Şimdi Ara

profesyonel fotoğraf makina önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
17.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ethros

quote:

Orjinalden alıntı: reddes

Bence hemen lap diye orta segment makina alma zorlanabilirsin, merdivenleri yavaş çıkmak gerekir.

Bide herkes 40dyi tavsiye etmiş arkadaşın bütçesi 1000-2000 ytl arası 40d şuan 3200 ytl kimsenin birşeyden haberi yok anlaşılan.

Pentaxa gelince iyi makina ama Canon kadar kullanışlı diil. İstatiksel olarak araştır Canon en çok kullanılan D-SLR'dir. Pentax baya aşağıdalarda. Tavsiyem Canon 450 D + 18-55mm lensle geliyor. Fiyatı: 1.400 ytl civarı yanına bide güzel lens alırsın paşalar gibi olursun walla

Pentaxin menuleri ve butonlari Canondan daha kullanislidir cogu fotografciya gore ve Canon 40D body fiyati spot olarak 1500lira civarinda.

Canon ve Pentax'ı karşılaştırmak komik olur arkadaşım. Dünya üzerinde Canon kullanan profesyonel kullanıcı ezici üstünlükle pentaxtan çok fazladır. Pentax'ın eski bir marka ama eksiklikleri çok fazla. Letsgodigital'e bakıp rating oranlarını öğrenebilirsin. Bahsettiğim fiyatlar spot değildir. Spot'un güvenilir olmadığı herkes tarafından bilinen birşey.

• quote:

Orjinalden alıntı: sepulturgay

quote:

Bide herkes 40dyi tavsiye etmiş arkadaşın bütçesi 1000-2000 ytl arası 40d şuan 3200 ytl kimsenin birşeyden haberi yok anlaşılan.

3200ytl ???????

seninde spot piyasasından pek haberin yok anlaşılan!!!

seninde kaç kişinin spot yüzünden elinde patlayan makinalardan haberin yok anlaşılan ucuzdur vardır bir illeti diyorum Ben burda reel piyasadan bahsediyorum. Tezgah altı spot bunlar tehlikeli çalıntı bozuk olma ihtimali çok yüksek.

• quote:

Orjinalden alıntı: yildiz

Öneride bulunan arkadaşların teknik bilgileri yada kullanım alanları , amaçları ne yönde bilmiyorum ama K20D ile 40D arasında kıyaslama yapmak doğru olmaz çünkü her açıdan K20D daha üstün bir cihazdır. Her iki modelide kullandığım için söylüyorum. D300 ile kıyaslanabilir hatta bazı üstün yönleri vardır, raw format detay kalitesi özellikle renk doğruluğu ve iso performansında rahatlıkla yarışır. Şimdi öneride bulunmak ayrı ne kullanacağını yada ne amaçla kullanacağını bilmek ayrı. DSLR ilk kez alacaksanız 450D , D80 yada K200D gibi bir makineden başlamanızı tavsiye ederim. Eğer bilgi seviyeniz belirli bir düzeyde ise ozaman 40D - K10D yada D300 konuşalım..

kısmen doğru tespitler katılıyorum sana sadece k20dyi d300le karşılaştırman biraz fanatikçe geldi d300 k20d'den 3 gömlek üstün bir cihazdır.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sepulturgay

quote:

3200ytl ???????

seninde spot piyasasından pek haberin yok anlaşılan!!!

seninde kaç kişinin spot yüzünden elinde patlayan makinalardan haberin yok anlaşılan ucuzdur vardır bir illeti diyorum Ben burda reel piyasadan bahsediyorum. Tezgah altı spot bunlar tehlikeli çalıntı bozuk olma ihtimali çok yüksek.

spot dediysek heryerdende alınmaz heralde bu meretler...
    hayyam pasajındaki esnafın birçoğu 6-24 ay arası dukkan garantisi veriyorlar...

misal bizim nikon forumundan emrcan odak foto dan spot d300 aldı ölü piksel cıktı, cocuk ankarada olduğu için kargo ile yolladı body i adamda ona yeni body yolladı...

her esnafı, her spot urunu de aynı kefeye koymamk lazım!!!

