Merhabalar. Fikriniz almak istiyorum.
A3 2021 sonrası, 35 TFSI cam tavanlı almayı düşünüyorum. Kroniği var mıdır, tavsiye eder misiniz? Özellikle Sedan veya Hatchback tercih etmemi gerektirecek bir sebep var mı? Bir de 30 TFSI seçeneklerim arasında olmalı mı?
1500-1600 arasına, 80.000 km civarı, değişensiz, az boyalı bir araç almayı düşünüyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhabalar. Almak istediğim araçlar arasında sırasıyla 408 GT, A3 2021 sonrası, 508 Allure 19-23 arası, Octavia, Corolla Hibrit, Cupra Leon var. Daha da para biriktirip CLA 200 veya G20'ye de çıkabilirim. Bu araçlardan hangilerini tavsiye edersiniz?
Gönlüm en çok 408 GT'den yana ancak 1.2 Puretech aklımı karıştırıyor. En az istediğim ise Corolla ancak hem bütçemin altında hem de en mantıklı seçenek gibi de duruyor. Mevcut aracım Astra J Sedan. Normalde bunun yerine 2012-2014 arası 508 almak istiyordum ve içimde kalmıştı.
Başka model tavsiyeleriniz varsa onlara da açığım. Araçta aradıklarım çok fazla yakmaması ve en az C segment olması. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, ilk arabamı almak için yaklaşık bir aydır araştırmalar yapıyorum. Çevremdeki herkes her araç için farklı yorumlar yapıyor ve bu da karar vermemi zorlaştırıyor. İşim gereği ayda 15 kez 90 km yol yapacağım. Onun dışında boş günlerimde de kullanmak istiyorum. Bu yapacağım her 90km'lik yol için bana 6.5lt'lik benzin ücreti verilecek. Aşağıda ilgimi çeken bazı modelleri yazacağım. Bu modeller hakkında ya da başka modeller için de tavsiyeleriniz varsa talibim. Kredisiz bütçem 300.000, kredi ile 420.000'e kadar çıkarım diye düşünüyorum, gerekirse biraz daha artırabilirim.
Not: Otomatik kullanmak istiyorum.
Peugeot 508 2012 1.6 e-HDI
Citroen C5 2009-2012
Polo 1.6 TDI 2009-2014
Jetta 2005-2010
Passat 2005-2010
Egea Hatchback (Muhtemelen param yetmeyecek)
BMW 1.16i 2007-2012
Hyundai Accent Blue
Fiat Bravo
Audi A3 2003-2008
BMW 3-5 serisi 2003-2005 yılları
Insignia 2008-2013
Bu modeller hakkında fikirlerinizi merak ediyorum ve diğer tavsiyelerinizi de bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
TurkNet Gigafiber Kutusu asla aktif olmuyor
Merhaba,
İstanbul, Gaziosmanpaşa'da, Sarıgöl Mahallesinde oturuyorum. Birkaç sokak ileriyi sorguladığımda gigafiber görünüyor ancak bizim binamıza 6 Aralık'ta koyulan Gigafiber cihazı hala aktif olmadı. Bu problem ne zaman çözülecek?
Mahalle bazlı olarak tüm binalar normalde aynı anda aktif oluyor diye biliyordum ancak bizim binada hala aktif olmadı.
Nihayet uzun zamandır beklediğim gün geldi ve bugün binamıza Turknet Gigafiber kutusu koyuldu. TurkNet müşteri hizmetlerini aradığımda ise sistemlerinde gözükmediğini, aktivasyonun aylar alabileceğini söylüyor. Altyapı sorgulamada da görünmüyor.
Sizce aktif olması ne kadar sürecektir ve bu süreci hızlandırmak için yapabileceğim bir şey var mı? Binadaki diğer kişiler de geçmek istiyor. @TurkNetDestek
Merhaba arkadaşlar,
2019'dan beri Netspeed kullanıyorum ve aslında mutluydum. Geçenlerde 200'lük pakete geçiş yaptım FTTH altyapısında. Özellikle akşamları hızım 25-50-75 gibi sayılara düşüyor. Netspeed müşteri hizmetleri başta sağolsun ilgilendi birçok işlem yaptı, modem değişti vb. ancak sorun çözülmedi. Son olarak ise kablomun yetersiz olduğunu söylediler ancak Cat7 altın uçlu kablo kullanıyorum hem modem ile ont arası için hem de modemden kasaya. Bunu söylediğimde bilemeyiz belki cat7 değildir kablonuz gibi garip bir cevap verdiler. Sorunu çözemedikleri için bahaneyi kablomda bulup şikayet kaydımı sonlandırdılar.
