Şimdi Ara

Printerım sayfayı siyah basıyor ve koku mevcut

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar xerox 3117 printerım var, temizlik yaptıktan sonra printerım bir sapıttı, durmadan çalışıyor, yani normalde tonerı takınca onu algılar, 1 kere döner durur fakat benimki devamlı dönüyor, sanki durmadan baskı yapıyor gibi davranıyor, yardımcı olabilecek olan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkme -- 13 Mayıs 2013; 18:58:38 >

• sensörde sorun olabilir..kibarca sağ ve soldan vurun yazıcıya..ama sert değil..kibarca..yazılı kapalı iken yapın bunu..tekrar açın; düzelme ihtimali var,
    aksi takdirde tonerle ilgili bir sıkıntı olabilir..
  • Cevap için teşekkürler, sorunu şimdilik çözdüm, algılayan metallerinden biri sanırım arkadan çıkmış, onu sabitleyince düzeldi, heralde o da sensörü kontrol ediyordu fakat şu an farklı bir problemim var, adım adım:

-devamlı dönme problemi bitti
    -ardından düzgün çıktı alındı
    -tekrardan alınmaya kalktığında sayfa komple siyah geldi.
    -iyice temizledim, düzelttim fakat sayfa komple siyah gelmeye devam etti, şu an çözemiyorum. nette de araştırdım fakat sadece HPler için bazı önerilerde bulunulmuş, xeroxlarda benzer mekanizmadan mevcut değil. bu arada "toner" yeni.

ayrıca eklemek isterim ki fuser kısmından hafif bir koku ve duman geliyor, önceden gelmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkme -- 13 Mayıs 2013; 19:04:42 >
  • genelde elektriksel sorunlarda simsiyah verir.

tonerdeki iletken ile yazıcıdaki iletken değer ve elektriksel bir süreç yaşanır.
    toneri çıkarıp oturtun.

sağ ve soldaki iletkenlerin yerinde olup olmadığına bakın.

az önce bir parça çıkardım oturttum demiştiniz. yerinden oynuyor olabilir.
    kontrol edin.

problem daha da büyümeden bir profesyonel destek alın.

selamlar
  • evet elektriksel bir sorun olduğunu ben de tahmin ediyorum, charge roller denen yere sanırım elektrik çok geliyor ama sorunu çözemedim, iyice kontrol edip, tak-çıkart kontrol et metoduyla tekrardan topladım, şimdi de hiç baskı vermiyor. çözümsüz durumdayım, yok değse gidip tamire verecem ama zaten 2. elden alacağım daha az tutacaktır :D
  • xerox 3117 ve bu modele yakın diğer xerox modellerinin sıklıkla yaşanan bir problemini yaşıyorsunuz bence. Eğer siyah kopya çıkartıyorsa laser yapabilir. şimdi ise hiç çıktı vermiyorsa toner tam yerine oturmuyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekniktech

xerox 3117 ve bu modele yakın diğer xerox modellerinin sıklıkla yaşanan bir problemini yaşıyorsunuz bence. Eğer siyah kopya çıkartıyorsa laser yapabilir. şimdi ise hiç çıktı vermiyorsa toner tam yerine oturmuyordur.

evet aynen 3117 kendisi. ama lazer ünitesinini yaptığını sanmıyorum, ne olduğunu bir keşfetsem, böyle bir yere birşeyi taksam birşey yapsam çalışsa çok mutlu olacam gerçekten. herşeyi geçtim, bir de koku ve duman mevcut, ilk açılıştı hafif bir duman çıkıyor, inceledim ettim, halen onu da çözebilmiş değilim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • koku muhtemelen fırın ünitesinden geliyor;
    toner tozu ile alakalı olabilir.

toneri sertçe yerine oturtmayı denediniz mi?
  • simsiyah yazdırma sorununu bende yaşadım, drumun yanındaki manyetik çubuğu ters takmış olabilirsin bir bak istersen
  • Sertçe oturtmayı denedim bir işe yaramadı, tonerin içini hiç açmadım, aynı şekilde printerın içindeki siyah, transfer roller diye geçen çubuğu da hiç çıkartmadım.
  • çöp haznesi dolu olabilir.
  • hocam ne alakası var üstte toner yeni demişim zaten. ayrıca ağzına kadar dolu bile olsa bu tip de bir soruna yol açmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.