• Buyur deneyelim istersen bakalım gömleklerin rengi kumaşı nasılmış gösterelim. Hmm

3-5 yıldır uğraşmıyoruz biz bu işle. Ortam binlerce Canon Nikon fanatiği yüzünden bu hale geldi zaten. Bende eski bir Canon'cuyum Nikonuda yıllarca kullandım , Leica'yıda Konica-Minoltayıda , Mamiya'yıda. Hangisinin ne derece iyi olduğunu biliyorum. Kullanıcının isteklerine verdiği cevaba göre değişir tercihler. Ben paramı hakedecek cihaza veririm daha iyi genel performansı daha uygun veren makine varken 1milyar marka fanatikliği ve lens çeşitliliği daha fazla diye vermem. O farka lens alırım kullanırım daha iyi. Bu işi abartmaya gerek yok. Sidik yarıştırmıyoruz burda..

quote:

quote:

Öneride bulunan arkadaşların teknik bilgileri yada kullanım alanları , amaçları ne yönde bilmiyorum ama K20D ile 40D arasında kıyaslama yapmak doğru olmaz çünkü her açıdan K20D daha üstün bir cihazdır. Her iki modelide kullandığım için söylüyorum. D300 ile kıyaslanabilir hatta bazı üstün yönleri vardır, raw format detay kalitesi özellikle renk doğruluğu ve iso performansında rahatlıkla yarışır. Şimdi öneride bulunmak ayrı ne kullanacağını yada ne amaçla kullanacağını bilmek ayrı. DSLR ilk kez alacaksanız 450D , D80 yada K200D gibi bir makineden başlamanızı tavsiye ederim. Eğer bilgi seviyeniz belirli bir düzeyde ise ozaman 40D - K10D yada D300 konuşalım..

kısmen doğru tespitler katılıyorum sana sadece k20dyi d300le karşılaştırman biraz fanatikçe geldi d300 k20d'den 3 gömlek üstün bir cihazdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 15 Ağustos 2008; 12:01:26 >

• +1 Kesinlikle katılıyorum. Bende uzun süreler D70 kullandım ve stüdyo için D200 ile D300 üzerinde gidip geldim fakat yurtdışındaki bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine K20D yi deneme durumum oldu gördümki işler dışarıdan bakan topluluğun gördüğü gibi değil. Olaya profesyonel çerçeveden bakarsak K20D daha üstün bir cihaz diyebilirim. Özellikle raw çekimlerdeki detay kalitesi ve renk tonlaması muazzam derecede iyi. Genel kullanıcı kitlesi olaya lens çeşitliliği ve satış noktası gibi fazlalıkları göz önünde bulundurarak bakıyor. Bunların hepsi çok güçlü bir satış stratejisi ve pazarlama taktiğinin birer ürünü. Bahsettiğimiz makineler aynı seviyede ve mükemmel cihazlar bu bilinen bir gerçek ve herşey ortada ancak insanların bilmediği okadar çok bilinmeyen detay ve kalite varki bunu zaman ve tecrübe ile anlıyorsunuz.
  • Profesyonel makina önerisi istemişsin, profesyonel makina önerisini ancak profesyonel bir kullanıcı verebelir sana.... oda cevap verenler arasında var zaten "Yıldız"

d300'ün k20d'den 3 gömlek üstünlüğü inanılır bir cevap değil, olsa olsa aynı beden gömlek giyiyorlar. O paraya alabileceğin ve iyiki almışım diyebileceğin bir makina varki ahanda ODA BU

TIKLAAA

quote:

quote:

• quote:

quote:

Yok artık abartmayalım... O kadarda değil.

Sanki sen marka fanatikliği yapıyorsun.

"yildiz" gibi bir usta burada ne söylüyorsa inanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 15 Ağustos 2008; 12:58:11 >

