Şimdi Ara

Prestijli Meslekler , Savcılık hakkında Bilgi Verebilecek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sene mezun oldum ve üniversite sınavlarına hazırlanıyorum 2. kez.Fen lisesi mezunuyum ve Allah nasip ederse güzel bir bölüm kazanabilirim ama ben her mesleğe karşı biraz soğuk kalıyorum.

Biraz daha prestijli meslekler önemli benim için.Doktor gibi mesela ama Tıppa da hiç ilgim yok.

Sizden Savcılık hakkında bilgi almak istiyorum.Savcı olmak için ne yapmamız gerekir hukuk fakültesinden sonra sınavları var mı , sınavlardan sonra nereye atanırız çalışma şartları vs nasıldır öğrenmek istiyorum.

Ayrıca Diplomatlık , kaymakamlık valilik vs Tarzındaki Devletteki önemli görevlere nasıl gelebiliriz ? Hangi üniversite hangi bölüm

• up
  • up
  • Hukuk fakültesinden sonra hakim-savcılık sınavı var.İlk olarak yazılı sınavı geçmen gerek ardından sözlüye alıyorlar ve maalesef çok pis torpil dönüyor sözlüde.Sözlü demeyeyim liseli gibi ,mülakata alıyorlar seni.

Diğer bölümleri bilemeyecem ama eğer hukukta torpilin yoksa doğu görevinde vs sürünürsün biraz.Başsavcı vs olmak istiyorsan veya Ağır Ceza Reisi gibi birşey ona da torpil lazım üzgünüm.Tıptaki gibi TUS gibi bir sınav olsa keşke bu mevkiler içinde.Çok pis torpil dönüyor yani.Zaten Adalet Bakanlığına gidersen elleri çiçek/çikolata/hediye(!) dolu savcılar/hakimler görürsün.1 ay önce böyleydi en azından.Birde savcılık-hakimlikte çalıştığın personel yani katip vs çok çok önemli ama maalesef bu insanlarda torpille geliyorlar bu işlere ve sen hakim/savcı olarak bu insanlara işlerini öğretiyorsun,her yazdıkları evrağı tekrar tekrar incelemen gerekiyor.Bir sürü hata yapıyorlar.En basitinden tarih i bile yanlış yazıyorlar ne kadar zorsa artık işleri.

Bütün önemli mevkiler için torpil gerekiyor vali/kaymakam vs içinde.Zaten artık doktorluğun bi saygınlığı kalmadı.Sakın tıp yazma saygınlık istiyorsan.Doktoru döven mi ararsın küfreden mi her türlü şey var şuan.Zaten 6 sene okuyup Tus kazanamayıp pratisyen kaldıysan vay haline
    çaycı bile saygı göstermez sana.Yüzüne bile tükürebilir.Ama bir savcı olursan emin ol herkes önünde ceketini ilikliyor.Çok garip bir durum bu mesela bir esnafla konuşurken genelde seni tınlamaz ama konuşmaya savcı şu şu diye kendini tanıtırsan bir anda bütün dükkan çalışanları hazır ol kesiliyo sanki.Bİr garip bir ülke bizimkisi cidden.

• quote:

Orijinalden alıntı: XSoldier000

Hukuk fakültesinden sonra hakim-savcılık sınavı var.İlk olarak yazılı sınavı geçmen gerek ardından sözlüye alıyorlar ve maalesef çok pis torpil dönüyor sözlüde.Sözlü demeyeyim liseli gibi ,mülakata alıyorlar seni.

Diğer bölümleri bilemeyecem ama eğer hukukta torpilin yoksa doğu görevinde vs sürünürsün biraz.Başsavcı vs olmak istiyorsan veya Ağır Ceza Reisi gibi birşey ona da torpil lazım üzgünüm.Tıptaki gibi TUS gibi bir sınav olsa keşke bu mevkiler içinde.Çok pis torpil dönüyor yani.Zaten Adalet Bakanlığına gidersen elleri çiçek/çikolata/hediye(!) dolu savcılar/hakimler görürsün.1 ay önce böyleydi en azından.Birde savcılık-hakimlikte çalıştığın personel yani katip vs çok çok önemli ama maalesef bu insanlarda torpille geliyorlar bu işlere ve sen hakim/savcı olarak bu insanlara işlerini öğretiyorsun,her yazdıkları evrağı tekrar tekrar incelemen gerekiyor.Bir sürü hata yapıyorlar.En basitinden tarih i bile yanlış yazıyorlar ne kadar zorsa artık işleri.

Bütün önemli mevkiler için torpil gerekiyor vali/kaymakam vs içinde.Zaten artık doktorluğun bi saygınlığı kalmadı.Sakın tıp yazma saygınlık istiyorsan.Doktoru döven mi ararsın küfreden mi her türlü şey var şuan.Zaten 6 sene okuyup Tus kazanamayıp pratisyen kaldıysan vay haline
    çaycı bile saygı göstermez sana.Yüzüne bile tükürebilir.Ama bir savcı olursan emin ol herkes önünde ceketini ilikliyor.Çok garip bir durum bu mesela bir esnafla konuşurken genelde seni tınlamaz ama konuşmaya savcı şu şu diye kendini tanıtırsan bir anda bütün dükkan çalışanları hazır ol kesiliyo sanki.Bİr garip bir ülke bizimkisi cidden.

Hocam Savcılığı acayip istiyorum ya iyice heveslendim .Torpil derken para mı vermek gerekiyor tanıdık yok çünki hiç :S

• up
  • Tanıdık olması lazım rüşvet döndüğünü sanmıyorum bu tür işler için mesela yeni mezun olan tanıdığım var yazılıyı vs kazandı.mulakatta elediler.Çoğu kişi eleniyor böyle.Kısaca kendi adamlarını almaya başladılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende mrk ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.