Şimdi Ara

Pro Evolution Soccer 2014 Video Ön İnceleme (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
3
Favori
8.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://nastytackle.com/wp-content/uploads/2012/12/Franck-Ribery-Bayern-Munich.jpg

Pes 2014 Ribery :

http://k1308.hizliresim.com/1d/p/rrx1s.png

İşte Pes 2014 farkı.

Grafiklerden daha önemli oynanabilirlik, yapay zeka dediğinizi duyar gibiyim

Konami'de bunu duydu ve Pes 2014'de hepsini geliştirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: isa_tr

quote:

Orijinalden alıntı: ViperStrikes23

quote:

Orijinalden alıntı: karasoy

bu videoyu izlemiştim ilk gol gerçekten harika karasoy kardeş youtubede pes 2013 santradan gol atma olarak arat çok video bulursun benimde online maçlarda öle gol yemişliğim çokdur çünkü yapacak bişey yok kaleci 100 tane öyle top gelse 100 ünüde yiyor. Pes 2014 ü orjinal al bakalım foruma girip ateş püskürüyonmu püskürmüyonmu ben bunu çok koyu pesci olarak kendimden biliom babamın hayrı içinde fifayı desteklemiyom gerçekleri söylüom ilk atakta gol demişken santra yaptıktan sonra kanat oyuncusuna pas atıp ordan arapası fulleyincede direk santraforun önüne gelio top ve gol yiosun bu ve bunun gibi çok açık var pes 13 te Lt +şut gibi kaleci aşırtma gibi yio o golleri. Dediğim gibi pes 14 te hatasız bir oyun olmayacak arapas mevzusu falan devam edecek çünkü izlediğim videolarda bunu gördüm hala oyunda tam olarak kademe yok. Ben başlı başına hile mevzusu yüzünden pesi almayacam bu sene.

Online hiç oynamadım bu konuda sen haklı olabilirsin ; çünkü tam bilmiyorum.
    Aslında sorun şu ben Fifa'yı acımasızca eleştirirken sizler de Pes'i acımasızca eleştiriyorsunuz.

Kademe ve ara pas konusuna gelince; Pes 2014'te bunlar çözüldü gibi gözüküyor bence , gerçek futbolda da kademe hataları olmuyor mu sence ?

Pes 2014 iki yeni videoyu da izledim ve bayıldım , görüntü harika oynanış harika , izlemesi bile çok güzeldi . Paylaştığım iki videoyu izlediniz mi ?

Şöyle yapsak daha iyi olmaz mı ? İki oyunun da çıkmasını bekleyelim hangisini beğenirsek gidip original alalım .

ben 11 yıl oynadım pesi bir maç yaparak bu eleştirileri yapmıorumki ve pes bu sene dört dörtlük oyun dahi olsa orjinal almam bu oyunu nedeni ise aşırı derece hileci olması. Eğer hileye çözüm bulunursa ancak o zaman alırım. Adam maçı yapıo dakika 90 bi bakıosun adam maçı hükümsüz sayıyo gitti o kadar emek ben işte buna çözüm bulunursa alırım oyunu. Bağlantıyı kastıranı bulmak zor olmamalı bugünün teknolojisinde

Online oynamasanız bile fikrim değişmiyor offline modda bile fifa ile yarışabilecek kalitede bir oyun değil.6 sene oynadım bende biri fifa dedim mi ne diyor lan bu derdim sonra sonra doğruyu buldum

oda doğru

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fifaya alışamadım ya pes daha kolay geliyo
  • BİR FİFA DEĞİL
  • Karasoy

Yazdığın gibi sen pese gönülden ve takım tutar gibi bağlanmışsın.Böyle olunca da bazı şeyleri görmen mümkün değil.Zaten online deneyiminin olmaması da bazı şeyleri görmeni engelliyor.O yüzden yazdıklarını ben buna bağlıyorum.

Biz pesi senin fifa'yı eleştirdiğin gibi ölümüne eleştirip fifa'yı da ölümüne savunmuyoruz.Çünkü biz uzuuuuun süreden beri pes oynayan ama sonra her tür hatasını görüp bezip sinirlenip fifa'yı deneyerek bir daha bırakamayan insanlarız.Lütfen buna saygı gösterip eleştirilerinde objektif olmaya gayret et.Çünkü benim amacım bir kişiyi daha fifa'ya katalım değildir.İsterse kimse oynamasın ben rakip bulduktan sonra umurumda değil.Tek amaç bazı ortaya konmayan gerçekleri göstermek.Başka yerlerdeki yorumlara bakarsan o kadar yanlı ve yanlış yorumlar yapılıyor ki.Kimse oyunların derinine inemiyor ve objektif yorumlar neredeyse çok az.Çünkü ya 2 oyunu yeterince oynamamış oluyorlar yada birkaç kez açıp oynuyorlar ve kendi oynadıkları oyunu yüceltmeye çalışıyorlar.

Pes oynayanlara her zaman saygım vardır.Çünkü neden oynadıklarını çok iyi biliyorum.Bende aynı süreçten geçtim :) Amacım bunu bilmeyenlere gösterip 2 oyun arasındaki farkları ortaya koymaktır.Savunmak gibi bir amacım asla olamaz çünkü ea benim babamın şirketi değil.Sadece bir kez bir başlık altında uzun süreden sonra pes oynayınca çok garip ve kötü gelince pes oyun değilmiş dedim o kadar :)

Bu yüzden sen şimdi pes 2014'ün oyuncu yüzlerinden bahsedip işte pes 2014 farkı demeni çok iyi anlıyorum.Bırak pes 2014'ü belkide pes 2011'in oyuncu yüzleri bile fifa 13'den daha iyidir.Ama beni ilgilendirmiyor çünkü oynarken oyuncu yüzleri umurumda değil.Bu sadece devede bit yeniği farkı gibi benim için.

Sonra ise bizim yazacağımızı yazıp :) oynanabilirlik ve yapay zeka daha önemli diyerek bunların hepsinin pes 2014'de olacak diyip bizim yapmadığımızı yapıp anlatmak istediğimizi anlayamayıp (belkide biz anlatamıyoruz) gönülden bağlılığını göstermişsin :)

Bug hataları konusunda ise.Bug oyun değildir kardeşim.En kısa açıklaması bu.Biz oyundan bahsediyoruz yani oyunu yapanların ne yapmak istediklerini ve ne yapamadıklarını ortaya koymaya çalışıyoruz sen ise oyunda nadir olarak görülen benim hiç karşılaşmadığım buglardan bahsediyorsun.İnan bana eğer her oyunda bu buglar olsaydı kimse oynamazdı eminim :)

Fifa her sene üstüne önemli değişiklikler koyarak ilerlemeye devam ediyor.Çarpışma motoru,first touch,defans sistemi,top fiziği,online modlar gibi değişiklikler önemli gelişmeler.Bunları yapmak hiç kolay değil.Tabiki bazen hatalar olacaktır her sene geliştiriyorlar.Pes ise ufak tefek değişiklikler ile ilerlemeye çalışıyor böyle olunca da hata oranı daha az olacaktı elbette.Ama dediğim gibi bazı iyi eklemeler yapsa bile çok önemli ölümcül hatalar yaparak kendi kendini vuruyor.

Haklısın fifa oynarken futbol oynama zevkini hemen yakalaman mümkün değil.Bunun için bir süre oynaman lazım.Bu süreyi ona verirsen bazı maçlarda aldığın zevke sen bile inanamayacaksın buna adım gibi eminim.Tabi bunun için pesin tüm eksiklerini bilip fifa'nın neden daha farklı bir oyun olduğunu görmen gerekiyor.

İlk dakikalarda gol olma oranı 2 oyundada epey yüksek.Fifa'yı ilk başlarda online oynarken ilk dakkalarda çok gol yerdik şimdi oyunu çözünce biraz daha dikkat edip gol yemiyoruz.Yinede ilk dakikalarda ilk yarı sonlarıda ikinci yarı başlarında ve son dakikalarda gol olma yüzdeleri daha yüksek.Bu pes içinde böyle onda daha vahim bir durum çünkü sistem oyuna direk müdahale ediyor.Müthiş geri dönüşler yaşatarak futbol zevkini arttırıyor :)

Karasoy hiç düşündün mü Avrupa'da futbol neden Türkiye'den daha iyi oynanıyor :)

Karasoy biz pesi acımasızca eleştirmiyoruz sen bizim eleştirdiğimiz noktaları oyunda henüz görmüş değilsin.Bunları gördükten sonra bize hak vereceksin.Çünkü objektif olarak aktarıyoruz.

Tabiki 2 oyun çıkmadan onlar hakkında yorum yapmak mümkün olabilir mi ? Yapanlar yanlı olmaktan öteye gidemezler.Ne derler doğmamış çocuğa dön biçmek mi :)

Karasoy sen pes hayranı birisin bunu yazılarından belli ediyorsun.Yanlı olmadığın sürece bunu eleştiremem insan zevk aldığı oyunu oynuyor sonuçta.Hayranlıkla bir oyunu oynamakta güzel birşey olsa gerek.Ancak kolay kolay fifa oynayacağını zannetmiyorum.Yeni oyunlar çıktığı zaman ikisinide oynayıp pes oynamaya devam etme ihtimalin yüzde 99.

Bu sebeple yazılarımı senin nezdinde diğer arkadaşlara bir nebze olsun ışık tutmak bilgi vermek detaylıca açıklamak şeklinde görüyorum.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasoy -- 23 Ağustos 2013; 18:04:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mersinaki

Karasoy

Yazdığın gibi sen pese gönülden ve takım tutar gibi bağlanmışsın.Böyle olunca da bazı şeyleri görmen mümkün değil.Zaten online deneyiminin olmaması da bazı şeyleri görmeni engelliyor.O yüzden yazdıklarını ben buna bağlıyorum.

Biz pesi senin fifa'yı eleştirdiğin gibi ölümüne eleştirip fifa'yı da ölümüne savunmuyoruz.Çünkü biz uzuuuuun süreden beri pes oynayan ama sonra her tür hatasını görüp bezip sinirlenip fifa'yı deneyerek bir daha bırakamayan insanlarız.Lütfen buna saygı gösterip eleştirilerinde objektif olmaya gayret et.Çünkü benim amacım bir kişiyi daha fifa'ya katalım değildir.İsterse kimse oynamasın ben rakip bulduktan sonra umurumda değil.Tek amaç bazı ortaya konmayan gerçekleri göstermek.Başka yerlerdeki yorumlara bakarsan o kadar yanlı ve yanlış yorumlar yapılıyor ki.Kimse oyunların derinine inemiyor ve objektif yorumlar neredeyse çok az.Çünkü ya 2 oyunu yeterince oynamamış oluyorlar yada birkaç kez açıp oynuyorlar ve kendi oynadıkları oyunu yüceltmeye çalışıyorlar.

Pes oynayanlara her zaman saygım vardır.Çünkü neden oynadıklarını çok iyi biliyorum.Bende aynı süreçten geçtim :) Amacım bunu bilmeyenlere gösterip 2 oyun arasındaki farkları ortaya koymaktır.Savunmak gibi bir amacım asla olamaz çünkü ea benim babamın şirketi değil.Sadece bir kez bir başlık altında uzun süreden sonra pes oynayınca çok garip ve kötü gelince pes oyun değilmiş dedim o kadar :)

Bu yüzden sen şimdi pes 2014'ün oyuncu yüzlerinden bahsedip işte pes 2014 farkı demeni çok iyi anlıyorum.Bırak pes 2014'ü belkide pes 2011'in oyuncu yüzleri bile fifa 13'den daha iyidir.Ama beni ilgilendirmiyor çünkü oynarken oyuncu yüzleri umurumda değil.Bu sadece devede bit yeniği farkı gibi benim için.

Sonra ise bizim yazacağımızı yazıp :) oynanabilirlik ve yapay zeka daha önemli diyerek bunların hepsinin pes 2014'de olacak diyip bizim yapmadığımızı yapıp anlatmak istediğimizi anlayamayıp (belkide biz anlatamıyoruz) gönülden bağlılığını göstermişsin :)

Bug hataları konusunda ise.Bug oyun değildir kardeşim.En kısa açıklaması bu.Biz oyundan bahsediyoruz yani oyunu yapanların ne yapmak istediklerini ve ne yapamadıklarını ortaya koymaya çalışıyoruz sen ise oyunda nadir olarak görülen benim hiç karşılaşmadığım buglardan bahsediyorsun.İnan bana eğer her oyunda bu buglar olsaydı kimse oynamazdı eminim :)

Fifa her sene üstüne önemli değişiklikler koyarak ilerlemeye devam ediyor.Çarpışma motoru,first touch,defans sistemi,top fiziği,online modlar gibi değişiklikler önemli gelişmeler.Bunları yapmak hiç kolay değil.Tabiki bazen hatalar olacaktır her sene geliştiriyorlar.Pes ise ufak tefek değişiklikler ile ilerlemeye çalışıyor böyle olunca da hata oranı daha az olacaktı elbette.Ama dediğim gibi bazı iyi eklemeler yapsa bile çok önemli ölümcül hatalar yaparak kendi kendini vuruyor.

Haklısın fifa oynarken futbol oynama zevkini hemen yakalaman mümkün değil.Bunun için bir süre oynaman lazım.Bu süreyi ona verirsen bazı maçlarda aldığın zevke sen bile inanamayacaksın buna adım gibi eminim.Tabi bunun için pesin tüm eksiklerini bilip fifa'nın neden daha farklı bir oyun olduğunu görmen gerekiyor.

