Şimdi Ara

Primera Farların Led ve Gündüz Led Yapımı !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu pazar bir yere çıkmıyacağım dedikten sonra aldığım ledlerle farları şekle sokmaya karar verdim
    geçenlerde dışlarını zımparaladığım sol farı söktüm ıhlıya pıslıya silikon denen meledi kescem esnetcem ısıtcam derken bir saat uğraştım
    neyse sonunda farlar elimde üç parça sağlam şekilde dağıldı.iki saat nasıl yapsam diyerek düşünen adam modunda ölece bakındım
    kısa ve uzun farın üst kısımlarında yarım ay şeklinde boşluklara kısaya 9 uzuna 6 led şeklinde kesip montajını yaptım
    park içine 3 adet ledi fiş kısmına takılabilecek şekilde lehimle şişirdim diğer ledlerin kablo uçlarınıda buna birleştirdim
    farın sol alt keskin kısmına 9 adet ledi siyaha boyayarak (ışık veren kısımlara alyanın arkası yardımı ile kağıt bant kesip yapıştırarak) yağıştırdım.
    gündüz ledinin eksi sini parkın artı sına bağladım(parklar kapalıyken + - gibi davranıyor çğu araba gibi devrelerden ötürü)
    fotoğrafları çeker paylaşırım bakalım nasıl olmuş karar verirsiniz.

---tek takıldığım nokta gündüz ledinin + sını nereye bağlasamki araç çalışınca yada kontağı açınca yansın ve kablo mesafesi kısa olsun.yani yakında bir yerler arıyorum.

bi tiyoda ledlerin eksisini sinyalin atrısından alırsanız sinyal yanar led söner bir hale getirebilirsiniz.

HAFTA SONU SÖKTÜĞÜM DİĞER FAR

işlem öncesi ve sonrası fotoğraf ;fark ortada

farı sökmek için elim girsin diye fıskiye deposunun girişini çevirerek çıkardım arkada kalan vidayı 10 cırcır anahtar ile söktüm tamponu aralamaya gerek kalmadı üstteki vidayıda sökünce panjura bağlı 3 tane plastik tapayı çıkarıp farı öne çektim ve fişlerinden ayırdım
    ve far masaüstünde :)
    sökerken ilk üstündeki lastiği çıkarın altında bir adet 8 köşe vida var onu ve 4 adet sıkıştırma sacını sökün

bilmiyorum hiç deri yüzdünüzmü :) ona benzer şekilde mastiği ayırın

ve üç parça dağılmış far önünüzde tekrar ediyorum yıkayın nazikçe silip kurutun!

ben bu kısımlara led yapıştırdım sonra atmasın diyede altlarına yapıştırıcı damlattım

son halide bu şekilde dışarıdan ledler dikkat edilirse görünüyor.

--lpgnin artısından drl nin artısına
    --parkın artısından drlnin eksisine bağladım bu sayede araç çalışınca drl yanıyor parklar açılınca sönüyor
    --iç ledlerin artısını parkın artısından, eksisinide kısaların artısından aldımki kısalar yanınca sönüyorlar!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcengiz1982 -- 17 Aralık 2013; 9:17:17 >

• Fotoğraf makinem yine kalleş kardeş tarafından el konulma sonucu ortada yoktu cepten attım :)
    farı tekrar yapıştırırken pu mastik (su bazlı olmayan 10 tl civarı) kullanın silikona göre daha mukavemetlidir.
    tamponu sökmek aralamak zorunda kalmadım araya el giriyor arabanın sağına soluna eğilmeye gerek kalmıyor !
    kabloları kesip biçmeyin takacağınız kablonun ucuna iğne geçirin bunuda takacağınız kabloya paralel iğneyi batırın ufak klips ile tutturun görüntü hoş orjinallik bozulmadan kalıyor.yada kesin ama bant değilde kablo mufu kullanın; iş temiz olsun.ve bu aracın heryeri için geçerli bantlar hoş durmuyor :S

LED yerine power led angel v.s. takabilirsiniz tercih sizin :)
  • Ellerine ve emeğinize sağlık...
    Bu arada iyi cesaret etmişsiniz sökmeye..
    Benim derdim ayrı..

Benim Aracım Nissan 2005 Primera;
    Cam otomatiğim bozuldu..
    Ne 4 cam açılıp kapanıyor, ne de bagaj açılıyor..
    Bunun sebebi ne olabilir?
    Elektrikçi yıkatırken su gitmiştir, 1-2 güne çalışır .. dedi..
    Şimdi hiç çalışmaz oldu..
    Acaba sigortaları nerede, ben sigorta kutusunda bulamadım..!!
    Siz bu işlerden anlıyor gibisiniz..
    Teşekkürler..
  • ana sigortalar kaput altında
    cam motorlarının sigorta ve ana rölesi direksiyon altında
    anlayabilmeniz için p12 service manuele ihtiyacınız var.internette mevcut bulabilirsiniz.
    forumu devamlı takip edemiyorum isterseniz mcengiz1982@gmail.com mail atın 92mb dosyayı gönderebilirsem size atayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.