• Beyler
    Sızlerle bırseyler paylasayım.Bu post ben Pentax topıcıne de yapıstıracagım.
    Gecen gun manual lens ıle Emınonunde cekım yaparken gozume bır yaslı cıft takıldı onları cektım.Adam benım makıneme baktı ve Pentax K10D soyleyerek aynen bu haraketı gosterdı.Daha sonra rusca : alabılecegın en guzel makıne! dedı.Bunun uzerıne ben ona rusca olarak cevap verdım.Daha sonra ogrendım kı bu adam Moskovada bır dergıde fotografcı olarak calısıyormus.Eskıden Zenıth daha sonra Pentax,KIEV,FED,Canon,Nıkon ve daha bırcok makıne kullanmıs.1 yıl once de Pentax almaya karar vermıs.Bunu nasıl acıklıyorsunuz soruya dedı kı:
    Ben bu ısın ıcındeyım ve en az 40 yıldır fotograf cekıyorum.Son yıllarda Dıgıtal Makıneler cıkınca mıllet fanatıklık yaptı kımı pısman oldu kımı olmadı.Ben tum makınelerı kullandım ve en uygun fıyat ve performans olarak Pentax goruyorum.
    Eskı rus objektıflerımı hepsını Pentax ıle rahat bır sekılde kullanabılyıorum.Makıne bızım Rus soguklarına dayanıyor.Su benım derdım degıl.Fiyat olarak ıyı.Eski lensler hem keskin hem de ucuz. Daha sonra Prıme serısını en rahat alabılecegın en rahat bulabılecegın marka Pentax dedi.Daha sonra onun esı de konustu.En sonunda ayrıldık.
    Bır de ortakoyde bı kere ben cekım yaparken gozume trıpod ıle 1 Fransız turıst takıldı.K200D kullanıyordu.Inglz sohbet ettık ve ona sordum, neden Pentax dıye.Bana dayanıklı,eski bir marka,ucuz gıbı cevapları verdı.Sonra dedı kı ben Parıste bırcok magazaya gıttım ve cogu bana samımı olarak Pentax onerdı.Bunun sebebı de mount kısmı metalden oldugu ıcın bunu tercıh ettım dıye cevap verdı .

Anlayacagınız fanatıklık yapmaya gerek yok.K20D - D300 ıle hemen hemen aynı performans sunuyor.Fıyat konusunda ıse K20D daha avantajlı.D300 body alacagıma K20D ve 50-135 Prıme lens alırım.Kı D300'e 18-55 veya Prıme serısı olmayan bır lens takmak bence cok komık gelıyor.Elındekı makıne super tam hava atılacak makıne ama bakıyorsun objektıf 18-55 veya 18-135.

K20D rules

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spyda -- 15 Ağustos 2008; 13:19:16 >

• Ya Nikon'un ismi olduğu için öyle yüksek fiyatlara satıyor..

Yoksa K20D'den ne üstünlüğü var ki? Aynı cihazla işte.

Birisi 1750 YTL. Birisi 3.000 YTL farka bak
  • Hakikaten bende merak ediyorum, Nikon tavsiye eden arkadaşlar D300 ile K20d'yi karşılaştırdığımızda K20d'nin ne eksiği var.....açıklarmısınız

quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

Ya Nikon'un ismi olduğu için öyle yüksek fiyatlara satıyor..

Yoksa K20D'den ne üstünlüğü var ki? Aynı cihazla işte.

Birisi 1750 YTL. Birisi 3.000 YTL farka bak
  • yanlız canonun tele lenslerdeki avantajıda göz ardı edilemez.makineeri karşılaştırırken kllanım alanına göre karşılaştırsak çok daha iyi olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

yanlız canonun tele lenslerdeki avantajıda göz ardı edilemez.makineeri karşılaştırırken kllanım alanına göre karşılaştırsak çok daha iyi olur

İşte benimde anlatmak istediğim budur. Bir fotoğrafçı olaya Geniş Perspektiften bakmak zorundadır. Tabiki Pentax alan kötü çekimler elde etmez. Ama Büyük yolda yürümek herzaman daha avantajlıdır. Arkadaşlar Letsgodigital yani büyük ustaların incelemelerini okumalarını tavsiye ediyorum. Dünyada genel kullanım seviyesi Canon-Nikon'dur. Pentax eski marka olmasına rağmen neden kullanımı azdır. Konuya bu soruyu sormak gerekiyor. Herkes bu konuda engin bilgiye sahip olabilir ama söz konusu tüm dünyanın bu konuda Canon ve Nikon'un diğerlerine göre üstün makineler olduğu gerçeğini herdefasında belirtmeleri bir tesadüf değildir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Spyda

