Şimdi Ara

Profesyonel Olma Yolunda [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sene Turizm Rehberliği bölümünü kazandım ve hayırlısı ile gideceğim inşallah. Bu sebeple bir fotoğraf makinesi almak istiyorum daha önceden de fotoğraf çekmeyi seven bir insanım doğa manzaralı tarzında şeyleri seviyorum. Başlangıç olarak beni maddi açıdan çok üzmeyecek bir makine ile başlamak istiyorum. Daha sonra bu yolda eğitim alacağım inşallah. Malum mesleğim dolayısı ile de değişik ve güzel fotoğraflar çekebilirim.

Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim. İyi forumlar !

• Bütçe?
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    800 ile 1100 TL arası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el olarak 600d veya d5100 olabilir.
  • Aynasiz da dusunebilirsin gezide tasima kolayligi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceGezeR

800 ile 1100 TL arası

Sirkeci'de daha uyguna bulabilirsiniz.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d3200-18-55-vr-kit-garantili-taksitli-220535490/detay
  • GeceGezeR kullanıcısına yanıt
    Bence önce eğitim almalısın. Öncelikle Profesyonel eğitim al demiyorum. Temel fotoğrafçılık eğitimi al. Daha sonra makine al. Hem bu sayede ne almak istersin tam olarak ona da karar vermiş olabilirsin.

Bende aslen otelcilik turizm mezunuyum. Rehberlik yaptığın zamanlarda oldukça güzel fotoğraflar çekebileceğine eminim. Ancak o hengamenin içerisinde çoğu zaman dslr ile çekim yapabilecek veya oturup şurayı da şöyle çekeyim diyebileceğin çok ortam olmayabilir. Bu yüzden bu işi ben hobi düzeyinde yaparım diyorsan aynasız bir cihaz al.

Ancak iyi fotoğraf çekebilirsen ve zamanla iyi bir portföy oluşturabilirsen kendine stok fotoğraf olayına girebilirsin. Buradan da belirli bir süre çok ciddi para kazanabilirsin. Bunun için de iyi bir DSLR gerekecektir.

Hemen cihaz almadan biraz araştırma yapıp biraz da eğitim almanı tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Bence önce eğitim almalısın. Öncelikle Profesyonel eğitim al demiyorum. Temel fotoğrafçılık eğitimi al. Daha sonra makine al. Hem bu sayede ne almak istersin tam olarak ona da karar vermiş olabilirsin.

Bende aslen otelcilik turizm mezunuyum. Rehberlik yaptığın zamanlarda oldukça güzel fotoğraflar çekebileceğine eminim. Ancak o hengamenin içerisinde çoğu zaman dslr ile çekim yapabilecek veya oturup şurayı da şöyle çekeyim diyebileceğin çok ortam olmayabilir. Bu yüzden bu işi ben hobi düzeyinde yaparım diyorsan aynasız bir cihaz al.

Ancak iyi fotoğraf çekebilirsen ve zamanla iyi bir portföy oluşturabilirsen kendine stok fotoğraf olayına girebilirsin. Buradan da belirli bir süre çok ciddi para kazanabilirsin. Bunun için de iyi bir DSLR gerekecektir.

Hemen cihaz almadan biraz araştırma yapıp biraz da eğitim almanı tavsiye ederim.

Öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için.

Eğitim almayı düşünüyorum ama ne kadardır nasıl olur pek bir bilgim yok açıkçası. Zaten şuan maddi açıdan hazır olmadığım için hemen cihaz alamam, öncesinde araştırmak daha mantıklı tabi her zaman için. Gidip direk kafadan bir makine alayımda çekeyim kafasında değilim. Başta da açıkladığım gibi bölümümde ihtiyacım olacağını düşündüm belki mesleği yaparken dediğiniz gibi çok rahat fotoğraf çekimi yapamayabilirim. Ama öğrencilik zamanımda gezi programları olacaktır mutlaka ve kokart alabilmem için Türkiye turu yapmam gerektiğinde de fırsatım olacak.

Kurslar hakkında eğer bilginiz varsa PM'den yada buradan açıklarsanız sevindirici olur. Tekrar teşekkür ederim !

Profilinize baktım ama kapalı olduğu için hangi ildesiniz bilmiyorum o yüzden öncelikle ilçe belediyeleri, il yani şehir belediyelerinin böyle bir kursları var mı bakın. Varsa yine yakınlarınızda ki fotoğrafçılık kulüp veya derneklerine gidebilirsin.

Genelde geniş açı çekim yapma ihtiyacın olacaktır. Ekipman seçerken biraz daha buna göre düşünebilirsin. Ayrıca turistik ve tarihi mekanları fotoğraflayabilmek için genelde (paraya çevirmek istersen) insanlar yok gibi çekmen gerekebilir. (duruma göre değişebilir) burada da ND filtre ve uzun pozlama yapma ihtiyacı duyabilirsin. Ayrıca güneşli ve sahil bölgelerini çekerken geniş açıda ışık çok önemli hale gelecektir. Burada sahnede ışık dengesini ayarlamakta ciddi zor olacaktır. ( gökyüzü dengesini kurayım dersen kumsal patlayabilir veya tam tersi ) bu yüzden graduet nd filtreler ve gerektiğinde bu filtreleri bir arada kullanabilmen için de Cokin P sistemlere ihtiyaç duyabilirsin.

Bu ve buna benzer konulara az çok hakim olursan ki bu bilgilerin bir çoğunu alacağın eğitimlerde bulamazsın, kendin de araştırman gerekir, nasıl bir fotoğraf ekipmanlarına ihtiyacım olur, nasıl bir yol, yöntem izlerim gibi sorulara cevap bulmuş olursun.

1994 veya o yıllardan kalma elimde Pamukkalede çektiğim fotoğraflar var. Bir tanesi zamanında kartpostal olarak basılmak üzere benden satın almışlardı. Okuldaki Seyehat bölümü öğrencilerin düzenlediği bir geziydi, sen rehberlik deyince aklıma o gelmişti. Hieropolis Antik şehri girişindeki buluntularda çekmiştim o fotoğrafı. O zaman nasıl çektiysem artık bende bilmiyorum fotoğraf inanılmaz güzeldi. Yani bilinçli çektiğim bir şey değildi.

Türkiye'nin çok bölgesini gezersen iyi de fotoğraf çekebilirsen çektiğin fotoğrafları internet üzerinden satabilirsin. Dünyada portföy oluşturmak için gezerek fotoğraf çeken insanlar var ve bunun için de ciddi para harcıyorlar.

• X Files kullanıcısına yanıt
    Şu an Bursa da yaşıyorum fakat universite için Konya'ya gideceğim. Bu eğitimi de çok büyük ihtimal ile üniversitede iken alabilirim. Bir kaç başka konuda kurs deneyimim oldu, dediğiniz gibi kurs sadece bir temel katıyor ve gerisi sizin çabanıza kalıyor. Dediğiniz teknikleri sistemleri şu an okuduğum da çok yabancı geliyor ama içine girdikçe öğreneceğiz tabi ki. Benim araştırdığım kadarı ile başlangıç için olan eğitimler çok pahalı değil. Ayrıca Halk Eğitimi merkezlerinin açtığı kurslarda oluyormuş sanırım. Para kazanmak sonra ki amacım olacak güzel pozlar yakalamayı sevdiğim için istiyorum bu işi. Yaptığım meslekte kazanacağım para bana yetecektir.

Artık günümüzde sosyal medya üzerinde tanınmak çok kolay. Eğer para kazanmak istersem insanların tanıması kolay olacaktır diye düşünüyorum. Hatta normal de Instagram kullanmayan biriyim çünkü insanların bu programı gerçek amacı ile kullanmadıklarını görüyorum. Ama yeni bir hesap açtım kendime ve fotoğraf çekmeye başladığım zaman onları orada paylaşacağım. Dünyada tanınmak değil amacım ama Dünya üzerinde bir rehber olmak hedefim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ben de Bursa'dayım. Busmek veya Bufsad için yardımcı olabilirim. Veya dilersen bir gün gitmeden uygun olduğumuzda birkaç saatimi sana ayırabilirim. Busmek kursları ücretsiz. Ancak yaz döneminde fotoğrafçılık eğitimi yok sanırım. Böyle hatırlıyorum. Bufsad kursları da 250 TL civarlarındaydı en son. Niyetin olursa elimden geleni yaparım.

Notebook gibi birşeyin varsa 30gb dan fazla ingilizce video var. İzlerim anlarım dersen paylaşırım. Üstelik bendeki bu hizmet hepten ücretsiz. Birde lise olarak ne mezunusun? Otelcilik Muradiye mezunuzum deme sakın. :)

Dediğim gibi uygun olabilecek bir zaman Bursa merkez civarların da bir yerde görüşebiliriz. Daha fazla bilgi için özel mesaj atabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.