Şimdi Ara

Prizden Elektrik Çarptı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
59.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorumlara bajıyorum da çok tehlikeli bişey çok dikkat gerektiriyor.Bu işler ile uğraşanlara allah yardım etsin tehlikeli durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrik çarpmasında sadece akım ve gerilim değil, bir çok çevresel faktörde etkiliyor. en basit olarak, çıplak ayakla ıslak zemine basılıyorsa, çarpılma daha şiddetli olur. elin konumu ve nasırları bile, yaşamla ölüm arasındaki sınırı belirler.

bu işle uğraşanlara, o kadarda tehlikeli gelmez. elektriği tanıyınca, nasıl sakınacağını ve korunabileceğini bilirsin. ama bu elektriği hafife aldığımızı göstermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcmuratpc

voltaj öldürmez amper öldürür.

Çalıştığım yerde sıcak su borularının üzerinde bulunan oransal valflerin bir tanesi arızalandı. Servis yenisini takınca eskisi de bize oyuncak oldu.
    Söküp dağıttım. İçinden küçücük bir 220 v. motor çıktı. Şimdi gücünü tam hatırlamıyorum ama el içi kadar bir motordu. Milinden hafifçe çevirirken kablo da elime değdi. Beni öyle bir çarptı ki, motoru elimden fırlattım. Gücü 100 w. bile olsa, çektiği akım mA. seviyesinde olur. Zaten öyle tam turda da çevirmemiştim. Ürettiği elektrik olsa olsa 50-60 v. civarı olur.

Kurduğum rüzgar türbinlerinde 2 tane 200 Ah. aküyü seri bağlayıp, 24 v. grup oluşturuyorum. Çalışırken hem artıya hem eksiye aynı anda değiyorum.
    Başka bir forum sayfasında da aynı konu tartışıldığı için özellikle her iki elimle değiyorum, hiçbir şey yok. Gıdıklama bile olmuyor.

Şimdi buradan çıkan hisse bana göre insanı çarpan gerilimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

quote:

Çalıştığım yerde sıcak su borularının üzerinde bulunan oransal valflerin bir tanesi arızalandı. Servis yenisini takınca eskisi de bize oyuncak oldu.
    Söküp dağıttım. İçinden küçücük bir 220 v. motor çıktı. Şimdi gücünü tam hatırlamıyorum ama el içi kadar bir motordu. Milinden hafifçe çevirirken kablo da elime değdi. Beni öyle bir çarptı ki, motoru elimden fırlattım. Gücü 100 w. bile olsa, çektiği akım mA. seviyesinde olur. Zaten öyle tam turda da çevirmemiştim. Ürettiği elektrik olsa olsa 50-60 v. civarı olur.

Kurduğum rüzgar türbinlerinde 2 tane 200 Ah. aküyü seri bağlayıp, 24 v. grup oluşturuyorum. Çalışırken hem artıya hem eksiye aynı anda değiyorum.
    Başka bir forum sayfasında da aynı konu tartışıldığı için özellikle her iki elimle değiyorum, hiçbir şey yok. Gıdıklama bile olmuyor.

ocam aynı olay su pompasında oldu ufacık bir motor akvaryum pompası mili bir çevirdim o anda motoru fırlattım namussuz nasıl çarptı

Bu arada konuya gelirsek işyerindeki 1v 3000A trafonun 2 ucunada dokundum hiçbirşey olmadı.[su borusundan lamba yapmıştık bununla

Elektroşok cihazı yaparken 9000 v yedim birşey olmadı.
    Haa ama 380v 300 ma yesem işler değişir

• bu 1 fazlı asenkron motorlarda, yaşanan bir şeydir. motora ilk hareketi vermek için, bir kondansatör bağlanır. bu kondansatör 220 v depoladığı için, onun üzerinden çarpıldınız.(elektronikte kullandıklarınıza benzemez.) bu kondansatörler, elektrikçilerin, favori şaka malzemeleridir.(size tavsiye etmem.) bunların ağababası olan, güç kondansatörleri(kompanzasyon sistemlerinde kullanılır.) ise, bir insanı öldürebilecek kadar, enerji depolayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 11 Haziran 2012; 7:25:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gitizen

