben de...

premium car

bu şekilde kendi reklamını yapan bahseden bir araç bilgisi verebilirmisiniz? internet sitesi de olur.

Siz önce yazdıklarınıza kaynak gösterin.

Ben sizden daha önce belirtmiştim bu talebimi. :)

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

quote:

Premium kelimesinin sıfat olarak anlamı "standardın üstü kalitede" demektir.

"Premium car" ya da "premium fuel" ifadeleri de bu doğrultuda anlam içermektedir. Bu ifade Otomobiller için "luxury car" anlamı da kazanmıştır.

Kelimenin İsim olarak başka anlamları olsa da otomotivle ilgili kullanımında bahsettiğim sıfat anlamı daha fazla ortusmektedir.

Emek verip konu acmissiniz ama dil ve çeviri açısından daha sağlam kaynaklara ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum.

Selamlar.

+1
    aynı fikirdeyin ben de...

premium car

bu şekilde kendi reklamını yapan bahseden bir araç bilgisi verebilirmisiniz? internet sitesi de olur.

Siz önce yazdıklarınıza kaynak gösterin.

Ben sizden daha önce belirtmiştim bu talebimi. :)

etmiolojik tanım da yaptım daha önce ama ne okuyan var ne okuduğunu anlayan var.

http://www.etymonline.com/index.php?term=premium

sıfat olarak kullanımı kalitede üstün anlamına geliyor; isim anlamı ise ödül, mükafat.

ayrıca en aklımın almadığı şey de, bir markanın alt segment aracını alıp öbür markanın üst segment aracının yanına koyup , "peki bu nasıl oluyor?" diye sormaları? Hakkaten bi gariplik var ortada...

• Güzel kardeşim ben hangi aracın hangi segmentte oldugunu biliyorum

Premium diye bazı modellerin göklere çıkarılmasına bir örnekti o a3-c5 benZetmesi

Yani size göre premium marka araba alt segment bile olsa üstündür gibi bir algı var

• quote:

ben bazı örnekler paylaşacağım

rolls-royce internet sitesinde

Since 1904 Rolls-Royce has created instantly recognisable motor cars that have made the marque an enduring icon all over the world. Inspired by some of the most evocative cars ever built, we have the great privilege of taking this legacy into the future.

mercedes sitesinde s class tanımı

The S-Class from Mercedes-Benz has a reputation for combining cutting-edge technology with exceptional reliability and an abundance of safety features. Fittingly, the slogan used by the Stuttgart-based company in the early days was "Mercedes-Benz – engineered like no other car in the world." The company's unique history can be traced by means of advertisements which provide authentic glimpses into the past. Carl Benz was actually no great friend of advertising, for which the more genteel term "business recommendation" was used at the time. He held the view that the quality of a product should speak for itself.

bmw m3 ü anlatıyor resmi web sitede

The soul of Formula M: reloaded. The BMW M3 Coupé.
    The fourth generation – 20 years and still designed to thrill. The BMW M3 Coupé continues the tradition of the M GmbH to build a perfect high-performance sports car. It comes with a completely new V8 engine and drivetrain, a lightweight body that is also extremely stiff, a lowered centre of gravity and a carbon roof which, while just as strong as a steel roof, weighs far less. And of course, everything has been tried and tested on the toughest proving ground in the world, the Nürburgring-Nordschleife. Underneath the distinctive powerdome: the V8 high-rev engine with up to 8.400 rpm which is transferred by the double-clutch transmission M DKG Drivelogic to the M differential lock and then to the rear wheels without the slightest disruption to tractive force. And for efficiency without any waste the BMW M3 Coupé is equipped with an Auto Start Stop function, a BMW EfficientDynamics technology that switches off the engine when the vehicle comes to a standstill.

lexus ne demiş kendine ona bakalım

THE LEXUS COVENANT

Lexus will enter the most competitive,
    prestigious automobile race in the world.
    Over 50 years of Toyota automotive experience
    has culminated in the creation of Lexus cars.
    They will be the finest cars ever built.

Lexus will win the race because:
    Lexus will do it right from the start.
    Lexus will have the finest dealer network
    in the industry.
    Lexus will treat each customer as we would
    a guest in our home.

If you think you can’t, you won’t …
    If you think you can, you will!

We can, we will.

ve tabiiki volvo ne demiş???

Vision
    To be the world’s most progressive and desired luxury car brand.

Mission
    Our global success will be driven by making life less complicated for people, while strengthening our commitment to safety and the environment.

göreceğiniz üzere PREMIUM diye bir kelime geçmez. premium diye bişey yoktur çünkü.
    progressiveness vardır
    individual vardır
    luxury vardır
    best vardır

PREMIUM CAR olsa olsa çok talep edilen anlamına gelebilir.

yukarıda yazdığım size göre premium olanların kendini ifade etmiş hali. internet sitelerinde görülmekte.

premium velevki arabalara da yakıştırılabilen bir sıfat olsun

şimdi audi premium ise lamborghini nedir? ultra premiummu demeliyiz?

dikkatlice bakılırsa marka algısını yüksek tutarak (yani sizce premium olarak) ve daha pahalıya ürün satabilerek bu noktada olanlar kendilerine biz premiumuz dememekteler.

