Şimdi Ara

Profesyonel kayıt yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben fingerstyle gitar çalıyorum ve kayıt alıp paylaşmak istiyorum gitarım seagull s6 original elektro akustik değil nasıl tertemiz bir kayıt alırım neye ihtiyacım var hiç bilmiyorum bazı videolar adamlar iSolo diye birşey gitara takıyor ufak bir aparat harika ses kaydediyor hiçbiryerde bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• isolo daha satışa çıkmadı kickstarter zamazingosuyla önsipariş yapanlara yolluyorlar. çiksada evde kayıt yapan müzisyenler için işe yarayan bi alet değil. bilgisayarı bir odaya koyup, kayıt için gitarı başka odada çalmayacağımıza göre mikrofonun wireless olmasının hiçbi anlamı yok. zaten wireless aletlerin pil ve sinyal gücü derdi ile falan uğraşılmaz. Youtubedan izlediğim kadarıyla ses kaliteside iyi değil.

Ev için en iyisi mikrofonlama yapmaktır. Bir audio interface ve bir mikrofon ister amatör ister profesyonel olsun okustik/klasik gitar kayıdı yapmak için en iyi yöntemdir. isoloya 300 dolar demişler ama max 250 dolarlık bir ekipmanla misal focusrite scarlett 2i2 + rode m5 ile isolodan 10 kat daha iyi kayıtlar alınabilir.

kayıt işi ekipmanın kaliteli olması ilede bitmiyor. daw kullanımınıda bilmek gerekli. daw kullanımını iyi bilen biri 200 dolarlık ekipman ile, daw kullanmasını bilmeyip 2000 dolarlık ekipman kullanan birinden daha kaliteli kayıtlar alabileceğide bir gerçektir...

• Teşekkür ediyorum bilgilendirici oldu evet mikrofon daha mantıklı ama diğerininde şöyle bir güzelliği var çık manzaraya açık havaya yap kaydını mikrofonu her yere taşıyamıyorsun.bilgisayarımda eski bir bilgisayar bu kayıtı etkiler mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanSahin73 kullanıcısına yanıt
    Evimde küçük bir stüdyom var.Dolayısıyla az çok anlıyorum bu işlerden.İnan bana dostum ses/video kayıt işlerinde profesyoneller elinden gelen her yerde her fırsatta kablosuz iletişimden kaçınırlar.Yaptığın kaydı telefonun hoparlöründen dinlemeye kalkarsan belki hoş gelebilir kulağa ama bir referans monitörde açtığında ne kadar boş olduğunu anca o zaman anlarsın.

Bilgisayarının eski olması tek kanal kayıt yapacaksan çok fazla etkilemeyecektir diye düşünüyorum. Bir DAW programını çalıştırabilir olması yeterli.
  • Teşekkür ederim.. geç cevap verdim kusura bakmayın bu sıralar şehir dışındayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.