Bildirim
profesyonel fotoğraf makina önerisi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Pentax K10d -
valla herkes pentax k10d ve 20d tavsiye ediyor heralde bende k10 alıcam sende bence d80 falan düşünme -
1000-2000 lira arasıysa bütçe ve yerinde olsam canon 40d alırım kesinlikle... -
eğer kendini dslr kullanacak düzeyde görüyorsan, bende sana canon 40d yi öneririm gerçekten cok performanslı bir body
40d spot 1400ytl civarı
tamron 17-50 spot 500ytl civarı
1900ytl ye setini dizmiş olursun...
tekrar söyliyim yukarda yazdığım lens ve body giriş sınıfının üstündedir yani, orta profesyonel gruptadır...
hesabını ona göre yap -
Tabii hangi markayı seçersen seç, ilgine göre değişik lenslere de ihtiyacın olacak. Macro, prime, tele vs. vs. Orta ve uzun vadede bu lensler için ne kadar kaynak ayırabilirsin? Bütçem kısıtlı, fazla kaynak ayıramam dersen, gövdede titreşim önleyicisi, geriye dönük lens desteğiyle manuel lensleri kullanabilmesi gibi özellikleriyle Pentax tercih etmelisin.. -
K10D ciddi bir makina ve 2007 yılında 40 a yakın odul almıs bir cihaz. Ama artık daha iyisi K20D var. Butcene bakılırsa K20D alınabilir. Geriye dogru objektifleri kullanmak buyuk avantaj. Yurtdısında cok uygun fiyatlara cok iyi objektifler var.
Ben bol objektif alıcam bol aksesuar donanım kullanıcam derseniz pentaxta sıkıntı yasayabilirsiniz. Canon, nikonda atıyorum 20 adet alternatif bulurken pentaxta 5 tane falan cıkar karsınıza urunler. D80 de iyi olsada bahsi gecen K10D,K20D yada 40D daha ust sınıfta Orta segment makinalar.
D-SLR dunyasında objektif gercekten cok onemli. Kit lenslerle olacak isler degil. O yuzden objektife agırlık verin. İyi body+ucuz kalitesi dusuk bir objektif tense iyi bir objektif+eski body cok daha iyi netice verir keyif verir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 14 Ağustos 2008; 16:29:01 > -
nikon d300
canon 40d
pentax k20d
arasindan marka tercihi yapmak lazim.
pentaxin ilerisi yok, canon ve nikonda var.
ayrica canon 40d su anda en iyi fiyat/performans makinesi muhtemelen piyasadaki.
d300 de kendi segmentindeki en iyi makine. -
quote:
Orjinalden alıntı: ethros
nikon d300
canon 40d
pentax k20d
ayrica canon 40d su anda en iyi fiyat/performans makinesi muhtemelen piyasadaki.
d300 de kendi segmentindeki en iyi makine.
Ne gibi ilerisi yok ben anlamadım K20D çok iyi bir makinedir. 40 ödül almış bir makinenin devamı niteliğinde ve hatta ondan daha iyi olan bir makinedir K20D.
Ayrıca
Nikon D300
Canon 40D
Pentax K20D
Bu 3 makinede mükemmeldir. Hepside CMOS sensör kullanır. Benim bunların arasından tercihim D300 olurdu.. Fakat K20D fiyatıyla hemen göz önüne çıkıyor.
D300 Body : 2300 YTL
40D Body : 2500 YTL
K20D Body : 1750 YTL
Peşin ve garantili fiyatlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 14 Ağustos 2008; 22:15:33 >
-
Bence hemen lap diye orta segment makina alma zorlanabilirsin, merdivenleri yavaş çıkmak gerekir.
Bide herkes 40dyi tavsiye etmiş arkadaşın bütçesi 1000-2000 ytl arası 40d şuan 3200 ytl kimsenin birşeyden haberi yok anlaşılan.
Pentaxa gelince iyi makina ama Canon kadar kullanışlı diil. İstatiksel olarak araştır Canon en çok kullanılan D-SLR'dir. Pentax baya aşağıdalarda. Tavsiyem Canon 450 D + 18-55mm lensle geliyor. Fiyatı: 1.400 ytl civarı yanına bide güzel lens alırsın paşalar gibi olursun walla -
pentax k10d -
Pentaxta fullframe yok, o yuzden ilerisi yok dedim.
Bunun yanisira K10D oncu bir makineydi ve kendi segmentine ilkler getirdi;
titresim engelleme sensoru, toz ve su gecirmeyen mekanizma, 22bit raw gibi artilari vardi.
O yuzden gercekten basarili bir makineydi ve cok odul aldi.