Yorumlara bajıyorum da çok tehlikeli bişey çok dikkat gerektiriyor.Bu işler ile uğraşanlara allah yardım etsin tehlikeli durum

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

Orijinalden alıntı: Gitizen

Yorumlara bajıyorum da çok tehlikeli bişey çok dikkat gerektiriyor.Bu işler ile uğraşanlara allah yardım etsin tehlikeli durum

+1

Kullandığımız elektrik hakkında prtatikte olsa bazı bilgilerin hayati bir anlam taşıdığını unutmamak gerek.
  • herşeyi özetlemişin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

quote:

ocam aynı olay su pompasında oldu ufacık bir motor akvaryum pompası mili bir çevirdim o anda motoru fırlattım namussuz nasıl çarptı

Bu arada konuya gelirsek işyerindeki 1v 3000A trafonun 2 ucunada dokundum hiçbirşey olmadı.[su borusundan lamba yapmıştık bununla

Elektroşok cihazı yaparken 9000 v yedim birşey olmadı.
    Haa ama 380v 300 ma yesem işler değişir

herşeyi özetlemişşin.

• Yine bayağı bir şey öğrenmiş olduk :D

Bir musibet bin nasihatten iyidir :D
  • Benide sol elden çarptı az önce prizden cıkarırken değdim. Kalbim hızlı hızlı atmaya başladı direk girdim foruma da okurken geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirim -- 14 Eylül 2014; 13:42:05 >
  • Tesisatınızda kaçak akım rölesi yoksa taktırın. Ve bu rolelerin çalışıp çalışmadığını en az ayda bir test edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 14 Eylül 2014; 10:35:53 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Tesisatınızda kaçak akım rölesi yoksa taktırın. Ve bu rolelerin çalışıp çalışmadığını en az ayda bir test edin...

2 sene once evin.butun elektrik tesisatini yeniledik kablolari prizleri vs. adam kacak durumunda elektrigi kesen alet var dedi sanirim role dedi tamam takin dedik. iki gun once elektrik carpildim ama role kapanmadi yani elimi cekmesem carpilmaya devem ediyordum.

saglam olup olmadigini nasip anlariz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzerinde test butonu var, butona basın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Tesisatınızda kaçak akım rölesi yoksa taktırın. Ve bu rolelerin çalışıp çalışmadığını en az ayda bir test edin...

2 sene once evin.butun elektrik tesisatini yeniledik kablolari prizleri vs. adam kacak durumunda elektrigi kesen alet var dedi sanirim role dedi tamam takin dedik. iki gun once elektrik carpildim ama role kapanmadi yani elimi cekmesem carpilmaya devem ediyordum.

saglam olup olmadigini nasip anlariz

Anlamışındır işte çarpmış

geçmiş olsun

• Creative BLack kullanıcısına yanıt
    röle saglammi degilmi

• insanı koruyan kaçak akım röleleri, 30 mili amperlik hassasiyeti vardır. buda sizi titretmeye yeterlidir. o yüzden endişeye gerek yok. ama test butonuyle cihazı kontrol etmekte yarar var. birde cihazları korumak için kullanılan, 300 ma'lik kar'larda var. bazı elektrikçiler, yanlışlıkla onları insan yerleşimlerinde kullanabilir. o yüzden etiketide kontrol et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

röle saglammi degilmi

Kaçak akım rölesi olduğunda elektrik çarpar ama hayati sınır olan 30 ma sınırına geldiğinde röle atar. Test etmek için üzerindeki test butonuna basın,atmıyorsa değiştirin. Bir de turunu kontrol edin 30ma lik mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 15 Eylül 2014; 15:20:31 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 6 Kasım 2020; 15:52:11 >
  • Selam benimde benzer bir sorunum var.
    2 3gun once Avizeyi değiştirirken kablonun ucu parmağına dokundu. Sağlam titretti ama sorun yoktu. Şimdi parmağımda sinek ısırığı gibi şişmeye başladı ucu sivilce gibi ve çok açıyor. Başına böyle bir şey gelen var mi ne yapmam lazım?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.