Gıbırnet'te 200'e 30'luk paketin fiyatı Netspeed'e göre daha uygun. Sizce geçmeli miyim? Önerir misiniz? Ping aslında download hızından daha önemli ve Netspeed'de ping açısından pek bir sıkıntı yaşamadım. Hızım düzelse de ping sorunu yaşamak istemem.
Merhabalar, 200 mbitlik pakette 70-130 arasında hız değerleri alıyorum. Upload sorunsuz. Netspeed elinden gelen her şeyi yaptı, en son TT ekipleri gelip modem değişti ve o an hız 160 çıktı ve Cat7 kablo alın düzelir dediler. Birkaç gün sonra hız tekrar 70-130 arasına düştü. Cat6 kablomu Cat7 ile değiştim. Hem modemden ONT'ye, hem de modemden kasaya Cat7 kablo aldım. Hız hala aynı çıkmaya devam etti. Netspeed ise en sonunda kablonuz yetersiz, altın uçlu kablo alırsanız düzelebilir, modeminize uzaktan test yaptığımızda 200 hız alabiliyorsunuz dedi.
Kullandığım Cat7 Ugreen kablonun aynısıyla arkadaşım Turknet'ten 1000'e 1000 hız alıyor. Kablonun sorunlu olma ihtimali var mı? Cat6 ile deniyorum hız hala aynı çıkıyor. Başka bir ISS mi denemeliyim?
Kullandığım Cat7 kablolar galiba zaten altın uçlu:
https://www.teknostore.com/ugreen-cat7-orgulu-f-ftp-10gbps-rj45-ethernet-kablosu-1-5-metre-2570
https://www.teknostore.com/ugreen-cat7-orgulu-f-ftp-10gbps-rj45-ethernet-kablosu-1-metre-2536
Merhaba arkadaşlar, Netspeed kullanıyorum ve 200 mbit'lik paket kullanmama rağmen 75-200 arası hızım hep değişiyor. Internet kutusu ve PoyrazNet düşünüyorum ancak Internet Kutusu'nun eski testlerinde ping problemleri gördüm. Son zamanlarda galiba güncelleme yapmışlar. PoyrazNet'te ise neredeyse hiç test görmedim. Bu iki iss'i kullanan arkadaşlar hız testlerini bizimle paylaşabilir mi? Bir de önerir misiniz, önerirseniz nedenini söyler misiniz?
Merhaba arkadaşlar şu anda Netspeed'de 100'e 8 fiber kullanıyorum. Binamda Türk Telekom FTTH mevcut. Yayıncılık yaptığımdan oyunlarda 8 upload nedeniyle normalde 40'ken 90-100'lere çıkabiliyor. (6000 bitrate veriyorum)
Netspeed maalesef henüz yüksek paketleri getirmedi ve PoyrazNet'te 500'e 20 paketin 260 TL olduğunu gördüm. Sizce PoyrazNet'e geçmeli miyim? Söylenilen hızın tamamını sorunsuz verirler mi ve ping durumu nasıl olur? Ayrıca bazı internet sağlayıcıları yeni gelen upload düzenlemesi ile birlikte 500'lük paketlerde 40 upload veriyor. PoyrazNet'te de bu olacak mıdır sizce? Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar. Aralık ayında binamıza TT FTTH kabini kuruldu. Kabine kadar fiber geliyor ancak dairelere kablo çekimi yapılmadı. Bugün ilçemizin Türk Telekom Müdürlüğü'ne gittim. Dairelere kablo çekmek dışında her şeyin tamam olduğunu, isteğim üzerine yarın ekip yollayıp bütün dairelere kablo çekeceklerini, isteyenin kullanıp isteyenin kullanmayacağını söylediler. Tam odadan çıkarken mevcutta Türk Telekom'u kullanıp kullanmadığımı sorduğunda Türk Telekom altyapısını Netspeed üzerinden kullandığımı söyledim. Bu durumda ekip yollamayacaklarını, yardımcı olamayacaklarını söylediler. Binada 5 daire var. 2 TurkNet, 1 Netspeed kullanan biliyorum. Diğer iki daire de fibere geçmeyi düşünüyor. Kalan 2 dairede genç olmadığından gidip konuşmadım hiç. Ben bu sorunu nasıl halledebilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Türk Telekom geçip 24 ay fahiş fiyattan internet kullanmadıkça fiber kutusu bana, ben ona mı bakacağım sadece? Binadaki cihaz da şu şekilde şu anda:
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 307
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 18.052 (Bu ay: 428)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 82 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun