iPad Pro Ekran Koruyucu (İş Odaklı)
Merhabalar,
iPad Pro için, yoğun kalem kullanımı olmayan bir kullanım için (genellikle iş odaklı, iş/mail takibi, not tutma (nadiren kalemle), dizi/film izleme odaklı bir kullanımım var. Paperlike'ı bulmuştum, kalem kullanım durumunda faydalı olabilecek ancak anladığım kadarıyla o da mat olması sebebiyle görüntü kalitesini düşürüyor.
Fiyattan bağımsız olarak bir ekran koruyucu tavsiyeniz var mıdır? Ekran koruyu hiç kullanmasam sıkıntı yaşar mıyım, öneriniz nedir?
Teşekkür ederim.
Ev Sahibim Taşınacağı için Evden Çıkarmak İstiyor
Merhabalar,
Hali hazırda kirada oturduğum evde önümüzdeki ay 4. seneme girecektim. Bugün emlakçı (ev sahibinin anlaşmalı olduğu) arayarak ev sahibinin eve taşınacağı gerekçesiyle boşaltmamızı söyledi. (3 yıldır 1 gün dahi kira geciktirmedim, ev sahibine ilave hiçbir masraf çıkarmadım, hatta ufak tefek tadilatları da cebimden karşılamış olmama rağmen aramızın iyi olduğunu söyleyemem).
Öncelikle yasal olarak bunu 1 ay öncesinden mi söyleyebilir yoksa daha uzun sürede söylemesi gerekmez mi ? Yasal olarak sürem ne kadardır? Ayrıca bunu noterden ihtarname çekerek bildirmesi gerekmez mi?
İkinci olarak beni bu şekilde çıkarıp başka birisine güncellenmiş fiyattan kiraya vereceğini tahmin etmekteyim. Bunun önüne geçebilir miyim, haksız yere çıkarılmak istemiyorum.
Teşekkürler.
Kiralık Evde Vestiyer Dolabı Yıkıldı, Kim Öder?
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 3 senedir bir dairede kiracı olarak oturuyorum. Bina da en fazla 3,5-4 yıllık yani sıfır olarak biz girdik diyebilirim.
Geçtiğimiz gün holde bulunan mont, ayakkabı koyduğumuz dolap/ vestiyer komple yerinden çıkarak devrildi/yıkıldı (dolap direk olarak yere basmıyor, duvara sanki raf gibi montelemişler, arkasında da hepi topu 5-6 tane dübel var, momenti taşısın diye yana da değil sadece arka duvara sabitlemişler). Geçtiğimiz aylarda bir komşunun daha başına gelmiş.
Evde 2 kişi yaşıyoruz, eşim ve ben. Yani çocuk yok, dolap da yarısı kadar doluydu diyebilirim. Öncelikle durumu emlakçıya (ev sahibi onunla ilk etapta muhatap olmamı istiyor) söyledim. Ev sahibi de nasıl verdiysem öyle isterim diyip ödemeyi karşılamayı reddetmiş. Yine konuşacağım ama bu dolap demirbaş ve kendi kendine yıkılıp devrildi. Demirbaş tadilatından ev sahibi sorumlu değil midir ? Altında ben ya da eşim de kalabilirdi. Bunun tadilatını ev sahibinin ödemesi (ya da benim ödeyip kiradan düşmem) gerekmez mi? Kanun bunun gibi demirbaşlarla alakalı ne diyor?
Belki ileri olacak ama ihmalden, başımıza birşey gelmesi ihtimali için dava açabileceğimi söylemek ileri gitmek mi olur ?
Şimdiden teşekkür ederim.
LG TV Sesli Komut Sorunu (Güncelleme Sonrası Çalışmıyor)
|
LG SM9010 vs SAMSUNG Q70R (Kontra LG OLED B9)
|
İstanbul Bozcaada Gidişi (Arife Sabahı Trafik)
|
|
Cambridge Toefl Nereden Bulabilirim (İnternet & Ankara)
|
|
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 397
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 52.549 (Bu ay: 631)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar