Şimdi Ara

PRODÜKSİYON SİSTEM TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Video düzenleme - prodüksiyon için belirtilen özellikler ve üstünde en iyi performansı verecek bir sistem tavsiyesi arıyorum.
    Ayrıca laptop ya da masaüstü bilgisayardan hangisi tercih edilmelidir bu tür işler için?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Minimum Özellikler
    i7 3.7 GHZ ve üzeri işlemci
    16 GB RAM
    1 TB HDD + 120 GB SSD
    2 GB Ekran Kartı

• Bütçe belirtmeyi unutmuşum. Sistemin belirtilen özellikleri sağlaması öncelikli olduğu için bütçe 2. planda. Tabi çok da aşmaması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımcı olabilecek kimse yok mu

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. 5000 civarında bir miktar oluştu. Bütçemizi zorlamıyor gibi. Ekran kartı için detaylı bir bilgim yok ama tercih ettiğiniz ürün bizi kurtarır gibi gözüküyor.
  • turkosoft kullanıcısına yanıt
    Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Bütçenizin kısıtlı olmaması iyi bir şey.Daha iyi sistemler kurulabileceği gibi belki fiyat/performans oranı daha iyi sistemlerde kurulabilir.Bildiğim kadarıyla işlenmemiş videolar çok yer kaplıyor.Daha büyük bir ssd veya hdd tercih etmek de mantıklı olabilir
    Ticaretini yapıyorsanız bu işin , elinizde yoksa eğer birde BLU-RAY / DVD / CD YAZICI gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kings Never Die -- 18 Şubat 2016; 16:56:55 >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Bütçemiz kısıtlı değil derken şu şekilde anlatayım. Profesyonel video kamera ve prodüksiyon ekipmanları ile çekilecek olan videoları düzenlemek için böyle bir bilgisayara ihtiyacımız var.
    Verdiğimiz parayı en iyi şekilde hak edecek bir sistem arıyoruz. Tabi minimum gereksinimlerin üstüne de fazla çıkmamak kaydıyla.
  • Yok; toplanacak sistem kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu için kullanılacak. Ama eğer aklınızda monitör, klavye, mouse vb. olması gereken donanım varsa paylaşmanız çok makbule geçer.
    Hocam bütçe 6k deyip de toplasak olur mu? Ya da 5,5k da olabilir.
  • LoliconOtaku kullanıcısına yanıt
    Söylediğim gibi verdiğimiz parayı hak etmesi gerekiyor. Yukarıda da belirttim. Kar amacı gütmeyen bir STK'ya alınacak bilgisayar. Belki yardım paralarıyla toplanacak bütçe. Sadece verilen özellikleri fazla aşmamaya dikkat edelim.
    Yani 1 TB HDD yerine 2 TB ya da 2 GB Ekran Kartı yerine çok uçuk şeyler eklemeyelim. Bunlar dışında her türlü öneriye açığız. Monitör, klavye vb. donanımlarda da yardımcı olursanız seviniriz.
    Hocam klavye-mouse için de hoşunuza giden ucuzlu bir şeyler alabilirsiniz.Umarım hoşunuza gider :)
    Oc yaparsınız diye k serisi ve oc'ya dayanıklı olsun diye iyi malzemelerle yapılan ana kartlardan koydum.Gaming serisi falan filan da var da sonuçta amacınız oyun oynamak olmadığı için onu koymadım.
  • LoliconOtaku kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Hepsini değerlendireceğiz.

i7 3.7 ghz üzeri tek işlemci budur. O.C ile 4 ghz ninde üzerine çıkar yani uzun süre götürür.
    16GB ram 2666mhz seçtim bu işler için RAM ler en iyisi olmak zorunda.
    HDD-SSD yi minimumda tuttum istersen 2tb alabilirsin
    Ekrankartı 2gb demişsin 4gb gtx970 koydum ama 2gb yeter fazlasına gerek yok dersen daha ucuza gtx960 da işini görür.

Bu mesaja eklenen görseller:

• Dean13 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum. Monitör olarak tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı? Malum biraz geniş olması lazım.
    Sistemin ekrankartını model-fiyat olarak düşürdüm. Yine 4gb ve 400 lira daha ucuza. Ekrankartını yüksek almak gereksiz sanırım yaptığınız iş için. Monitör kaç inç düşünüyorsunuz ?
    Bu mesaja eklenen görseller:

• 5820k lı sistem kurmanız faydanıza olucaktır hangi programları kullanıcagınıza baglı olarakta r9 390 veya gtx 970 seçebilirsiniz üst seviyedeyse gtx 980ti veya fury x tercih edebilirsiniz ilerde performans yükseltmek istersenizde işlemci 6 çekirdek ve 2x16 pci express veriyolu quadchannel ram desteklediginden hem rami 64gb a kadar çıkarabilirsiniz hemde 2.takıcagınız ekran kartından tam performans alabilirsiniz.

• black modern kullanıcısına yanıt
    Hocam oyun oynamayacak galiba, "çoklu ortam" bilgisayarı topluyor. Çift ekrankartını bırakın, üst düzey ekrankartına bile ihtiyacı yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dean13 -- 18 Şubat 2016; 20:28:09 >
  • black modern kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için teşekkürler. EDIUS, After Effects, Sony Vegas, Adobe AI, Adobe PS gibi programlar kullanılacak. Video düzenleme - render ve grafik tasarım.
  • Dean13 kullanıcısına yanıt
    Tam anlattığınız gibi. Bu arada 21.5" civarı yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ondan ilerisi televizyona kaçıyor biraz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.