İlk dakikalarda gol olma oranı 2 oyundada epey yüksek.Fifa'yı ilk başlarda online oynarken ilk dakkalarda çok gol yerdik şimdi oyunu çözünce biraz daha dikkat edip gol yemiyoruz.Yinede ilk dakikalarda ilk yarı sonlarıda ikinci yarı başlarında ve son dakikalarda gol olma yüzdeleri daha yüksek.Bu pes içinde böyle onda daha vahim bir durum çünkü sistem oyuna direk müdahale ediyor.Müthiş geri dönüşler yaşatarak futbol zevkini arttırıyor :)

Karasoy hiç düşündün mü Avrupa'da futbol neden Türkiye'den daha iyi oynanıyor :)

Karasoy biz pesi acımasızca eleştirmiyoruz sen bizim eleştirdiğimiz noktaları oyunda henüz görmüş değilsin.Bunları gördükten sonra bize hak vereceksin.Çünkü objektif olarak aktarıyoruz.

Tabiki 2 oyun çıkmadan onlar hakkında yorum yapmak mümkün olabilir mi ? Yapanlar yanlı olmaktan öteye gidemezler.Ne derler doğmamış çocuğa dön biçmek mi :)

Karasoy sen pes hayranı birisin bunu yazılarından belli ediyorsun.Yanlı olmadığın sürece bunu eleştiremem insan zevk aldığı oyunu oynuyor sonuçta.Hayranlıkla bir oyunu oynamakta güzel birşey olsa gerek.Ancak kolay kolay fifa oynayacağını zannetmiyorum.Yeni oyunlar çıktığı zaman ikisinide oynayıp pes oynamaya devam etme ihtimalin yüzde 99.

Bu sebeple yazılarımı senin nezdinde diğer arkadaşlara bir nebze olsun ışık tutmak bilgi vermek detaylıca açıklamak şeklinde görüyorum.

Teşekkür ederim bu ayrıntılı bilgiye dayanan yorumuna. Ben Fifa'nın son iki demosunu da denedim ; fakat açıksası beğenmedim.

Benim bir arkadaşım var kendisi tam bir oyun kurdudur , bu arkadaşım yaklaşık 20 yıldır futbol oyunu oynar, playstation çıktığında ilk alan kişilerden biridir .

İşte bu arkadaş beni Winnig Eleven serisi ile tanıştırmıştı 98-99 yılında , o arkadaşıma bir gün sormuştum Fifa neden oynamıyorsun diye dediği cümle: '' Fifa'da taktik goller var dedi , birkaç belirli hareket yapınca gol atmak çok kolay demişti.''

Sence bir oyun uzmanı ve hayranı olan bir kişinin böyle konuşmasının bir nedeni olması gerekmez mi ?

Bence Avrupa'da Fifa'nın çok satmasının en büyük nedenlerinden biri ;Fifa'nın oynayana zevk vermesi , bunu olumlu anlamda kullanmıyorum. Fifa'da bilen bilmeyen ayrımı yok herkes gol atabiliyor
    Pes 2013'te ise futbol oynayan gol atıyor, hatta bunun yüzünden bazı arkadaşlarım Pes 2013'ü oynamayıp hala pes 2011 oynuyorlar sebebi ne biliyor musunuz ? çünkü hızlı bir adamı koşturup köşeden orta yapıp gol atamıyorlar, kademeyi geçemiyorlar
    Kaka'yı alıp defansın içine dalıp ceza sahası dışından gol atamıyorlar
    Ben de eskisi kadar Pes 2013 oynamıyorum sebebi Pes 2013 bana eksikliklerimi gösteriyor futbol oynamadığımı yüzüme vuruyor.

Çünkü Pes 2013'te gol atman için takım oyunu oynaman gerek futbolu bilmen gerek, kanatları iyi kullanman gerek, paslaşman gerek, boşa adam çıkarman gerek.

Bunlar benim şahsi düşüncelerim olup eleştiriye açıktır. Eğer benim düşüncelerimi mantıklı ve tutarlı oyun kıyaslamaları yaparak değiştirirseniz size minnettar kalırım...

Farklı düşünmek çok güzel bir duygu ;Dünyadaki herkes aynı düşünseydi şu an hala yerinde sayıyordu insanoğlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasoy -- 23 Ağustos 2013; 18:05:48 >

• quote:

quote:

Karasoy

Teşekkür ederim bu ayrıntılı bilgiye dayanan yorumuna. Ben Fifa'nın son iki demosunu da denedim ; fakat açıksası beğenmedim.

Benim bir arkadaşım var kendisi tam bir oyun kurdudur , bu arkadaşım yaklaşık 20 yıldır futbol oyunu oynar, playstation çıktığında ilk alan kişilerden biridir .

İşte bu arkadaş beni Winnig Eleven serisi ile tanıştırmıştı 98-99 yılında , o arkadaşıma bir gün sormuştum Fifa neden oynamıyorsun diye dediği cümle: '' Fifa'da taktik goller var dedi , birkaç belirli hareket yapınca gol atmak çok kolay demişti.''

Sence bir oyun uzmanı ve hayranı olan bir kişinin böyle konuşmasının bir nedeni olması gerekmez mi ?

Bence Avrupa'da Fifa'nın çok satmasının en büyük nedenlerinden biri ;Fifa'nın oynayana zevk vermesi , bunu olumlu anlamda kullanmıyorum. Fifa'da bilen bilmeyen ayrımı yok herkes gol atabiliyor
    Pes 2013'te ise futbol oynayan gol atıyor, hatta bunun yüzünden bazı arkadaşlarım Pes 2013'ü oynamayıp hala pes 2011 oynuyorlar sebebi ne biliyor musunuz ? çünkü hızlı bir adamı koşturup köşeden orta yapıp gol atamıyorlar, kademeyi geçemiyorlar
    Kaka'yı alıp defansın içine dalıp ceza sahası dışından gol atamıyorlar
    Ben de eskisi kadar Pes 2013 oynamıyorum sebebi Pes 2013 bana eksikliklerimi gösteriyor futbol oynamadığımı yüzüme vuruyor.

Çünkü Pes 2013'te gol atman için takım oyunu oynaman gerek futbolu bilmen gerek, kanatları iyi kullanman gerek, paslaşman gerek, boşa adam çıkarman gerek.

Bunlar benim şahsi düşüncelerim olup eleştiriye açıktır. Eğer benim düşüncelerimi mantıklı ve tutarlı oyun kıyaslamaları yaparak değiştirirseniz size minnettar kalırım...

Farklı düşünmek çok güzel bir duygu ;Dünyadaki herkes aynı düşünseydi şu an hala yerinde sayıyordu insanoğlu.

bu oyunda iddaa ediyorum takım oyununu benim kadar oynayan az arkadaş vardır online olarak konuşuyorum her maç %90 pas isabeti ve %60 larda topla oynama istatistiğim vardı hatta hilesiz hurdasız tam 17 maç ardarda maç kazanmışlığım vardı sonra soğumaya başladım oyundan sebebi ise rakiplerimin çok basma kalıp oynamaları sadece kendi sahasından arapas atan ve bunun haricinde hiçbirşey yapmayan insanlar tanıyorum.oyunun açığı bu çünkü bu sene ya geçerse hesabı o yüzden bu oyunda takdiğin fazla önemi yok sağ analogla adam kaçırıp havadan arapas atıolar oyunun tek mantığı bu. Bende çok seviyorum takım oyununu öle maçlar çok zevkli oluo ama ne yazıkki böyle oyuncular kalmadı onlineda ve sonra bir güncelleme geldi oyun saçmalaşmaya başladı tam olarak uzuntopculara yönelik bir oyun oldu ve bende bıraktım oyunu. Mersinaki kardeşimin tüm dediklerine katılıyorum ayrıca. Bide şöyle birşey var hızı oyuncuyla pes 11 in akası yokki ben robben ronaldo yada riberyle topu sürüp çok gol atmışlığım var youtube kanalımdan izleyebilirsiniz videoları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViperStrikes23 -- 23 Ağustos 2013; 18:35:14 >

• Bosverin biraz da Gülelim:)))

youUpload.org/5zirz6r

• bu oyunda iddaa ediyorum takım oyununu benim kadar oynayan az arkadaş vardır online olarak konuşuyorum her maç %90 pas isabeti ve %60 larda topla oynama istatistiğim vardı hatta hilesiz hurdasız tam 17 maç ardarda maç kazanmışlığım vardı sonra soğumaya başladım oyundan sebebi ise rakiplerimin çok basma kalıp oynamaları sadece kendi sahasından arapas atan ve bunun haricinde hiçbirşey yapmayan insanlar tanıyorum.oyunun açığı bu çünkü bu sene ya geçerse hesabı o yüzden bu oyunda takdiğin fazla önemi yok sağ analogla adam kaçırıp havadan arapas atıolar oyunun tek mantığı bu. Bende çok seviyorum takım oyununu öle maçlar çok zevkli oluo ama ne yazıkki böyle oyuncular kalmadı onlineda ve sonra bir güncelleme geldi oyun saçmalaşmaya başladı tam olarak uzuntopculara yönelik bir oyun oldu ve bende bıraktım oyunu. Mersinaki kardeşimin tüm dediklerine katılıyorum ayrıca.

Kavram karmaşası oldu biraz :) Fifa 2013 için mi bu yazdıkların ?

Bu yazdıkların Fifa 2013 içinse katılıyorum sana, gayet mantıklı ve gerçekçi bir oyun analizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasoy -- 23 Ağustos 2013; 18:35:43 >

• kanalım buhttp://www.youtube.com/channel/UCDWcAgnTIUVb2mb9RN8pMRg izleyebilirsiniz

• Ben teşekkür ederim.Objektif yorumlara her zaman saygım sonsuz.

Fifa demolarını bizde oynayıp beğenmemiştik.Demoları full sürüm kadar iyi olmuyor sanırım.Yada biz oyunda yeniydik belkide ondandır.

Açıkçası arkadaşının dediğini çok iyi anladığımı söyleyemeyeceğim.Benim fifa'da gördüğüm daha esnek ve daha özgür bir oyun olduğu şeklinde.

Sence bir oyun uzmanının dediğine uyup onun söylediği oyunu mu oynamak gerekir yoksa kendimizin oynayıp karar verdiği ve zevk aldığı oyunu mu oynamak gerekir.Birçok uzman vardır emin ol.Dediklerini okur önemserim tabiki ama son nokta benim beğenimdir.

Fifa'da bilen bilmeyen ayrımı yok demen çok ağır bir eleştiri olur.O zaman oyunu hiç oynamamış ile uzun süre oynamış bir arkadaşı oynatalım bakalım kaç sıfır bitecek oyun :) Neden fifa için birkaç kez açılıp oynamakla anlaşılmaz diyoruz.Bir öğrenme ve anlama süreci var oyunda.Zaten o yüzden anladıkça öğreniyorsun ve daha fazla zevk almanı sağlıyor.

2013'den önce oyunu hiç iyi oynamayan bir arkadaşım vardı.Adam sanki ilk ne öğrendiyse o şekilde oynuyor geliştirme diye birşey yok :) Önceki senelerde o kadar anlatırdık bak şöyle yapman lazım falan diye hiç dinlemezdi ve önceki seneler sürekli fark yerdi bizden.Bu sene herkesi yenmeye başladı :) Çünkü oyunda ne kadar markaj uygulasan da uygula istediğin sistemde oyna uzun top geçince geçiyor birşey yapamıyorsun defans oyuncusu mallaşıyordu.Hatta şey dedik bu arkadaşa sen bizden daha iyi biliyormuşsun bu oyunu :)

Zaten ondan sonra anladım ki.Pes bu sene senden daha kötü oynayıpta seni yenecek kişilerle dolu olacak.Daha sonra online oynayınca anladık zaten.İnan bana sistemin aşırı kontrolü ve bu oyunsal hatalar olmasaydı bu 2 şey bile pesde kalmamızı sağlayabilirdi.Hileciler bile oyunu bıraktıramazdı eğer bu hatalar olmasaydı.Konaminin rahatlıkla düzeltebileceği bu 2 ölümcül hata bizim fifa'ya geçmemizi sağladı.Bu yüzden dediğim gibi yaptığı iyi şeyler olsa bile daha önce olmayan hataları ekleyerek oyuncuları soğuttu konami.

Ben oyunları biraz yaşam gibi görüyorum yada örnek olarak yaşamı ele alalım.Hayat tecrübesini başkasından öğrenemezsin.Eğer öğrenebilseydik tarih tekerrürden ibaret olmazdı ve aynı hataları yapmazdık.Kitaplardan yada başkalarından duyup öğrenirdik.Maalesef öyle değil ve bazı şeyleri yaşayarak anlayarak özümseyerek öğrenmek gerekiyor.Çok gezen mi çok okuyan mı derler ya budur sebep.

Oyunlarda böyle kendimiz oynamadan başkalarının dediği doğruları anlayabilmemize imkan ihtimal yok.

Pes online'da nelerle karşılaştık bir bilsen :) Ne sistemlerle oynuyorlar.Adam full defansa çekmiş 1 yada 2 tane futbolcu en ilerde rakip kalecinin yanında :) sen atak yaptığın sırada arkan açılıyor ne kadar defans bile oynatsan.Rakibin yaptığı sadece uzun pas ileriye oyuncuyu görmüyor bile.Direk oyuncusuna top gidiyor.Senin defansın ise ne adam alma ne birşey yanından top geçer müdahale bile etmez.

Sen pesi oynayamayanların fifa'ya geçtiğini sanıyorsun ama birkaç tane top seviyesinde oynayan arkadaşım vardı.En yüksek puanlı rakipleri yenerlerdi.Ki bu yüksek puanlılar nedense hiç yenilmiyor istatistiklerine bakarsan 100 150 belki daha fazla şuan pek hatırlamıyorum nasıl bu kadar yenilmiyorlar son oynadıkları takımları gözükmüyor.Çünkü tamamen hileci bunlar.O kadar bariz ki.

Neyse bu arkadaşlar bile fifa'ya geçti yani iyi oynayanlarda geçiyor.

Zaten arkadaşlarla pes oynarken eleştirebilmek için önce onu yenmen gerekiyor yoksa oynayamadığın için eleştirdiğin zannediliyor :) Zaten yenince de ya böyle oyun mu olur goller mi olur diyip yine pese devam ediyorlar.Ayrıca arkadaş +2 hız ve oyuncular kırmızı oyun oynanır mı yahu.Diyecek birşey bulamıyorum :) Uzaktan bir aşırtma goller atılıyor akıllara zarar.Tamamen zevkine ve ezberine oynamak için.

• öncelikle tabi ki eme?e saygy göstermeliyiz. videoyu hazyrlayyp sunan arkada? ba?ta olmak üzere pes 14 ün yapymcy kadrosuna kadar herkesin ellerine sa?lyk. her iki oyunda da mutlaka eksikler göze çarpyyor. mesela peste hiç bir zaman fifadaki kadar gerçekçi bir maç organizasyonu göze çarpmyyor fakat ba?ka bir konu olarakta pesteki topa vuru? gerçekçili?i fifada biraz daha eksik kalyyor mesela oyun hareket halindeyken kanattan di?er kanada oyunu çevirmek fifada çok saçma bir görüntüye sebep oluyor peste ise tam aksine gerçe?e biraz daha yakyn. yani oyuncunun önünde hareketsiz duran topu ters kanada çevirmek fifada sanki hareketli bir topa ?ut çeker gibi görüntü verirken peste ise daha gerçekçi ve adrese teslim pas atan profesyonel futbolcular gibi görünmekte. ben koyu bir fifacyyym fakat yapylan yenilikleri göz ardy etmemeliyiz. pes 14 pesçi arkada?lara biraz daha zevk verecek gibi duruyor :) iyi forumlar.

• demonun cogu videosunu izledim. harika olmus, muazzam yenilikler gelmis diyebilen varsa helal olsun. ayny tas ayny hamam gibi gorunmuyor mu? oyun motoru degistirildi, yeni animasyonlar eklendi, top kontrolu animasyonlari fena degil. ama nedense goze hos gelmiyor, cok kargasa var oyunda. cok yapmacik maalesef. pes'i tutmamin tek sebebi posizyon zenginligi. yince ciddiye alamayacagim, alternatif ve arkadaslar arasy girgir-samata oyunu olacak
  • Yıllarca pes oynadım bu sene Fifa'yı denedim gerçekten muhteşem tabi zorlandım ama sonradan alıştım bu sene yine pese bakarım olduysa pese devam.
  • Pesten fifaya geçecek arkadaslara tek tavsiyem topu alip direk kaleye hic geri dönmeden gitmeyi denemeyin top çevirin oyun kurun geti donmekten çekinmeyin defansı açmayın oyunu orta ve kanat oyunculariniz ile kurun net paslasin % 80 üzeri dogru pas yapın nerede pres nerede defans yapacağınızı profesyonel maçları izleyerek öğrenin oyuncuları mevkilerinde kullanın gereksiz yere oyuncularinizi kosturup yormayin.topu rakip sahada kaptirdiginiz an hemen oyuncularinizi geri çekip defans yapın.Boyle tek tavsiyemi olur dimi;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 23 Ağustos 2013; 22:00:54 >
  • quote:

bu oyunda iddaa ediyorum takım oyununu benim kadar oynayan az arkadaş vardır online olarak konuşuyorum her maç %90 pas isabeti ve %60 larda topla oynama istatistiğim vardı hatta hilesiz hurdasız tam 17 maç ardarda maç kazanmışlığım vardı sonra soğumaya başladım oyundan sebebi ise rakiplerimin çok basma kalıp oynamaları sadece kendi sahasından arapas atan ve bunun haricinde hiçbirşey yapmayan insanlar tanıyorum.oyunun açığı bu çünkü bu sene ya geçerse hesabı o yüzden bu oyunda takdiğin fazla önemi yok sağ analogla adam kaçırıp havadan arapas atıolar oyunun tek mantığı bu. Bende çok seviyorum takım oyununu öle maçlar çok zevkli oluo ama ne yazıkki böyle oyuncular kalmadı onlineda ve sonra bir güncelleme geldi oyun saçmalaşmaya başladı tam olarak uzuntopculara yönelik bir oyun oldu ve bende bıraktım oyunu. Mersinaki kardeşimin tüm dediklerine katılıyorum ayrıca.

Bu yazdıkların Fifa 2013 içinse katılıyorum sana, gayet mantıklı ve gerçekçi bir oyun analizi

Karasoy kendi sahandan uzun ara pas atıpta geçen hangi oyun :) Zaten bu pesin açıklarından biri.Fifa'yı bilmeden yorumun olumsuzluğu ile direk ona yapıştırmışsın :D

Zaten ViperStrikes23 arkadaşın daha önceki yazılarından fifa'ya geçtiğini rahatlıkla anlayabilirsin.

Bu arada Teşekkürler ViperStrikes23.Ancak 2000 maç yaptığını yazdın diye hatırlıyorum.Cidden iyi sabır varmış sende.Fifa'yı daha erken keşfetmeni isterdim.Ayrıca fifa'yı yeni deneyipte oyunu çözmeni takdir ettim.Originden oynayalım senle.Arkadaşlarla zevkli maçlar çıkıyor.Benim origin batina701 sende varsa ekle lütfen.

• quote:

quote:

bu oyunda iddaa ediyorum takım oyununu benim kadar oynayan az arkadaş vardır online olarak konuşuyorum her maç %90 pas isabeti ve %60 larda topla oynama istatistiğim vardı hatta hilesiz hurdasız tam 17 maç ardarda maç kazanmışlığım vardı sonra soğumaya başladım oyundan sebebi ise rakiplerimin çok basma kalıp oynamaları sadece kendi sahasından arapas atan ve bunun haricinde hiçbirşey yapmayan insanlar tanıyorum.oyunun açığı bu çünkü bu sene ya geçerse hesabı o yüzden bu oyunda takdiğin fazla önemi yok sağ analogla adam kaçırıp havadan arapas atıolar oyunun tek mantığı bu. Bende çok seviyorum takım oyununu öle maçlar çok zevkli oluo ama ne yazıkki böyle oyuncular kalmadı onlineda ve sonra bir güncelleme geldi oyun saçmalaşmaya başladı tam olarak uzuntopculara yönelik bir oyun oldu ve bende bıraktım oyunu. Mersinaki kardeşimin tüm dediklerine katılıyorum ayrıca.

Karasoy kendi sahandan uzun ara pas atıpta geçen hangi oyun :) Zaten bu pesin açıklarından biri.Fifa'yı bilmeden yorumun olumsuzluğu ile direk ona yapıştırmışsın :D

Zaten ViperStrikes23 arkadaşın daha önceki yazılarından fifa'ya geçtiğini rahatlıkla anlayabilirsin.

Bu arada Teşekkürler ViperStrikes23.Ancak 2000 maç yaptığını yazdın diye hatırlıyorum.Cidden iyi sabır varmış sende.Fifa'yı daha erken keşfetmeni isterdim.Ayrıca fifa'yı yeni deneyipte oyunu çözmeni takdir ettim.Originden oynayalım senle.Arkadaşlarla zevkli maçlar çıkıyor.Benim origin batina701 sende varsa ekle lütfen.

Alıntıları Göster
    @mersinaki

Hocam sen pcdemiydin..Ben ps3te zannediyordum origin isafifa13 eklerseniz müsait oldukça oynayalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 24 Ağustos 2013; 0:54:20 >

• Şirkette arkadaşlar arasında ve online xbox üzerinden oynuyorduk taki cihaz arızalana kadar.Ben ise evde originden oynuyorum.

Bende niye ekleyemiyorum diyorum meğerse sen ekliymişsin zaten :) Artık nerden ekledim hatırlamıyorum.Müsait olunca oynarız ama sen beni yenersin :) Ama iyilerle oynamak daha iyidir :) Teşekkürler.
  • quote:

Şirkette arkadaşlar arasında ve online xbox üzerinden oynuyorduk taki cihaz arızalana kadar.Ben ise evde originden oynuyorum.

Bende niye ekleyemiyorum diyorum meğerse sen ekliymişsin zaten :) Artık nerden ekledim hatırlamıyorum.Müsait olunca oynarız ama sen beni yenersin :) Ama iyilerle oynamak daha iyidir :) Teşekkürler.

Origin ne hocam baktım listede göremedim. Suan onlineyim istersen oynayalım yok öyle çok çok iyi değilim ben korkmana gerek yok; )

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.