ama dünya üzerinde tescil kaygılarınında öne çıkmasıyla oluşan bir superbrands oluşumu var.www.superbrands.com

ayrıca premium kelimesinin ilgi göen anlamına gelmediğini kanıt istediğinizi de belirttiniz. premium kavramı son 150 yıldır kullanılmakta. ve kullanım şekli şu şekilde ortaya çıkmıştır. halka açık belirli bir üst segmentin değil herkesin ulaşabileceği fiyatlarla göreceli olarak kaliteli olan veya kaliteli algısı yaratılan malların satışı ve bu sayede yukselen satış miktarı. bu sayede yapılan satış tekniğine prim yapan anlmına gelen premium ürün denmektedir.

siznde örneğinizdeki kuruluş ve açıklaması altta yatıyor. detaylı olarak bakarsak;

www.premiumoutlets.com/
    The world's finest outlet shopping. Save 25% to 65% every day on designer and name brands including Coach, Gap Outlet, Nike and Polo Ralph Lauren.

baktığınızda sloganda biz kaliteyiz ve satış miktarı umrumuzda değil algısı yok.
    biz kaliteyi uygun fiyata satıyoruz ve kapış kapış gidiyor algısı var. bir yoğunluk bir talep patlaması algısı var. buda benim en başta dediğime geliyor. premium = alınması arzu edilen prim yapan talebi yuksek olan mal

ayrıca ben bişey kanılama peşinde değilim. algıda hata var.

audi r8 premium araba olabilir de a1 in neyi premium bana söylermisiniz?

ayrıca daha basit anlamda buradada bişeyler yazmakta

http://en.wikipedia.org/wiki/Premium_(marketing)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Düzen -- 1 Aralık 2013; 0:58:16 >

• Üstad gene süper yazmışsın ama jettaya yer uçağı v40 a çöp diyen bu foruma derdini anlatamazsın

Kalitenin yerlere düştüğü leondan hallice a3 ü premium saysın onlar boşver
    Biz o paraya insignia alır premium olmayız salla üstad

• quote:

Orijinalden alıntı: WeCouldBeTheSame

Senin dediğine göre Şahin'de premium

gözümden yaş geldi gülmekten.
    Ilk mesajinizda premium cok satan demektir dediniz. Simdi ise R8 premium olabilir ama A1 olamaz diyorsunuz. Once siz kendiniz bir karar verin sonra konusuruz.
  • Arkadaslar size bu konunun nasil bir mantikla acildigini anlatayim. Once diyoruzki Turkce premium Ingilizce premium evet ikisi ayni sey. Sonra Ingilizce Turkce sozlugu aciyoruz. Bakiyoruz hemen

1 ödül
    2 prim Hukuk
    3 bir şeye itibari değerinden fazla olarak verilen fiyat
    4 acyo Ticaret
    5 yüksek kaliteli
    6 kesenek
    7 mükafat
    8 getiri
    9 ikramiye
    10 sigorta primi

Aha diyoruz premium prim demekmis, herkes yanlis kullaniyor. Hemen konu aciyoruz Donanimhabere bu bilgimizi paylasarak herkesin yanlisini ispatliyoruz. premium prim yapandir, cok satandir arzu edilendir seklinde abarttikca abartiyoruz.

Fakaaat ne yazikki gozden kacirdigimiz bir nokta Premium`un Ingilizcede birden cok anlami var ve yanlis anlama bakarak tongaya dusuyoruz. Konu iyice sarpa sarinca Ingilizce bilmedgimizi caktirmamamk icin Ingilizce linkler ve ornekler veriyoruz ama ne yazikki bunlar ya bizim soyledigmizin tam tersini yani forumun soylediginin aynisini soyluyor. Ya da konu ile hic alakasi olmayan seyler (promosyonel malzemeler gibi, ayni hataya ikinci kere dusuyoruz premiumun bu sefer de baska bir anlamini corba ediyoruz.) Arada yabancilardan bahsediyoruz yurtdisina ciktiysaniz gormussunuzdur falan diyoruz ki millet inansin (yine tongaya dusuyoruz cunku forumda kendimizden baska yurt disina giden, yabanci ile sohbet eden yok saniyoruz. Aksi soylenince hemen cevap vermeden alakasiz sekilde konuyu degistirip laf cevirmeye devam ediyoruz. Bir kaynak veya mantikli bir aciklama bile gosteremiyoruz ama ayni fikri savunamay devam ediyoruz (anlamadigim nokta burasi neden bir yanlis bu kadar uzatilir)

Okuyanlar bilir normalde bu sekilde yazmak pek tarzim degildir ama artik dayanamadim. Gercekten tartismak icin konu acilsaydi zaten ilke mesajdan herkes yanlis biliyor ben dogurusunu biliyorum heheheh tarzi bir hava yaratilmazdi.

Edit: Unutmusum arada forumda premiumlugu hakkinda surekli tartismalar donen A1,A3, 1 serisi, A serisi, Golf gibi arabalarin laflarini geciriyoruz ki o tartismalarda fanatiklik yapanlar desteklesin diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 1 Aralık 2013; 2:40:54 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.