Beyler
    Sızlerle bırseyler paylasayım.Bu post ben Pentax topıcıne de yapıstıracagım.
    Gecen gun manual lens ıle Emınonunde cekım yaparken gozume bır yaslı cıft takıldı onları cektım.Adam benım makıneme baktı ve Pentax K10D soyleyerek aynen bu haraketı gosterdı.Daha sonra rusca : alabılecegın en guzel makıne! dedı.Bunun uzerıne ben ona rusca olarak cevap verdım.Daha sonra ogrendım kı bu adam Moskovada bır dergıde fotografcı olarak calısıyormus.Eskıden Zenıth daha sonra Pentax,KIEV,FED,Canon,Nıkon ve daha bırcok makıne kullanmıs.1 yıl once de Pentax almaya karar vermıs.Bunu nasıl acıklıyorsunuz soruya dedı kı:
    Ben bu ısın ıcındeyım ve en az 40 yıldır fotograf cekıyorum.Son yıllarda Dıgıtal Makıneler cıkınca mıllet fanatıklık yaptı kımı pısman oldu kımı olmadı.Ben tum makınelerı kullandım ve en uygun fıyat ve performans olarak Pentax goruyorum.
    Eskı rus objektıflerımı hepsını Pentax ıle rahat bır sekılde kullanabılyıorum.Makıne bızım Rus soguklarına dayanıyor.Su benım derdım degıl.Fiyat olarak ıyı.Eski lensler hem keskin hem de ucuz. Daha sonra Prıme serısını en rahat alabılecegın en rahat bulabılecegın marka Pentax dedi.Daha sonra onun esı de konustu.En sonunda ayrıldık.
    Bır de ortakoyde bı kere ben cekım yaparken gozume trıpod ıle 1 Fransız turıst takıldı.K200D kullanıyordu.Inglz sohbet ettık ve ona sordum, neden Pentax dıye.Bana dayanıklı,eski bir marka,ucuz gıbı cevapları verdı.Sonra dedı kı ben Parıste bırcok magazaya gıttım ve cogu bana samımı olarak Pentax onerdı.Bunun sebebı de mount kısmı metalden oldugu ıcın bunu tercıh ettım dıye cevap verdı .

Anlayacagınız fanatıklık yapmaya gerek yok.K20D - D300 ıle hemen hemen aynı performans sunuyor.Fıyat konusunda ıse K20D daha avantajlı.D300 body alacagıma K20D ve 50-135 Prıme lens alırım.Kı D300'e 18-55 veya Prıme serısı olmayan bır lens takmak bence cok komık gelıyor.Elındekı makıne super tam hava atılacak makıne ama bakıyorsun objektıf 18-55 veya 18-135.

K20D rules

birkaç turistin paraları bu makineye yettiği için bu markayı tercih etmiş olmaları komik bir karşılaştırma olur. benim görüşlerim ve konuşmalarım araştırmalara dayanmaktadır. (Bana dayanıklı,eski bir marka,ucuz gıbı cevapları verdı.) Ucuz, eski, dayanıklı iyi demek değildir.

• reddes
    Galıba ben acıklayıcı bır sekılde yazamadım.Rus turıst 40yıllık Fotografcı.Onun tercıhı pentax yana olmus.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Spyda

reddes
    Galıba ben acıklayıcı bır sekılde yazamadım.Rus turıst 40yıllık Fotografcı.Onun tercıhı pentax yana olmus.

Spyda

sen birkaç turisten bahsediyorsun ben tüm dünyadan, insanlar bazı markalara sempati duyabilir yada kendilerine göre iyidir bunlar olası şeyler.

aşağıdaki linklerde k20d ve d300 çekimleri mevcut bakıp kendin değerlendir istersen.

http://www.dpreview.com/gallery/pentaxk20d_samples/
    http://www.dpreview.com/gallery/nikond300_samples/

• LINK >> http://pentaxfoto.nl/?lp_lang_pref=en&p=64

Ben Kanarek (Canon'un 2006 yılı moda fotoğrafçısı) "K20D'nin imaj kalitesi neredeyse Hasselblad'a rakip olacak seviyede" diyor.

iyi değil demekki..

NOT : Lütfen kıyaslama yapmaya kalkarken her iki modeli elimize alıp deneyerek görmeden, ona buna bakıp cevap yazarak insanları sürü zihniyeti ile yormayalım..

( Umarım cevap yazanlar arasında Hasselblad hakkında bilgi sahibi olanımız vardır.. )

DETAYLARDAKİ KALİTEYİ GÖRMEK İSTEYEN YADA İSTEMEYENLER İÇİN ÖRNEK PORTRE ÇEKİMİ

LINK >> http://a.img-dpreview.com/gallery/pentaxk20d_samples/originals/imgp7687.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 15 Ağustos 2008; 15:15:28 >

• quote:

LINK >> http://pentaxfoto.nl/?lp_lang_pref=en&p=64

Ben Kanarek (Canon'un 2006 yılı moda fotoğrafçısı) "K20D'nin imaj kalitesi neredeyse Hasselblad'a rakip olacak seviyede" diyor.

iyi değil demekki..

NOT : Lütfen kıyaslama yapmaya kalkarken her iki modeli elimize alıp deneyerek görmeden, ona buna bakıp cevap yazarak insanları sürü zihniyeti ile yormayalım..

( Umarım cevap yazanlar arasında Hasselblad hakkında bilgi sahibi olanımız vardır.. )

DETAYLARDAKİ KALİTEYİ GÖRMEK İSTEYEN YADA İSTEMEYENLER İÇİN ÖRNEK PORTRE ÇEKİMİ

LINK >> http://a.img-dpreview.com/gallery/pentaxk20d_samples/originals/imgp7687.jpg

hasselblad herkesin alabileceği bir makine diil

• Haklısın işte, anlaşılmayan sorunda orda, Hasselblad'ın detay kalitesine ulaşabilmekte her makinenin harcı değil

Bunu söyleyen turist falanda değil, Pariste dünyaca ünlü moda fotoğrafçısı ;

Benjamin Kanarek >>
    http://www.benjaminkanarek.com/
  • Arkadaslar bahsi gecen makinaların hepsi iyi zaten. Mukemmel makina yok, yapmazlarda cunku satmaya sebep lazım. Her makinanın bir yonu eksik bırakılıyor. Birinin IS sistemi olur, baskasının noise performansı iyi olur, baskasının canlı renkleri, bir baskasının live view sistemi, bazısının govde fiyat/performans iyi olur ekipman az bulunur, baskasının govde pahalıdır ve donanım azdır ama aksesuar objektif sebildir. Yani her begeniye ihtiyaca cvp verecek bir urun var.
    Gecen aklımdan gecti live view var ama lcd sabitse ne kadar ise yararki diye baktım sony bir modelde hem live view hem hareketli lcd var. Eski SLR Like makinamda kadrajlamak cok rahattı hareketli lcd ile simdi K10D ile sekilde sekilde giriyorum bel altı yada goz hizası ustu enstanteneler icin. Live view ile birlikte hareketli lcd sart bence. İlerde muhtemelen canon nikonda acılı lcd leri koyacaktır. O yuzden makinaların ne oldukları hangi yonleri zayıf hangi yonleri guclu onları belirleyip ihtiyacımız ne yondeyse o urunu almak max performans saglar. Kullanmayacagımız ozelliklerede para vermemis oluruz. Canon,nikon,pentax,sony,fuji hepsininde cok iyi D-SLR makinaları var. Ama canon, nikon daha yaygın o kadar. Aynı windows gibi. Linux cok daha iyiyken buyuk kesim microsoft urunleri kullanıyor. Bunun gibi bir durum bu bence. 80 yıllık tecrubesi olan ve SLR makinayı icad eden pentax ın amiral makinasına sudur budur demek tense hangi ihtiyaclara cvp veriyor ona bakmak lazım. Klasik olarak herkes kendi kullandıgı makinayı ovuyor. Sonra boyle bir tablo cıkıyor.

Bu arada live view kullanmak D-SLR de cok iyi bir sey degil. Hatta bu konuda sınırlamalarda koyuyorlar. Buyuk sensorun asırı ısınması, omrunun azalması gibi etkenler var. Peki Sony R1 bu isi nasıl becermis surekli live calısıyor hemde APS-C sensor var. Yoksa 2 nci bir kucuk sensorlemi bu isi yapıyor.

Live view ve acılı lcd sony a300 D-slr
    Goz hizası degilde surekli degisik acılardan calısan biri icin cok kullanıslı bir ozellik. Bu acıdan bakınca canon, nikon pentax fuji iyi makina yapamıyor demek mi lazım ?

profesyonel fotoğraf makina önerisi

profesyonel fotoğraf makina önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 15 Ağustos 2008; 15:53:47 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.