K20D ise sadece gelismeleri takip edip ayak uydurmayi basaran bir makine olabildi, hic bir artisi olmadigi gibi eksileri var. Fiyatina gore yine iyi bir makine ama fiyat/performans olarak 40d daha iyi bir makine. Fiyati aradan cikartirsak D300 daha iyi bir makine. Pentax ayni basariyi devam ettiremedi ozetle.
quote:
Orjinalden alıntı: Chryin
quote:
Orjinalden alıntı: ethros
nikon d300
canon 40d
pentax k20d
d300 de kendi segmentindeki en iyi makine.
Ne gibi ilerisi yok ben anlamadım K20D çok iyi bir makinedir. 40 ödül almış bir makinenin devamı niteliğinde ve hatta ondan daha iyi olan bir makinedir K20D.
Ayrıca
Nikon D300
Canon 40D
Pentax K20D
Bu 3 makinede mükemmeldir. Hepside CMOS sensör kullanır. Benim bunların arasından tercihim D300 olurdu.. Fakat K20D fiyatıyla hemen göz önüne çıkıyor.
D300 Body : 2300 YTL
40D Body : 2500 YTL
K20D Body : 1750 YTL
Peşin ve garantili fiyatlar.
-
quote:
Orjinalden alıntı: reddes
Bence hemen lap diye orta segment makina alma zorlanabilirsin, merdivenleri yavaş çıkmak gerekir.
Bide herkes 40dyi tavsiye etmiş arkadaşın bütçesi 1000-2000 ytl arası 40d şuan 3200 ytl kimsenin birşeyden haberi yok anlaşılan.
Pentaxa gelince iyi makina ama Canon kadar kullanışlı diil. İstatiksel olarak araştır Canon en çok kullanılan D-SLR'dir. Pentax baya aşağıdalarda. Tavsiyem Canon 450 D + 18-55mm lensle geliyor. Fiyatı: 1.400 ytl civarı yanına bide güzel lens alırsın paşalar gibi olursun walla
Pentaxin menuleri ve butonlari Canondan daha kullanislidir cogu fotografciya gore ve Canon 40D body fiyati spot olarak 1500lira civarinda.
-
@Chryin
2300 ytl ye nerede garantili -
pentax markası objektif seçeneği en az olan marka bunuda göz önünde bulundurmak gerekir. -
quote:
Orjinalden alıntı: emrcan
@Chryin
2300 ytl ye nerede garantili
Hatta 2.135 YTL. Fotozeynep...
D300 ise 2.796 YTL
K20D 1.745 YTL
Fiyatalara KDV dahil Body fiyatlarıdır. -
quote:
pentax markası objektif seçeneği en az olan marka bunuda göz önünde bulundurmak gerekir.
Canon ve Nikon için üretilmiş Sigma ve Tamron lenslerin artık hepsi Pentax için üretiliyor. Fotozeynep'te, Canon ve Nikon için Lens baktığınızda aynı lensin Pentax uyumlu olanıda var.
Sen paradan haber ver. -
quote:
3200ytl ???????
seninde spot piyasasından pek haberin yok anlaşılan!!! -
Öneride bulunan arkadaşların teknik bilgileri yada kullanım alanları , amaçları ne yönde bilmiyorum ama K20D ile 40D arasında kıyaslama yapmak doğru olmaz çünkü her açıdan K20D daha üstün bir cihazdır. Her iki modelide kullandığım için söylüyorum. D300 ile kıyaslanabilir hatta bazı üstün yönleri vardır, raw format detay kalitesi özellikle renk doğruluğu ve iso performansında rahatlıkla yarışır. Şimdi öneride bulunmak ayrı ne kullanacağını yada ne amaçla kullanacağını bilmek ayrı. DSLR ilk kez alacaksanız 450D , D80 yada K200D gibi bir makineden başlamanızı tavsiye ederim. Eğer bilgi seviyeniz belirli bir düzeyde ise ozaman 40D - K10D yada D300 konuşalım.. -
Kım dedı Pentax'ta FF yok dıye.Ahanda da gelıyor....Samsung Sensor urettı Pentax sımdı makıne gelıstıyor. Inanmazsanız ınanmayın ama bu dedıkodu en az 0.5 yıldır cıddı bır sekılde ortalıkta dolasıyor.Samsung ıse Sensoru gelıstırdık Pentax makıne gelıstırmekte dıyor...
Eger bu Pentax FF 2000 dolar olursa hıc dusunmeden para bırıktırıp alırım :)
Lens secenegı de az dıyorsunuz ama bunu da unutmayın Pentaxın sundugu lensler hemen hemen Canon L ıle aynı kalıtede fıyat olarak da aynı.Turkıyeden lens almanıza gerek yok.Pentaxta uluslararası garantısı oldugu ıcın :) ABDden alın burada yaptırın :)
Benzer içerikler
- keysmart kimin
- fotoğraf dpi ayarlama
- instax mini 11 turuncu ışık yanıp sönüyor
- evkur sozlesme iptali nasıl yapılır
- dc 5v ne demek
- yapay zeka fotoğraf düzenleme
- hdr ne işe yarar
- çocuk fotoğraf makinesi tavsiye
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X