Arkadaşlar merhaba hemen konuya gireyim. 2000 model primera comfort 1.6 aracım var lpg yakıt sarfiyatı yüksek arıza ışığı yanmıyor. kelebek temizliği yaptırdım. Yakıt dahada arttı. arıza ışığını denemek için oksijen sensörünün fişini çıkardım. Aracı çalıştırdım arıza ışığı yanmadı. Arıza ışığı yanmaması normal midir. Araç benzindede gaz da da düz yolda 160km hızı geçmiyor. Bu güne kadar yaptırdığım bakımlar. --debriyaj balatasını değiştirdim. --Buji buji kablosunu değiştirdim. --Kelebek temizliği yaptırdım. --lpg enjektörlerini değiştirdim.
değişen bişey olmadı. Yakıt dahada arttı. Aracımın ilk çalışması çok rahat 0-100 km hızlardaki performansıda yeterli 120 den sonra zorlanmaya başlıyor. Acaba oksijen sensörünü değiştirsem yakıt sorununu çözebilirmiyim.Tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
kelebek temizliği yaptıktan sonra çok sorunlar ortaya çıkar hele bilinçsiz bir usta ya düştüyseniz tüm ayarlarını bozar ben çok uğraştım en sonunda kendi çabamla ve forumdaki arkadaşların sayesinde çözdüm size tavsiyem aracınız ne gibi tepkiler veriyor bunları bildirin ve primera 1.6 motor sorunu başlıklı forumu baştan sona okuyun Arıza ışığının ve arıza sisteminin çalışıp çalışmadığını arıza tespit cihazı ile çok rahat saptayabilirsiniz arızasız günler dileğimle
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme