merhaba arkadaşlar benim printerlarla ilgili bi sorunum var. networkten veya paylaşımdan bir yazıcı yüklemeye çalıştığım zaman işlemin sonlarına doğru "yazıcı yüklenirken bi hata oluştu hata kodu:0x000003eb" gibi bir hata iletisi alıyorum sistem Vista Ultimate X64 lisanslı sorunu ne yaptıysam çözümedim.
sorun driverde değil aynı driver yandaki aynı işletim sistemli bilgisayara yüklendi . Benim pc ye yüklenmiyor. sorun nerede olabilir google da aradım bu sorunu yaşayan var ama ingilizler hiç bişey anlamadım. yardımcı olabilirmisiniz ?
Go to Control Panel. > Denetim masası Choose printer. > Yazıcı Then choose Add Printer. > Yazıcı ekle Choose Add a local printer. > Yerel bir yazıcı ekle Click on Create a new port. > Yeni bir bağlantı noktası oluştur The default in the drop down box is Local Port. Do not change that. > Yerel bağlantı noktası varsayılandır, değiştirme Click Next. > Sonraki A dialogue box will appear asking for you to enter a port name. Type in the \\computer name\printer name > Karşına çıkacak olan ekranda bir bağlantı noktası adı girmen istenecek. Uygun şekilde düzelterek yaz: \\Bilgisayar Adı\Yazıcı Adı
bunu daha önce denemiştim yine denedim sonuç yine hüsran window yazıcıya bağlanamıyor. İşlem tamamlanamadı (hata 0x000003eb) yinede teşekkürler.
Yazıcı, seninle aynı domain'de, değil mi?
evet aynı.
Bu işlemi Yönetici hakları ile mi yapıyorsun?
evet admin olarak yapıyorum neyse boş verin format atcaz artık yapacak bişey yok. teşekkürler...
Eğer yazıcılar HP ise, HP'nin web sitesinden Universal Print Driver for Windows'u indirip denemek faydalı olabilir diye düşünüyorum.
Zamanında HP 3030'un sürücüsü yüzünden çıldırmıştım :( Ne zaman yazıcı ile ilgili bir şey yapmak istesem, işlemci kullanımı %100' çıkıyor ve reset/restart'a kadar da düşmüyordu... HP daha sonra sürücüyü güncelledi :)
evet yazıcı HP ama hiç bir yazıcıyı yüklemiyo. PDF factory pro yu bile yüklemedi...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme