Şimdi Ara

Prize Takınca Laptop FPS düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1.5 aydır yaşadığım bir sorun.Acer Aspire E5-576G-50GL model laptopumda normalde oyun oynarken hiç bir sıkıntı yaşamazken prize taktığımda fps aşırı derece düşüyor. Örneğin CS:GO 120-130 dan 20 ye GTA V 50-40 tan 15 lere kadar düşüyor.Güç ayarlarından maksimum performansa ayarladım yine değişen bir şey yok sorun ne olabilir ?

• Değiştirilebilir Grafikler ayarına baktın mı?
  • Bessonnitsa kullanıcısına yanıt
    Nasıl bakabilirim ? Ekran kartım MX150
  • Güç ayarlarını maksimum performansa ayarlamış olabilirsin ama maksimum performansın içindeki detayları kontrol ettin mi? Minimum maksimum işlemci gücü gibi? Gelişmiş Güç ayarları --> işlemci güç yönetimi

Bir ihtimal telefonlardaki gibi bir ısınma problemi vardır (şarj ısınmaya neden olabilir) bu da işlemci de throttling yapıyordur. Toz temizliği ve termal değişimi yap.
  • Linlity9 L kullanıcısına yanıt
    Bir de AMD/ATI'de Pilde ve Prize takılı diye ayarlar var. Sanırım Nvidia için benzeri ayarlar mevcuttur.

https://eu.wargaming.net/support/tr/products/wowp/article/10621/

Linkten Nvidia kısmını okuyup uygulayabilirsin.
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Evet hepsi maksimumda.Isınmadan olduğunu düşünmüyorum çünkü taktığım gibi düşüyor çıkardığım gibi artıyor.
  • Bessonnitsa kullanıcısına yanıt
    Denilenleri yaptım ama durum aynı maalesef yine de teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Linlity9 L kullanıcısına yanıt
    O takdirde kısa devre var. Bizzat başıma gelmişti. Güç girişinden değil de USB'den kaynaklı FPS düşüşü yaşamıştım. Sorunu bağladığım USB'nin içini açarak kısa devre yapan kısmı bulmuştum. Lehimler kopmuş!

Hiç bir şeyin içini açmadan çözüme ulaşmak için öncelikle başka bilgisayarın kablolarını dene. Yapmaz ise sorun kablolardan birindedir. Sonra kablolar iki parça olduğu için değiştirerek dene ve sorunlu kabloyu bul.

Eğer ki kablolarda değilse teknik bilgin varsa bilgisayarı sök bak yoksa güvenilir bir teknik servise başvur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bessonnitsa -- 3 Kasım 2018; 14:26:30 >
  • Kardeşim şarj cihazını değiştirip denemenizi tavsiye ederim. Şarj cihazı sinsi bir arkadaştır. Ummadığınız zaman sizi ters köşe yapabilir. 🙂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.